Het faillissement van Griekenland is volgens het ministerie van Financiën onafwendbaar. Dat hebben bronnen gemeld aan RTL Nieuws. De vraag op het ministerie is niet langer of maar op welke manier Griekenland failliet gaat. Tot zo ver de holle beloften van onze elitaire heerschers. Ik ben even pinnen.

27 REACTIES

 1. Heb gisteren al 2000 euro gepinned.
  Ga denk ik zo meteen weer.

  Dat akkefietje met die Lehman-brothers in 2008, da’s natuurlijk een kinderfuifje vergeleken met wat er komen gaat als Griekenland ‘gecontroleerd’ failliet gaat.

  Italie is ondertussen in gesprek met de Chinezen.
  China heeft 3.4T$ in de plus,
  Italie iets van 1.9T$ in de min.
  Misschien wil China Venetie wel kopen.

  http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,786044,00.html
  http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,785882,00.html
  Vilseledd [8] reageerde op deze reactie.

 2. Heel gezond en niks mis mee als Griekenland failliet gaat en ik mag hopen dat meer landen onderuit gaan. Niet dat we er beter van worden, maar de huidige situatie is om te huilen en laat dan de natuur zijn werk maar doen.

 3. Wat ik nu opmerkelijk in heel deze berichtgeving acht is dat Vrijspreker.nl betreft de financiële crisis gewoon opeens de MSM-corporate-media-berichten overneemt.

  Wie van Vrijspreker heeft ooit 1 blik mogen werpen op de balans van Griekenland ? of van welke zogenaamde “wannebe- -omvallende-bank ?

  Omdat bedrijven die in handen zijn van banken (media en/of kranten) berichten verspreiden dat een bank geld nodig heeft omdat de bank anders om-zou-vallen, worden deze banken op het internet besproken en vind iedereen het normaal dat ons-geld-aan-de-banken-gegeven-wordt.

  Dit terwijl geen 1 Nederlander ooit de bank-balans gezien heeft.

  MISSCHIEN is ter gewoon helemaal-niets-aan-de-hand-met-de -financiële-staat-van-Griekenland !

  En is het gewoon de GROOTSTE oplichtingstruc van het millennium ! De corporate media stuurt wat fake-berichten in de wereld en aan de achterdeur incasseren landen en banken ONS GELD ! De bank-krant schrijft dat de bank geld noodt en de bank kan het geld na media-aandacht geld incasseren !

  Gé [11] reageerde op deze reactie.
  Scrutinizer [26] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [27] reageerde op deze reactie.

 4. @Charles [10]:
  ja, ik heb ook sterk het idee dat we belazerd worden, maar kan het niet bewijzen, zoals jij zegt, omdat we geen inzage hebben in de boeken….. naar mijn idee gaat het om goochelen met cijfers en het wegsluizen van enorme bergen geld, dat gebeurde ook eind 2008 met de bankencrisis.

 5. Totale nationalisatie van het Europese bankensysteem waarbij de schulden van de banken komen te rusten op de schouder van de Europese (lees, D, NL, F) belastingbetaler.

  Halloooooooooooooo!!!!!

 6. -ING Bank verlaagde 2 weken geleden pinlimiet voor jongeren naar maximaal 250,- euro
  -Banken verhogen massaal spaarrente.

  Is het voor iedereen duidelijk?

 7. @Ron Paul Fan [4]:

  ‘Ik was de enige bij de pinautomaat vanavond’.

  Je kunt nu zomaar je geld opnemen maar hou wel rekening met een paar dagen vertraging als het om grotere bedragen gaat. Ze beginnen te melken over ‘eerst de dagopnamelimiet verhogen’ enz.

  Je kunt nu zomaar Krugerrands kopen of zilveren munten/kilo’s. Als iedereen dat gaat doen zijn ze zo door hun voorraad heen. Het verbaast me dat er nog zoveel aanbod is en dat de overheid het niet verbiedt. Dat kan wel eens gaan veranderen.

  Als de centrale bank een tekort aan geld creëert bestaat het risico dat mensen met leningen hun bezit gaan dumpen om aan valuta te komen. Dan daalt de prijs van alle goederen. Een mooi instapmoment.

