De Azijnbode, op geenstijl.nl worden zij vaak belachelijk gemaakt. maar wat is dit ineens? Een Libertarische schrijver?

Zit je een avondje op facebook, wordt je ineens verrast door een bericht uit volkomen onverwachte hoek. Dat overkwam mij enkele dagen terug en wil het artikel graag met jullie delen.
Gelukkig beginnen steeds meer mensen in te zien dat de zogenaamde ” Liberalen” totaal niets meer met het originele liberalistische gedachtegoed te maken hebben en trekken hun conclusies.

 

Het VVD-kabinet doet tegen haar beloftes in wel een forse greep in de portemonnee van de burger om de bureaucratie te financieren. Het is tijd voor een echte partij voor de Vrijheid, vindt VVD-kiezer Christiaan Witteman.

 

Lees HIER verder.

Hoewel de schrijver een goed punt maakt, in enkele dingen heeft hij geen gelijk.

De VVD-kiezer heeft geen alternatief. Er is – behoudens in de naam – geen enkele partij voor de vrijheid.

Dat is natuurlijk de Libertarische partij

 

Verder proef ik toch enige goedkeuring voor leraren en verzorging onder de staat. Maar dit is voor mij de eerste keer dat ik een krant zie, die belasting op 1 lijn zet met dwang.

Geweldige ontwikkeling, ga zo door Christiaan Witteman. Kleine overheid is goed, maar uiteindelijk willen we toch naar een wereld waar er geen meer nodig is, of voor de minarchisten en klassiek liberalen een nachtwakestaat.

Binnenkort krijg ik misschien de gelegenheid om Dhr Rutte en Brinkman eens aan de tand te voelen over hun liberale gedachten, die kans laat ik  zeker niet liggen.

10 REACTIES

 1. @Liberty 5-3000 [1]: Ik vrees dat het daarvoor al veel te laat is. Die man staat onterecht op een voetstuk IMO.

  Zo wacht ik nog steeds op de revolutie die zou ontstaan als R.P. de finance comissie zou voorzitten die de Fed controleert. Nu zou de Fed wel even gaan zweten, nu zou de “waarheid” aan het licht komen…

  All we got was a lousy 5 minute youtube clip…

  Ron Paul is als een nat stuk vuurwerk. Je steekt het met veel verwachting aan, maar het doet niet meer dan sssssffff. Geen boem, geen beng.

  Reteip [6] reageerde op deze reactie.

 2. @Hoc Voluerunt [2]:
  In het VK artikel wordt aangehaald dat de VVD-aanhanger gedesillusioneerd is omdat de VVD toch niet achter economische vrijheid staat indien het pluche in gevaar komt. Een van de grondbeginselen van deze “liberalen”.
  Gelijk overstekend lijkt mij het NAP een grondbeginsel van het Libertarisme waar niet aan getornd zou moeten worden.
  Ron Paul heeft hier helaas zeer weinig moeite mee om dit beginsel in de prullenbak te gooien.

 3. “Onder leiding van de VVD wordt de derde schijf van de inkomstenbelasting verschoven waardoor mensen hier sneller invallen.”

  Logisch, wat de tweede schijf zit aan zijn maximale percentage, al jaren “psychologisch” geprijsd als 41,95%. Je kunt hem moeilijk 44% gaan maken en de volgende 42%.

 4. @Rien [3]: Ron Paul is als een nat stuk vuurwerk. Je steekt het met veel verwachting aan, maar het doet niet meer dan sssssffff. Geen boem, geen beng.
  Dat is het logge bolwerk wat politiek heet. Als RP 200 man kreeg die altijd met hem instemden dan zou hij dingen voor elkaar krijgen. Je kan het moeilijk 1 persoon kwalijk nemen dat hij niet veel voor elkaar krijgt zolang een meerderheid iets van 225 stemmen inhoudt.

 5. Nou ron paul zou het in elk geval proberen daar kun je zeker van zijn. Wat meer de vraag is of je die ‘leviathan’ nog zou willen redden.

 6. De Telegraaf doet nog niet mee aan deze nieuwe wind
  De kop van vandaag leest:
  “Het is wachten op de eerste Wikileaks doden”

 7. De VVD is nooit een liberale partij geweest. Men belijdt het met de mond, maar intussen zitten er een hoop akelige corporatisten en socialisten in. Deze zijn alleen maar bezig met de steeds inniger wordende relatie tussen de staat en de multinationals, inclusief de bankrovers. Bankiers die roven wel te verstaan. Geen enkele klassiek-liberaal heeft iets met de VVD, vooral niet bijvoorbeeld met zo’n Mark Rutte en Stef Blok, beide zijn even nutteloos als hun voorgangers Gerrit Zalm en Nelie Kroes.

Comments are closed.