De hoedjes waren weer alleraardigst. Het lijkt wel een soort carnaval voor de snobs. Volgens het AD zaten er zelfs allerlei (al dan niet geheime) boodschappen in verwerkt. Het zal dan niet lang duren of de eerste aluhoedjes zullen wel met een analyse komen. Over 911-mutsen, HAARPetjes, Bilderbergkeppeltjes tot en met Chemtrailcaps. Het zal mij eerlijk gezegd aan mijn aars roesten.

Lange tijd heb ik me er voor geschaamd. Maar nu ik eenmaal ben toe gelaten in het hol van de leeuw (en vooruit: na het nuttigen van een paar Baco’s), durf ik het hardop te zeggen: ik vind het koningshuis, inclusief alle bijbehorende tradities en formaliteiten eigenlijk best wel indrukwekkend. Ik bedoel: in mijn stoutste dromen zie ik (zelfs) Hub nog niet op Beatrix afstappen met de woorden: Hey zeg, Bea, waarom heb je Nederland verkwanseld aan de EU?

Ik zie hem al staan. Of beter gezegd niet dus. Al was het maar omdat Bea geen Bea is, maar Hare Majesteit. En als zo’n mens dan in ene voor je staat, dan ben je ter plekke toch een beetje overrompeld. Ik heb het aan den lijve ondervonden in Sneek, járen geleden op Koninginnedag. Daar kwam ze toen zaklopen en koekhappen. En omdat mijn toenmalige vriendin dat allemaal wel eens van dichtbij mee wilde maken, ging ik dus ook braaf tussen het publiek staan. Daar kwam ze. Zwaaiend. Met Claus nog. Ze keek me recht aan (echt!) en lachte. Ik betrapte mezelf er op: ik zwaaide terug.

Maar ik had dus mijn moment: ze zag me! Niet langer was ik een anonieme onderdaan:  ik had in elk geval voor even een gezicht. “Fan” is een te groot woord, maar sindsdien ben ik toch wel onder de indruk van het koningshuis. En sinds ik het libertarisme heb ontdekt, is dat gevoel niet meer weg gegaan. Sterker: als ik (straks) zelf de vrijheid heb om te bepalen wat ik betaal, zal ik zeker een kleine bijdrage doen aan het Koningshuis. Mijn goede doel zeg maar (sorry Hub).

Ik hoop dan dat ze met dat geld in elk geval op de derde dinsdag in september een rondje in die gouden koets van haar rijdt. Liefst met die lekker foute illustraties van slaven er nog op. En dan hoop ik dat er weer heel wat mutsen met een muts op langs de weg zullen staan. Want voor één dag is dat blijkbaar het belangrijkste nieuws van Nederland. Wat kan het leven ook heerlijk simpel zijn 😀

14 REACTIES

 1. Niets is, naar mijn bescheiden mening, zo’n kolderieke flauwekul als een koninklijke familie. WTF? Deze mensen bestaan bij gratie dat anderen er van onder de indruk raken. In mijn ogen weinig meer dan een circus familie met als enig verschil dat ze in zichzelf als instituut geloven en dit uitdragen. Alles wat je in de maatschappij tegenkomt vind je ook in deze familie. Flessentrekkerij, diefstal, vreemdgaan, inhaligheid, arrogantie, nepotisme, op de zak teren van de werkenden….
  Weg met die familie. Liever gisteren dan vandaag!

 2. @pcrs [2]: Ach Ron had een paar borrels (teveel?) op. Hij zal inmiddels ook wel weer tot bezinning zijn gekomen.

 3. Zelfs Bea-basher Wilders was onder de indruk van de traditie, zo zei hij gisteren.

 4. Wat een paar baco’tjes al wel niet kunnen doen, wat een flauwekul zeg.

 5. 2 leuke anecdotes in dit verband.

