DEN HAAG (Dow Jones)–Jose Manuel Barroso zal woensdag een reeks maatregelen presenteren, waarmee de president van de Europese Commissie de Europese schuldproblemen tot een goed einde hoopt te brengen, waaronder manieren om de Europese banken te herkapitaliseren. In bold vertaal ik naar de werkelijkheid.

“Morgen zal ik in de commissie een aantal voorstellen(lees: nieuwe wetten) doen… bijvoorbeeld met betrekking tot de herkapitalisatie van Europese banken” (lees nationalisatie met uw geld en het laten leiden door mijn vriendjes), zei Barroso dinsdag na een ontmoeting met de Nederlandse premier Mark Rutte in Den Haag.

Barroso zei te hopen dat het EC-voorstel een belangrijke bijdrage zal leveren aan de Europese top, die gepland staat op 23 oktober, waar Europese leiders zich over de Europese schuldproblemen zullen buigen.

Volgens de EC-president moet een herkapitalisatie van de banken deel uitmaken van een “alomvattende aanpak“, (ik als toekomstig dictator wil nu het mandaat en de absolute macht hiervoor pakken, vergeet democratie en controle van de macht) waaronder maatregelen om het bestuur van de eurozone te versterken.

“Meer integratie en discipline is nodig“, ( jullie moeten doen wat ik wil en daarvoor moet ik alle macht in handen krijgen) aldus Barroso.

11 REACTIES

 1. “We are going to take things away from you on behalf of the common good.”

  Deze niets verhullende quote kwam uit het muiltje van Hillary Clinton en het zullen er vast wel meer zijn geweest die onder dwang van het Washington Adlersnest overgenomen moeten worden door de EU…Verspreid niet alleen de gedachte, maar pas het ook toe, want anders is het gedaan met de macht.

  Amerika heeft twee ernstige ziektes, één de republikeinse en twee de democratische. Hoe je het ook wendt of keert beide besmetten de EU met hun overdraagbare ziektes.

  Barosso gedraagt zich als een soort voorbeeldig adolescent.

 2. Off-topic, maar hoorde ik goed dat er wereldwijd aanslagen zijn verijdeld op Amerikaanse ambassades en dat Iran achter de aanslagen zou zitten? Als dit nieuws klopt dan zal Iran binnenkort wel worden aangevallen.

  IIS [3] reageerde op deze reactie.

 3. @IIS [2]:

  Geïnfiltreerd bij samenzweerders

  ‘Onderdelen van de Iraanse regering’ hebben Arabsiar 1,5 miljoen dollar betaald om de ambassadeur te vermoorden. Amerikaanse inlichtingendiensten hebben de aanslag kunnen verijdelen door te infiltreren in de organisatie.

  Iraanse regering verantwoordelijk

  De Amerikaanse regering houdt de Iraanse regering verantwoordelijk voor de samenzwering om buitenlandse officials te vermoorden op Amerikaanse bodem.

  http://rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/buitenland/%29/components/actueel/rtlnieuws/2011/10_oktober/11/buitenland/Aanslagen_Iran_ambassades_VS_voorkomen.xml
  IIS [4] reageerde op deze reactie.

 4. @IIS [3]:

  Laat men onthouden dat de US geen vredesstichters zijn, maar aanstichters.

  De provocerende houding van de Russen kan ik niet plaatsen, wat doen die vogels hier boven NL?

  De koude oorlog lijkt daarmee weer te worden aangewakkerd.
  Ook daar is door de US veel winst uit te halen, het spel begint weer van voren af aan…Wij zitten daar samengeperst midden tussenin, dus wie zal de klappen mogen opvangen en de rekening betalen?

 5. De twee verdachten vielen in mei door de mand. Voor de moord op de Saudische ambassadeur wilden ze een huurmoordenaar van de gevreesde Mexicaanse bende Los Zetas inschakelen. Degene die de moord moest uitvoeren, bleek echter een undercoveragent. (NOS)

  Een huurmoordenaar inschakelen?? Vreemd verhaal, of het had een drugsafrekening moeten worden of de Amerikaans pinokkio machinerie maakt weer overuren.

