Deze zomer zal ik geen artikelen schrijven voor de Vrijspreker, maar u filmpjes van lezingen presenteren die Hans-Hermann Hoppe afgelopen voorjaar gaf in Brazilie. Hoppe legt op heldere wijze uit waarom een samenleving met privaat recht is te prefereren boven de staat. Ook verklaart hij het ontstaan van economische crises. De filmpjes zijn kort en ook voor mensen die niet bekend zijn met de Oostenrijkse School, maar wel de Engelse (of de Portugese) taal machtig zijn, laagdrempelig en goed te volgen, zonder ook maar ergens naar oppervlakkigheid te neigen. De eerste serie kan prima als een beknopte inleiding in het denken van Hans-Hermann Hoppe gelden.

1 REACTIE

 1. Voor de geleerden onder ons een crisis als deze ontstaat in Nederland altijd als er in korte tijd een werkvoorraad van 10 jaar in 3 jaar wordt uitgevoerd.Het inhuren van buitenlandse arbeidskrachten is door de politiek mogelijk gemaakt om met name de oost-europese landen verder los te weken van Rusland.
  We zien juist in de landen die men vrije toegang tot de west europese arbeidsmarkt heeft gegeven een nieuwe militaire aanwezigheid van de NAVO in de vorm van militaire complexen en de installatie van anti-rakersystemen.Uiteraard vormen deze complexen ook een springplank voor spionage activiteiten.

  Maar even over het versnelde productie proces.In de bouw werd er zo snel gebrouwd dat bestaande objecten snel hun marktwaarde verloren en nieuwe gebrouwde objecten door het enorme aanbod onder de prijs werden verhuurd of verkocht of ging door leegstand de conditie en dus waarde nog sneller naar benede.

  De onrust die er wereldwijdt heerst zal uiteindelijk ook naar het westen overslaan.De rellen in en om Londen zijn het gevolg van zakken vullerij.Iedereen had het over spontane acties maar wat de daders zelf vaak ook niet weten is dat het een normvervaging is na het zoveelste schandaal van onterechte vergoedingen etc.

  De westerse export van terreur bij de opstanden in het midden-oosten van dit moment is een feit wat uiteindelijk terug zal komen als een boemerang.Het is met de moderne vriendensites niet zo moeilijk om ergens een opstandje in scene te zetten.
  Laat je plannen samen vallen met een verloren risico wedstrijdt van een voetbalclub samenvallen met geruchten over door d epolitie doodgeschoten supporters en je eerste avond van oorlog is binnen,Bespeel met de zelf verzonnen media in op de onrust en onduidelijkheid en kom telkens met nieuwe verwarrende verklaringen die elkaar tegenspreken.Doe er nog wat onduidelijke beelden bij met wat stevige uitspraken die dan heel toevallig net even wat duidelijker klinken dan d erest van het verhaal en je hebt de eerste week van rellen binnen handbereik.

  Kijk toch eens hoe onze media reclame maken voor die opsand in libie.Maar de hechte banden van onze top en de samenwerking tussen de CIA,MI5 en het regime van daffy spreekt toch boekdelen.De tv heb ik maar uit huis gejaagd want al die verhalen in de media laten zien dat eerlijk nieuwsgaring ook in nederland niet meer te vinden is.
  De tijd dat de hoofdredactues van de TELEGRAAF op een franse loonlijst stond is weer helemaal terug.

Comments are closed.