Douglas is een jongen uit Brazilië. Mauro uit Angola.

Douglas krijgt een Nederlands paspoort en mag in Nederland blijven; hij is nog geen 5 jaar in Nederland. Mauro, al 9 jaar opgeleid tot Nederlander, krijgt het niet. Zie het bericht op NU.nl

Wat is het verschil?

Douglas vanaf woensdag Nederlander
Laatste update:  31 oktober 2011 10:02 info

AMSTERDAM – Douglas krijgt woensdag zijn Nederlandse paspoort. De verdediger van FC Twente ontvangt tijdens een naturalisatieceremonie op het stadhuis van Enschede het bewijs van Nederlanderschap uit handen van burgemeester Peter den Oudsten.

Daarmee is de naturalisatieprocedure van de geboren Braziliaan afgerond, meldt De Telegraaf.

Douglas, die een Nederlandse vriendin heeft, moet vervolgens nog de zogenaamde verklaring van verbondenheid afleggen, waarmee hij belooft de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en vervullen.

53 REACTIES

 1. @lonelymind [26]:
  Je hebt veel getypt en sorry dat ik niet de andere artikelen ga na graven om het te vinden, maar waar de geclaimde hypocrisie in zit bij 1 en 2 is mij niet duidelijk. Welk vrijwillig aangegaan contract bemoeien libertariers zich mee?

  “Als zelfs ‘libertariërs’ al geen kans zien de theorie praktisch toe te passen, ”
  waar heb je het over? Waarom zoveel typen zonder even kort de principe overtreding samen te vatten.

  Nee, de overheid heeft niet het recht Mauro van iemands prive grondgebied af te schoppen. Nee, ze hebben ook niet het recht om anderen te dwingen te betalen voor zijn levensonderhoud.
  Je hebt alleen recht op je eigen eigendommen en je mag op vrijwillige basis ruilen met anderen en hun eigendommen.
  What’s the problem?
  Die prachtige ‘opleiding’ is alleen maar bedoeld om je slaaf te maken en de praktische zaken zoals kennis van de nederlandse taal, heb j ein Angola geen reet aan, dus als jij je hele jeugd in nederlandse scholen hebt gezeten en heel je netwerk hier hebt en je wordt naar Angola verscheept, dan is dat niet een voordeeltje voor je, zo als jij voorstelt. Maar dit terzijde.
  Dat het een afleidingsmanoeuvre is voor de crisis lijkt me duidelijk. Wat mij betreft hadden het ook geen 3 artikelen hoeven zijn.
  Het is wel een klein voorbeeld van hoe mensen hun leven vergald kan worden door de overheid. Ze maken je eerst helemaal afhankelijk en dan schoppen ze je de deur uit. Ik denk dat dit ook veel uitkeringsgerechtigden en subsidiesponsen te wachten staat. Nu ze helemaal op de overheid vertrouwen en geen vaardigheden meer hebben voor de vrije markt, gaat die overheid failliet en dan zal op vrijspreker ook wel een artikel verschijnen over de aangrichte ellende. Er zijn mensen met empathie en die zullen graag antwoord willen hebben waarom ze met leed geconfronteerd worden. Het lijkt me goed om er op te wijzen welk verhaal daar dan aan vooraf ging.
  Dit zonder te beweren dat de staat moet blijven stelen om die mensen te blijven steunen, maar juist aangevend dat dit de gevolgen van een met grote goedkeuring stelende en rovende groep mensen is.

  lonelymind [32] reageerde op deze reactie.

 2. @pcrs [31]:
  Je hebt veel woorden nodig om te laten zien dat je niet weet wat er speelt. Als je de achtergronden niet kent kun je moeilijk een steekhoudende mening vormen. Mauro woont niet in Nederland, hij logeert er. Zijn thuis, zijn familie, is in Angola, zijn ‘recht op gezinshereniging’ betekent dus dat hij naar huis mag.
  1) De oplichters zijn Mauro en zijn familie, waarbij Mauro gewoon door zijn familie is gebruikt, net als nu door de politici. Onbelangrijke pion, maar prima voor de zieligheidsfactor. Middel tot een doel. Mauro is geen asielzoeker maar een naar voren geschoven pion om de vetpotten van de NL verzorgingsstaat voor zijn familie te openen.
  2) Het contract wordt gevormd door de Nederlandse immigratiewetgeving. In dit contract is vastgelegd onder welke condities mensen wel of niet het recht krijgen zich hier te vestigen. Wie onder de condities van dat contract probeert te immigreren verklaart zich daarmee gebonden aan dat contract. Er is dus een vrijwillig aangegaan contract tussen de Nederlandse staat en (de familie van) Mauro. Niemand heeft de moeder van Mauro gedwongen gebruik (proberen te) te maken van deze wetgeving. Volgens de condities van dat contract moet Mauro terug. Simpel. Geen reden voor buitenstaanders daar tussen te willen komen.

