Over enkele uren is het zover. Dan mag Beatrix het verhaal van de politici voorlezen. Op de route naar de voorleesplaats zullen duizenden mensen haar weer toejuichen en zich “goede onderdanen” betonen. Geen besef hebbende van de door politici veroorzaakte ellende die in het voor te lezen verhaaltje beschreven is.

 

De essentie van het verhaaltje is al uitgelekt. Iedereen weet daarom al het “meer van hetzelfde” is. De overheid gaat heel veel uitgaven doen, en de betaling daarvoor moet natuurlijk van de werkende productieve burgers komen. Dat noemen ze belasting.

Uit de uitgelekte gegevens hebben we al kunnen zien dat, net als bij voorgaande regeringen, er meer wordt uitgegeven dan er binnenkomt. Dat betekent in het komend jaar een tekort van 17 miljard euro is. Ze gaan dus 17.000.000.000.- (en meer) uitgeven die er niet zijn. Moet jij eens proberen!!

De staatsschuld blijft groeien. Als je er serieus over prat, kan elke middelbare scholier je vertellen dat je dit niet kunt blijven doen.

Zeer interessant is, of er één politicus is die de regering voorrekent dat ze dit tekort eenvoudig kunnen voorkomen als ze ophouden met oorlog voeren in Afghanistan, Libië, uit de EU treden en ophouden met miljarden belastinggeld in “bodemloze noodfondsen-putten” te gooien.

5 REACTIES

 1. De kosten van de JSF zijn die al bekend?

  Het was ook Prinsjesdag bij RTLZ, mijn vraag is; Who the fuck is Roubini? Ik weet wie hij is, maar voor wie komt dit heerschap hier preken?…. Aan het eind van zijn ‘show’ maakt Roubini ons duidelijk wat de EU zou moeten doen…Ik krijg hier toch het gevoel bij dat Roubini hier zijn ‘ding’ moet doen om ons te vertellen dat Amerika het ook zo doet en het daarom hier ook zo moet…De man vertelt eerst even wat we willen horen, dat de Grieken enzo weg moeten, maar aan het eind komt zijn werkelijke betoog….

  http://www.rtl.nl/xl/#/u/843f8fef-3517-394a-8422-98155cbfcdfb/

 2. Even alles in verhoudingen zien:

  Een van de grootste kostenposten waarmee de Nederlandse samenleving permanent wordt opgezadeld zijn die voortvloeiende uit immigratie. Telderstichting (denktenk gelieerd aan de VVD):

  http://teldersstichting.vvd.nl/nieuws/183/hoeveel-kost-een-allochtoon

  Recentelijk is het definitieve rapport van onderzoeksbureau Nyfer uitgebracht, dat in opdracht van de Stichting Ondersteuning Tweede Kamerfractie PVV een kosten-batenanalyse heeft uitgevoerd naar de immigratie in Nederland. Hierbij staan ‘de budgettaire gevolgen van immigratie van niet-westerse allochtonen in Nederland’ centraal.[15] Berekeningen die uitgaan van de huidige situatie en geen rekening houden met eventuele trendbreuken laten zien dat de kosten voor de publieke sector jaarlijks €7,2 miljard zullen zijn.

  Voor de 7,2 miljard krijgen we helemaal niets terug, behalve dan straatterreur, sterk verhoogde criminaliteit (in Noorwegen worden volgens de politie alle verkrachtingen door buitenlanders gepleegd) en het ergste: identiteitsverlies. Een Nederlander wordt een vreemde in zijn eigen land en de politiek wordt nog verder naar links getrokken door die door de meerderheid vd Nederlands ongewenste import. Ten slotte sterk verlaagde standaards, want die import heeft door de bank genomen, laten we het beschaafd zeggen, het buskruit niet uitgevonden.

  Nederlandse EU nettobijdrage: 3,5 miljard (2009). Nederland heeft een exportoverschot van zo’n 40 miljard. Een groot deel daarvan gaat naar de EU. De rest van de EU mag in ruil voor de nettobijdrage geen importheffingen opleggen. Maar dat hoor je nooit als er geklaagd wordt over de Nederlandse nettobijdrage. Ik vind de deal nog steeds in ons voordeel.

  Afghanistan: 359 miljoen per jaar
  http://www.vn.nl/Standaard-Media-Pagina/Afghanistan-in-cijfers.htm

 3. Crisis is crisis, maar verdomme waarom niet de Grieken uit de euro?

  Griekenland gaat ons meer en meer kosten, wij moeten bloeden voor de wandaden van de Grieken.
  Als een afdeling van een bedrijf slecht functioneert en er constant geld bij moet van andere afdelingen die nog wel goed functioneren, is het dan niet logisch om de slechte afdeling te sluiten, daar ga je toch niet domweg constant nog geld inpompen.

  Stelletje vreemdgangers binnen de EU….. Als uw rechteroog er de oorzaak van is dat u van de rechte weg afdwaalt, ruk het dan uit en gooi het weg…En als uw rechterhand er de oorzaak van is dat u van de rechte weg afdwaalt, hak hem dan af en gooi hem weg…”

  En kan een zieke euro een gezonde euro kan zijn? Wil men de euro doorzetten dan zullen de gezwellen eruit gesneden moeten worden, maar pamperen en kunstmatig voeden zal uiteindelijk de ondergang van ons worden…

  Zou onze Katrien het daar ook over gehad hebben?

 4. ach allemaal symptomen van een bende mensen die het figuurlijke vuurwapen op de buren heeft gericht. ze krijgen uiteindelijk wat ze verdienen.

  ik kwam nog een leuk citaat tegen:

  “al dat gezeur over economie. man je zet de teller weer op nul en klaar is kees. de burgers werken wel door voor die gekke gekleurde papiertjes.”

Comments are closed.