maandag, 12 september 2011
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Knapt de euro deze week?

Er gebeurt zoveel dat het knappen van de euro, of EMU een dezer dagen wel moet barsten. Alle EU politici, die uiteraard verantwoordelijk zijn voor het hele gedoe,  trachten dit al weken, (maanden, te voorkomen. Maar ze kunnen de problemen niet oplossen door dezelfde stomme dingen die de crisis hebben veroorzaakt, in versterkte mate te blijven toepassen.
In Griekenland gaat het steeds slechter.

—Italië zoekt hulp van China.

—Duitse politici (en dus ook Rutte/deJager)  willen Griekenland nu wel failliet laten gaan en misschien uit de euro zetten.

—In ieder geval beginnen deze politici eindelijk in te zien dat het geld op de balans van de NL-staat voor een deel bestaat uit vorderingen op bvb Griekenland, wat NOOIT betaald zal worden. Dat geld IS er dus NIET. Wel, wees realistisch en ERKEN DAT!

Onbegrijpelijk dat diezelfde politici nog meer goed geld naar kwaad geld willen weggooien!
www.spiegel.de/international/europe/0,1518,785482,00.html

—Nederland staat aan de rand van een Recessie:
www.nrc.nl>

—Vandaag lekten uitkomsten voor de NL begroting 2012 uit.
Ten opzichte van de uitgangspunten gaat echter al alles fout.

-De werkloosheid wordt groter dan gedacht.

-De koopkracht wordt meer verminderd dan gedacht

-De economie groeit minder dan gedacht.
ZIE:  www.nrc.nl

—Het NL-Overheidstekort VERDUBBELT in 2015
nos.nl

Tijdsgebrek verhindert deze lijst nog veeeeeel langer te maken. Maar iedereen die even op het internet rondkijkt kan dit en nog veel meer zelf zien.

krijgen we deze week de door de Vrijspreker voorspelde euroBARST?

Alleen nog de vraag Hoe hroot die barst, want de overgebleven politici hebben ook al het plan van van een veel machtiger, centrale, dictatoriale EU.

U bent gewaarschuwd.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Belastingen, Economie, EU, Overheid, Politiek, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. IIS schreef op : 1

  Los van alle berichten, maar er hangt de laatste tijd een vreemde spanning in de lucht, ik weet niet of er mensen zijn die dit ook kunnen ‘voelen’, maar de onrust&onbehaaglijkheidsmeter slaat bij mij zowat op tilt. Misschien houd ik mezelf zwaar voor de gek, maar het is alsof de dagen voorbij vliegen en ik links en rechts mensen de grip op alles zie verliezen en mijn lichaam lijkt totaal in onbalans met de harmonie die ik soms nog wel eens voelde.

  De harmonie van vroeger, waarbij ik lekker achterover leunde en tevreden mocht zijn met weinig is voorbij. Zelfs een bakje koffie geeft niet meer de prettige stemming van vroeger…
  vrijeradikaal [2] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [14] reageerde op deze reactie.
  Rien [16] reageerde op deze reactie.
  Igor [31] reageerde op deze reactie.

 2. vrijeradikaal schreef op : 2

  @IIS [1]:

  Ojeee….het zal toch niet waar zijn ?

  End Times? “Water Turns Red Like Blood” More Update

  www.youtube.com

  Signs of Judgment Day: The End Times

  En deze boodschap wordt u aangeboden door Mr. Kaba…te H.

  www.youtube.com

  En dan hier de iets beter te verteren Christelijke variant :666 – Bibel: Die Offenbarung des Johannes, Offb 13,1-18 (The Mark of the Beast)

  www.youtube.com

  IIS [3] reageerde op deze reactie.

 3. IIS schreef op : 3

  @vrijeradikaal [2]:

  Einde van de tijd? De tijd is een (uit)vinding die maakt dat wij ’s morgens vroeg weer weten hoe laat of het is en plichtgetrouw met een trommel vol met bammetjes weer mogen sappelen voor de berg met stenen wat men (t)huis noemt.

  Ik vraag niet om de eind der tijden, ik vraag of er mensen zijn die een zekere spanning ‘registreren’, boven of ondernatuurlijk, het mag ook beide zijn.

  Gerrie [4] reageerde op deze reactie.
  Onbezoldigd ruifvuller [6] reageerde op deze reactie.
  J.H [7] reageerde op deze reactie.

