Bezuinigingen werken niet!. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

.

(.1A)Vroeger, als iemand erg ziek was, paste men aderlating toe.
(.1B) En? Heeft dat wat geholpen”

(.2A) Door het grote bloedverlies werd de patent normaal extra verzwakt en is ellendig gestorven.

(.3B) En waarom vertel je me dat?

(4A) Omdat men het tegenwoordig weer zo doet: Met de Grieken! 

.Deze cartoonist staat niet alleen in die mening. Het is immers logisch dat als de mensen geen geld hebben of verdienen, dat ze dan niets kunnen kopen.

Ook een Economist View artikel stelt dat:“Austerity does not work”

Maar zelfs het IMF waarschuwt voor grote bezuinigingen:

IMF: Nederland, oppassen met bezuinigen
“Als het slechter dreigt te gaan met de Europese economie moeten landen die er financieel goed voorstaan overwegen minder te bezuinigen.
Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een rapport over de Europese economie.

En dan praten we nog niet eens over gevolgen voor andere zaken zoals de gezondheid van de mensen.
Zie bvb:  http://www.blikopnieuws.nl/bericht/134791/Steeds_meer_tekort_aan_medicijnen.html

en: Ordinary Greeks turning to NGOs as health system hit by austerity

P.S. Uiteraard is van belang over welke bezuinigingen je het hebt.

6 REACTIES

 1. Hi Hub, een andere grap is uiteraard dat de NL overheid helemaal niet bezuinigd. De uitgaven in de meerjarenbegroting stijgen ieder jaar met minimaal 2 procent, de verdeling wordt alleen iets anders waardoor sommigen wat ‘minder meer’ krijgen. Dat Griekenland gaat bezuinigen lijkt me een goede zaak, maar vermoedelijk zal het net zoals in Nederland neer komen op lastenverzwaring en een iets kleinere stijging van de overheidsbegroting.

 2. Weet je wat me opvalt dat als je een bericht krijgt dat er meer reacties op een bepaald artikel zijn er dan wel heel veel engelse tekst bij staat.Zodat je er bijna vanuit gaat dat vrijspreker vanuit het buitenland opereert.En dat doet me dan weer denken om vanaf vreemde bodem ergens anders in de wereld een vuurtje te stoken in dit geval in nederland en dan snap je gelijk waarop er zoveel buitenlandse gasten als de nieuwe superhelden worden opgediend.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. @zandhapper [2]:

  Verklaar dit eens nader.
  Ondertussen kan ik je verzekeren dat alle inbreng vanuit de bloedeigen vaderlandse bodem komt. Uiteraard door personen die verder kijken dan de Nederlandse grenzen.

  Waarbij dan ook nog een rol speelt dat er van de Nederlandse soevereiniteit zowat niets over is, terwijl de huidige politici die het land besturen belangrijke handlangers van de EU zijn.

  zandhapper [5] reageerde op deze reactie.

 4. Er wordt enkel bezuinigd op burgerdiensten, deze burgers moeten n.l. de banken c.q. de overheden van vers geld voorzien. Dus hoe meer geld afgetroggeld wordt door overheden en de banken de knip dicht houdt voor de burgers. Hoe geloofwaardiger de overheden worden om de banken met belastinggelden te moeten redden van de crisis die deze banken zelf hebben veroorzaakt hebben door hun eigen hebberigheid en dat overheden ook graag mogen speculeren bij deze banken met ons belastinggeld, de tegenvallers van deze speculaties worden toch altijd bij burgers neer gelegd. Nu het spelletje speculeren door overheden en banken een beetje erg veel verlies oplevert moet de burger maar met minder overheidssteun doen en de belastingen maar wat hoger en uitgebreider maken, zodat overheden en banken toch aan het verse kapitaal komen om de volgende ronde weer mee te spelen in het speculeren. Zo lang de burger dit maar accepteert blijven ze dit spel spelen. De winst is voor hun zelf, het verlies voor de burger.

 5. @Hub Jongen [3]:

  Nou ik vroeg het me eingelijk gewoon eens af.We weten inmiddels allemaal dat de opstanden van het Midden Oosten uiteindelijk aan deze kant van de aardbol zijn begonnen.

  Wij kunnen hetzelfde hier doen hor.Je gaat met een panel van 100 personen allerlij vage twitter berichten versturen over doden en gewonden met het liefst zo vaag mogelijke filmpjes erbij over het hadrhandig optreden van d epolitie en aan het eind van de dag maakt het niet mer uit of die erste aanzet nu werkelijkheid was of niet want dan is er al zoveel echt gebeurd at onderzoek niet meer mogelijk is.

  Waarom denkt u dat die server waar de CIA ETC OOK OPZAT onderuit is gehaald en inmiddels failliet.We zien ook dat de ene partij wazige websites heeft opgezet om de tegenpartij in kaart te kunnen brengen.Maar als je met die websites zorgt voor nieuwe aanwas dan ben je dus zelf de boosdoener.Dat is d erdeen dan een aantal door de nederlandse inlichtingendiensten beheerde websites uit de lucht is gehaald maar er zijn natuurlijk altijd die dienders die op eigen houtje met eigen agenda hun diensten voortzetten.

  Zo zou het dus ook zomaar met deze site kunnen zijn.Ik zeg kunnen en niet dat het zo is.Vanuit de VS hier zorgen voor een stevie onderstroom vervolens in naam van die groep een aantal acties uitvoeren en het verzamelde digitale legertje omzetten in een fysiek leger van onteverden burgers.

  Het feit dat er zoveel Amerikaanse super helden als Ron PAUL worden aangehaald dwingt mij tot argwaan.De amerikaanse edachten wordt min of meer over nederland heen gelegd alsof het allemaal zo goed passend zou zijn.

  Gelukkig worden de gevangenen in Nederland nog niet gezien als voorname bron van inkomsten door burger bedrijven.Dus hoe meer gevangenen schuldig of onschuldig hoe meer omzet.

  Scrutinizer [6] reageerde op deze reactie.

 6. @zandhapper [5]: Naast Ron Paul, wordt ook Nigel Farrage als superheld gezien. Probleem is dat we er in NL/VL helaas zelf geen hebben. Wij moeten het och arme stellen met luitjes als Wilders en de inmiddels uitgerangeerde JM De Decker. ’t Is in-triest.

Comments are closed.