IMF is vandaag weer niet tot een besluit gekomen. En zo maken ze de problemen alleen maar groter.  De run op de banken wordt logischer (is door veel bedrijven al in gang gezet) dus daar moet ik geen geld laten staan.

En na de daling van het goud afgelopen week, geeft mij dan weer een extra kans om mijn geld in veiligheid = goud te brengen. Dankje wel IMF, ik ga nog veel aan jullie verdienen.

23 REACTIES

 1. Het erge is dat wanneer je jouw geld om wil zetten in goud dit tot over vele jaren niet winstgevend zal zijn.

  BTW, is hoog en de persoon of bedrijf waat je het van wil kopen rekent ook een bepaald percentage op de huidige goudprijs omdat ze er ook aan willen verdienen.

  Het zelfde gaat op voor zilver, waarbij je bij aankoop van een enkele munt, de waarde van die zelfde munt nog eens uit moet geven aan belastingen en dergelijke.

  Dus voor je 1 zilvere munt in handen hebt, heb je al net zoveel geld uitgegeven als 2 zilvere munten.

  Tenzij de prijzen stijgen met 200%, zie ik er helaas nog geen brood in. en je spekt de staat er nog eens mee ook.

  Nico de Geit [4] reageerde op deze reactie.

 2. En de banken moeten gered worden.
  En de bevolking zal daarvoor betalen:

  “€2 trillion bailout fund planned to save Euro as Greece faces default”

  http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8786665/Multi-trillion-plan-to-save-the-eurozone-being-prepared.html

  Bovenstaand Engels artikel is van gisterochtend. Inmiddels is het zondagmiddag en geen enkele krant of blog in Nederland heeft het verhaal opgepikt.

  Maar wel: JLo short haar beroemde billen.
  http://www.telegraaf.nl/prive/10616290/__JLo_showt_beroemde_billen__.html

 3. Ha, gelukkig. Het EU plan om belastingbetalers uit te kleden om voor de bonussen van bankiers te betalen is al dood voordat het in de Nederlandse krant komt. http://is.gd/WcvsaT

  Billen van Jlo zijn trouwens veel interessanter.

 4. @Hoc Voluerunt [1]:

  Die kosten vallen wel mee, ik schat het verschil tussen koop en verkoop op nog geen 10% bij gangbare munten zoals de Krugerrand of de Maple Leaf.

  Je spaargeld is na 30 jaar bij een rente van 2,1%, een inflatie van 3% en een vermogensrendementsheffing van 1,2% in koopkrachtwaarde gehalveerd. wat goud en zilver doen over 30 jaar is afwachten.

  Goud en zilver kun je zelf bewaren, geld bewaart de bank voor je. Marc Faber waarschuwt ervoor je goud niet bij de bank te stallen, ook niet in een kluisje.

  Hoc Voluerunt [9] reageerde op deze reactie.

 5. Het IMF moet opgeheven worden, net als centrale overheden. Mensen kunnen heel goed zonder een dictaat uit Brussel of Washington. De overheid had zich nooit garant moeten stellen voor de banken, en ze had de banken gewoon failliet moeten laten gaan. Banken nationaliseren is gewoon communisme.

  John [6] reageerde op deze reactie.

 6. @John [6]:

  ‘Net als honden, hebben sommige mensen echt een leider nodig.
  99 van de 100 denkt echt dat het niet zonder kan’

  Prima voorbeeld. Honden hebben een roedelleider, bij bavianen lopen ook een paar mannetjes voorop. Ze worden niet centraal aangestuurd vanuit Brussel of Washington.

  Wat je zelf kunt regelen moet je niet aan een overheid overlaten. Kleine gemeenschappen kunnen vrijwillig samenwerken, ze hebben geen centrale leiding nodig. Als het bij dieren kan moet het bij mensen ook kunnen.

  John [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Nico de Geit [7]:

  Samenwerken moet niet verder gaan dan het aanleggen van straten en rioleringen, water en elektriciteit enz.
  En dit kan op heeel kleine schaal.
  Wat heb je verder nog nodig dat je zelf niet kunt regelen?

