Vergelijk dat met de ellende die 18 miljard bezuiniging nu al teweeg brengt. Hoe kan dit ooit betaald worden? Nederland (overheid) geeft nog ELKE DAG meer uit dan er wordt ontvangen. En het einde daarvan is nog niet in zicht!

 

En uit dat noodfonds tappen landen die ook allemaal dagelijks veel meer geld uitgeven dan ze ontvangen. En moeten die ooit dat geld terugbetalen?

De smoes dat het alleen maar garanties zijn en dat het allemaal met veel winst terugkomt, zoals Jan-Kees enige tijd geleden fantaseerde, gelooft toch ondertussen niemand meer!

En degenen die gekozen hebben voor die volksvertegenwoordigers zullen wel blij zijn. Of hebben ze spijt?
Verbazend dat er in al de partijen VVD, CDA, PvdA , D66 niet één verstandig mens  zit die tegenstemde!! Zijn al die lieden nu zo dom? Of zo slecht? Andere conclusie?

En weet u dat er al weer drang en plannen onderhanden zijn om dat noodfonds nog veel meer te vergroten?

 NOS
Kamer achter uitbreiding noodfonds

Toegevoegd: donderdag 6 okt 2011, 20:53
De Tweede Kamer is akkoord met uitbreiding van het noodfonds voor de euro. Tot nu toe stond Nederland garant voor 56 miljard euro. Dat wordt nu bijna honderd miljard.

In een hoofdelijke stemming waren 96 Kamerleden voor en 44 tegen. Gedoogpartner PVV stemde tegen, net als de oppositiepartijen SP, ChristenUnie en Partij voor de Dieren.

De versterking van het fonds betekent dat het meer geld kan uitlenen aan noodlijdende eurolanden. Tot nog toe hebben Ierland en Portugal er aangeklopt en ook het tweede reddingspakket voor Griekenland zal uit het EFSF worden gefinancierd.

15e land
De Europese regeringsleiders zijn het in juli eens geworden over uitbreiding van het noodfonds, om op die manier onder meer Griekenland te helpen.

De versterking van het fonds moet door het parlement van elke lidstaat worden goedgekeurd. Als de Eerste Kamer dinsdag ook instemt, is Nederland het 15e land dat de versterking van het EFSF steunt.

In totaal moeten alle 17 eurolanden akkoord gaan. De laatste twee zijn Malta en Slowakije. In dat laatste land is veel verzet tegen de uitbreiding.

Geplakt uit <http://nos.nl/artikel/291057-kamer-achter-uitbreiding-noodfonds.html>

7 REACTIES

 1. Moet je nog even wachten totdat er een reële prijsdoorbraak plaatsvindt die nu nog wordt uitgesteld, dan zullen de protesten dagelijkse kots kost zijn…. (prijsdoorbraak = hyperinflatie)

  Ik voorzie dat de prijzen van energie en voeding exorbitant gaan stijgen, maar daarentegen zie ik prijzen dalen van allerlei secundaire producten die na een grote daling een nog grotere opruimgolf te weeg brengt (faillissementen) prijzen zullen daarna consolideren en opnieuw zeer fors gaan stijgen.

 2. VVD, CDA, PvdA , D66 niet één verstandig mens zit die tegenstemde!! Zijn al die lieden nu zo dom? Of zo slecht? Andere conclusie?

  Andere conclusie ?

  Tja…zucht….nog diepere zucht….zou het zo kunnen zijn dat : er een voor de (profane) burger onzichtbaar netwerk opereert ?

  Een verbond tussen media , politiek en bedrijfsleven , waarvan het bestaan voor ONS wordt verborgen.

  Zou het kunnen ?

 3. @Ron Arends [1]:
  “Informatie geabsorbeerd, nu weer verder met het echte leven.”

  Inderdaad verstandig als het geabsorbeerd wordt en begrepen wat er zich afspeelt.
  Er zijn echter (te) veel mensen die het alleen maar “horen” en verder gaan met het leven alsof er niets gebeurt. Die dan ook weer trouw op deze daders gaan stemmen.
  Daarvan maken de politici dus dankbaar gebruik.

  Hoe meer mensen gaan begrijpen wat er echt gebeurt, hoe meer kans dat er iets tegen gedaan wordt.

  pcrs [6] reageerde op deze reactie.

 4. 100 Miljard borg betekent voor elke Nederlander 60.000 Euro schulden last opgelegd door onze zogenaamde volksvertegenwoordigers.
  Maar 56% heeft laatst gestemd voor de 2e kamer en van deze 56% heeft 62,66% gestemd voor deze schuldenlast. Dus 56 : 150 zetels =0,37333% x 94 stemmers = 35,093% zijn voor deze uitbreiding van onze schuldenlast. Dit is geen meerderheid van de bevolking, dus niet democratisch ondersteunde beslissing. Laat die 35% die voor deze politieke volksvertegenwoordigers hebben gestemd dan ook deze schuld voor hun rekening nemen, dat is dan 484.422,49 Euro per persoon.

  pcrs [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Qvic [5]: Als je puur 100 miljard deelt op 16 miljoen, krijg je 6000. Aangezien maar 1 op de 10 nederlanders een produktieve baan heeft, kun je wel aan 60k komen, maar dat moet je er wel even bij vermelden.
  @Hub Jongen [4]: Ik denk dat veel mensen beseffen dat geen enkele aktie van ze deze trein kan stoppen.
  Molyneux heeft het eens vergeleken met een drugsverslaafden. Aan het begin van hun verslaving is de variatie dat sommigen nog afkicken en de zaak weer op de rails krijgen, maar aan het einde zal de variatie alleen maar zitten tussen doodgaan in het toilet of in de badkamer. We zitten aan het einde, lijkt het me.

 6. Terugkomend van een gesprek met Dir van een bank en Notaris waar ik overleg mee had, is een ding mij duidelijk geworden.
  De Jager wordt als een onverantwoorde ondeskundige politici gezien, Banken hebben misbruik gemaakt van het geld van de burgers, en er staat ons nog wat te wachten. ECB is opgezet om de politici in zijn eigen land uit het vuur te halen en alle kosten en verliezen in heel europa worden op de rijke landen gelegd. En helaas vind men Nerderland nog steeds een rijk land, maar het is bluf van Politici, dus let op waar je nu je geld hebt.

Comments are closed.