Deze documentaire heeft in Engeland in de bioscopen gedraaid. Hij staat nu met Nederlandse ondertiteling op youtube. En wie denkt dat het bij Irak begonnen is komt bedrogen uit, in een andere documentaire laat John Pilger zien hoe de Verenigde Staten bijna alle Zuid-Amerikaanse landen op dezelfde manier heeft klein gekregen. Ook democratische landen. De propaganda en tactieken die ze gebruiken zijn steeds hetzelfde.

 

The war on democracy.

Vandaag stond er alweer een artikel in de krant: Zorgen om atoomwapens Iran. Zo zijn ze toen ook de oorlog in Irak begonnen. Dat land is nu totaal verwoest. Die artikelen staan niet voor niks in de kranten. Na Saddam en Ghadaffi zijn Assad en Ahmedinejad aan de beurt.

31 REACTIES

 1. @1
  Wow, sinds wanneer is Amerika ons “bondgenoot” als deze gegevens van burgers in de EU willen hebben en als deze word geweigerd gaan dreigen.
  Wanneer is Amerika een bondgenoot als deze een compleet continent onder valse voorwaarde oorlogje voert in een zankbak midden-oosten.

  En dan nog je vooroordelen.

  Rupsie [3] reageerde op deze reactie.

 2. Drie dagen na de aanslagen van 11 september verteld de FBI aan de wereld wie achter de aanslagen zaten. We worden voorgesteld aan negentien mannen, waarvan 15 afkomstig uit Saudi Arabië. http://www.eqgen.nl/archief/aanslagen911_wistudat_kapers_leven.html Saudi Arabië?…Wtf?… Op 3 maart 1938 stroomde de eerste olie uit een bron op Saoedisch grondgebied. Bijna vijf jaar had de Amerikaanse Standard Oil Company of California al gezocht naar olie voor dit eerste succes werd geboekt. In 1933 tekende het oliebedrijf met de Saoedische minister van Financiën een concessieovereenkomst. Op een diepte van 1.441 meter werd een olieveld aangeboord wat de start betekende van een bloeiende olieindustrie. Tot diep in de jaren zeventig bleven de Amerikaanse oliebedrijven een belangrijke rol spelen.

  Wat had men dan te zoeken in Irak?….Sadam moest worden opgeruimd en jaren later ruimt men nog steeds op in het Midden-Oosten…En wij stonden erbij en keken ernaar!

  Als Amerika en zijn onderdanige hond EUSSR nou gewoon toegeven, zonder al te veel propaganda shit te gebruiken, dat ze de macht daar nodig heeft om de olietentakels verder de grond in te jagen, dan hoeft men toch niet zulke scenes te schoppen zoals de New Yorks scene.

  Of waren de Twin Towers rijp voor de sloop en zocht men een manier om ook van die shit af te komen?

 3. @BUD [1]: Snert. Belastering van onze Amerikaanse bondgenoten en het nemen van de vijand voor vriend. Deze persoon is vast ook nog eens antisemiet, want haast altijd zie je dat die twee samengaan: anti-amerikanisme en antisemitisme.

  Die amerikaanse imperiale moordenaarsbende kan wat mij betreft niet snel genoeg in elkaar zakken en hun leidende groep voorop. Maar daar zit natuurlijk jouw probleem.

  Waarom geef je niet eerlijk toe dat je niet een ‘gewone Vlaming’ bent? Zou je sieren.

 4. @BUD [1]:

  “Onze bondgenoten”

  Dat zijn nou van die zinnetjes die je vanaf je geboorte ingeprent krijgt.
  Net zoals:
  -Wij het vrije westen
  -Wij het beschaafde westen
  -Onze democratie waarin het volk beslist
  -moorden voor vrijheid,democratie en mensenrechten

  En de meeste mensen nemen deze zinnetjes domweg over zonder ook maar 1 keer in hun leven eens stil te staan of deze zinnen wel onze meningen zijn en niet gewoonweg de meningen van politici die daarmee het volk gewoon superdom houden.

