En wat nog erger en beschamender is, door onbekwame politici.

Iedereen die een stukje van de “Algemene Beschouwingen” in de Tweede Kamer gevolgd heeft, zal dit kunnen beamen, want “onze vertegenwoordigers” zeggen dat zelf ook. Pleit voor hun zelfkennis, maar is vreselijk erg voor de burgers die gedwongen worden om hun regels op te volgen.
Dit speelt zich af in een economie waar “zwaar weer op komst is”  zoals de minister van financiën juist opmerkt. De opmerking is juist, al zitten we al in dat zware weer. Het kan dus nog erger worden. Luister maar naar de dingen die ze in de Kamer aan het vertellen zijn.

Zover ik gezien/gehoord heb, hebben ze het nog niet eens over de miljarden die ze straks weer in de bodemloze EU-Griekenland put willen gooien. Een handeling die het failliete Griekenland alleen maar meer failliet maakt, en Nederland dieper in de schulden steekt.

Het totaal van de begroting voor het volgend jaar zorgt er ook los daarvan voor dat er per dag minstens 50 miljoen meer wordt uitgegeven dan er (van de belastingbetaler) te plukken valt.

En toch wordt er doorgegaan met uitgeven voor bvb oorlog voeren, sport en EU-betalingen.

En in EU-verband wordt hard gewerkt om de  Nederlandse burgers nog meer ondergeschikt te maken aan “Brussel”. Nu door een soort economisch-financiële dictator boven ons te plaatsen die met harde hand moet zorgen dat “alles goed komt”.

Veel mogelijkheden voor de burgers om er wat tegen te doen, zijn er niet. Zeker niet op de korte termijn. De trein rijdt in sneltreinvaart!

Maar wel ie het nuttig voor iedereen om te trachten deze gang van zaken te begrijpen, en er op voorbereid te zijn.

50 REACTIES

 1. Hub je begint het artikel met de kop: “Wij worden geregeerd…” dat is natuurlijk op zich al een verwerpelijk iets maar het wordt helemaal ten hemel schreiend als de omgangsvormen belangrijker lijken dan de eigenlijke agenda. Wat misschien maar goed is ook maar dat terzijde.

 2. @Ron Paul Fan [4]:

  Zou madammeke Sap ook haar 12,5 jaar halen ?

  Denk nog even terug aan deze posting in Vrijspreker.

  Femke wilde nog een rit extra en kreeg deze……waarom wilde Femke dat nou zo graag ?

  Toen ik gistermiddag op de radio hoorde dat Femke Halsema acuut stopte als fractievoorzitster en ook niet meer in de 2e kamer terug komt , kreeg ik een heel naar gevoel over mij heen .

  Niet dat Femke stopt , maar wel de mogelijke reden daarvoor.

  Dat gebeurde ook met die andere politicus van D66, ene B. Dittrich die vertrok ook na 12,5 jaar en kreeg zijn volle pensioen .

  Ik schreef dit gelijk al nadat Femke aan had gegeven nog een periode door te willen gaan .

  ( zij kwam toen dus nog een half jaartje tekort )
  Nu heeft zij intussen haar pensioenopbouw gehaald en madam vertrekt!

  En dat terwijl ome Arie en tante Truus tot zijn/haar 66/ 67e jaar door mag ploeteren om de pensioengerechtigde leeftijd te halen .

  En daarom is er maar een conclusie mogelijk:

  Worden we nou belazerd of besodemieterd……..?.

  Schaf deze idiote pensioenregeling voor al die politieke artiesten zo snel mogelijk af en stel ze gelijk aan Ome Arie en Tante Truus !

  ——————————————–

  Red: Na een intensieve studie over bovenstaande vraag, kwamen we tot de duidelijke conclusie dat het antwoord is dat:

  “We worden bedonderd!”

  Ingezonden door J.L.

  Ron Paul Fan [9] reageerde op deze reactie.

 3. Ik heb een enorm aantal drogredenen en zondigingen tegen de logica gehoord, waarvan het niet bestaan van een “bedrijfspoedel” wel de minste is. Ik ken wel een bedrijfskat.

 4. Het lijkt wel of we in een compleet surrealistische werkelijkheid zijn beland. Of, het lijkt? Nee, het is natuurlijk een surrealistische werkelijkheid.