  Een regering groter dan een gemeenteraad, die snel en transparant een beslissing neemt, en zichzelf daarna weer oplost, vindt ik dus niks.

  Zelfs een roedelleider (bij mensen dus) is me te veel.
  Als hij doet waar ik achter sta zou ik hen wel volgen als ik er voordeel bij heb.
  Anders ga ik dan gewoon mijn eigen weg.

  Nico de Geit [12] reageerde op deze reactie.

 8. @John [8]:

  ‘Zelfs een roedelleider (bij mensen dus) is me te veel’.

  Veel mensen zullen het graag aan een ander overlaten, dat blijkt wel. Er lopen machtszuchtige psychopaten rond die daar misbruik van maken. In kleine kring (of in het bedrijfsleven) blijkt al snel dat je met een geestesziek persoon van doen hebt.

  En dan heb je de mainstream media (MSM) nog: die wordt ingezet om mensen te beïnvloeden, en dat gaat veel verder dan de meesten denken.

  John [13] reageerde op deze reactie.

 9. @Nico de Geit [12]

  Ik geloof niet echt dat veel mensen alles aan aan anderen willen overlaten.
  Ze geloven echt dat het niet anders kan.

  Van mij mogen ze alles aan anderen overlaten.
  Maar dat ze anderen dwingen om ook alles aan anderen over te laten steekt me toch wel.

 10. Wat kan het IMF doen?
  Alles wat ze doen werkt op kortere of langere termijn averechts.

 11. @Reteip [15]: Kijk bijvoorbeeld eens bij http://www.amsterdamgold.com , bij http://www.doijerkalff.nl of http://shop.haageninvest.com/ (deze laatste levert via Doijer & Kalff, maar heeft soms betere prijzen)en zoek naar zilveren munten. Die zijn zonder BTW. Je betaalt alleen BTW op de kosten, niet op het zilver.

  Goud is geheel vrij van BTW, zowel munten als baren. Ook hier alleen BTW op de kosten (maakkosten, verzendkosten zoals aangetekend en eventueel verzekerd verzenden).

  Alleen zilverbaren hebben 19% BTW. Je kunt die wel in een depot laten bewaren, maar dan betaal je de BTW als je het er ooit uit gaat halen.

  ik heb ooit ook een zilverbaar van 500 gram en eentje van 1000 gram gekocht. Met BTW, ja. Ook ik moest eerst wijzer worden, door schade en schande, haha.
  Nu koop ik grotere aantallen zilveren munten van 1 troy ounce per stuk (tubes van 20 stuks en ik wil komende week 100 zilveren munten van 1 troy ounce kopen, dus 5 kunststof tubes van 20 munten). Ook heb ik een zilveren munt van 1 kg. Zonder BTW, dus gewicht kopen in zilveren munten is prima te doen zonder die BTW. Als je dan de BTW moet betalen over de zilverwaarde van dat moment dat je het wilt incasseren, inclusief de gestegen prijs, dan betaal ik het liever nu. Overigens, laten bewaren kost ook geld en ik vind het risico van overheidsconfiscatie te groot.

  Zoekt, en gij zult vinden.

  Ik koop edelmetaal voor mijn koopkrachtbehoud voor mijn pensioen en heb dit jaar al 7,7% meer koopkracht gerealiseerd op mijn goud en zilver: INCLUSIEF al die kosten van maken en verzenden en BTW op de zilverbaren. Dit in tegenstelling tot pensioenfondsen, die hun 105% dekking niet eens meer halen. Over geld op de spaarrekening praat ik niet eens meer.

  Reteip [20] reageerde op deze reactie.