  Iemand die deze zinnetjes napraat laat maar al te duidelijk zien dat hij niet over een vrije wil beschikt. Als hij zijn overtuigingen eens zou bestuderen zou hij erachter komen dat het stuk voor NIET zijn eigen overtuigingen zijn maar overtuigingen die door de elite gebruikt worden met als doel: MANIPULATIE
  Met als doel:Mensen laten geloven dat ze vrij zijn en zelf kunnen kiezen en beslissen. Terwijl je helemaal niks te kiezen hebt! Iedereen wordt gedwongen om aan deze oorlogen mee te betalen, iedereen wordt gedwongen om deel te nemen aan dit uiterst corrupt monetaire systeem, iedereen wordt gedwongen om ruim 80 cent af te staan van iedere euro die hij verdient.

  Dus “onze bondgenoten” Nee dankje! Ik maak zelf wel uit wie mijn bondgenoten zijn of niet. En ik maak zelf wel uit of ik in een holocaust geloof of niet. Zou niet weten waarom ik de holocaust niet zo mogen ontkennen en de genocide op de Indianen of Irakezen wel. Iemand die ook maar een beetje logisch kan nadenken snapt dat er totaal geen verschil bestaat tussen deze twee dingen.
  Iemand die een beetje logisch kan nadenken zal tot de conclusie komen dat er niet zoiets bestaat als: goede moorden en slechte moorden. Als je dit denkt ben je gewoon net zo dom als degene die deze wereld besturen.

 5. in elk geval goed dat we in ieder geval nog een redelijk sterke amerikaanse macht hebben. Binnenkort komen de horden van nieuwe fascistische haatbaarden hier Nederland nog meer platwalsen dan ze nu al doen en dan zijn we hier in Nederland net zo ver als Libanon in de 70er jaren. Volgende stap : straatgevechten in Amsterdam, binnen nu en 2 jaar. Je kunt er op wachten.

  en dan mag je hopen dat amerika ook nu weer alles in het werk stelt om ons te bevrijden en onze samenleving weer schoonveegt van fascistische groeperingen ..

  Nico de Geit [10] reageerde op deze reactie.

 6. @Reteip [8]:

  ‘De eigenaar van deze youtube video heeft het afspelen op Tv’s verboden. Vieze eikel! Ik heb daar zo’n hekel aan!’

  Dan moet je hem even downloaden, ik doe dat met RealPlayer, gratis. Maar er zijn vast ook andere mogelijkheden.

 7. @ziggy [7]:

  ‘en dan mag je hopen dat amerika ook nu weer alles in het werk stelt om ons te bevrijden en onze samenleving weer schoonveegt van fascistische groeperingen .’

  Reken daar maar niet op. Het idee om die mensen hier naartoe te halen komt uit de VS.

 8. @BUD [1]:

  ‘want haast altijd zie je dat die twee samengaan: anti-amerikanisme en antisemitisme’

  Dat is niet zo raar: de Joodse lobby speelt in de VS een doorslaggevende rol.

  ‘Hoe reëel is het voor de VS nog Israël volop te steunen, nu de lont in het Midden-Oosten-kruitvat steeds korter wordt? Welke rol spelen de belangen van Israël in Amerika’s omgang met Irak en Iran? Hoe oneindig is de Israëlisch-Amerikaanse vriendschap? Mogen in de Verenigde Staten wel kanttekeningen worden geplaatst bij die wederzijdse verbondenheid, of is de Israël lobby financieel en politiek zo sterk dat kritiek op de relatie tot Israël taboe is? En wat gebeurt er met hen die het onzegbare toch bespreekbaar willen maken?’

