De problemen veroorzaakt door de diverse (EU)-politici die steeds grotere schulden gemaakt hebben, en nog maken,  culmineren in Griekenland. Bijna alle Grieken zullen daar als eerste Europeanen de gevolgen van voelen. Het geld is op en de overheid probeert geld te krijgen ten koste van andere (solidaire 🙂 ) Europeanen en moet daarvoor aantonen dat de Grieken echt hun best doen om  te bezuinigen.
En die bezuinigingen bestaan uit meer ontslagen, minder uitkeringen, hogere kosten voor overheidsdiensten en zorg. Dingen die iedereen treffen.

En zeker ook de hard werkende middenklasse en de kleinere bedrijven. Die worden het nu al zat. Die kunnen dat alles niet meer opbrengen en gooien de handdoek in de ring.

Dit zijn mensen die geen rellen willen, die geen auto’s in de brand gaan steken, maar die zich wel willen verdedigen.
Zij beginnen nu te proberen zich te verenigen en te protesteren.

Zoals in een verslag in “Der Spiegel” staat niet met gewelddadige rellen, maar door het wapen van het geld te gebruiken: door niet meer hun belastingen te betalen.

Het is nog onduidelijk hoe dit gaat lopen.  Zeker als ander EU-landen ervaren belastinginners gaan sturen om die mensen de duimschroeven aan te draaien.

Zullen ze dan gedwee gaan betalen? Of worden die buitenlandse rovers het land uitgeslagen?
Het lijkt helemaal geen leuk vooruitzicht.

Als we deze situatie en mogelijkheden bekijken, constateren we als eerste dat de Grieken veel en veel sceptischer ten opzichte van hun overheid staan dan de Nederlanders. In Nederland heerst nog veel meer een toestand van ondergeschiktheid, van gezagsgetrouwe burgers.

Een grote, belangrijke vraag komt dan op:
Hoe groot is de kans van slagen in Nederland van een actie als: “Wij zullen niet betalen”. ?

20 REACTIES

 1. Ik ben buitengewoon pessimistisch over de vraag of hier ooit iets zal gaan veranderen. Men is slaafs, ondergeschikt, en -vooral- afhankelijk gemaakt van het systeem. Iedereen ‘profiteert’ (denkt men) op de een of andere manier van de herverdeling. Men is er zelfs trots op dat ‘wij’ zorgen voor onze zwakkeren. Een bericht als dit doet mij gruwelen: http://www.nu.nl/economie/2621292/nederland-in-europese-top-sociale-bescherming.html

  Er is maar 1 oplossing: laat ze er maar in stikken. Vote with your feet and get the hell out of here.

  John [2] reageerde op deze reactie.

 2. Het is nog onduidelijk hoe dit gaat lopen. Zeker als ander EU-landen ervaren belastinginners gaan sturen om die mensen de duimschroeven aan te draaien.

  Zullen ze dan gedwee gaan betalen? Of worden die buitenlandse rovers het land uitgeslagen?
  Het lijkt helemaal geen leuk vooruitzicht.

  Dat lijkt me ook interessant. Ik ben ook benieuwd of er verslag van uitgebracht wordt in de media als de belastingambtenaren kapot gemept worden. Want dan zullen mensen het ware gezicht van ‘overheid’ zien. Jij geen belasting betalen? -> wapens trekken -> opstand. Wie heeft het geinitieerd? De overheid.
  Hoogstens zeggen ze in de media dat ‘enkele groeperingen’ zonder uitlokking op overheidsfunctionarissen hebben geschoten en het daardoor over zich af hebben geroepen.

 3. Veel mensen die hun informatie via het internet verkrijgen zijn boos over de NAVO-misdaden in Libië. Mensen die aan het MSM-infuus hangen zijn vals geïnformeerd en denken dat de NAVO-actie in Libië een ‘vredsemissie’ is.

  Dat er in andere landen oorlog wordt gevoerd is hun zaak, maar niet met mijn belastinggeld. Filmpje waarin wordt opgeroepen geen belasting meer te betalen: http://www.youtube.com/watch?v=aJURNC0e6Ek

 4. Ik betaal dit jaar geen inkomstenbelasting en draag geen btw af, alles binnen de grenzen van de wet. Volgend jaar zal ik ook geen ib verschuldigd zijn, maar wel btw. Die btw daar ontkom je normalerwijs niet aan, alleen via de kleine ondernemersregeling (tot 1.345,-) door weinig te verdienen en flink te investeren.

  Als de belastingen niet via de werkgever geïnd zouden worden zou er veel meer geweigerd worden te betalen.

  Wat kun je verwachten als je je belastingen niet betaalt? Beslaglegging. Verder: politiegeweld. Ze halen je hele huis overhoop, slaan je in elkaar en gooien je in de cel totdat het geëiste bedrag binnen is. Uiteindelijk zullen ze je weer vrij laten, maar dan krijg je geen paspoort meer. Je oude paspoort krijg je terug met gaten erin. Eerst belasting betalen.

  Belasting is essentieel voor de overheid. Ze zullen er alles aan doen om iedereen die weigert te betalen te slopen. Je vrouw en je kinderen worden zeker niet ontzien.

