Een plaatje zegt meer als 1000 woorden! En zes plaatjes zeggen alles!

Het meest recente probleem hierbij lijkt te zijn dat de Finnen hun poot stijf houden en een onderpand eisen.

Voor een recent bericht over Finland, zie hier.

De plaatjes:

p

 

 

12 REACTIES

 1. Tja. Een tijdje geleden kwam ik er al achter dat de grieken niet de ware schuldigen zijn achter het aankomende faillisement van Griekenland. Voor het overgrote deel is het de schuld van lui die de windeieren van de grieken aan zagen voor grote gouden eieren. Als het duo Merkozy dat nu eens toegaven en de weg vrij maken voor mensen die er echt verstand van hebben..Maar de vraag is ” wie heeft er echt verstand van” ??? In mijn opinie niemand heeft er echt verstand van.

  Dijk [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Burnitall [1]:
  Wie heeft er echt verstand van? Wat dacht u van de combinatie van de miljarden mensen waar de economie uit bestaat? Als voor hun de weg vrij wordt gemaakt leven we weer in alsmaar stijgende voorspoed binnen no-time, dit keer de houdbare soort.

 3. Ik weet in ieder geval dat ik meer verstand heb dan de politici. Ik denk dat meeste denkenden onder ons meer verstand hebben dan de politici.

  Machtzucht en regelzucht maakt eenmaal blind.

 4. @Hub Jongen [5]:
  Berlusconi schoffeert Merkel, dat bedoelt PCRS. Zo is er een telefoontap uitgelekt waarin hij Merkel omschrijft als een onneukbare dikke kont. Gezien het feit dat Berlusoni zijn leuter zelfs nog in warme macaroni zou douwen als het ‘m zo uitkomt, is dat redelijk beledigend, zeker omdat Berlusconi Merkel wel nodig heeft voor haar “harde” eurootjes.

  pcrs [10] reageerde op deze reactie.

 5. Kan het misschien zo zijn dat onze “leiders” wel degelijk weten wat ze doen?
  Bewust banken e.a. hun gang laten gaan wetende dat het een keer fout gaat en de burger (belastingbetaler) als vangnet gebruiken?
  Wij maar roepen “ze hebben er geen verstand van” maar de Merkels en Zakhozie’s van deze wereld krijgen na hun ambtsperiode natuurlijk een hoge dikbetaalde functie voor hun hulp aan de banksters en bigbuisiness.

 6. Een door trapt zooitje mafia, die hele EU bilderbergerpolitiek, die wij niet eens willen is gedoemd om af te sterven en het proces is inmiddels al bezig! Liegen draaien en gappen en neuken, daar scoren zij het hoogst in!

 7. @pcrs [10]: Ik betwijfel of dit het einde is.

  Dat is het inderdaad niet.

  http://www.alt-market.com/articles/266-is-china-ready-to-pull-the-plug

  China is een millenia oude beschaving en geneigd om in lange termijnen te denken, dit itt die lummels in Washington en Wallstreet.

  China heeft al veel eerder aangekondigd hun eenzijdige relatie met de VS, die voornamelijk neerkomt op het leveren van goederen en diensten in ruil voor velletjes groen papier en binaire getalletjes op een harde schijf, ter herzien en te ‘diversificeren’.

  Bovendien weet China heel goed dat the VS zgn NWO-aspiraties hebben, hetgeen neerkomt op een wereldregering gesitueerd in Washgington. Het zijn deze aspiraties die China in de armen heeft gedreven in een gelegenheids-alliantie met Rusland. China en Rusland zijn de laatste 2 serieuze obstakels op weg naar de door Washington nagestreefde wereldheerschappij.

  Oh wacht, en dan is er nog Europa, tegenwoordig de grootste economie ter wereld, een feit dat nogal eens over het hoofd wordt gezien. Die wordt gezien, niet zonder reden, als de lakei van Washington. Maar dat hoeft niet zo te blijven. China snapt dat en begrijpt dat de huidige crisis een uitstekend middel is om geo-strategische interesses door te zetten. China heeft maar van een kant werkelijk gevaar te duchten en dat zijn de VS.