  Bekijk de documentaire: http://nicodegeit.wordpress.com/2011/04/11/de-macht-van-de-israel-lobby-in-de-verenigde-staten/

 9. Wat ik wel goor vind is dat deze filmmaker zo dweept met de VN.

  Zo als : de VN rapporteert dat 70% van de huizen….enz…enz , als dat men bij de Verenigde Nazies geschokt zouden zijn over het gebeuren.

  Ze hebben het zelf goedgekeurd in de veiliheidsraad.

  Ja en die blauwe helmpje gaan dan z.g. later de vrede handhaven ( ja..je leest het goed ) , het is juist de VN die de aanstichter is van dit kwaad.

  Snap je nu dat ik heeeeeel voorzichtig ben met die Pilger , die NWO frontorganisatie ligt bij mij iets te zacht in de watten bij Socialist Pilger.

  The real power is to give people war and later you will bring peace.

  Heagelean ?

  Nico de Geit [13] reageerde op deze reactie.
  J.H [14] reageerde op deze reactie.

 10. @J.H [14]

  ‘Met welke belang? Leg eens beter uit…..’

  Dat hij zelf deel is van het systeem. Het is net zoiets als eerst deelnemen aan de oorlog in Vietnam en als het helemaal is misgegaan op tv biechten, om vervolgens weer verder te kunnen. Na het biechten zijn je zonden vergeven en kun je met een schone lei verder.

  Misdadigers horen gestraft te worden. Straks komen Bush en Blair nog op tv om te vertellen hoe erg ze het allemaal vinden. ‘Met de kennis van nu zouden ze het NOOIT zo gedaan hebben’ en (de huidige machthebbers) gaan vervolgens gewoon verder.

  Ik denk dat de massa het accepteert: wie zijn zonden opbiecht wordt vergeven. Openlijk biechten is pas noodzakelijk als iedereen het vertrouwen in zo’n persoon heeft verloren. ‘Eerlijk’ vertellen hoe het een en ander tot stand is gekomen maakt een betrouwbare indruk.

  J.H [16] reageerde op deze reactie.
  J.H [17] reageerde op deze reactie.

 11. @Nico de Geit [15]:

  Volgens mij spreekt Pilger zich uit tegen het systeem. Hij vertelt toch precies het tegenovergestelde van wat men op de MSM hoort? Hij laat zien dat al die oorlogen zijn gebaseerd op leugens.Dat heb ik Bush of Blair of welke politici dan ook nog nooit zien doen. Iemand die deel uitmaakt van het systeem gaat volgens mij niet een documentaire maken die laat zien dat het systeem complete propaganda is, van begin tot het einde. Het systeem verteld ons keer op keer dat wij “het vrije westen” zijn en dat we moeten oppassen met China,Rusland,Iran,Venezuela. Ik zie en hoor in de MSM alleen maar slechte dingen over deze landen. In dat andere documentaire van Pilger(the war on democracy) zie je ook een andere kant van landen als Venezuela. Het laat precies het tegenovergestelde zien van wat wij onze hele leven horen op NED 1,2,3
  Ik snap dus nog steeds niet wat je precies bedoelt.

  Nico de Geit [20] reageerde op deze reactie.

 12. @Nico de Geit [15]:

  De essentie van deze documentaire is toch dat het laat zien dat we gigantisch in de maling genomen worden? Dat ze het volk volledig manipuleren met valse nieuwsberichten. Dat ze ons als het ware een oorlog in praten door de feiten te verdraaien.
  Dit is de enigste boodschap die ik uit deze documentaire heb kunnen halen.
  De boodschap dat men met valse beelden complete volken kan bedriegen.Precies zoals nu ook in Libie gebeurd.

  Nico de Geit [20] reageerde op deze reactie.