 4. IIS schreef op : 5

  @Gerrie [4]:

  Misschien registreren (gevoels)mensen juist de waarheid, maar wordt deze onbewust of bewust verdrongen of niet goed verwerkt of mag men dit niet openbaar maken (praten over gevoel is niet macho?).

  Ik denk dat men ook zonder 6e zintuig wel doorheeft dat we economisch gezien op een ravijn afstevenen, maar net doet alsof de neus bloed.

  Er zullen veel mensen zijn die de waarheid reeds onder ogen hebben gezien, maar door de omgeving voor geestesziek worden uitgemaakt o.i.d.

  Maar zijn mensen die een ander voor gek verslijten en aan struisvogel politiek doen niet bezig deze wereld compleet over de rand van de afgrond te laten verdwijnen?

  Oké, het is maar goed dat er nog mensen zijn die domweg doordenderen als treinen, maar zou het niet verstandiger van ze zijn om de naakte waarheid eens onder ogen te zien?

  Brussel en Washington zit vol met dat soort mensen en die mogen zonder omhaal ons voor gek verslijten, omdat we hun shit niet langer willen!!??….

 5. Onbezoldigd ruifvuller schreef op : 6

  @IIS [3]:

  Ja dat gevoel heb ik ook een beetje. Een onbestemd gevoel zeg maar. Onrustig. Naar het schijnt kunnen honden en andere dieren aanvoelen dat er een aardbeving op komst is. Zou het zoiets zijn?

  IIS [10] reageerde op deze reactie.

 6. J.H schreef op : 7

  @IIS [3]:

  Ja, ik ervaar hetzelfde….Ik denk dat we allemaal beseffen dat er iets groots gaat gebeuren en dat dat ons zenuwachtig maakt.

 7. vrijeradikaal schreef op : 8

  @Gerrie [4]:

  Let op dat je dit niet te ver gaat doordrijven , het kan ook stress zijn.

  Uw “machthebbers” zijn al geruime tijd bezig u een systeem op te dringen , dat voor velen niet als “natuurlijk”word gezien , en dat schept onbehagen.

  Bewust geschapen oorlogen en crisis , absurde incidenten waarvan het vermoeden van een “sturende hand” steeds vaker bevestigd wordt.

  Zou het zo kunnen zijn , dat er een groep mondiaal bezig is zijn agenda uit te voeren ?

  Het zou mij niet eens meer verbazen als dat waar zou blijken te zijn….en dat meen ik.

  IIS [9] reageerde op deze reactie.

 8. IIS schreef op : 9

  @vrijeradikaal [8]:

  Let op dat je dit niet te ver gaat doordrijven , het kan ook stress zijn.

  We voelen en weten dat stress dodelijk kan zijn, maar vind even de knop die al deze stress kan uitschakelen. Zelfs Berlusconi veegt de stress van zijn voorhoofd, reken maar dat de hufters weten wat ze hebben aangericht.

  Het enige wat degene met stress MOET blijven doen is proberen niet te verzuipen, maar waar is de pomp?…En het gat in de economische Titanic wordt maar steeds niet gedicht, maar juist groter gemaakt.

  vrijeradikaal [11] reageerde op deze reactie.

 9. IIS schreef op : 10

  @Onbezoldigd ruifvuller [6]:

  Ik wilde zondag samen met de buren een gezellig ommetje maken, maar hun hond vertikte het om naar buiten te gaan, men kreeg met geen mogelijkheid de hond buiten de deur, ik grapte dat de hond misschien wel een aardbeving aan voelde komen. Het was best wel maf dat het beest niet wilde waar het anders altijd bij nacht en ontij zonder moeite naar buiten wil. Misschien registreren dieren inderdaad ‘iets’…We zullen wel zien waar en hoe het schip strand of wat er precies gaat komen…
  Het zal toch niet zo zijn dat de beurzen gaan exploderen?.. 🙂

 10. vrijeradikaal schreef op : 11

  @IIS [9]:

  En het gat in de economische Titanic wordt maar steeds niet gedicht, maar juist groter gemaakt.

  Zou het je rustiger maken als ik zeg dat dit precies de bedoeling is ?

  Langzaam maar zeker gaat rond de “globale agenda” de mist optrekken , en worden de verborgen agenda’s zichtbaar.