  De recentste dateert van ca. 15 jaar terug (denk ik).
  De toenmalige koningin Fabiola wilde een bedrijfsbezoek brengen aan het bedrijf waar mijn vader CFO was (en plaatsvervangend CEO, tijdens de vakantie van zijn baas).
  Overigens, let wel: ze nodigde -via haar kanalen uiteraard- a.h.w. zichzelf uit. Het bedrijf zat er niet op te wachten, maar kennelijk wilde Fabiola er graag langsgaan. Waarom mag Joost weten: moest ze niet naar de kapper of zo? Misschien had ze gehoopt op wat media-aandacht en dan berichten in de krant dat ze zich interesseert voor de industrie in het land etc.
  Toch even leuk om bij stil te staan dat het niet alleen bedrijven zijn die staan te springen om via het koningshuis in de media te komen maar dat deze soms uit arren moede zelf maar proberen een leuke middag te bietsen als ze anders dreigen te sterven van verveling.
  Enfin, hoe dan ook: er wordt besloten dat ze mag komen op de door haar handlanger voorgestelde datum en dat bleek te vallen in de vakantie van de CEO, dus wanneer mijn vader de leiding had.
  Deze is echter allerminst geinteresseerd in handje schudden met een achterhaald kapsel en de oude doos eronder en dus laat ie haar ontvangen door een woordvoorder, een PR-dame zeg maar, die ook soms bedrijfsbezoeken door schoolkinderen ontvangt en rondleidt.
  M.a.w. niemand van de directie ontving de koningin: niet de CEO, niet de CFO, niet de marketing manager, niet de personeelsdirecteur, niet de COO, alleen een PR-medewerkster (en dus niet eens diens baas de marketing manager).
  Mijn vader had geen afspraak buiten kantoor die middag, en was evenmin in vergadering, maar vondt dat ie zijn tijd nuttiger te besteden had dan Fabiola te ontvangen en dus werkte hij gewoon rustig verder op zijn kamer.
  Toen Fabiola na afloop met haar gevolg weer opgekrast was en hij de PR medewerkster toevallig op de gang tegenkwam, vroeg hij haar slechts loosweg “En, was ze tevreden?”. Niet: “was Koningin Fabiola tevreden”, maar gewoon “was ze tevreden”?
  Daar keek zelfs de PR dame wel wat van op.
  Ze berichtte dat ze ze zich erg geinteresseerd had voorgedaan maar dat ze wat onwennig leek (maar niets durfde te zeggen – wellicht i.v.m. protocol of zo) over de weinig ceremoniele ontvangst. Vooral aan het eind. Kennelijk was ze bij aankomst al verbaasd dat ze niet verwelkomd werd door minstens 1 directielid maar ging ze ervan uit dat na afloop van de rondleiding ze alsnog iemand van dat niveau te spreken zou krijgen en ze in de directievergaderzaal of in een opgesmukte bedrijfskantine nog wel gefeteerd zou worden. Maar dat was dus niet. Dus toen na afloop van de rondleiding niks voorzien bleek, was er zichtbare consternatie langs de kant van Fabiola en haar handlangers. Toen de PR-dame dit beschreef, begon mijn vader naar verluidt sarcastisch te lachen: dat was ook zijn bedoeling geweest. Hahaha. 😀

  Helaas is mijn vader (nog) geen libertarier -ik blijf eraan werken- maar toch was ik heel trots die dag (en nog steeds).

  Een ander voorval dateert van nog voor mijn geboorte (denk ik). Een oom van mijn vader was toen socialistisch (ja, helaas) burgemeester van Antwerpen. Toenmalig koning Boudewijn en zijn ega Fabiola zouden de stad formeel bezoeken en hij zou hen dus verwelkomen. Normalitair gaat zulks gepaard met een hoop protocol. Maar dat was niet aan mijn grootoom besteed: hij was immers burgemeester van ’s lands belangrijkste stad en bron van belastinginkomsten voor die Brusselse poppenkast. Bovendien was hij i.t.t. die paljas WEL door het volk verkozen.
  Toen de koning uit zijn limousine stapte, gaf “nonkel Frans” hem gewoon een hand en zij joviaal in Antwerps dialect “Dag menier de koening”. Dus niet “Van harte welkom Uwe Majesteit” in keurig ABN, doch simpelweg “dag meneer de koning” in het dialect van “’t Stad”. Enkele journalisten die dicht genoeg bij stonden hadden dit opgevangen en er vol verontwaardiging over bericht in de editie van de volgende dag.

  Zo … wijlen “nonkel Frans” was dan wel socialist, toch heeft ie eens 1x iets gedaan waar ik trots op ben.
  Liberty 5-3000 [9] reageerde op deze reactie.

 6. Ons Staatshoofd, Koningin Beatrix en ik (onozele burger) hadden dezelfde lagere school leraares: Hellen Bielke. De 5de en de 6de klas van de lagere school in het ‘Oude Gebouw’ van de Kees Boeke School in Bilthoven.
  Ook Irene en Magriet gingen naar dezelfde school, gebaseerd op de Quaker idiologie. Beter bekend als ‘De Werkplaats; Kinder gemeenschap. We spraken de leraren aan met hun voornaam, maar wel in de U vorm.

  Later veranderde Koningin Juliana de opleiding van haar kinderen.

  Prinses Irene zou nog immer een hekel hebben aan het verplichte rust uurtje, onder een paardeharendeken.

