Jan-Kees was vanochtend weer op de radio met zijn politieke voorlichting. Gedraai over wat er met Griekenland moet gebeuren.

Weet je nog dat hij bij de eerste Griekse reddingsactie vertelde dat “wij” goed geld gaan verdienen aan de miljarden die “Nederland”, ( is de belastingbetaler) aan Griekenland beschikbaar gesteld heeft? Dit wordt nu half herhaald.

 

De vorige week deden Rutte-deJager stoer dat Griekenland maar uit de euro (of EU ?)  moest, maar toen werden ze vlug teruggefloten door Angela. Die was nog niet zover. Trouwens ook haar vriendje Nicolas wil dat niet, want hij moet rekening houden met de echt grote bedragen die via Franse banken aan Griekenland zijn geleend. Hij moet eerst veilig stellen dat die bedragen aanzienlijk verminderen of veilig gesteld worden.

En daar kunnen volgende reddingsacties bij helpen of voor uitstel zorgen. Dan komt het geld van alle eurobelastingbetalers, rechtstreeks of via” de ECB of via het “Noodfonds!

Lees verslag over de Jager in de NRC met o.a.

-Minister De Jager van Financiën rekent erop dat Griekenland de leningen met rente aan ons land terugbetaalt.

”Daar ga ik absoluut van uit”, zei De Jager vanochtend op Radio 1.

 -Als Griekenland toch niet aan haar verplichtingen kan voldoen moeten alle internationale instellingen opnieuw om de tafel met Griekenland.

“Die crisis kost ons linksom of rechtsom geld. Dat heb ik ook altijd gezegd.” – De Jager

 “Het is in het belang van iedereen om die euro te redden.

Ik weet niet welk belangen voor iedereen of voor u  in zit. Wel weet ik dat als de Nederlandse burgers niet de EU in waren bedrogen door de eigen politici, dat ze dan nu beter af zouden zijn!.

Oordeel zelf maar.

14 REACTIES

 1. @Igor [1]:

  Niks er tegen vechten, gewoon toelaten en je eigen niet druk maken want daar heb je alleen zelf last van en niet de politici.

  De politici krijgen er zelf last van op een gegeven moment, als de burger een evt. nieuwe munteenheid (wereldmunt) massaal weigerd aan te nemen, en dat gaat gebeuren.

  Wat dacht je er van , dat als de burger op een gegeven moment zich niet meer de les laat lezen.

  Heb geen angst en vrees niets, maar blijf vertrouwen in een betere wereld die hierna komt (gegarandeerd).

  Offthegrid [3] reageerde op deze reactie.

 2. @M. van den Heuvel [2]:

  als de burger een evt. nieuwe munteenheid (wereldmunt) massaal weigerd aan te nemen, en dat gaat gebeuren.

  Oh? Hoe weet u dat zo zeker? Dus u denkt, dat “de burger” weigert om een nieuwe munt aan te nemen, als hij daarin uitbetaald wordt en hij zijn brood en huishuur met die nieuwe munt moet betalen?
  U denkt, dat het ingeslapen gepeupel opeens wakker wordt en heel slim een tweede, parallelle valutacircuit gaat beginnen?
  Diezelfde meute, die het “NEE-referendum” voor de EU-Grondwet lekker liet zitten toen het een “JA-verdrag Lissabon” werd?
  “De burger” draait zich nog eens lekker comfortabel om in de maatschappelijke en financiële vangnetjes die hem door de politici wordt voorgelogen/aangeboden. Of dat nu met euro, nieuwe wereldmunt of konijnenkeutels betaald gaat worden.
  Ik vrees dat u het wakker worden van “de burger” een beetje te positief en naïef ziet. Hoewel ik uw wens ondersteun, zie ik het liever iets realistischer: gepeupel slaapt verdoofd verder.

  Waarbij mijn vrees niet voor mezelf geldt, hoor. Ik red me wel. Ik vrees meer voor “de burger”. Die afhankelijke, onvrije burger.
  M. van den Heuvel [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Offthegrid [3]:

  Er zit wel iets in hetgeen je zegt.
  Maar dankzij het internet is er al een hele grote groep mensen wakker geworden, en die groep mensen word met de dag groter.

  Ik zie het zeker niet te positief of naïef in de aanloop naar een betere wereld zoals je aanhaald.

  Kijk en luister eens goed om je heen , wat hoor je de mensen dan zeggen.

  Wat er bekonkeld word in de EU en Den Haag is nu een duidelijke boodschap voor de burger om daar op gegeven moment naar te handelen.

  De miljoenen nota is al uitgelekt en moet dan als serieus aanschouwd worden ?
  Misschien nu nog voor de slapers onder ons, zeker niet voor en door mij.

  Alleen voor de hebzuchtige onder ons nog wel, maar die zullen op een gegeven moment bijdraaien of ze nu willen of niet.

  Wat blijft er dan nog over van de zgn. elite ?