  Het lijkt me goed om er op te wijzen welk verhaal daar dan aan vooraf ging.

  Het hele verhaal over georganiseerde handel in AMAs is uitgebreid gedocumenteerd, niet alleen op internet, maar zelfs in de MSM. De Volkskrant heeft in 2002 hier al een artikel aan gewijd (Mauro kwam in 2003), het AD heeft recent de historie rond Mauro uit de doeken gedaan en op TV is gewoon door een in Angola werkzame ‘hulp’verleenster verklaard dat rijke Angolezen hun kinderen graag in Nederland opgeleid willen krijgen, en dat ze dat doen door asiel voor hun kind aan te vragen.

  Het Volkskrant artikel had ik gelinkt in die andere draad (93), maar als je het niet leest is dat niet zo zinvol:

  Uit een http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/631656/2002/07/02/Angolese-jongeren-zien-Nederland-als-paradijs.dhtml uit 2002:

  Angola schoot eerder dit jaar omhoog naar de eerste plaats. Er zitten inmiddels zo’n 4500 Angolese AMA’s – minderjarige asielzoekers – in Nederland. Bijna de helft van alle Angolezen die naar de Europese Unie trekken gaat naar Nederland.

  We kunnen dus nog 4499 van deze ‘individuele’ gevallen verwachten. Mét hun families.

  Het zou aardig zijn als mensen zich een beetje in de materie verdiepen alvorens zich er een mening over te vormen. En appels met appels zouden vergelijken, in plaats van met peren (mijn punt 3, dus).

  Het libertarische riedeltje is inmiddels overbekend; het zou nuttig zijn als er wat meer aandacht zou zijn in de toepassing ervan (of juist niet) in een niet-libertarische omgeving, en hoe die omgeving libertarischer gemaakt zou kunnen worden. Dat doe je in elk geval niet door de socialisten op hun wenken te bedienen.

  pcrs [33] reageerde op deze reactie.

 3. @lonelymind [32]:

  Je hebt veel woorden nodig om te laten zien dat je niet weet wat er speelt. Als je de achtergronden niet kent kun je moeilijk een steekhoudende mening vormen

  Zoals je zei:het is een afleidingmanoeuvre, waarom zou ik me daar in verdiepen. Ik hap niet op dat soort aas.

  Mauro woont niet in Nederland, hij logeert er

  In mijn beperkte libertarische consistente hoofdje, bestaan dergelijke verschillen neit.je bevindt je op iemands eigendom voor een tijdje of een wat langer tijdje. Wat maakt het uit?

  2) Het contract wordt gevormd door de Nederlandse immigratiewetgeving.

  Ik was er al bang voor. Dat is geen contract wat aan libertarische voorwaarden voldoet:vrijwilligheid en over eigen rechtmatig verkregen eigendommen.
  Ik had de voorgeschiedenis ook al in grote lijnen geraden, maar wist niet dat het om rijke Angolezen ging. Moeten rijke mensen nu ook al het land uitgegooid worden?
  De voorgeschiedenis is eigenlijk ook irrelevant. Het zijn mensen die de onzinnige regeltjes van een criminele organisatie navigeren om een tijdelijk voordeel mee te doen voordat ze ook genaaid worden. Net zo als mensen die proberen wat belastinggeld terug te krijgen en iedereen in dit land probeert er zo goed mogelijk uit te komen. Als ik de kans had zou ik ook proberen netto positief te eindigen met ze. Het lijkt er niet in te zitten. Maar er is geen eer te behalen door een netto min ipv een netto plus te hebben. Het gaat er om of je de criminele organisatie moreel steunt of niet.
  Als je steunt dat geweld gebruikt wordt tegen anderen om jouw voordeel te leveren, dan zit je fout, dan drijf je het aan. Als je gewoon probeert gegeven een immoreel systeem, de golven te navigeren, is dat een ander verhaal.
  Er wordt op je gejaagd in elke belastingboerderij. Als ik een andere kan vinden waar ik minder geplunderd wordt, zou dat mooi zijn.

  lonelymind [34] reageerde op deze reactie.

 4. Wat Mauro net als Douglas moet doen is een vriendinnetje aan de haak slaan, eventueel van 100 kg en bril van borrelglaasjes en het drie jaar met haar volhouden. Misschien heeft Spekman nog een winkeldochter.

  IIS [44] reageerde op deze reactie.

