De EU politici hangen kwijlend rond bij de nieuwe machthebbers van Libië. Dezelfde foto met dezelfde jurken, alleen andere koppen, samen met dezelfde EU-politici (als in de afgelopen jaren, maar toen was het met Khadaffi), nu met iemand van de andere stam.

 Dezelfde EU politici die om het hardst roepen dat zij de eersten waren die het nieuwe Libië erkenden, waren de laatsten die zaken deden met het oude regiem.

En toen de machtswisseling niet snel/zeker genoeg ging, stuurden zij nog wat extra militaire hulp naar de rebellen.

En wat zijn ze ineens gul met miljarden over te boeken naar de rebellen. Miljarden die ze eerst hadden afgenomen van het oude regiem, worden dan nu met veel egards aan de volgende machthebbers gegeven. Over sigaar uit eigen doos gesproken.

Maar we weten allemaal waar het echt om gaat, niet de principes, want dat woord was ten tijde van Khadaffi blijkbaar al geschrapt, nee heel simpel: olie en ik een beetje meer dan jij. Hoe zo Europese eenheid?

Verdienen deze politici nu echt uw vertrouwen?

14 REACTIES

 1. Wat ook leuk aansluit bij dit topic: Nu komen ze met een boycot voor syrie, heeft dan zin dan? Nee natuurlijk niet het lijkt mij meer een boodschap aan het adres van rusland en china; Libie is van ons, maar wij boycotten syrie zodat die wel zaken met jullie moeten doen.

 2. @J.H [2]: Er is zelf een hele muziek stroming die al tientallen jaren zingen over deze heren politici en hun plannetjes, nml. reggae muziek, helaas zwaar geboycot maar nog steeds springlevend en een grote steun voor allen die naar rechtvaardigheid streven!
  One Love One Hart One Destiny

 3. Ik kreeg gisteren een email van een vriend van mij, journalist in Oostenrijk:

  “Just a short note. There are very credible rumors that Austria, Germany, Netherlands, Finland will exit the Euro by Sep 14 or even next week and leave the messy South behind it.
  People will be allowed to change €2,000 to €5,000 into new currencies, the rest will be VOID.”

  Nmm een vreemd verhaal. Heeft iemand een mening?

  Onbezoldigd ruifvuller [6] reageerde op deze reactie.
  Doompie [7] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [10] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [13] reageerde op deze reactie.

 4. @Troy Ounce [5]:
  Zeker een vreemd verhaal. Vraag eens naar de bron van jouw vriend zou ik zeggen. Zal mij benieuwen.

  *snel goudprijs checkt*

 5. Ook niet vergeten dat de Chinezen miljarden hadden geinvesteerd in de Libische olie industrie. Er werden 30000 Chinezen geevacueerd toen de invasie startte. Ook werd trots gemeld na de machtsovername dat de belangrijkste olie installaties intact waren gebleven. Ben benieuwd of ze de Chinese gebruiksaanwijzing kunnen lezen.
  Dat belooft wat voor Algerije.

 6. In Tripoli is het momenteel lastig om aan voedsel te komen. Buiten de stad zijn markten met een beperkt aanbod. Westerse landen hebben hulp toegezegd. Wat blijkt: er meerde in Malta een schip vol honden- en kattenvoer af met eindbestemming Tripoli. Volgens het Russische persbureau RIA Novosti zijn er niet veel honden in Tripoli. Na navraag gedaan te hebben bij de nieuwe rebellen-regering wat precies de bedoeling was met het hondenvoer bleef het antwoord uit.

  https://nicodegeit.wordpress.com/2011/09/03/westen-stuurt-schip-hondenvoer-naar-tripoli/

 7. ‘Verdienen deze politici nu echt uw vertrouwen?’

  De tegoeden van de familie Kadaffi, Mubarak en de voormalig Tunesische president Ben Ali zijn bevroren. Bij elkaar zou het gaan om 954 miljoen US dollar. 415 miljoen van Kadaffi, 470 miljoen van Mubarak en 69 miljoen van Ben Ali. De tegoeden van Mubarak en Ali werden geblokkeerd na hun val, die van Kadaffi alvast vooruit. Bij het inleggen van het geld op de rekening was er geen vuiltje aan de lucht, hoewel de reputatie van de drie Noord-Afrikaanse heersers bekend was. De Zwitserse banken gaan er vanuit dat ze het geld gestolen hebben van het volk, en zeggen dit terug te willen geven aan het Noord-Afrikaanse volk.

  De beslaglegging is mogelijk gemaakt door een nieuwe wet die op 1 februari van kracht ging. De genoemde bedragen vormen mogelijk slechts het topje van de ijsberg. Mubarak zou een tegoed hebben ter waarde van vier miljard US dollar. Experts beweren dat Zwitserse banken zeker 150 miljard beheren van klanten wiens reputatie op zijn minst omstreden is. Ivan Rodinov, een professor economie, vertelde dat dergelijke praktijken al zeker vijftien jaar voorkomen.

  Financieel expert Nikita Zagladin meent dat de beslissing van de Zwitserse banken om het tegoed van de Noord-Afrikaanse heersers te bevriezen en voor een deel aan het Noord-Afrikaanse volk te geven een adequaat precedent veroorzaakt. ‘Dergelijke incidenten kwamen eerder ook al voor maar dan was er sprake van financiële misdrijven. Meestal werd op verzoek van de VS of het Internationaal Strafhof beslag gelegd. Ditmaal wordt dit patroon niet gevolgd: Kadaffi is een zittende machthebber en toch worden zijn tegoeden bevroren. Er wordt beslag gelegd op het geld terwijl niet is bewezen dat het geld gestolen is. Er zijn verschillende havens waar je je geld kunt stallen, in de Zwitserse haven heerst momenteel een storm. Niemand kan garanderen dat je je gestalde geld ooit terugkrijgt’.

  https://nicodegeit.wordpress.com/2011/05/11/zwitserse-bank-geen-veilige-haven-meer/

 8. @Troy Ounce [5]: Zoeven heeft niemand minder dan Bolkesteijn dat eveneens aangehaald in Nieuwsuur. Wel acht hij het aannemelijk dat Griekenland de euro-zone binenkort zal verlaten en de drachme weer invoeren, die dan 20-40% gedevalueerd zal worden en aldus het schuldenprobleem naar rato zal worden verminderd. Kunnen ze weer (Europees gesubsidieerde) inferieure tabak naar Rusland exporteren. Tot verderre speculaties wilde hij zich niet laten verleiden. Tot zover Bolkesteijn.

  Spannende tijden!

Comments are closed.