Deze documentaire heeft in Engeland in de bioscopen gedraaid. Hij staat nu met Nederlandse ondertiteling op youtube. En wie denkt dat het bij Irak begonnen is komt bedrogen uit, in een andere documentaire laat John Pilger zien hoe de Verenigde Staten bijna alle Zuid-Amerikaanse landen op dezelfde manier heeft klein gekregen. Ook democratische landen. De propaganda en tactieken die ze gebruiken zijn steeds hetzelfde.

 

The war on democracy.

Vandaag stond er alweer een artikel in de krant: Zorgen om atoomwapens Iran. Zo zijn ze toen ook de oorlog in Irak begonnen. Dat land is nu totaal verwoest. Die artikelen staan niet voor niks in de kranten. Na Saddam en Ghadaffi zijn Assad en Ahmedinejad aan de beurt.

31 REACTIES

 1. @vrijeradikaal [30]:

  Oooh, nu begrijp ik wat je bedoelt. Pilger maakt deze documentaires om ons duidelijk te maken dat we ons gerust van onze regeringen kunnen distantiëren? Zijn doel is om ons duidelijk te maken dat wij eigenlijk de VN zijn en niks met die afschuwelijke Amerikaanse of Europese regeringen te maken hebben? Is dat de geheime boodschap achter zijn documentaires? En natuurlijk moet hij dan alle propaganda(die miljarden hebben gekost om ze zo goed mogelijk over te laten komen) blootleggen? Leugens waar tienduizenden mensen dagelijks aan werken legt hij zo even in 1 klap bloot.
  Wat een raar verhaal. Natuurlijk is die hele VN één pot nat. Dat snapt toch iedereen.
  Zou niet weten waarom ze aan de ene kant miljarden besteden aan die Hollywood propaganda scenes en aan de andere kant een Pilger figuur alles laten verklappen.
  Dat die scene(waarbij ze dat Saddam beeld omver trokken) op dat plein in Irak nep was , is voor mij ook nieuw. Resultaat van deze documentaire dus? Ik geloofde al haast niks meer maar nu dus gewoon totaal niks meer. Deze docu laat mij zien dat er niet af en toe met de beelden wordt gerommeld maar constant.

  En wat vind je dan over John Perkins? The confession of an economic hitman?

Comments are closed.