Wat we jarenlang voorspellen, zien we nu in de eindfase: de stervende euro wordt opgepept met de ene papier-transfusie na de andere. De euro zal nooit meer totaal kunnen herstellen en hoogstens overleven in gehandicapte, gekortwiekte vorm.

Natuurlijk willen de politici daar niet aan. In tegendeel, zij zien waarschijnlijk zelfs kans dit afsterven te gebruiken om hun eigen macht te vergroten: een economisch dictator staat op stapel.

 

De begrotingen van de “zelfstandige”(?) landen moeten nu al eerst aan Brussel worden voorgelegd voordat de volksvertegenwoordigers (die de kiezers gekozen hebben) het mag zien!!

Het ziet er naar uit dat die dictator ook vlug de macht krijgt om te vertellen hoe de Nederlandse begroting moet worden.

Uiteraard komt die dictator onder het mom dat Griekenland een streng beleid nodig heeft. Daarna is het een kwestie van tijd en krijgen de Nederlanders te horen wat ze wel of niet moeten/mogen doen.

Tragisch is dat Nederlandse politici, onder aanvoering van Jan-Kees voorop lopen om deze nieuwe macht te promoten. Maar niet alleen Jan-Kees. Ook de nieuwe directeur van de Nederlandse Bank, Klaas Knot, heeft al verklaard dat dit moet gebeuren.

En de gekozen volksvertegenwoordigers? Die zeggen”: “Ja en Amen”. “Nieuwe miljarden naar Griekenland en het noodfonds?? Ja hoor, maar dan ook nog naar banken die het niet goed doen!!”

Speculeren die lieden misschien op een nieuw leuk baantje?

Een verhaal over de geschiedenis van de euro en het politieke geritsel er omheen dat behoorlijk objectief overkomt is een serie van 3 artikelen op Der Spiegel.
Goed en interessant voor iedereen die in de euro geïnteresseerd is:

 Hier een voorproefje: (zeer warm aanbevolen)

I
The Greek crisis has revealed why the euro is the world’s most dangerous currency. The euro was built on a foundation of debt and trickery, where economic principles were sacrificed to romantic political visions. The history of the common currency is the story of a good idea that turned into a tragedy of epic proportions. By SPIEGEL Staff.
Zie: http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,790138,00.html

II
After they joined the euro zone, the countries of southern Europe suddenly discovered they could borrow money at German-style rates, and any hope of sorting out their dodgy finances vanished. But it was France and Germany who set the worst example, when they broke the euro-zone rules they had forced on others. By SPIEGEL Staff.

Zie: http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,790333,00.html

III
The remaining (final) installment will be published in English on Friday October 7.
Zie http://www.spiegel.de/international/

35 REACTIES

 1. Wil de euro overleven dan zijn er 2 opties:

  1] een echt stabiliteitspact, waarvan de markt overtuigd is dat dit werkt. De politici, met name de Franse en Duitse hebben als in het tweede artikel beschreven dit vertrouwen de nek omgedraaid. En het gedraai met de Grieken die keer op keer de boel mochten belazeren maakt de markt duidelijk dat deze optie niet langer valide is

  2] politieke integratie. De euro als breekijzer. Dit is wat veel politici het liefste willen. Politieke unie die de begrotingen eerst beoordeelt, en in een latere fase kort daarop vast gaat stellen.

  Zaken als het ESFS zijn tijdelijke lapmiddelen, die zoals ieder overheidsprogramma wel langere tijd in de lucht zullen worden gehouden. De fatale fout van de ESFS is trouwens dat de speculanten precies weten hoeveel erin zit. De centrale banken leggen dus hun kaarten open op de tafel. Normaal is dat de beleggers onzeker zijn over de commitment van de centrale bankiers, maar nu liggen de kaarten dus open, hetgeen de effectiviteit van dit programma in hoge mate verminderen kan.

  John [31] reageerde op deze reactie.

