Zo waren koffie en wijn jarenlang veroordeeld, al waren ze nog niet strafbaar. (Op dit moment loopt wel “vlees” gevaar om strafbaar te worden!)
Maar wijn heeft nu al de status veroverd dat twee glazen wijn gezond voor je zijn.

Nu begint ook KOFFIE steeds gezonder te worden. Minder kanker en ook nog eens goed voor je hart.
Maar politici voelen zich nog steeds belangrijk om jou te verbieden diverse andere drugs te gebruiken! Hoe durven ze eigenlijk deze inbreuk op jouw leven te maken?

 

Telegraaf: Kopje koffie verlaagt risico op huidkanker

AMSTERDAM –  Vrouwen die drie kopjes koffie drinken hebben twintig procent minder kans op huidkanker, vergeleken met niet-koffiedrinkers.

Het goede nieuws over koffie blijft maar binnenstromen: al eerder bleek dat koffiegoed voor je hart is en depressies kan voorkomen, maar het blijkt dus dat het alledaagse drankje ook de kans op de meest voorkomende vorm van huidkanker verkleint.

Cafeïne gaat huidkanker tegen.
Het onderzoek is uitgevoerd in de Verenigde Staten door Brigham and Women’s Hospital en Harvard School of Public Health. Hoe het precies werkt, is nog niet duidelijk, maar de cafeïne in de koffie heeft duidelijk invloed op de vorming van basaalcelcarcinoom, de meest voorkomende vorm van huidkanker. Mannen hebben negen procent minder kans op deze vorm van huidkanker en vrouwen zelfs twintig procent.

Het onderzoek
“Gezien het feit dat er jaarlijks bijna 1 miljoen nieuwe gevallen van basaalcelcarcinoom wordt vastgesteld in de Verenigde Staten, blijkt maar dat simpele dagelijkse voeding grote gevolgen kan hebben voor de volksgezondheid”, aldus onderzoeker Fungju Song, een dermatoloog aan het Brigham and Women’s Hospital. Song en zijn collega’s analyseerden gegevens van bijna 113.000 mensen over een periode van 24 jaar. In die tijd werden ongeveer 25.500 gevallen van huidkanker vastgesteld.

Geplakt uit <http://www.telegraaf.nl/vrouw/gezond_leven/10784986/__Kopje_koffie_verlaagt_risico_op_huidkanker__.html>

12 REACTIES

 1. Psychedelica zoals LSD en Paddo’s en entactogenen zoals MDMA leveren onvoorstelbare voordelen in de psychotherapie; resultaten worden wel tientallen keren sneller bereikt. Ook buiten de psychotherapie kunnen die substanties gebruikt worden om de levenskwaliteit significant te verbeteren. Natuurlijke psychedelica zoals paddo’s of cactussen hebben zelfs geen enkel lichamelijk gezondheidsrisico. De mentale gezondheidsrisico’s zijn insignificant, iig relatief aan de potentiele voordelen.

 2. Heersers hebben sinds mensenheugenis gepoogd te beslissen wat voor zaken de onderdanen wel en niet mogen eten. Dit is niets anders dan een bevestiging van de verhoudingen. Het is een ultieme vorm van onderwerping als een onderdaan de heerser laat beslissen wat hij wel of niet mag eten. Helaas doorzien we dit patroontje niet.

  Gezien de roep uit de samenleving die onder meer vlees, alcohol en tabak consumptie ter discussie wil stellen en wil beperken willen de meeste nederlanders dit patroontje niet doorbreken en zoeken we soms zelfs naar nieuwe wegen om onze zelfbeschikking nog verder over te geven aan de staat. Een vorm van ultieme slavernij en onderwerping, als we niet zelf mogen bepalen welke medicijnen we willen, wat voor voedsel we willen.

 3. Ik raad iedereen af om naar die onderzoeken te luisteren.Als men het tegenovergestelde googled van de bewering krijgt men meestal net zoveel hits. Onderzoeken spreken elkaar constant tegen en worden vaak gefinancierd door de producent van het product zelf.
  Kranten hebben algemene belangen bij zulk soort onderzoeken. Meestal staat de (bij zo’n artikel dus Douwe Egberts) reclame nog geen 3 cm van het artikel verwijderd.

 4. Niet zo verwonderlijk; koffie drinken is een van de “competenties” van de ambtenaardij.

 5. Het oorspronkelijke onderzoek over cafeine was destijds nogal stom uitgevoerd. Het bleek dat de veeldrinkers ook zware rokers waren, dus het was een beetje een debiele conclusie dat er een link was tussen cafeine en hart-, en vaatziekten 😀

  offthegrid [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Ron Arends [5]: Juist. Zo geeft het veelvuldig dragen van skischoenen in berg-rijke gebieden en vooral in vakantieperioden tussen oktober en april ook een verhoogd risico op botbreuken. Duhuh.

 7. Ja die medici……dat rapaille.

  Daar mijn vrouw de pil niet meer wilde , heeft de arts het zaakje maar even “ontkoppelt” , werkelijk een fluitje van een cent.

  Ja meneertje het maakt geen verschil ……hoor ik die witte jassen maffia nog zeggen.

  Ik raad iedereen aan : DOE HET NIET !!!!!!!!

  15 jaar later is er van je sexuele wezen niets meer over , want ze knippen meer door dan je zaadleider , volgens mij gaat er ook een compleet hormoonkanaal dicht.

  Je wordt letterlijk “steriel” zowel lichamelijk als geestenlijk.

  Voor die boeven ben je niks meer dan een proefkonijn.

  Igor [10] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.