  De (naar ik aanneem) Amerikaan die dit artikel geschreven heeft begrijpt dat ook. Hij stelt dat van de 2 munten die allebei in zwaar weer verkeren, de dollar en de euro, er maar een kan overleven en dat dat de euro zal zijn. En China gaat daarbij het verschil maken. Ron Paul heeft het altijd over blow-back als hij het heeft over 9/11, we kunnen daar nu rustig China bijrekenen, als het er om gaat de consequenties van de volslagen irreeele ambities van de VS en hun leidende klasse te voorzien. De VS zijn vastbesloten om de planeet onder hun controle te brengen en het is uitgerekend deze ambitie die hun in het stof zal doen bijten. Blowback.

  China decides. Eventually, China is going to have to choose which currency to support; the dollar or the euro. Supporting both is simply not an option, especially when the chance of collapse in both currencies is so high. So far, the most logical path has been the euro… With so much inflation and devaluation being thrust upon the dollar in the name of saving the EU, China’s move towards a stronger economic relationship with Europe at the expense of the U.S. is a no-brainer… If I were to place a bet on who would come out of the crisis less damaged, my money would be on the EU, everyone else’s money certainly seems to be… China has been tip-toeing towards this for years, and has openly admitted on numerous occasions that they plan to institute a break from U.S. debt and the dollar in due course. Anyone who continues to argue that a Chinese decoupling from America’s economy is impossible at this point is truly beyond hope.

  China kan zijn spullen evengoed kwijt in ASEAN, ze hebben de VS niet meer nodig. Alle amerikaanse industrie is verplaatst naar China, waarvoor hartelijke Chinese dank.

  Arme Amerikanen, ipv te heersen over de hele planeet, zullen ze weldra heersen thuis over een soortement van Ukraine, alleen nog verergert door de raciale tijdbom die gaat exploderen op het moment dat er niets meer te verdelen valt. Happy dying America! Ondertussen kunnen Greater Europe (Parijs-Berlijn-Moskou) en China de planeet onder elkaar verdelen. De Pacific en Australie voor China, de Atlantische Oceaan voor Europa.

  Met de komende Islamisering van het MO zullen we steeds sterker aangewezen zijn op Rusland als voornaamste betrouwbare leverancier voor grondstoffen en tegelijkertijd kunnen wij onze industrieele producten afzetten in Rusland. Putin heeft dit al begrepen en de hand uitgestoken:

  http://www.welt.de/politik/ausland/article11204392/Putin-plaediert-fuer-Freihandelszone-mit-der-EU.html

  Die uitgestoken hand moeten we aannemen. Daarna moeten wij Europeanen rond de tafel gaan zitten met de Chinezen. De dollar, NATO, Bretton Woods, IMF, wereldbank, VN gaan van tafel en moeten gaan vervangen worden door instituties toegesneden om de nieuwe globale verhoudingen.

  Verder moet de Anglo-centrische geschiedschrijving van de twintigste eeuw volledig worden herschreven.

 8. Koud heb ik mijn vorige postje geschreven of ik ontdek via de link van Hub over Zwitserland/euro dit artikeltje:

  http://euobserver.com/24/113652

  Uit de wikileaks blijkt dat achter de schermen zowel Frankrijk en Duitsland al met Rusland onder een hoedje spelen. Russische geostrategische interesses in de Kaukasus worden door Duitsland verdedigd in ruil voor Duitse toegang tot Russische markten.

  The cable went on: “Asked what the US strategy should be towards Germany and Russia, (Polish foreign minister Radek) Sikorski responded that Germany appears to have a deal with Russia. ‘They’ll play with Russia and in return German companies will get hundreds of billions of euros of business there, a pretty good deal’.”… But Germany in March sided with Russia in abstaining on the UN Security Council vote giving Nato a mandate for Libya air strikes.

  Frankrijk deed hetzelfde mbt Georgie:

  http://euobserver.com/9/31941

Comments are closed.