 2. Zolang mensen denken dat papier geld waarde is, zullen we de problemen nooit oplossen. Mensen zien geld als een waarde en denken dat hoe meergeld er is hoe meer welvaart er is en hoe rijker we zijn en niets is verder van de waarheid af dan dat.

  Zolang dit idee voortleeft onder politici worden de problemen nooit opgelost, omdat je dan telkens dezelfde fouten blijft maken.

 3. We zijn in een situatie terechtgekomen waar een ongelimiteerde schuld de enige oplossing is. Dat dit op korte termijn knallend mis gaat is evident.

 4. Alles moet worden gesloopt ten behoeve van? 3 keer raden lijkt me overbodig.

  ….De grote broeder is jaloers, is uitgespeeld, leeft in een illusie en heeft al zijn centen verbrast en is geen stuiver meer waard, zelfs wapens verkopen, die hij maar wat graag levert, levert niet veel meer op.

  De kleine broeder daarentegen is zuinig en oplettend geweest, tenminste dat was hij in den beginnen, de grote broeder zag wie en wat de kleine broeder was en werd jaloers op zijn manier van leven en wist dat zodra hij zijn kleine broeder zou aansturen, beïnvloeden en overhalen hetzelfde te doen als wat hij had gedaan, hij daar beter en zelfs rijk door zou kunnen worden en daarmee zou de grote broeder zijn eigen ondergang ten koste van de kleine broeder kunnen voorkomen…..+ de kleine broeder zou slaaf zijn en er ook voor kunnen zorgen de hij eventuele vijandelijke klappen van de grote broeder kan opvangen. (EU militaire tussenzone)

  Amerika, dames en heren, zal hoe dan ook als winnaar uit de bus komen, wij zullen net als in de WOII de klappen moeten incasseren en de troep uitlepelen….
  …Misschien dan toch maar euro omruilen voor dollars?

 5. ….oops, i did it again…. http://torrentz.eu/search?f=inside+job+nl

  Nou ja, wat maakt het uit als we toch naar de kloten gaan.

  En als we niet naar de kloten gaan dan zorgen ze er wel voor, ze blijven natuurlijk wel aan de weg timmeren.

  ….Leef iedere dag alsof het je laatste is, tenminste als een mens daar nog de moed voor heeft.

 6. Ik heb een vraag die ik niet beantwoord krijg.

  Ik ben 27 jaar en heb een huis gekocht en een auto.
  Hierdoor zit ik in de schulden.
  Wat als het financieël systeem instort: Wat gebeurd er met die schulden?
  Aangezien alles instort, wordt er geen papier geld meer op tafel gelegd wegens geen waarde en de banken zijn zelf failliet.

  Bertus [13] reageerde op deze reactie.

 7. @Vilseledd [10]: Ik heb de waarschuwing van de moderator gezien, haha. Terecht natuurlijk. Maar ik heb een stelling/vraagje aan je, Vilseledd.
  Jij bent te gast op een forum tegen dwang (en dus politiek en EU) en dat forum heet Vrijspreker. Vind jij het uitschelden en beledigen van de partijen waar Vrijspreker tegen ageert dan echt hetzelfde, als dat je als bezoeker jouw gastheer zit uit te schelden?
  Als jouw antwoord hierop “ja” is, weet ik genoeg.

  Vilseledd [15] reageerde op deze reactie.

 8. @Kevin [11]: Er is niemand die het weet. Maar dat je je schulden ook niet meer hoeft te voldoen, is zeer onwaarschijnlijk. Als er een nieuwe munt komt, worden je schulden in die eenheid uitgedrukt. Papiergeld of niet, waarschijnlijk voldoe je de rente, aflossing nu al giraal en niet in papier. Als een bank failliet gaat, komt er een curator en die zal namens de schuldeisers betaling verlangen van alle schuldenaren. Soms worden schulden in eens opeisbaar bij faillissement. Kortom ga er maar vanuit dat je je schulden hebt te voldoen. Als je je hyp en je spaartegoed bij een en dezelfde bank hebt lopen dan worden die waarschijnlijk tegen elkaar weggestreept.

