De financiële crisis woedt verder en het is nauwelijks bij te houden wat er allemaal gebeurt.

Papandreou, de Griekse premier zou naar Amerika gaan om te praten met het nieuwe hoof van het IMF, Lagarde, maar zegt op laatste moment reis af vanwege de komende kritische week voor Griekenland.

 

Jan-Kees de Jager geeft aan de Kamer een voorlichting waarover de eerste impuls is dat je er geen moer aan hebt. De rest is GEHEIM!
Duidelijk vertellen wat er in welk geval gebeurt, kan of durft hij kennelijk niet.

Tientallen hoge politici hebben in Polen (Wraclaw) vergaderd over de crisis en Griekenland, en nemen geen enkel besluit. Probleemvoor je uit schuiven en ondertussen vertellen dat er grotere controles nodig zijn.

Zelfs de Amerikaanse minister van financiën, Geithner, kwam naar Wraclaw. Het is niet duidelijk waarom en wat hij aan de EU-politici heeft aangezegd of gevraagd.

Te l daarbij de problemen in Duitsland waar ook steeds meer van het volk tot de conclusie komt dat ze niet langer “gekke Henkie” wil spelen:

“For the first time ever, a clear majority (60%) of Germans no longer sees any benefits to being part of the Eurozone, given all the risks, according to a poll published September 16 (FAZ, article in German). In the age group 45 to 54, it jumps to 67%. And 66% reject aiding Greece and other heavily indebted countries. Ominously for Chancellor Angela Merkel, 82% believe that her government’s crisis management is bad, and 83% complain that they’re kept in the dark about the politics of the euro crisis. ”
Geplakt uit <http://www.zerohedge.com/contributed/bailout-rebellion-germany-heats>

In ieder geval is het spannend!
En een duidelijke demonstratie tot wat deze collectivistische maatschappij kan leiden!!

We proberen het bij te houden, maar het gaat zo vlug, dat dat bijna niet te doen is.
Blijf waakzaam!

6 REACTIES

  1. Logisch dat de politiek niks kan doen aan een economie die niet naar hen wil luisteren.
    Wat zouden ze kunnen doen, zonder hun macht uit handen te geven?

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

  2. Er is veel meer aan de hand rond Griekenland. Griekenland en Israel hebben een militair pact gesloten vanwege Turkije, dat Israel probeert te isoleren. Noord-Cyprus begint maandag naar gas te boren en alle betrokken landen (waaronder ook Libanon) betwisten elkaar de, naar het schijnt, rijke gasvelden in dat deel van de Middellandse Zee.

  3. @ziggy [5]: Dan verschuif je het probleem alleen maar, immers dan zou je kunnen stellen dat hij de Cypriotische staat erkent i.p.v. de soevereiniteit van de aldaar wonende burgers. Lijkt me ook niet echt libertarisch. Goed, men kan natuurlijk ook besluiten voor het mindere van 2 kwaden te kiezen…

Comments are closed.