  Je staat erbij en kijkt ernaar……en er is niets wat je eraan kan doen.

  Je wilt het van de daken schreeuwen , maar niemand luisterd , de mensen aten en dronken , en speelde hun spelletjes en dobbelde , en het kwam voor hen “als een dief in de nacht “.

  Maar enkele zijn nieuwsgierig en klimmen wat hoger op de berg , ze hebben daar een wat beter zicht , en zien de vloed wat vroeger komen.

  Ze proberen de mensen in het dal te waarschuwen , maar die zaten neer en aten en dronken , en speelde hun spelletjes en gingen door met dobbelen.

  Hoe vaakt heeft dit verhaal zich al niet afgespeeld ?

  IIS [12] reageerde op deze reactie.

 11. IIS schreef op : 12

  @vrijeradikaal [11]:

  Schreeuwen velen het hier ook niet van de daken? Maar niemand wil ze horen….Tja, wat een gezeik ook, terwijl je zoveel plezier kan maken lopen velen hier een beetje moeilijk te doen.
  Maas soms krijg ik ook het stille verlangen om mijn boeltje te pakken en naar andere oorden te gaan.

  finance.yahoo.com

 12. IIS schreef op : 13

  Heb de video nog niet bekeken, maar misschien heeft Middelkoop nog ‘iets’ te melden…..
  vimeo.com

 13. J.H schreef op : 15

  Eerst nog even al die miljarden naar Griekenland overhevelen voordat Griekenkand failliet kan…..

 14. Rien schreef op : 16

  @IIS [1]: Ik zou zeggen, volg eens wat minder nieuws uitzendingen. Dan gaat dat gevoel wel weg. 🙂

  Ik voel mee veel beter sinds ik alleen nieuws uit de alternatieve media zoek. Sinds ik op zoek ben naar wat ik zelf kan doen voor mij en m’n gezin.

  De euro kan instorten, de EZ kan verkleinen. Maar de druiven smaken nog steeds geweldig. De wortelen staan er prima bij. En ik werk me op dit moment in in de details van een rocket-stove heater. Kun je ook een koude winter met een minimum aan hout tot een behagelijk beleven.

  IIS [18] reageerde op deze reactie.

 15. IIS schreef op : 17

  @Ron Paul Fan [14]:

  Je zou het haast denken, maar het tegenovergestelde is waar, meestal is dat wat ik denk en aanvoel eerder aanwezig en krijg ik veelal nadien via diverse media de bevestiging en vertelt men precies hetgeen wat ik reeds wist.

  Denk je dat ik overdrijf en zal het allemaal wel een beetje op zijn pootjes terechtkomen? Of zal het een incidentele crisis worden/zijn, waarbij zo af en toe iemand het niet meer ziet zitten en zijn kinderen of familie vermoord en/of voor de trein er een einde aan maakt, omdat de druk van alles te groot wordt.

  Het is triest dat men niet meer weet waar aan toe zijn, vandaag is er een jubelstemming en morgen wordt de boel weer afgestraf, zo is het volgens mij nog nooit eerder geweest, tenminste niet in de afgelopen 50 jaar.

  Ik persoonlijk heb de balen, want het is voor mij moeilijk om poppenkast te spelen en net te doen alsof er niks aan de hand is en voor de schijn van de wereld en tegenover de ander clown te spelen,…..totdat de grote betonnen muur wordt bereikt.

  Waar de uiteindelijk rekening komt te liggen mag toch duidelijk zijn en misschien is dat de lading die in de lucht hangt.

 16. IIS schreef op : 18

  @Rien [16]:

  Ik begrijp je Rien, maar ik begrijp ook dat je uiteindelijk in een wereld die doordraait ook niet meer van de basale zaken zal kunnen genieten. Als het werkelijk mis gaat zal het een regelrecht gekkenhuis worden en dan druk ik me nog optimistisch uit.

 17. Nico de Geit schreef op : 19

  De Geit houdt wel van storm.

  Over die bijbelse/Joodse profetieën: die geven een mooi inkijkje in de Joodse denkwereld: geweld, dictatuur, iedereen doodmaken die niet denkt en doet wat gewenst is, gebrek aan humor. Dingen die in de bijbel beschreven staan komen uit omdat het volk dat de bijbel geschreven heeft in de wereld aan de touwtjes trekt.