  Op dit moment staat de beurs op -/- 4%, op 6 sept ging er al eerder 4,2% af en op 12 sept bijna 3.

  Vandaag blijkt na al het overige doomnieuws dat alle grote Nederlandse pensioenfondsen direct afstevenen op afstempelen van de pensioenen. Doordat de rekenrente vandaag juist ook daalt naar 2,65% zakt de gemiddelde dekkingsgraad naar 91%. Het ABP zakt naar 89% en PME zelfs naar 86%.

  Het complete wereldwijde handelssysteem kraakt in al haar voegen. Op ALLE fronten. En dan horen we Sap over een stekkertje en Geert over een Minaretje…

  Ik moet denken aan die Iraakse minister van voorlichting ten tijden van de inval in Irak. Maar ik moet ook denken aan een schilderij van Dali: Het allesoverziende oog van de overheid, het absolute NIETS!

  http://prdhotelart.com/wp-content/uploads/wpsc/product_images/Dali%20Study%20for%20the%20Dream.jpg

  Ron Paul Fan [10] reageerde op deze reactie.

 5. @vrijeradikaal [6]: Nu heeft zij intussen haar pensioenopbouw gehaald en madam vertrekt!

  Natuurlijk is Femke een calculerende burger, maar dat is iedereen, behalve ik natuurlijk, want ik ben een vrije jongen en daardoor gedwongen me schadeloos te stellen via mijn uurtarief. 🙂

  Even serieus, ik denk in alle ernst dat ons aller Femke een geestelijk proces heeft doorgemaakt en niet meer in haar vroegere idealen gelooft. Dat leidt ik af uit haar move om haar kinderen van een zwarte school te halen onder het motto ‘mijn kinderen zijn geen sociaal experiment’ en een confrontatie met de werkelijkheid (uniek voor een politicus) bij Pauw en Witteman, toen ze oog in oog kwam te staan met een authentieke moslim fundamentalist die kwam verdedigen waarom een vrouw gestenigd moest worden:

  http://www.youtube.com/watch?v=pmRJTxqd6J8

  Moet je dat gezicht zien van Halsema, ze weet niet waar ze kijken moet!

  Halsema (en Bos) zijn slim genoeg om hun biezen te pakken omdat ze doodsbang zijn voor een ‘Nederlandse lente’, waarin zij 1945-NSB-style verantwoordelijk zullen worden gesteld voor de komende escalatie van de multikul-ramp, zeker nu het volk beschikt over een eigen geheime dienst in de vorm van het internet.

 6. @Sander [8]: Er is natuurlijk geen politicus die durft te zeggen dat over een jaar of tien de pensioenen gehalveerd of erger zullen zijn. Heel begrijpelijk overigens, zoals we aanstonds zelf allemaal kunnen aanschouwen in Griekenland als zich de situatie daar nog verder toespitst.

  Democratie is een mooi-weer politiek systeem als de economie groeit waarvan allerlei ‘leuke dingen’ van betaald kunnen worden. Als dat feest voorbij is, voorgoed voorbij (instortend aanbod van energie/grondstoffen + vergrijzing + raciale tegenstelling als gevolg van de multikul-ideologie) dan wordt het dus stront aan de knikker.

  Voor wat Griekenland betreft: kolonels, kom er maar in.

  Ben benieuwd hoe lang het Van der Stoelplein in Athene nog zo heet. Kon trouwens op google maps dat plein helemaal niet vinden Elders op het internet wordt twijfel uitgesproken of dat plein wel ueberhaupt bestaat, onder andere door een vrouw die al 42 jaar in Athene woont! Weet iemand meer over dat plein en waar het zich bevindt?

  Igor [11] reageerde op deze reactie.

 7. @Igor [11]: Zoek me suf, kan niets vinden, ook niet onder google images. Ik bedoel maar, er moeten toch een paar nederlandse linkse zonaanbidders zijn geweest die een foto van dat plein hebben genomen!

  Neig te geloven dat het een PvdA hoax is, dat VanderStoelplein.

 8. Lijkt mij meer een kwestie van een of andere sufkut die google translate heeft gebruikt voor het vertalen van een naam, als ik “van der stoel plein” vertaal naar het grieks dan krijgt ik meer dan 5 alternatieve vertalingen en aangezien grieks niet westerse schrift is een vertaalfout makkelijk gemaakt.