 6. Ondanks dat Griekenland niet voldoet aan de Troika eisen zal binnenkort 8 miljard aan hen worden overgemaakt. De grootste problemen doen zich voor bij banken, die niet in staat zullen zijn een 50-60% afwaardering van de griekse staatsschuld met eigen vermogen te kunnen behappen. Hoewel er voor een groot deel verzekeringen afgesloten zijn tegen een default (CDS) zullen deze niet tot uitkering kunnen komen daar de uitkeringsinstantie failliet zal gaan waardoor ook Amerikaanse banken het loodje gaan leggen.
  Voorzover ik het kan inschatten is er momenteel een machtsstrijd gaande tussen Frankrijk en Duitsland. Ervan uitgaande dat op termijn de EFSF een feit zal zijn, wil Frankrijk zijn banken steunen uit dit fonds, echter Duitsland is van mening dat in eerste instantie een land zelf moet ondersteunen bij rekapitaliseren van banken en het ESFS in tweede instantie kan worden aangesproken. Dit betekent voor Frankrijk het verlies van zijn AAA-rating. Schauble WIL uitsluitend de Grieken failliet laten gaan binnen de Euro, dit om te voorkomen dat de druk op de Euro-landen wordt verminderd, vandaar dus ook geen uitbreiding dmv verhoging van het steunfonds. Indien Duitsland uiteindelijk zal overgaan tot het redden van de Euro zal dit alleen geschieden door gedwongen aanpassing van het Lissabonverdrag waardoor er een verschuiving van de macht zal plaatsvinden en Berlijn de regels zal gaan bepalen om de zaak weer gezond te krijgen. Of het EU-parlement in deze krisis tijdelijk op non-aktief wordt gezet is niet zeker maar er zullen zeker beperkingen komen tav hun invloed en zeker zullen zij niet het recht krijgen het beheer te voeren over het gezondmaken, indien mogelijk, van de Euro-landen. Het enige land dat nog in staat is, hoelang nog, om zaken te financieren voor de EU heeft te weinig invloed op wat er zich afspeelt binnen de diverse kommissies en het kan zeker niet dat binnen de ECB een groot aantal landen stemrecht hebben op het beleid van de ECB terwijl ze zelf behoren tot de PIGSS landen. Indien dit scenario niet slaagt zal Duitsland uittreden zodat de waarde van de Euro drastisch kan dalen. Het vervelende is natuurlijk dat een groot deel van de Duitse export gerelateerd is aan de oude Euro-landen en hun DM-2 zal stijgen tov de Euro. Barrosso/Rompuy spelen in deze geen andere rol dan buiksprekers hetgeen uiteraard ook geldt voor de rol van de Jager, maar ja we zijn een klein land.

  Uiteraard is bij een default van Griekenland ook de ECB een bad bank en zal opnieuw van vermogen moeten worden voorzien door de aandeelhouder hetgeen voor NL een % is van 5,7%.

 7. Ha Barrosso, die kan zelfs schapen aan het lachen maken met zijn retoriek, dat hij dat klusje kan waar maken, voor de bilderbergers bedoelt hij zeker!!!!!!!!!!

 8. Meneer Barroso als voormalig Maoïstisch militant.
  Ook Zapatero is Maoistisch – Marxistisch.

  Zelfde school mischien of leden van het toekomstige EUSSR polit-buro ?

  http://t.co/YWbl09D

 9. @Hub Jongen [6]: Barroso speelt met Merkozy het spel om de EU dictatuur te vergroten.

  Ik denk dat Barosso en Sarkozy in deze de drijvers zijn en Merkel de gedrevene, omdat de laatste donders goed begrijpt dat voor Duitsland (en dus ook NL) de rol is weggelegd als premium pay master, iets wat haar achterban maar beperkt meedraagt, wat Merkel zeer goed beseft.

  De euro was een Frans idee (lees: voorwaarde), niet een Duits idee, maar was een trade-off voor de Duitse hereniging, eufemistisch aangeduidt als Einbindung Deutschlands, lees het (economisch) aan banden leggen van Duitsland in een Europees raamwerk. Er gaan geruchten de ronde dat Duitsland in het geheim weer marken aan het drukken is voor een plan B scenario.

  Redding voor Duitsland zou uitgerekend kunnen komen van Frankrijk! Marine le Pen staat momenteel nummer 1 in de polls. Zij wil de euro afschaffen, uit de NATO gaan en zich orienteren op Rusland:

  http://www.youtube.com/watch?v=FYSrAyfE5co

  Zij is eveneens tegen de EU, maar sluit zich weer aan bij de klassieke na-oorlogse lijn van de Gaulle en diens Europa der Vaderlanden:

  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/marine-le-pen-mightier-than-her-pre-2077569.html

  Ik vind alles best, en wil best de EU afschaffen, als maar de Frans-Duitse as op een of andere manier overeind blijft en we van die Angelsaksen en hun joodse leiding afkomen en hun multikul en hun massa-immigratie en hun neo-marxisme en hun imperialisme en hun oorlogshitserij en hun militair-industrieel complex en hun NWO, de grootste vijanden van de Europese beschaving.

  Met een militair verbond tussen Parijs-Berlijn-Moskou, waarna gesprekken zouden moeten volgen met Peking over en Euraziatische security architecture, die volgens mij wel willen, zou het geopolitieke zwaartepunt weer terugverhuizen van Amerika naar Eurazie, daar waar het hoort. Anglosphere, hoofdverantwoordelijke voor WO2 en als ze de kans krijgen WO3, zou daarmee voorgoed buitenspel gezet worden.

Comments are closed.