  IIS [21] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [22] reageerde op deze reactie.

 18. IIS schreef op : 21

  @Nico de Geit [19]:

  Ik weet wat je met je reactie bedoeld en welk geloof je ook neemt, het heeft uiteindelijk niks met zuiver geloven te maken, maar te maken met sturen van de massa’s en de macht houden over de massa.

  Een gelovige kan thuis geloven en hoeft zich niet bij één of ander club aan te sluiten om te bewijzen dat hij dat is wat men van hem verwacht. Het geloof stinkt, net als de lijers in de wereld die de poppenkastfiguren zijn van NWO.

  Maar misschien beginnen de touwtjes wel te rotten en te stinken en dringt het besef door dat degene die ze in handen heeft zonder de onderdanen ook niets meer in de melk hebben te brokkelen, vandaar het krampachtig overeind houden van politiek gewin, heilige huisjes en de subsidiesponzen?.

  Of zijn we gewoon met te veel mensen op deze planeet en moet de helft van de wereldbevolking worden uitgerot daar overleven anders niet meer mogelijk is? En zijn het de groten en onzichtbaren der aarde die de ondergang van miljarden mensen in werking hebben gezet.

 19. Ron Paul Fan schreef op : 22

  @Nico de Geit [19]: Haha, me too!

  Ik deel de gedeprimeerde gevoelens van ISS en anderen helemaal niet al heb ik een grosso modo dezelfde inschatting van de situatie. De heerschappij van het politiek correcte Westen loopt zo’n beetje op zijn eindje en dat betekent dat er grote omwentelingen aan zitten te komen. En dat betekent avontuur, drama en grote emoties. Het leven gaat aanzienlijk minder comfortabel worden… Maar wel spannender.

  IIS [23] reageerde op deze reactie.

 20. IIS schreef op : 25

  @vrijeradikaal [24]:

  Man, tjee, je neemt toch hopelijk al dit soort zaken wel met een korreltje zout.

  Het is gewoon interessant om te horen hoe de wereld in tweeën is gesplitst.
  Verder is er niets diepers of speciaals aan.

  Denk even het zweverige in het verhaal weg en dan kan het misschien handig zijn om te leren dat er meer in de wereld is dan economische vooruitgang.
  Of wil je nog langer gered worden door economen en wereldlijers?

 21. Ron Paul Fan schreef op : 26

  @IIS [23]: Sorry, maar dit waren toch echt jouw woorden:
  maar de onrust&onbehaaglijkheidsmeter slaat bij mij zowat op tilt. Misschien houd ik mezelf zwaar voor de gek, maar het is alsof de dagen voorbij vliegen en ik links en rechts mensen de grip op alles zie verliezen en mijn lichaam lijkt totaal in onbalans met de harmonie die ik soms nog wel eens voelde.
  De harmonie van vroeger, waarbij ik lekker achterover leunde en tevreden mocht zijn met weinig is voorbij. Zelfs een bakje koffie geeft niet meer de prettige stemming van vroeger…

  Dat komt op mij toch echt over als een ‘gedrukte stemming’.
  How low can YOU go?
  Haha, als er iets is wat de moderne mens kenmerkt, dan is het wel de onbedwingbare neiging om de Ander af te schilderen als het toonbeeld van morele verdorvenheid zodra de meningen van die Ander hem niet zinnen en zelfs jij bent daarop geen uitzondering.
  Kijk, ik ben ook niet de architect van de dingen die komen gaan. Niemand is dat, zelfs ‘de Joden’ niet.lol. Een tijdperk komt ten einde en gaat plaats maken voor iets nieuws.
  Wat gaat verdwijnen is globalisme, ongebreidelde economische expansie, het Westen, Amerika, J-power, egalitarisme, emancipatie van alles wat los en vast zit.
  Daarvoor in de plaats gaan komen: economische neergang, opkomst van nieuwe grootmachten en nieuwe allianties, van fundamentalisme, eerst dat van de moslims en later zeer wel mogelijk een herleving van het Christendom.
  Dat zal ongetwijfeld met aanzienlijke geboorteweeen gepaard gaan, oftewel ‘rauw op ons dak komen’, zoals jij zegt. Ik denk dat je daar gelijk in hebt. Kuitenbrouwer zei vorige week op de TV dat niemand zin heeft in de toekomst, appellerend aan hetzelfde rauw-op-ons-dak-sentiment.
  Ik heb wel zin de de toekomst. Ik voel me opgelucht omdat ik de kans ruik dat op het laatste moment de Europese beschaving het lot van de multiculturele/raciale verdrinkingsdood toch nog kan ontgaan. Ik verheug me al op een leven zonder auto’s, zonder die eeuwige stom-vervelende reizen naar caribische 5 sterren hotels (en het bijbehorende prijskaartje op te brengen door ondergetekende), ik verheug me op een leven waar je weer tijd hebt voor de gemeenschap, dwz voor echte tastbare mensen in je naaste omgeving, op een lokaal leven als in de Middeleeuwen, waarin het surplus van je scheppende energie wordt besteedt aan verfraaiing van je directe levensomgeving (architectuur). Ik verheug me op een leven waar het leeuwendeel van de economische processen zich via het internet gaan afspelen, zonder de noodzaak van die eeuwige verplaatsingen, van hotels en van tijdelijke huur-appartementen ten einde klanten te bedienen.
  Laat de Storm maar komen.