 5. Lees ook dit artikel even.

  ‘Jongeren hebben nu veel meer kansen in eigen land. Angola groeit als kool, het is een van de snelst rijzende economieën van Afrika.’

  Wil iemand hier die jongen zijn kansen ontzeggen?

 6. Kom niet aan onze Mauro!!!
  Handen af van Angola, Angola voor de Angolezen!!!

  (vrij naar Theo van Gogh, die mutatis mutandis hetzelfde zei over Marokkanen)

  Opmerkelijk overigens dat artikel in de Volkskrant, dat eigenlijk impliciet toegeeft dat Mauro geen case heeft. Kom nog maar eens om een goeie linkse krant tegenwoordig. Zeker bang voor bijltjesdag?

 7. @lonelymind [34]: Het is geen contract, punt. Waarom is het zo moeilijk te begrijpen dat er niets tegenstrijdigs aan zou zijn als ik me daar mee zou willen bemoeien?
  Libertariers zeggen alleen dat je je niet mag in mengen in een relatie tussen mensen die deze vrijwillig zijn aangegaan en jou er niet bij willen. Daar is hier geen sprake van. Dus niets tegenstrijdigs, dus ik neem aan dat je dat nu toe gaat geven. Of mis ik wat?

  “Wil iemand hier die jongen zijn kansen ontzeggen?”
  Nee, maar dat is wat anders dan het moreel steunen dat hij met geweld van iemands eigendom wordt verwijderd.

  Wat maakt het jou eigenlijk uit ?Het is niet zo dat de roverheid meer of minder van je steelt als deze jongen in NL is of niet. Ze stelen altijd het maximaal haalbare. Ik krijg het idee dat jij het idee hebt, dat de roverheid haar diefstal van jou aanpast ahv het aantal hulpbehoevenden. Dat lijkt me onjuist, ze passen het aantal hulpbehoevenden aan als ze daar meer geld mee binnenhalen, net zo als een visser meer aas aan de haak doet als dat de vangst vergroot. Jij lijkt boos te zijn op het aas.
  Trek maar leeg die haagse bende, hoe sneller hun geld op is hoe beter. Ze roven dat van jou toch wel als ze kunnen.

  lonelymind [39] reageerde op deze reactie.

 8. @pcrs [38]: Ik heb je al uitgelegd (een paar keer zelfs) dat hier wel sprake is van een vrijwillig contract. Dat jij en ik een dergelijk contract niet zouden willen sluiten is daarbij niet relevant. Dat wij dat contract als immoreel zouden bestempelen evenmin. Je bent geen partij, dus je hebt je er niet mee te bemoeien.

  In libertaria zuller er ook contracten afgesloten worden die ik niet zou zien zitten, of die ik immoreel zou vinden. Ik heb daar geen illusies over. Maar dat is dus onbelangrijk. Belangrijk is dat beide contractanten vrijwillig de overeenkomst, met bijbehorende bepalingen, zijn aangegaan, omdat beiden, al dan niet terecht, meenden dat dat in hun voordeel was. En dat is hier duidelijk het geval.

  Het zijn dus je zaken niet, en je bemoeizucht (en de bemoeizucht van al die ‘libertariërs’ hier) maakt jou (en hen) net zo erg als al die socialistische do-gooders, die het immers ook allemaal zo goed bedoelen.

  Maar goed, ik stop er maar mee, want als je dit simpele principe nu nog niet snapt zul je het nooit gaan begrijpen. Je bemoeizucht staat dat dan kennelijk in de weg.

  pcrs [40] reageerde op deze reactie.

 9. @lonelymind [39]: noem jij een contract tussen Pietje en een huurmoordenaar ook een vrijwillig contract?
  Het is idd zo dat de overeenkomst van Pietje en de huurmoordenaar vrijwillig is, maar het geldt toch niet als een contract waar ik mij niet mee mag bemoeien op libertarische gronden. De contractanten mengen zich in immorele zaken en eigendomsrechtschendingen. Daar mag je je als libertarier prima mee bemoeien.

  Dus geef je toe of geef je op? Of zie ik iets over het hoofd? Waar zit hem de tegenstrijdidheid?

  Dijk [41] reageerde op deze reactie.

 10. Ik mag toch hopen dat iedereen op dezesite nu wel in de gaten heeft dat die hele zaak MAURO is bedoeld om de aandacht van de euro af te leiden.Het komt steeds vaker voor dat er ten tijde van politieke en economische spanningen een heel klein verhaal uitgebreid in het publiek ter discussie wordt opgevoerd om andere zaken terug in het doofpotje te kunnen stoppen.PSY OPS NOEMEN ZE DAT.
  Maar ik mag hopen dat er hier op deze site meer mensen zijn die zich daar van bewust zijn.Nederland neemt de streken over van de grote vriend…of moet ik zeggen sm meester de VS.