 13. NESARA en 9-11
  De wet NESARA zou op 11 september 2001 om 10.00 uur ’s morgens in de Verenigde Staten afgekondigd worden. Echter één uur voordat dit ging plaatsvinden, werd hier op een zeer gewelddadige manier een stokje voor gestoken door de reeks van beruchte en verwoestende aanslagen. Hierbij werd de hele uiteenzetting van NESARA vernield. De eerste aanslag op de Twin Towers vernietigde een zeer belangrijk computercentrum. Deze computer zou die ochtend beginnen met het downloaden van computerinformatie aan alle banken in heel Amerika om daarmee het nieuwe banksysteem in gang te zetten. Het Pentagon was het tweede doelwit, waarbij uitgerekend het pas gerenoveerde deel van het Marine Communicatie Centrum (MCC) getroffen werd. Dit MCC moest een belangrijke rol spelen in alle communicatie voor , tijdens en na de afkondiging van NESARA.

  In Pennsylvanië vond de derde aanslag plaats. Daar raakte een vliegtuig exact de locatie van een ondergrondse bunker van waaruit het nieuwe banksysteem zou worden opgezet. Deze plek zou zijn gemarkeerd middels een duidelijk zichtbare kalkcirkel op de grond. Ooggetuigen die dit hebben gezien, zijn later door de FBI het zwijgen opgelegd. Een andere merkwaardige observatie van deze ooggetuigen was, dat er al na enkele minuten na het neerstorten van het vliegtuig zeer veel FBI-agenten op de plaats van het ‘ongeluk’ waren. Alsof er sprake was van handelen met voorkennis en zij eigenlijk al wisten dat dit ging gebeuren. Dit werd later bevestigd door verschillende hoge functionarissen in het leger en marine. Zij hebben toegegeven dat ze ruim voor die bewuste datum al op de hoogte waren van de aanslagen. Dit alles overwegende maakt het niet aannemelijk dat deze aanslagen veroorzaakt zouden zijn door Al Q’Aida terroristen, iets wat de reguliere media ons graag (hebben) willen laten geloven. Nee, hier zijn andere belangen die een rol spelen. De aanslagen zijn bewust en moedwillig gepleegd door meedogenloze machtswellustigen die doelgericht hun plannen ten uitvoer hebben gebracht. Het maakt onderdeel uit van hun strategie van creëren van chaos en angst zaaien, zodat verdere vrijheidsbeperkende maatregelen doorgevoerd kunnen worden. Immers: zij zien geen enkel persoonlijk voordeel in de afkondiging van NESARA.

  http://www.crystaldimensions.nl/nicoappelmannesara.php

 14. @J.H [16]: @J.H [17]:

  En waarom werken ‘bedriegende’ partijen daar aan mee? Eén stapje verder en Blair zit ook voor de camera om uit te leggen hoe de vork in de steel zit. Het komt heel eerlijk over allemaal.

  Als Pilger werkelijk een bedreiging was voor het systeem zat hij al lang vast. Overigens prima dat hij zo’n documentaire maakt.

  Ze hieven het glas en deden een plas en alles bleef zoals het was.

  J.H [21] reageerde op deze reactie.

 15. @Nico de Geit [20]:

  Ja maar nu even serieus. Regeringen besteden miljoenen aan manipulaties van het nieuws. Er werken duizenden spindoctors die het nieuws zo moeten transformeren zodat wij in die oorlogen moeten geloven. En dan gaan volgens jou dezelfde mensen een documentaire maken waarin ze eigenlijk zeggen dat al het nieuws gelogen is?
  Dus aan de ene kant miljarden besteden en je best doen om de waarheid te verbergen en aan de andere kant je eigen leugens blootleggen?
  Welke belangen deze journalisten hebben bij deze documentaire is niet echt relevant. Misschien heb je gelijk dat ze hun geweten willen schoonvegen. Dat kan kloppen maar deze documentaire laat precies het tegenovergestelde zien van wat de MSM ons laat zien. En dat is dat al die oorlogen met leugens zijn onderbouwd.Deze documentair is dus in mijn ogen een aanval op de MSM.Ik geloofde al niet veel van de MSM en door deze documentaire geloof ik helemaal niks meer van de MSM.
  Het effect van deze documentaire op mensen zal dus niet zijn: oh ze geven toe dat ze gelogen hebben dus het zit goed maar het effect zal zijn: ik geloof niks meer van die MSM nieuws.
  De meerderheid van het volk verkeerd nog steeds in de veronderstelling dat alles wat de MSM laat zien waar is. Bijna niemand heeft in de gaten hoe het nieuws gemanipuleerd wordt.Lijkt me logisch dat die bedriegende partijen dat ook zo willen houden. Als deze documentaire bedoeld was om mensen te manipuleren zou die wel op de MSM gedraaid worden.