  Hub Jongen [27] reageerde op deze reactie.

 9. @offthegrid [12]:

  Hij had het over het taalgebruik, dat hier niet past, en vinden, dat je je ’tegenstander’ wel ongestraft mag beledigen, vind ik behoorlijk kleuterachtig en egoïstisch.

  @IIS [14]:

  Denk je, dat het veel zal uithalen? Je kunt beter het debat aangaan en gebruik maken van het feit, dat de overheid websites in de gaten houdt.

  IIS [16] reageerde op deze reactie.

 10. @Vilseledd [15]:
  Het debat hebben we over jaren gehad, het zal niet lang meer duren dan gaan mensen massaal de straat op, het is volop protesteren of lijdzaam toezien hoe we één voor één over de kling gaan.

  THE EU IS HISTORY!

 11. Merkwaardig, als er ook maar een partij is geweest die sinds het begin hartstochtelijk voor de euro waren, dan was het wel Der Spiegel.

  Voor een voorbeeld:

  http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,730784,00.html

  Het mooiste is wel dat het allemaal weinig tot niets met de euro te maken heeft, maar wel met het krankzinnige idee dat grotere entiteiten niet meer failliet zouden mogen gaan. ‘Too Big To Fail’. Als je dat principe omhelst betekent het dat ‘grotere entiteiten’ (grote bedrijven, banken en landen) kunnen gaan doen wat ze willen en dat vervolgens ook gaan doen, in een democratie al helemaal, waar politici stemmen gaan kopen met het geld van toekomstige generaties, dwz van diegenen die nog niet kunnen stemmen. Vroeger gingen bedrijven als OGEM, Fokker, RSV, PanAm, enz enz gewoon failliet als het fout liep. Jammer dan, het leven gaat verder. Als ik mijn schulden niet meer kan betalen dan komt de deurwaarder en haalt alles weg. Uithuilen en overnieuw beginnen is dan het devies.

  We leven in de EU met een bevolking van 500 miljoen mensen op een territorium ter grootte van Algerije. Het overgrote deel van de geproduceerde goederen en diensten worden in de EU geconsumeerd. Moeten we nu werkelijk terug naar een situatie van 1939, waar tientallen landen allemaal hun eigen muntje hebben? Is dat een aan te bevelen strategie voor een handelsland als Nederland? Want reken maar dat als de euro ploft (omdat die het graf is ingepraat), zich alle landen gaan verschuilen achter importtarieven en dan zijn de rapen voor Nederland helemaal gaar.

  En dat in een wereld waar grote entiteiten als China, Rusland, India en (voorlopig) de VS dus de lakens gaan uitdelen en wij in Europa worden gereduceerd tot een openluchtmuseum, zodat de euro wordt vervangen door de dollar in het internationale betalingsverkeer, zodat de Amerikanen nog een tijdje kunnen doorgaan met hun door ons gesubsidieerde leventje.

  Nederland is nooit rijker geweest dan in 2008, het was sinds 1960 een grote opgaande lijn en die ging hand in hand met de europese integratie.

  De problemen die wij nu hebben zijn een rechtstreeks gevolg van roekeloos schulden maken, weer in de hand gewerkt door de FED en diens veel te lage rente-politiek. Het wordt tijd dat dat nu eens hardhandig duidelijk gemaakt gaat worden aan de hand van een sneu slachtoffertje. En Griekenland is een mooie kandidaat voor aanschouwelijk onderwijs. Keihard failliet laten gaan en vervolgens filmploegen sturen om beelden te maken van hoe bartertrade nu eigenlijk in zijn werk gaat en hoeveel vrouwen wel niet noodgedwongen in de prostitutie terecht komen en beelden van gesloten zwembaden, bibliotheken, van bussen die niet meer rijden, van jonge families die weer intrekken bij hun ouders. En vervolgens die documentaires dag in dag uit laten zien op italiaanse, spaanse en portugese beeldschermen.