  Maar wel leuk om te zien dat de media in deze PSY OPS operatie een volledig regerings gecontroleerd instrument is geworden.De stellingen van de krant zijn eigenlijk een opgelegde mening.Hoe groter de letters hoe groter de druk van het artikel om de gedachte van de schrijver de jouwe te laten worden.En het mooiste is zoals vaak in de TELEVAAG op bladzijde 1 staat een grote kop met….de nederlander vindt dit of dat….en op pagina 6 staat dan eingelijk een bericht wat er haaks opstaat.

  Ach mensne worden steeds dommer.Ze laten zich woorden en gedachten in de mond leggen.Net als hier op Vrijspreker warin samenvattingen en 3de hand zo lovend over telkens dezelfde hans klok en hans kazan pipo´s worden aangehaald als waren ze de alleswetende.Kortom de Tea Party goes to holland…….hoe noemen ze dat oom alweer…mind control met halve waarheden en opgepoetste resultaten sterk uitvergroten die inmiddels door de wijsheid der tijden alweer uit het rijtje zijn geschrapt omdat men onvolledige cijfers gebbruikte waardoor je zou denken dat ze ook hoogleraar zijn die alles vanachter een kop warme choco uit hun duim zuigen.

  En ja migratie wiens schuld was dat ook alweer.Ik zou zeggen van de VOC en vergelijkbare criminele organisaties.Dat waren de Hells Angels van hun tijd.O nee onze Hells Angels zijn in hun gedrag nog milder.

  OOk zo mooi hoe met SATURADA wil oppimpen bij justitie.De Nomads was toch te klein om een heel sprookje om heen te bouwen maar nu maakt men van een mug…een oliefant op 2 wielen.Ja als er geen dreiging is dan moet je die maar verzinnen dat levert immers altijd wel weer extra werk en geld op.

  Zouden ze dan net als bij de Hofstadgroep wapens aan SATURADA gaan leveren en handgranaten.Men heeft wel braaf op afstand taan te kijken toen er in ZUNDERT 2 man werden afgetuigd.Gecontroleerde marteling is dus ook mogelijk met de FILE FUIK VAN TEEVEN.
  Lekker makkelijk over andermans levens beschikken om een benzine dief te pakken.Als ze nou achter DIRK SCHEERINGA aan zouden gaan die heeft heel wat levens verziekt.Dat soort gasten hoort pas echt onderste boven aan een boom.Maar dat komt vanzelf als occupy nederland onbewust aan het groeien is.

  Ik zou me er graag mee bemoeien met dat occupy maar daar zou de overheid niet blij van worden.EEN GESTOORDE WERELD VRAAGT OM EEN GESTOORDE GEEST om met dezelfde PSY OPS tools de tegenpartij……overheid en het geallieerde leger van zakkenvullers te verdrijven.

  Maar om zelf PSY OPS te gaan bedrijven is zo eenvoudig.Het zal echter niet lang duren voor men een oprichter met de nodige dwang verteld te stoppen met zijn activiteiten.Valse vlag activisten zullen nu wel in rap tempo door de AIVD onder de demonstranten worden uitgezaait om straks met een totaal uit de bocht geslagen handeling de groep in een kwaad daglicht te stellen zodat andere burgers weer aan hun eeuwige politieke interslaap

 11. @IIS [46]: Die pleegmoeder heeft overigens wel de neiging haar heil over de grens te zoeken. Limburgers zijn zeker niet exotisch genoeg.

 12. @Nico de Geit [49]: Sinds het linkergedeelte van die kamer + media de mogelijkheid roken om het CDA uit elkaar te spelen en de PVV-gedoogconstructie ten val te brengen.

  Pinko journalist Woukje van Scherrenburg twitterde een paar dagen geleden opgetogen:

  “Briljant van de oppositie om zo het CDA uit elkaar te spelen”.

  Niet gelukt trouwens. Zoveelste nederlaag van links.

 13. @Peter Miedema [51]: Het zegt helemaal niets. Maxima en Douglas hadden een partner en dus een legale manier om binnen te komen. Als Mauro, die op valse gronden aanspraak maakte op asiel, een leuke vriendin vindt (of vriend) dan mag die ook blijven.

  En die foto met die tranen, dat is wel heel erg suggestief. Gumus zit nu ook lekker in Turkije kleer-te-maken. Mauro is over een paar maanden aangepast in zijn vaderland, samen met pa en ma en dan is het weer dit:

  http://www.ondertussen.nl/img/nieuws/imagebig/11/09/1319621555_mauro_WFA_Jean-Pierre-Reijn.jpg

Comments are closed.