  Nico de Geit [22] reageerde op deze reactie.

 16. @J.H [21]:

  Je moet je wel realiseren dat de massa geen enkele interesse heeft in dat soort documentaires. Veel te moeilijk voor ze. Het gaat in Nederland om enkele honderdduizenden iets intelligentere mensen. Voor mij had de documentaire nul nieuwswaarde.

 17. De meeste mensen in de westerse wereld realiseren zich niet dat ze zich dagelijks blootstellen aan een gigantisch propaganda-systeem. Ze begrijpen niet dat alles dat via de mainstream media (MSM) verspreid wordt als reclame, vermaak, nieuws of informatie het doel heeft de massa te manipuleren. Maar er is een uitweg: propaganda verliest zijn kracht als mensen eenmaal doorhebben hoe de manipulatie werkt. Documentaire ‘Psywar’:

  http://www.openfilm.com/videos/psywar

  J.H [29] reageerde op deze reactie.

 18. @Nico de Geit [28]:

  Ja nu begrijp ik je helemaal niet meer.De hele documentaire hierboven gaat juist daarover. Het blootleggen van alle propaganda die ze op ons afvuren. Hij laat alle leugens zien die er gebruikt zijn in Irak. Kennelijk heb je er niets van begrepen of je hebt er niet naar gekeken maar The war you don”t see is een documentaire die gaat over alle leugens en propaganda die door de media gebruikt worden om ons de oorlog in te praten.Daarbij is Pilger echt niet altijd even vriendelijk tegen al die journalisten en confronteerd hij ze wel degelijk met hun afschuwelijke daden.
  Ik vraag me dus nog steeds af waarom men heel voorzichtig met Pilger zou moeten zijn. Daar had net zo goed een Pietje of een Jantje kunnen staan te interviewen. Dat zou helemaal niks uitmaken voor de boodschap van die documentaire.

  vrijeradikaal [30] reageerde op deze reactie.

 19. @J.H [29]:

  Ik vraag me dus nog steeds af waarom men heel voorzichtig met Pilger zou moeten zijn. Daar had net zo goed een Pietje of een Jantje kunnen staan te interviewen. Dat zou helemaal niks uitmaken voor de boodschap van die documentaire.

  Pilger is Hegeliaans dialectisch denken ten voeten uit !

  Wie sanctioneerde de inval in Irak en Afghanistan…nou ?

  DE VERENIGDE NATIES !!!!!!!!!!!!

  Als jij eens het gehele werk van Dhr . Pilger eens zou doornemen zou het je wel eens kunnen gaan opvallen dat deze knakker opvallend vaak dweept met “de verenigde Nazie’s”.

  Wij scheppen de oorlog ….juist.

  Om later onder z.g. “humanitaire gronden” de vrede gaan handhaven ( NOSS-Hoernaal retoriek ).

  En daarvoor treed er een “gewapende !!!!!! vredesmacht” binnen , aaaaahhhhh , heerlijk…” OP humanitaire gronden ” ,
  goh die term hoor je wel vaker he !

  Libie…goh…NAT(Z)O(IE)…”humanitaire gronden” , guttegut…leuk stukje internationale wetgeving….goh…je kan het lekker oprekken …toch?

  En nu weet je ongeveer wat je weten moet.

  J.H [31] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.