  Eind 60tiger jaren, toen ik daar op school ging en later Atheneum A, was dat rust uurtje niet meer verplicht.

  En evenmin werd er nog blootgedansd of gegympt. Weet niet of dat in de tijd van onze ‘Trix’ nog wél zo was.

  Midden jaren 90 werd ik tijdens een chique receptie in een paleis aan de rand van Lissabon aan Beatrix en Claus, – persoonlijk – voorgesteld.

  Ik mocht Mevrouw de Koningin haar hand schudden en zeggen ‘aangenaam kennis met u te maken’. ‘Eensgelijk’ antwoorde ons Staatshoofd en knikte vriendelijk.

  Daarna mocht ik de hand schudden van Prins Klaus, en ik zal de blik in diens’ ogen nimmer vergeten.

  Hellen Bielke, onze gemeenschappelijke lagere school leraares was een erudite vrouw. Ik weet niet of Hellen nog leeft. Ik betwijfel het want zij was indertijd al op leeftijd.

  In ieder geval zou ze zich momenteel in haar graf omdraaien als ze zou zien wat Beatrix met het Koninkrijk der Nederlanden aan het doen is.

  Ze zou haar (Trix) zeer zeker hierop aanspreken, haar een strafopdracht geven om tot inzicht en inkeer te komen.

  Jammer dat Hellen Bielke er niet meer is, en dat onze Regering te weinig karacter heeft.

 7. Op zich is een reactie zoals de jouwe niet verbazend. Tenslotte is Bea geen gewone vrouw, maar iemand met een flinke machtbasis. Er zit een potentieel gewin in voor jou om op goede voet te komen. Dit veroorzaakt een instinctieve reactie die niet controleerbaar is zonder dat je daarop voorbereid bent.

 8. Maar eindelijk heeft men een verklaring verzonnen voor de explosies in de WTC torens.Nu zou het gaan om de reactie van gesmolten aluminium en het water van de sprinkel installatie.
  Heerlijk als men op deze amateuristische wijze technisch bewijs in elkaar wil sleutelen.
  Maar het gaat er niet om of je geloofd in comploten.Het gaat erom dat we nu alvast gaan vastleggen dat wie er ook mede verantwoordlijk is voor de aanslagen op 9/11 ze bij verstek alvast worden veroordeeld voor openbare ophanging.Dus mocht nu over 40 jaar blijken dat bush en de zijne er toch op de een of andere manier wat mee te maken hebben dat we dan niet dezelfde discussie hebben als met Onze FABER.Dan besluiten we nu al welke straf en dat de ouderdom of gezondeheid van de daders op het moment van ontdekking van de waarheden geen enkele rol speelt.
  Ik wilde vandaag net een posting doen om te vragen hoe het met koninklijke hoogheid willem holleeder was maar na die aanslag is het maar goed dat ik te laat was anders heb je weer zo´n james bond achter je pchangen

 9. Het mooie aan deze sites is dat als je het hebt over de complotten van de ISLAM tegen het westen dan gaat iedereen voor je klappen maar als je het hebt over de complotten over het westen dan wordt het direct naar de prullenbak verwezen.

  Maar juist die westerse complotten die eidereen kan zien en lezen zijn zo makkelijk voor ons te onderzoeken.Neem nu de economische spionage met gebruik van het ECHELON netwerk.Stel u bent medewerker van dit netwerk en kan met een gericht afgeluisterd gesprek door middel van voorkennis een fortuin binnen halen op de beur omdat u vanuit uw functie de hoge baas van Philips af kan luisteren ten tijde van fusie gesprekken.
  Maar neem nu even het hele levensverhaal van Mink Kok.Deze man was toch eingelijk tot en met heden in dienst van de Nederlandse overheid en bevriende inlichtingen diensten.De aanslag op stanley hilles was er toch een uit het cia doosje.Maar stel nu eerst de santie vast van mocht het waar zijn welke straf vindt u dan dat er op zou moeten staan.Als we dan over 40 jaar de waarheid horen dan weten we welke straf er uitgevoerd dienst te worden.

  Kijk Mink Kok zat alweer op een nieuwe missie maar werd in d eval gelokt.ZKH Willem Holleeder is al een paar keer heimelijk op verlof geweest onder het mom van zijn gezondheidsproblemen.

 10. “Ik heb het aan den lijve ondervonden in Sneek, járen geleden op Koninginnedag.”

  Dat is allemaal “induziertes Irresein”; ze poept en plast gewoon en ook haar ogen kunnen defect raken, zoals we laatst hebben gehoord.

Comments are closed.