  Schulden zijn gif en hoe langer we wachten met het uitstellen van een faillissement des te groter gaat het uiteindelijke faillissement worden.

  Lange leve de euro en Griekenland kan doodvallen.

 12. @Vilseledd [18]: Die bonuscultuur is nog maar een van de kleinere problemen. Het werkelijke probleem is de manipulerende FED en diens woekerpraktijken, opgericht gedurende een onbewaakt moment in 1913 en in handen van een klein aantal prive-personen, waaronder deze meneer rechts op de foto:

  http://www.pay-palestine.org/wp-content/uploads/2010/03/kasparov-rothschild.jpg

  Maw een complete maffia. Je kunt er donder op zeggen dat zodra Ron Paul tegen de wensen in van het systeem in presidents-kandidaat zou worden, dat hij dan hetzelfde lot ondergaat als dat van JFK. Je hebt niet half een idee van wat voor criminelen dat zijn. Het soort mensen dat landen in oorlogen drijft, totalitaire systemen opricht, dat genocides uitvoert, andere mensen valselijk genocides in de schoenen schuift en false flag operaties op touw zet. Dat soort mensen.

  IIS [20] reageerde op deze reactie.
  Vilseledd [25] reageerde op deze reactie.
  Snappie [26] reageerde op deze reactie.

 13. @Ron Paul Fan [19]:

  Psychopaten (Nazi FED) kennen geen medelijden met de wereld, zelfs niet met hun eigen volk en de rest van de sub-partijen huppelt er zonder nadenken voor bloedgeld achteraan. Het wordt voor de EU oppassen geblazen, de US is stervende en probeert ten koste van alles te overleven. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, we mogen ons op alles voorbereiden.

  De EU komt niet tot bezinning en blijft luisteren naar het Adelaarsnest in Washington, vandaar dat ik voor de EU en euro geen heil meer zie.

  Uit de EU, uit de euro is de enige voor ons de beste optie, ondanks alle problemen bij het verwerpen van de euro, zal NL vele malen beter af zijn dan domweg blijven navelstaren en hongerige PIGS voeren. PIGS voeren is via de achterdeur geld op allerlei manieren doorsluizen naar het Adelaarsnest.

 14. @Nico de Geit [21]:

  Hij heeft over rechten? Maar in noodsituaties heeft men totaal geen rechten meer, het enig recht wat blijft is om letterlijk dood te vallen…De dood zal onze enige recht(er) zijn. Leef de dag alsof het je laatste is, de tijd dringt.

 15. Dit soort berichten zijn ook niet meer dan stemmingmakerij, want men ruikt geld en wil niet onze afkeuring. Maar dit soort tuig is er wel de oorzaak van de we onze beste tijd hebben gehad.

  De wereld kan worden gered met herstructurering, maar dat gaat natuurlijk pijn doen en kost veel hoge omes de kop….Dus blijven we de geldkraan openzetten tot de soep geen soep meer is, maar een badkuip vol met waterige niets.

 16. De beurzen dartelen nog even wat voort, maar dat is binnenkort finisht….Volgende week zal het nog wat omhoog kunnen gaan, maar daarna gaat de beurs hoogst waarschijnlijk drastisch op de schop, met heel misschien in november en december nog een kleine opleving (stuiptrekking), maar daarna zal het, denk ik, toch echt over en uit zijn met de milde stemming op de beurzen. (Aan deze voorspelling kan men geen rechten ontlenen en iedereen die het wil gebruiken om te beleggen doet dat op eigen risico)…

  De beurs kan niet altijd worden ondersteunt of naar boven worden gelogen, want aan alles komt een eind en aan een worst zelfs twee.