 5. … En dan lees ik dit http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2011/09/queen-eet-van-eu-subsidie En zakt mijn broek zo ongelooflijk op de enkels. SOLIDAIR zijn heet dat in Europa.

  Hier krijg ik werkelijk uitslag van op plekken die de lezers van deze site niet willen bekijken. Het is toch te ziek voor woorden dat armoedzaaiers in ons land de eindjes gewoon niet meer aan elkaar geknoopt krijgen terwijl er tegelijkertijd met geld wordt gegooid naar iemand die het de komende 1000 jaar niet eens op krijgt. Hoe pervers kan het zijn?

  Pendragon

 6. @Alex [4]:
  @RH [5]:

  Het Free State Project (freestateproject.org) is een prima initiatief.
  Zoals ik begrijp is de staat door de failliete regering verlaten, en ingenomen door een vrije bevolking.

 7. Gaan de afpersers van NL in Griekenland hun blauwe envelopjes rondsturen?
  Volgens mij woont driekwart van de Grieken niet op het adres waarvan hun regering denkt dat ze wonen.

 8. @Alex [4]: Wij zullen ons in Nederland politiek moeten organiseren. In het buitenland heb je namelijk geen politieke rechten (hoe klein ze hier ook zijn).

 9. “Hoe groot is de kans van slagen in Nederland van een actie als: “Wij zullen niet betalen”. ?”

  Daar heeft de fiscus al lang iets op gevonden: de loonheffing.

 10. “Hoe groot is de kans van slagen in Nederland van een actie als: “Wij zullen niet betalen”. ?”

  Daar heeft de fiscus al lang iets op gevonden: de loonheffing.
  _______

  Gerelateerde artikelen: alles, waarin “zullen” voorkomt. Tja.

 11. Wat kan je nog vrijblijvend en ongedwongen organiseren ZONDER bemoeienis van één of andere ambetantenaar of overheids-klikspaan ? Dit zijn uw ware vrijheidsbeperkende ketenen. De aanvraag en de toestemming mits een retributie.
  Wiki
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Retributie
  Retributie is een oud begrip. Retributies werden voor het eerst in 1851 in de gemeentewet opgenomen. Tegenwoordig worden ze aangeduid als rechten, de term retributie is niet langer in de wet opgenomen.

  De Gemeentewet kent in artikel 229 drie soorten rechten:

  gebruiksrechten
  genotsrechten (= voorheen: leges)
  vermakelijkheidsrechten

  “Wij zullen niet betalen”. ? dus geen rechten !!!

 12. Hub: Hoe groot is die kans van slagen?

  Neem het van een trader aan die dagelijks op de vloer staat te handelen. Volgend jaar is al het geld op en kan niemand – ook jij en ik niet – nog iets betalen. Er is storm op komst en geen kleintje…

  http://youtu.be/aC19fEqR5bA

 13. @Alex [4]:

  “het liefst vreedzaam” :)! nou dat zal wel MOETEN anders begint zo’n NAP samenleving met het verkeerde been. huh? is dat een uitdrukking?

 14. Hoe kan de premier van Griekenland met droge ogen( en nog eens zonder te knipperen) zeggen “Yes we can”?Een land waar het INNEN van de (achterstallige) belastingen VIER(4)keer meer tijd, en moeite kost als in de noordelijke europese lidstaten.Waar de belastinginspecteurs(er zijn 286(!)belastingkantoren op een bevolking van 11 miljoen)een grote mate van vrijheid hebben om “vergiffenis te schenken”aan belastingplichtigen,waar de (zeer eenvoudige=geen bewijzen van bv aftrekposten,rekeningen etc.)belastingontduiking per jaar tussen de 15 en 20 miljard euro is,waar alle betwiste belastingzaken voor één centrale belastingrechter behandeld worden,en daar de ACHTERSTAND aan zaken 150.00(!)zaken is( gaat om 30 miljard euro),met een gemiddelde afhandelingtermijn van 7-10 jaar.”Yes we can”?

 15. Die kans stijgt met de dag, dat ook zij zeggen overheid krijg de rambam maar! Gekke Henkie hebben wij al van 1973 gespeeld je zoekt het maar uit parasieten!!!!!!!!

 16. Nou, straks met het ESM (Europees ‘Stabiliteits’ Mechanisme) mag u als land helemaal geen ‘wij betalen niet’ zeggen. Bekijk deze Duitse video over de ESM maar eens:

  http://www.freiewelt.net/video-27/stoppt-eu-schuldenunion-%28esm-vertrag%29!-auf-abgeordneten-check.de.html

  ESM kan ongelimiteerd geld opeisen, landen mogen niet weigeren, niet debatteren en moeten binnen 7 dagen betalen, er vind geen controle plaats door welk parlement dan ook en geen toezicht door wie dan ook. Dit is een plan om de huidige en toekomstige schulden en verliezen van de banken af te wentelen op de belastingbetalers.

  En als bonus krijgen de Eurocraten en Eurofielen de door hen gewenste vernietiging van de democratie. Want immers, een land dat niet meer soeverein is over zijn uitgaven, is niet democratisch.

  Wie o wie staat op om de vernietiging van onze democratie tegen te gaan?

  Nu duidelijker dan ooit: de Euro is een catastrofe voor Nederland

Comments are closed.