 12. De toestand van de wereld:
  Welkom op Planeet Rothschild

  citaat:
  Momenteel is de Rothschild Family dominant in alle Centrale Banken van de wereld. Ook in het overkoepelend orgaan van deze banken, het IMF (Internationale Monetaire Fonds). Het is een misvatting om te denken dat het IMF een overheidsinstantie is of dat het geleid wordt door de Verenigde Naties. Het is gewoon een doodordinaire private instelling die uit is op winstbejag en opgezet door de door Rothschild gedomineerde Centrale Banken van haast alle landen.
  Uit:
  http://boinnk.nl/blog/tag/baron-de-rotschild/

  citaat:
  Veel mensen denken dat banken geld verdienen door het uitlenen van geld en de rente die ze daarvoor krijgen. Het werkelijke doel van hun misdaadpraktijken is echter het verkrijgen van werkelijke waarde wanneer ze roerende en onroerende goederen confisqueren die dienden als onderpand voor het uitgeleende geld dat die banken nooit hadden en nooit door enige vorm van tegenprestatie hebben verdiend. Banken maken geld. Uit het niets. Een getal wordt ingevoerd in een computer, een enorm bedrag wordt bijgeschreven op een rekening en dat fictieve geld wordt uitgeleend. Voor het terugbetalen dient de lener echter wel werkelijke arbeid te verlenen of echte goederen te maken en te verkopen. Kan hij niet terugbetalen dan vervallen zijn goederen aan de bank. En iedereen denkt dat het zo hoort, dat dat juist is en dat we zonder banken niet kunnen bestaan.
  Uit:
  http://zonnewind.be/economie/banken/planeet-rothschild.shtml

  meer pagina’s over de praktijken van de Rothschilds
  http://www.gewoon-nieuws.nl/2011/07/rothschilds-geldmachine/
  http://www.complot-samenzwering.nl/criminaliteit/criminaliteit/de-rothschild-familie-deel-1.html

 13. Ik denk dat op het moment belangrijker is om een 6 maanden voraad aan eten en water te hebben. Alles kopen wat nodig is om jezel te onderhouden voor de maanden als dan niet jaren die komen gaan. Goud en zilver is okay voor als je een grote surplus hebt aan vermogen. Ik zou toch liever een boerderij ergens afgelegen kopen dan goud.

 14. @Offthegrid [17]: zoek naar zilveren munten. Die zijn zonder BTW. Je betaalt alleen BTW op de kosten, niet op het zilver.

  O check, ik dacht dat met die BTW verhoging de boel op munten ook omhoog ging. Dat baren niet interessant waren in NL wist ik al.
  Maar gezien de prijs zo enorm is gekelderd (en doorzet) wordt het interessant om wat bij te kopen.

 15. ging er even voor zitten om goed te luisteren wat het IMF ging verklaren in de persconverensie.In plaats van een doordacht plan vertelde het forum eigen niets.Geen draagkracht alleen iets wat elke burger had kunnen vertellen.Wannneer komen er eens echte professionals op deze belangrijke posten.Helaas is het gehalte onder de maat ,jammer voor de burgers.

 16. @ Nico de Geit
  ‘en dan heb je de mainstream media (MSM) nog: die wordt ingezet om mensen te beïnvloeden, en dat gaat veel verder dan de meesten denken. ‘ :

  24 uur linkse propaganda daar wordt je inderdaad niet vrolijk van. Of ben ik de enige die zich daar aan ergerd ?
  Hoe komen die linkse clubs eigenlijk aan zo veel zendtijd, vraag ik me af ? Vroeger had je leden die het aantal uren bepaalden maar is dat niet meer of zo ? Gisteren zelfs op 2 netten tegelijk de VARA met hun vrolijke propadanda.

  Denk trouwens dat daar ook de oplossing ligt voor het verspreiden van ‘onze’ berichten. Als ‘we’ de 3 nationale zenders kunnen wegkrijgen dan denk ik dat mensen veel meer gaan nadenken over politiek. Nu slikken ze wat ze voorgeschoteld krijgen. Pas als die kliek weg is, of politiek neutraal, dan komt er vooruitgang in.

  Brood en spelen.

 17. Een bankrun net als in Mary Poppins, maar dan zonder muziek. De euro gaat dalen? 🙂 Goud weer omhoog? Of toch maar de koperen munten bewaren voor omsmelting 🙂

Comments are closed.