Er is een nieuwe website Begrotingswijzer waarop je in grote lijnen kunt zien hoeveel belasting je betaalt voor de verschillende departementen. Vervolgens kun je zelf een tegenbegroting van 18 miljard indienen. Erg leuk om 18 miljard te bezuinigen op Bestuur, al is het maar om een minuutje te doden 🙂

8 REACTIES

 1. Meteen de tweede pagina is onzin. Vul een bedrag aan bruto loon in (default is 33k), staat er op de volgende pagina: u betaalt per jaar 12,5k aan belasting.
  Mijn werkgever moet belasting betalen onder de noemer ‘werkgeverslasten’, een verduistering vh feit dat ik mijn werkgever feitelijk 50-60k per jaar kost. Dus ik heb bij ontvangst van mijn nettloon al 30-40k aan belasting betaald.
  Om nog te zwijgen over gemeentebelastingen, verpakkingsbelasting, wegenbelasting, BTW, (BTW op) accijns, energiebelasting, AOW/WAO/WW (allemaal piramide spellen met veel teveel overhead), en ga zo maar door.
  Ik denk dat ik per jaar 45-50k aan belasting betaal…
  Verder mag je in die applicatie niet MEER dan 18 miljard bezuinigen, ik red het wel tot 100 denk ik… Ik herinner mij ooit een applicatie, ook ten tijde van prinsjesdag, dat je niet alleen aan de uitgaven kon sleutelen maar ook de inkomsten. Dat was leuker

 2. Geen toegang

  U heeft geen toestemming voor toegang tot dit gebied.

  Mogelijke redenen voor dit zijn:

  Your current user does not have the proper privileges to access this page.
  U heeft sommige delen van uw URL verkeerd gespeld. Probeer deze te wijzigen.

  Libertariër [5] reageerde op deze reactie.

 3. Aan de laffe politici

  – personenbelasting en vennootschapsbelasting even hoog
  – belasting op inkomen uit arbeid verlagen en die op kapitaal verhogen tot eenzelfde niveau
  – hele resem aftrekposten afschaffen
  – grote belastingsvrije schijf om de zwakkeren in de samenleving te sparen (en liefst wel wat hoger dan die belachelijke €6400 van nu waardoor zelfs kansarmen nu belasting betalen)
  – alle inkomsten boven dat vrije bedrag belast aan een vast tarief
  – Hyptheek aftrek afschaffen

 4. Echt een belachelijke site op de familie van kapitein iglo mag je niet bezuinigen, daarnaast is 18 miljard veel te weinig en dat mag je niet eens aanpassen.

 5. moeilijk hoor steeds weer bezuinig ik veel en veel te veel, lastig om te besluiten waar ik NIET op wil bezuinigen

Comments are closed.