Zie plaatje van Drudge Report. Dit refereert heel duidelijk aan de belangrijke rol die China in de EU (Europa) kan, en waarschijnlijk wil innemen. En daaruit kan weer geconcludeerd worden dat (wereld)macht voor een belangrijk deel bepaald wordt door de economie van een land. Zoals ook uit het verleden blijkt.

In het artikel op Drudge Report “China could play key role in EU rescue”  wordt dat nader toegelicht.

De Chinese staat heeft heel veel deviezen beschikbaar en wil die eventueel beschikbaar stellen. Zelfs 100 miljard euro is denkbaar! Zeker omdat de EU hun belangrijkste exportgebied is. Maar voor niets gaat de zon op. Vooral in China!

Het zal toch iedereen duidelijk zijn dat de Chinezen daar voordelen uit willen halen. voorop zal staan dat ze zekerheid krijgen dat hun geld veilig is. Mogelijk een eis van terugbetaling in renminbi’s.
Met een extra risico voor de EU, want de renminbi is de laatste drie jaar 20 % gestegen t.o.v. de euro. En die stijging zou nog wel eens verder kunnen gaan.

Zo zouden ze kunnen eisen dat er uit de EU in het vervolg minder kritiek op hun beleid wordt uitgeoefend.

Klaus Regling, het hoofd van het noodfonds is al naar China om te onderhandelen en Sarkozy heeft al met de Chinese president gebeld!

Hij die betaalt, bepaalt! En China zal daar zeker handig gebruik van maken.

10 REACTIES

 1. Inderdaad dat is China.
  “Hij die betaald, bepaald” Om Europa en de Euro in stand te houden geven we steeds meer van ons zelfbeschikkingsrecht weg.
  We oefen ons niet af te vragen wat straks- want dat moment zal onherroepelijk ook nog komen-wat een rijk IMF land als Saoedi-Arabië voor eisen gaat stellen als ze zich in gaan kopen.
  “Het woord” zal ons ontnomen worden voor een goed gevulde beurs.
  De resolutie 1743 waar iedereen al voor getekend heeft zal in een stroomversnelling geraken.
  De nieuwe wereldorde krijgt steeds meer gezicht en terwijl wij nog steeds in “GELD” denken is er een beweging gaande die veel meer op “Allah” gericht is en waar geld niet het doel, maar een middel ’tot’ gebeuren is.
  Een religie laat zich wel INkopen maar nooit of te never meer UITkopen.
  Vroeger was GELD bedoelt om ons vrij te maken, dat was een goede zaak.
  Inmiddels heeft het zich tegen ons gekeerd en leveren we juist onze vrijheid er voor in.
  Ik krijg steeds meer sympathie voor de occupy beweging,ook al wordt die dan door die verfoeilijke linksen- die alles ‘saampies’ willen doen- gedomineerd.
  In elk geval moet er iets veranderen.
  Het kapitalistische systeem in z’n huidige vorm werkt ook niet meer.

 2. Dit is de uitgelezen kans voor China om de EU en de VS uit elkaar te spelen, een ontwikkeling die ik van harte steun.

 3. Die laaienlichters zijn in EU SSR helemaal niet te vertrouwen. Laten zij een referendum houden, dan is de waarheid zo boven tafel wat de mensen eigenlijk willen! Het Westen is zo onbetrouwbaar, dat onze regering zijn vingers erbij kan aflikken!

Comments are closed.