  Het eerste varkentje bouwde zijn huis van papier, maar dat werd omver geblazen. Het tweede varkentje bouwde zijn huis van steen en ook dat ging omver. Het derde varkentje had zijn huis van goud en zilver gebouwd, en hoe hard de boze wolf ook zijn best deed om het huis omver te blazen, dat huis bleef staan.

 8. Ik vind het de laatste tijden nogal verdacht.
  Elke week een nieuwe ramp, van vloedgolven tot smeltende kernreactoren en van schuldenplafonds tot een stervende euro.
  Ik wacht rustig op de “oplossing”, want volgens mij gebeurt er helemaal niets, maar dan ook echt helemaal niets.
  Problem, reaction, solution.

 9. @Ron Paul Fan [9]: En ja hoor, daar heb je de Chinezen al die hun kans ruiken om hun potentieel waardeloze biljoenen dollars om te zetten in westerse hard assets:

  http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,786112,00.html

  De nobele Chinezen zijn bereid om de naar lucht happende ‘blanke baassies’ te hulp te schieten via mega-investeringen. Voorwaarde: China erkennen als echte markteconomie.

  Niet slecht voor een voormalig derde wereldland. Die hebben massaal decennia lang voor een habbekrats gewerkt en gaan nu de lakens uitdelen. Het westen heeft natuurlijk geen keus.

 10. @Nico de Geit [17]: Dit zijn inderdaad gouden tijden voor mensen met een surplus. Eindeloze ‘instapmogelijkheden’ ten koste van mensen en organisaties die in accute financieele nood zitten omdat ze de tekenen des tijds niet begrepen. En dat gaan er een heleboel zijn. Kleine Griekenlandjes ahw. De superspeculanten van deze wereld (met hoge concentratie in Manhattan) hebben altijd geweten hoe je een goeie crisis kunt benutten. Neem nou Rusland en de totale afbraakperiode 1990-2000 en de oligarchen. Dankzij Putin zitten die overigens nu allemaal in Israel, London of New York.

  Nico de Geit [21] reageerde op deze reactie.

 11. Ik moet nog zien of de euro gaat verdwijnen. Ik moet zelfs nog zien dat Griekenland failliet gaat. Het is zeer wel mogelijk dat China dat gaat verhinderen:

  http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,786142,00.html

  Het is de uitgelezen kans voor China om op de bovenste treetjes van de internationale pikorde te komen te staan. En een mogelijkheid om een wig te drijven tussen de VS (de VS en hun NWO aspiraties zijn de voornaamste bron van gevaar voor China) en Europa. China wil de dollar onttronen als wereldmunt en er zijn heel wat Europeanen (waaronder ondergetekende) die dat stiekum maar al te graag zien gebeuren. China wil een ‘mandje’ van dollar, euro en… hoe heet dat ding ook al weer… oh ja Yuan.

  Nu heeft China de voet tussen de deur: ‘Wij willen jullie best helpen, maar dan…’ enfin lees het Spiegel-artikel maar.

  En dan is er nog Sarkozy. Die hele euro was ooit de voorwaarde die Frankrijk (Mitterrand) stelde als voorwaarde voor de Duitse hereniging. Als tegenprestatie moesten de Duitsers hun geliefde mark opgeven in ruil voor de euro. De Fransen gaan die leiband waaraan ze de Duitsers hebben niet opgeven. Een groot Duitsland, helaas, we kunnen het niet ontgaan, maar dan moeten jullie wel Zahlmeister zijn (en dus de Nederlandse Zondags-Duitsers eveneens). Nog even ter herinnering: de eerste wereldoorlog werd ooit indirect door Engeland en Frankrijk uitgelokt omdat ze niet konden leven met een Europa gedomineerd door Duitsland. Zowel toen als nu werden Frankrijk en Engeland uit de internationale markten geduwd tgv ‘made in Germany’. Het post-1945 arrangement was en is dat al te grote Germaanse (D+NL) surplussen hoofdelijk worden omgeslagen over de mindere goden. Dat is een arrangement dat ik nog steeds van harte steun, voornamelijk omdat dat de beste garantie is dat de boel niet nog eens kort en klein geslagen wordt.

