Ik volg de politieke beschouwingen tot lering ende vermaak en nou hoor ik de fractievoorzitter van het CDA meneer van Haersma Buma zeggen dat hij als volksvertegenwoordiger ook nog zijn eigen verantwoordelijk heeft.

Dat klinkt erg stoer maar het lijkt mij dat het ene het andere uitsluit want als je iets of iemand vertegenwoordigt dan hoor je slechts een willoos instrument te zijn dat klakkeloos de wil van degenen die je vertegenwoordigt uitvoert.

“Eigen verantwoordelijkheid” betekent hier dat als de wil van het volk dat hij vertegenwoordigt hem niet aanstaat een volksvertegenwoordiger die niet hoeft te volgen zodat hij feitelijk alles mag doen en laten waar hij zin in heeft en dat namens zijn achterban of die dat wil of niet.

 

2 REACTIES

 1. Jammer dat er geen journalist rondloopt om hem dat nou eens te vragen. Tja, die Rutger van PowNews, maar die is kampioen onbeschoft zijn. Dit soort vragen is buiten zijn kaliber.

  Aan de andere kant; de term “volksvertegenwoordiger” is natuurlijk een achterhaald begrip, “volksverlakker” komt eerst…

 2. Die iegen verantwoordelijkheid kennen we nu inmiddels.Degene die hun ICESAFE tegoede van de nederlandse overheid terug wilde waren toch allemaal voorheen te doneren.van mening dat iedere burger zijn eigen broek op moest houden.Zij waren toch degene die een bijstandsmoedertje geen brood in de mond gunden want ze moest er maar voor gaan werken en het kind in de opvang duwen.Maar juist die mensen waren er het eerst bij om de nederlandse overheid te dwingen hen hun geld te vergoeden.Als ze 300 procent winst hadden gemaakt zou je hen niet horen om een deel vrijwillig aan de NV Nederland te doneren.
  Maar zo zien we dat veel van deze site bezoekers hun eigen lijstje van waarheden hebben.Alles wat tegen de islam is wordt op deze site goed ontvangen maar ach iedereen kan zichzelf voor de gek houden toch dat is hun goed recht.

  En het podium van Ron Paul is wel erg groot op deze site.
  En zijn het nu allemaal woorden en indrukken uit tweede en derde hand die zonodig een beetje worden omgebogen naar het punt van de uiteindelijke schrijver op deze site.

  Ja ik weet het ik ben kritisch maar ja dat moet ook in een wereld waarin digitale media berichten een prooi zijn geworden van mind control.Tveel mensen geloven in de onvoorwaardelijke waarheid van de geschreven tekst maar ook dat is poedelpolitiek

Comments are closed.