  “Wellicht het bekendste plein van Athene is de Syntágmatos, ofwel het plein van de grondwet (Sýntagma). Aan dit plein bevindt zich onder andere het gebouw van het nationale parlement. Net als Omónia heeft ook dit plein, om begrijpelijke redenen, een voorname rol in vele protesten gespeeld en is ook nu meestal het centrale punt voor demonstraties en stakingen.”

  Parlement, Stoel….. soms is er gewoon een logische verklaring soms is die niet meteen zichtbaar maar om er dan gelijk een samenzwering van te maken…

  Ron Paul Fan [14] reageerde op deze reactie.

 9. Nee ik heb er niet zo veel tijd in gestoken om dat met zekerheid te kunnen zeggen maar het lijkt mij dat een vertaling fout aannemelijker is dan niet bestaand plein.

  Αυτό είναι Έλληνες < griekse letters zijn anders dus journalisten zullen geneigd zijn de namen te vertalen.

 10. @Zé [19]: Voelt idd lekker als je daar niet meer naar luistert. Hoeveel keer blijven mensen nog op verandering vanuit de politiek hopen, voordat ze begrijpen dat het doorgestoken kaart is? Je geeft zo ongeveer je hele werkzame leven al aan ze en dan ’s avonds ook nog voor de buis naar dat gespuis luisteren.

  Zé [21] reageerde op deze reactie.

 11. @pcrs [20]: Hoi pcrs,
  ah, toch nog iemand die ook nog wakker is !
  Naar mijn mening is negatieve aandacht aan dit zooitje ongeregeld ook aandacht, ergo, ze lijken er goed op te participeren.
  Ik bekeek dat filmpje, ik ‘moet’ wel, al 16 jaar zonder tv, en weet je, ik kan dan mijn ogen en oren niet geloven…..
  Namelijk dat dit het gros van de mensen nog bezighoudt.
  Erger dan een soap, het schijnt namelijk nog waar te zijn ook.
  Wederom een bewijs dat intellect zich niet leent voor de politiek, al menen velen dat het juist wel zo is.
  Maar dan rijst de vraag; waarom, o waarom is het dan zo’n klerezooi geworden?
  Waar zijn de wijze mensen gebleven?
  Met hart voor het leven, de Aarde, de mensen?

  Want;

  Het gaat niet om macht,
  het gaat om mensen.

  Het gaat niet om geld,
  het gaat om geven.

  Het gaat niet om lust,
  het gaat om Liefde, om Leven.

  En wellicht om een ‘beetje’ vrede.

  Wel-te-ruste,

  Zé.

  pcrs [22] reageerde op deze reactie.

 12. @Zé [21]: Ik had ongeveer een half jaar geen tv gekeken. Gisteren dacht ik hem weer eens aan te zetten. Gelijk wordt ik geconfronteerd met Jan Kees de Jager. Gelijk maar weer uitgezet. De lichaamstaal van Paul en Witteman was overigens wel interessant. Armen over elkaar, hoofd iets naar achteren. Maar ik denk dat ik hem weer een tijd uitlaat. Alle andere kanalen was ook niets.
  Iedereen zit vrolijk brood en spelen te kijken en ondertussen gaan de heersers vrolijk hun gang.
  http://www.nu.nl/economie/2622976/eu-int-4-miljard-steun-ierland-portugal.html
  Eurobonds worden gewoon uitgegeven, inkomen van de eu slaaf als onderpand.

 13. @Zé [19]: Afwezigheid van een overheid is een minstens zo grote nachtmerrie als een totalitaire overheid. Soms lijkt het wel of de zestiger jaren zijn neergestreken bij de libertariers, hippies met stropdas. De afwezigheid van een overheid betekent anarchie, willekeur, geweld. Maw het wilde westen.

  Ron Paul heeft het altijd over limited government, nooit over absent government.

  Zé [25] reageerde op deze reactie.
  Liberty 5-3000 [27] reageerde op deze reactie.
  Liberty 5-3000 [28] reageerde op deze reactie.
  Def [43] reageerde op deze reactie.

 14. @Ron Paul Fan [24]: Heb ik het over een samenleving zonder overheid?
  Ik heb het over die club van randdebielen die nu de regering vormen.
  Beter lezen !!

  Zé.

