Het kleine Zwitserland, een land in de bergen, geen EU-lid,  zonder zeehaven, komt te hulp voor de grote machtige EU met de euro.

Zie http://euobserver.com/

7 REACTIES

 1. Ja, misschien wel, omdat ze het gebod “Gij en zult niet woordbreken serieus nemen” en al meer dan 8 eeuwen een eed kunnen nakomen, wat de EU maar enkele jaren lukt.

 2. Hoezo nadenkertje, dat de groot bankiers de wereld (inclusief alles er op en er aan) als hun eigendom zien is niks nieuws en de hele geopolitieke kakofonie is eigenlijk helemaal niet zo interessant want zolang die centrale banken de macht hebben kan niemand op deze planeet een voorbeeld zijn voor hoe het ook zou kunnen…. veel mensen hier zien in dat de politiek angst gebruikt om hun macht te behouden/vergroten maar gaan voorbij aan het feit dat veel politici zelf ook beheerst worden door angst, hoe verklaar je anders dat ex-politici zo vaak een ander standpunt innemen als hetgeen zij praktiseerden toen ze nog actief in de politiek waren?

 3. Hub,
  Klinkt interessant maar zou je naar een concreet artikel kunnen linken? Dank bij voorbaat.

  Overigens: op de page van euobserver trof ik wel dit aan:
  http://euobserver.com/18/113625
  Als politici zelf nu al beginnen over een oorlog op het Europese continent, is mijn “extremistische, vergezochte” voorspelling ineens wel aardig mainstream aan het worden.
  Ook hij denkt aan het regelen van een Greencard voor zijn kids.
  Kijk eens aan…
  Niet dat ik de VS nou meteen een goede bestemming vindt. Zo lijken bv. Panama of Singapore me stukken beter, maar het is wel tekenend dat de elite zelf de bui ziet hangen en al bezig is zijn emigratie naar buiten de EU voor te bereiden…

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.