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.
  Offthegrid [7] reageerde op deze reactie.

 4. @M. van den Heuvel [4]:

  Ja, als je om je heen kijkt, zie steeds meer ontevreden, angstige, indolente, hulpeloze mensen.
  Natuurlijk loopt dat ergens spaak, maar waarschijnlijk via een overheidsfiguur op een wit paard die “de burger” “geruststelt en en verder gaat leiden”

  “Wij” zouden dus niet alleen moeten afwachten. “Wij” zouden minstens meer en betere wegen kunnen zoeken en uitvoeren om de feiten aan veel meer mensen bekend te maken.

  Ieder enkel individu die de Vrijheid, (Libertarisme – NAP ) vergroot de kansen. En stel dat de kritische massa bereikt wordt!! DE vreugde zal niet te overzien zijn.

 5. @M. van den Heuvel [4]: Nee, die miljoenennota neem ik zeker niet serieus. Maar helaas nemen de mensen die hem opstellen (en er hun doelen mee nastreven) wél serieus. Ik heb het natuurlijk over die zelfbenoemde “elite”: de politici.
  Het is die elite (wat ik langzamerhand een erg vies woord vind worden), die met ONS geld HAAR doelen en hobbies gaat zitten verwezenlijken en uitvoeren.
  Hun leugens worden geslikt, zonder dat “de massa” erover nadenkt. Vetklep De Jager beloofde ons dikke wist voor het aan Griekenland uitgeleende geld. Hoe dan? Stel (duhuh) dat Griekenland inderdaad met rente terugbetaalt… dan krijgen wij allemaal korting op de belastingen? Of zomaar het deel van de winst gedeeld door het aantal productieve mensen op onze rekening (niet-productieven dragen niet bij, dus hebben al helemaal niets te willen van een dergelijke utopische winst)?
  Natuurlijk niet. In die tijd zijn er al lang weer andere verzinsels aan het werk om ons NOG meer te laten betalen. Aan andere immorele belastingen.
  Interessante tijden, de komende maanden en jaren. Wees voorbereid, dek u goed in, spaar zwart en het liefst in iets dat nauwelijks of geen koopkrachtverlies lijdt. Nóg beter, probeer zoveel mogelijk uit het systeem te geraken. Een “John Galtje” zou het mooiste zijn.

 6. @IIS [9]:

  …Komt een man bij de bakker en vraagt; “..mag ik een gesneden wit en gesneden bruin”…bakker; “…heeft u een jaaropgaaf en identiteitsbewijs bij u?”…man; “..jazeker, bakker”…bakker; “..oh, dat wordt dan 20 euro, meneer”…man; ” maar bakker, twee broden kosten toch 4 euro”…bakker; “klopt, dat is alleen voor mensen met een minimumsalaris, maar zoals ik kan zien op uw jaaropgaaf verdient u te veel, dus betaalt u een hogere prijs”…..man; “oké bakker, dat begrijp ik en dat vind ik ook heel logisch, nou, bedankt en tot ziens”

 7. Komt een man bij de dokter en vraagt: Dokter ik heb een zeer zeldzame ziekte kunt u mij helpen ? Mag ik even u loonstrook zien. Mmmm U bent werkende arme. Nee helaas. Het medicijn dat u nodig heeft wordt niet vergoed door uw opgeblazen zorgverzekering. Maar particulier geef ik het u zo mee voor €10000.
  ”…..man; “oké dokter, dat begrijp ik en dat vind ik ook heel logisch, nou, bedankt en tot ziens”

  😉

  IIS [13] reageerde op deze reactie.

 8. Nog 1

  Wordt een eigenaar van een huis van € 2000.000,- en een bankrekening met € 200.000 65 jaar. Vraagt aan die werkende arme van hierboven. Of hij een deel van zijn karige inkomen wil afstaan voor zijn AOW. Ja maar natuurlijk dat vindt ik heel normaal. Alsjeblieft veel pleizier er mee.

  Eerst het egoisme weg dan het team vormen. Maarja dat gaat hem niet worden toch ????

 9. @Mr. B [11]:
  Dat is het gevolg van een overheid die zich overal inmengt en denkt dat te moeten doen wat goed is voor ons. Zodra de overheid zich inmengt met de bakker dan krijg je hetzelfde effect. Uiteindelijk betalen we dan allemaal te veel voor onze producten en diensten. De schuld ligt niet bij degene die meer verdient, maar bij een bemoeizuchtige (corporatistische) overheid.

 10. Laten we niet teveel zeiken maar er iets aan proberen te doen!!
  Zeker de mensen die het negatief inzien; doen jullie iets, of lopen jullie alleen maar te zeiken dat het nix is en nooit wat wordt?

  Kijk naar jezelf, en vertrouwen op een betere wereld is de basis om er naar te kunnen handelen.
  Iets vertrouwen is eng, maar pessimisme is passief en laf.

  Negativiteit wordt alleen maar beantwoord met negativiteit.

Comments are closed.