  IIS [28] reageerde op deze reactie.
  IIS [29] reageerde op deze reactie.

 22. Troy Ounce schreef op : 27

  Het managen van verwachtingen, OOK in NL:

  BLIK OP NIEUWS: “Stukken uitgelekt:’Groei Nederlandse economie toch minder in 2012′”.

 23. IIS schreef op : 28

  @Ron Paul Fan [26]:

  Wil alvast even reageren voor ik je reactie verder heb gelezen, maar mag een mens een mens zijn of moeten we als machines functioneren zoals de staat van ons eist?

  Mag een individu zich terecht zorgen maken en kan een depressie of een deprimerend gevoel, waar zo’n vreselijk taboe op rust in deze zogenaamde ‘gezonde wereld’, niet gewoon worden gezien als een soort van genezingsproces?

  De crisis of aanstaande depressie is ook niet meer dan genezing. Het is duidelijk dat je een werelddenker bent, maar geen mensdenker. Over zwart/wit denken gesproken….Zo en nu lees ik even verder.

 24. IIS schreef op : 29

  @Ron Paul Fan [26]:

  In het laatste gedeelte van je reactie ruik ik eigenbelang en is je er dus niets aangelegen dat een individu wel eens jouw wereld helemaal niet ziet zitten. Ik reis graag, wel met beleid en verstand, kom namelijk voorlopig niet weer in Stasi-land USA, maar heel graag reis ik naar een andere wereld vol zon en goedkope appartementen waar ik mijn ding kan doen. Ik houd van luxe, maar evenzo zie ik hoe al die luxe mijn leven niet verrijkt.

  Als de wereld zal worden zoals jij voorspeld, dan ook zal dat niet de wereld zijn die in vrede of harmonie verder zal gaan, want ook in die wereld zullen processen opgang komen die oorlog en ellende veroorzaken. Zolang niemand beseft dat ieder mens een soevereiniteitsrecht heeft en zolang een ander zich bemoeit met zaken die niet wenselijk zijn, zolang zal ook de wereld of doormodderen in deze of in een andere totaal niets opleverde vorm.

  Haha, als er iets is wat de moderne mens kenmerkt, dan is het wel de onbedwingbare neiging om de Ander af te schilderen als het toonbeeld van morele verdorvenheid zodra de meningen van die Ander hem niet zinnen en zelfs jij bent daarop geen uitzondering.

  Je mag me gerust op mijn nummer zetten en me de plaats wijzen, ik ben uiteindelijk ook niet meer dan een nederige reageerder, maar wie wijst wie waarop?

 25. Peter Bontenius schreef op : 30

  De sleutel ligt in Jeruzalem:

  Zach.12, 3 en 4 “Op de dag dat alle volken op aarde tegen Jeruzalem oprukken, zal ik van de stad een zware steen maken waaraan haar belagers zich vertillen. 4 Op die dag – spreekt de HEER – maak ik de paarden schichtig en zaai ik paniek onder hun berijders. Terwijl ik de paarden van de vijand verblind, zullen mijn ogen over het volk van Juda waken.”(NBV)

  Laat de vijanden van Israel maar oppassen!!

  vrijeradikaal [45] reageerde op deze reactie.