 15. Taalgebruik in de politiek.

  Het elitaire taalgebruik heeft prioriteit tijdens het debatteren in de Tweede Kamer, en de gangbare burgerlijke taal in de gemeenschap wordt gezien als een belediging aan bestuurders, daaruit kun je opmaken dat het gewone volk een mindere soort zou zijn en ze daar geen enkel binding meer mee hebben. Politici staan dus ver verheven boven het gewone volk, alleen bij het stemmen gaan zijn ze deze, in hun ogen onbeschaafde, mensen nodig. De afstand tussen bestuurders is groot, terwijl ze slechts vertegenwoordigers van het gewone volk zijn. Als iemand om een referendum vraagt is dat binnen een paar minuten verworpen, terwijl men daar wel iets serieuzer mee om zou kunnen gaan, want men negeert de burgers. Elitaire politieke partijen bepalen nu wat goed voor de burgers is, terwijl als je het goed volgt wel ziet dat het een chaos is en van een verantwoordt beleid richting burgers geen enkele sprake meer is.
  Een beleid in chaos is uiteraard ook een beleid, maar daar worden de inwoners niet wijzer van, en tegenwoordig is het gewoon om de burgers in hun vrijheid te beperken en steeds meer te belasten.

  leo [37] reageerde op deze reactie.

 16. @Ron Paul Fan [24]:

  Afwezigheid van een overheid is een minstens zo grote nachtmerrie als een totalitaire overheid.

  Vergeleken met wat?

  Soms lijkt het wel of de zestiger jaren zijn neergestreken bij de libertariers, hippies met stropdas.

  De aarde lijkt plat, maar is het niet.
  Vet eten lijkt goed voor je, want lekker, maar is niet altijd gezond op de lange termijn.

  De afwezigheid van een overheid betekent anarchie, willekeur, geweld. Maw het wilde westen.

  In tegenstelling wat je, als klein propanda-robotje regurgiteerd, was het wilde westen niet zo “wild” als men denkt.

  Ron Paul heeft het altijd over limited government, nooit over absent government.

  Minder initieren van geweld is nog steeds het initieren van geweld.
  Anarchie is niets anders dan het ontbreken van ongekozen leiders.
  Als men toch een leidertje wenst, om dagelijks de veters ed. van de schoenen te strikken, kan eenieder iets van een privé-noodfonds voor politieke figuren instellen.
  Help Geert Wilders de winter door, giro 666, bijvoorbeeld.
  Bel hem dagelijks voor “goed advies”.
  Anarchie is, het besef dat macht corrumpeert. Het heeft niets te maken met het ontbreken van regels.
  Het heeft alles te maken met het besef dat mensen illegaal macht geven over andere mensen, en dan ook nog ongecontroleerd, heel veel schade kan aanrichten.
  Zie “alle overheden” door de eeuwen heen.
  Anarchie is, iedereen regeert.
  Balance of power.
  Niets meer, niets minder

 17. @Liberty 5-3000 [28]:
  Eugene Hollon writes that the western frontier “was a far more civilized, more peaceful and safer place than American society today”
  Private agencies provided the necessary basis for an orderly society in which property was protected and conflicts were resolved” (1979, 10).
  What were these private protective agencies? They were not governments because they did not have a legal monopoly on keeping order. Instead, they included such organizations as land clubs, cattlemen’s associations, mining camps, and wagon trains.
  So-called land clubs were organizations established by settlers before the U.S. government even surveyed the land, let alone started to sell it or give it away.
  Because disputes over land titles are inevitable, the land clubs adopted their own constitutions, laying out the “laws” that would define and protect property rights in land (Anderson and Hill 1979, 15). They administered land claims, protected them from outsiders, and arbitrated disputes. Social ostracism was used effectively against those who violated the rules. Establishing property rights in this way minimized disputes—and violence.

  Dat is anarchie

 18. @Liberty 5-3000 [28]: Om te beginnen zullen de Indianen daar anders over denken.

  Verder kan het wilde westen, een verzameling europese afdankertjes die de hele dag met weinig anders als met koeien in de weer waren, niet echt als model dienst doen voor een moderne europese maatschappij.

  Waarom zadel je je knol niet op en verdwijn je richting zonsondergang?

  Hihaaaaa!

  Liberty 5-3000 [31] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.