Grootschalige herindeling van Gemeenten in Nederland zou onhandig zijn, maar als je toch bezig bent steun dan de ondergrondse beweging die zich inzet voor het DDR systeem in het Noorden, bij dat systeem wil men ook geen dumpplaats van oud politici meer zijn. Dat is een van de problemen waar de overheid zich dan maar mee moet vermaken bij het opheffen van kleine Gemeenten. Een Drent is zuinig en gooit geen oude dingen die nog goed functioneren weg en vervangt dat voor nieuwe dingen, dat is te duur, en daarom blijft hij ook bij zijn eigen vrouw.

Wat is DDR zal al snel gevraagd worden, dus even wat uitleg.

 Het is bekend dat Bartje niet bidt voor bruine bonen, en dat geeft al aan dat Drenten een eigen mening hebben en in alle vrijheid willen leven en hun eigen weg willen gaan. Met hun boerenverstand weten ze simpelweg dat het huidige systeem hun vrijheid beperkt en dat ze financieel uitgekleed worden, daarom zullen ze in de toekomst moeten zoeken naar een oplossing en is het belangrijk dat ze zich zullen gaan verenigen onder de naam:

                                “ Drentse Democratische Republiek”.

Alle oud Drenthen en de huidige inwoners zouden zich moeten verenigen om dit te bereiken. Een zelfstandige Provincie, of samen gaan met Groningen en Friesland zou geweldig zijn, maar dat is een utopie met weinig kans van slagen. Daarom zou het goed zijn dat Drenthe een zelfstandige positie in Europa zou krijgen, waardoor mensen die in vrijheid willen leven graag naar Drenthe gaan. Het gebied met veel natuur en vriendelijke mensen waar iedereen welkom is.
De naam is nu bekend, en nu de mensen nog op een lijn zien te krijgen.

Ingezonden door Reiny

7 REACTIES

 1. Het feit dat ze gas hebben betekend ook meteen dat ze die onafhankelijkheid op hun buik kunnen schrijven.

 2. @Vilseledd [1]: Waarom zou het aardgas van de Drentenaren zijn? Enkel omdat ze daar wonen?

  Dat jij een klein stukje grond bezit met een huis erop, wil niet zeggen dat jij meer recht hebt op een natuurlijke grondstof dan iemand elders.

  Libertarisch is eigendomsrecht de enige rechtvaardige manier op het recht hebben op iets. En als we niet libertarische reneren zijn we a) op de verkeerde website 🙂 en b) zijn er talloze redenen te bedenken waarom Drents aardgas niet van de Drentenaren is.

  Immers collectivistisch staatsdenken (wat een oproep tot afscheiden op basis van niet-eigendomsrecht gebaseerde grenzen is) is zo krom, dat je er alle kanten mee op kan.

  Pas als jij daadwerkelijk zelf met je eigen geld een stuk aardgasveld gekocht hebt heb je recht van spreken.

  En dat ‘minder bedeeld’ gezeur is geklets. De drie bovenste provincies zijn de meeste rode van Nederland en ontvangen grote hoeveelheden subsidiegeld van uitkeringen via kinderbijslag tot massale agrarische subsidies. En hun roodheid heeft er ook al toe geleid dat op economisch vlak die provincies de minste bijdragen leveren van alle provincies aan Nederland.

  Dat ‘minder bedeeld’ is dus ook altjid gericht op wij willen meer geld uit Den Haag ipv zelf de handjes uit de mouwen steken.

  Veel aardgas zit overigens onder de noordzee. Zee die historisch tot de provincie Holland gerekent mag worden. En enkel dankzij de Hollandse (niet Nederlandse) marine macht is die zee nu Nederlands ipv Brits.

  Ron Arends [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Armin [4]:
  P’cies. Het is mij dan ook raadsel waarom een of andere gast met de kolder in z’n kop bedacht heeft dat Noord Holland moet fuseren met Utrecht en Flevoland. WTF? Waarom niet Noord met Zuid Holland? Dan heb je het echte Holland; de NEDERlanden. Die 2 provincies trekken de kar, de rest hobbelt er achter aan.

  reiny [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Ron Arends [5]: He; nu willen de hollanders ook een eigen republiek. NZHR.
  Ha ha ha het komt wel goed met jullie, ook al wordt het niets gelijk als in Drenthe..

Comments are closed.