 17. @Ron Paul Fan [19]:

  Jawel; ik heb wel eens een filmpje gezien over de economische huurmoordenaar, die naar diverse landen is gestuurd, dia aan het infuus van het IMF kwamen.

 18. @Ron Paul Fan [19]:

  Het soort mensen dat landen in oorlogen drijft, totalitaire systemen opricht, dat genocides uitvoert, andere mensen valselijk genocides in de schoenen schuift en false flag operaties op touw zet. Dat soort mensen.

  Opvallend dat het NO-SS Hoernalisten crapuul van onze belastingcenten hier graag aan meewerkt.

  Het roedeltje met een touwtje om hun nek……je moet wel een bepaalde geestelijke toestand hebben hiervoor.

 19. @Hub Jongen [27]:

  Ik weet wel wat er gaat gebeuren, zodra niemand zijn huis nog kan betalen of aflossen dan zal de huizenmarkt genationaliseerd worden en de eigenaar is dan alleen nog bewoner die hoogst waarschijnlijk een vergoeding voor het wonen moet betalen en als dat ook niet mogelijk is dan zal wonen niet langer worden gezien als luxe, maar als een primaire levensbehoefte en zal wonen geheel gratis moeten worden.

  Al wat we nu bezitten zal bij een totale ineenstorting worden toegeëigend/overgenomen door de staat.
  Blijft een totale ineenstorting uit, dan zal het voor bijna alle mensen nog heel zwaar worden en zou je wensen nooit een huis, auto o.i.d. te hebben gekocht. Lust wordt een totale last.

  Ik persoonlijk zou op mijn 27e geen verplichingen willen hebben en zeker niet verplicht willen zijn een hoop dode stenen af te lossen. Ik zou lekker vrij willen zijn en kunnen doen en laten wat ik wil, desnoods zou ik in een caravan gaan wonen zolang ik maar geen verplichtingen heb die mijn vrijheden bepekt en mij het gevoel zou geven aan het eind van mijn leven te zijn ipv aan een begin.

  Een huis is uiteindelijk maar een dood ding die vooral nu economisch gezien niet veel oplevert, zakelijk gezien is nu een huis kopen geld over de balk gooien, verkopen zou wel eens heel verstandig kunnen zijn, maar dan moet men wel een goed(koop) alternatief hebben. Misschien eerst maar weer bij de ouders gaan wonen en dan maar weer zien…Als ik het zou kunnen zou ik het onmiddellijk doen, ik zou graag weer 27 willen zijn om volop te kunnen genieten van het leven….Wel zou ik misschien weer een zaak willen opstarten, ik verlang er nog wel eens naar om de deur van een eigen zaak weer te openen, het is alleen de verdomde regelzucht in NL met al zijn ondefinieerbare heffingen die mij daar van af houden. NL, Klut land!

  Alleen als je jonger bent schijn je je daar minder van aan te trekken.

 20. @vrijeradikaal [29]:

  De jeugd, de jongeren, de nieuwkomers, weten niet eens beter en vinden de controles/regels/wetten/heffingen die ze krijgen opgelegd heel normaal en zullen de ouderen met verbazing aankijken en zich afvragen waar de ouwe zeurkousen zich zo vreselijk druk over maken.

  Nu een zaak beginnen verijst een grote mate van onwetendheid en mag men niet te veel nadenken over wat werkelijk een vrije ondernemer is…Men is tegenwoordig slaaf en geen ondernemer meer, er zijn nog maar weinigen die dat willen inzien of die daar moeite mee hebben.

  Van mij mag heel de overheid met al zijn shit doodvallen en ergens begrijp ik een uitkeringstrekker beter dan een ondernemer die zich als onderdaan opstelt en links en rechts mensen omwille van een paar centen winst in de kont moet kruipen. Ik zie ze vaak onderdanig kruipen voor bestuurders en ambtenaren alsof deze heren en dames afgezanten van god zijn….

Comments are closed.