 12. Een veel erger bericht dan het failliet van Griekenland is dit, “Sarkozy: alles doen voor redding Griekenland”. Als Napoleon II dit roept dan zou ik me maar voorbereiden op hele, maar dan ook op heel zieke ingrepen.

  Toen ik las dat de Grieken terug gaan naar de drachme was ik positief gestemd, maar onze kleine rakker gooit dus roet in het eten.

  Moet je voorstellen dat de Grieken uit de euro stappen, dan hebben we tenminste weer een (zon)land waar we naar toe hadden kunnen vluchten als de EU ons even te veel wordt.

  Jammer, maar de United Satans of America zal wel vuur hebben gespuugd…

 13. @Ron Paul Fan [18]:
  ‘Dit zijn inderdaad gouden tijden voor mensen met een surplus’

  Ik denk dat de grote klappen voor onroerend goed nog moeten komen. Er zal 25% af zijn t.o.v. 3 jaar terug, maar koop is nog steeds te duur t.o.v. huur. Ik gok op een verdere daling.

  ‘Neem nou Rusland en de totale afbraakperiode 1990-2000 en de oligarchen. Dankzij Putin zitten die overigens nu allemaal in Israel, London of New York’

  Niet allemaal, er kwamen er ook een aantal om. Het was de voormalige KGB tegen de Joodse maffia.
  Ron Paul Fan [24] reageerde op deze reactie.

 14. @Ron Paul Fan [23]:

  Moet het niet zijn: Jan Gijsbert baron Sweder van Wijnbergen?

  Niet, dat ‘baron’ wat voorstelt, maar zijn libertariërs eigenlijk voorstander van adel?

 15. @Charles [10]: Wees gerust. Ik zag de crisis jaren geleden aankomen (het inzicht groeide tussen 2001 en 2003) en ging toen op zoek naar een veilige bank en legde daarvoor een aantal crieteria vast, waaraan die zouden moeten voldoen. 1 ervan is solvabiliteit.

  Weet dat de meeste grootbanken slechts een solvabiliteit van 2-3 procent hebben. Oftewel dat ze 33-50x geleveraged zijn. M.a.w. banken zijn niks anders dan grote (doch trage en inflexibele) hedgefunds.
  Vergeet gewoon alle prietpraat over Tier 1 en zo omdat die met arbitraire wegingen werkt.
  Neem gewoon eigen vermogen en deel dat door het ongewogen balanstotaal en dan blijkt zowat geen enkele grootbank boven de 3 of maximaal 4% uit te komen.
  Die wegingen kenden bv. een lager risicogewicht toe aan hypotheken (vanweg het onderpand) en hoog gerate staatsobligaties (gezien staten niet failliet zouden kunnen gaan) etc. Welnu, als ambtenaren (lees: wereldvreemde halve gares) zoiets bedenken, hou er dan maar geen rekening mee. Zoals inmiddels iedereen ziet, zijn hypotheken wel riskant, net als voorheen goed gerate staatsleningen aan een hele reeks Westerse “rijke” en “stabiele” landen.
  Dus vergeet die wegingen (alsof ze in Basel iets van finance snappen) en deel simpelweg het EV door het balanstotaal.
  Je mag dat doen voor om het even welke binnenlandse of buitenlandse grote naam: ING, RABO, Deutsche, BNPP… Ik geloof dat alleen Santander op een kleine 8% zit (uit het hoofd – ik heb dit niet nog snel even gecheckt voor dit te schrijven). Maar gezien de probelemen in de Spaanse huizenmarkt nog groter zijn en gezien hun exposure aan o.a. Argentinie wat binnen enkele maanden opnieuw zal instorten (mark my words) weet ik niet of die “riante 8%” (dus nog steeds 12,5 keer geleveraged) wel zal volstaan.
  Dus ja, voor een keertje -niet wijs waarschuwend vooraf (bv. in 2005), maar als het kalf al half verdronken is- heeft de MSM het bij het rechte eind.

Comments are closed.