Ik voel me betrokken bij het Occupy initiatief, niet zozeer dat ik de moed heb om mijn tentje ergens bij te zetten en daar te blijven slapen, gapen, praten en schrijven, maar gewoon omdat er dus meer mensen zijn die het bedrog (mijn term) van overheden zat zijn.

De mensen die ik gehoord en gesproken heb bij en rond Occupy Amsterdam, hebben meestal verschillende redenen waarom zij deelnemen aan het Occupy initiatief – uiteraard is de gemene deler ontevredenheid met de situatie zoals die momenteel op de wereld heerst. Maar steeds weer komt naar voren dat zij een overheid zien, waarvan ze het gevoel hebben dat die er niet is voor het volk, maar eerder dat het volk er is voor de overheid.

1% Procent bezit het grootste deel van de macht, terwijl de overige 99% naar hun pijpen mogen dansen. Wanneer we geld zien als een parameter om macht mee te meten dan wordt het in modelvorm duidelijk dat dit geld veel van het leven op aarde bepaalt en dat 99% gewoon pech heeft en de meesten ervan heel erg veel pech hebben.

Wij zitten nog redelijk luxe in ons landje, maar het is een kwestie van tijd voordat het bedrog ook hier gaten gaat slaan in onze samenleving.

Wanneer ik dan hoor dat Occupy niet een samenhangend verhaal heeft, denk ik dat dat op zich wel meevalt. Wanneer je het geld ziet als indicator van macht, dan is duidelijk dat de verdeling ervan belangrijk is, en dat zij die weinig geld hebben geen macht (lees geen stem) hebben.

En ja, money makes the world go round, het zit zo diep in ons systeem verweven, dat het inderdaad lijkt alsof Occupy over alles klaagt. Mijns inziens gaat het om de verdeling van de aardse rijkdommen, je zou toch mogen verwachten dat dat min of meer gelijk verdeeld is in een vrij land. Helaas is dat niet zo.

Terug naar de macht, de macht die het een beetje moe gaat worden, al dat geprotesteer en het ontbreken van jaknikkers, mee marcherend in hun grijze pakken. In Melbourne, Sydney, Oakland, Santa Fe en nog een aantal plekken worden de protesten uit elkaar gehaald. De mensen zijn verwijderd onder valse voorwendselen en met onduidelijke motieven. Is de macht dan toch zijn onbevreesdheid aan het verliezen en proberen ze het nu met provocatie?

Beneden staand Youtube filmpje opgenomen in Oakland deed mijn nekharen overeind komen, zoveel nutteloos geweld als er gebruikt wordt. Zie de vertegenwoordiger van de staat, beschermer van de burgerrechten, uitverkorene in uniform, zich misdragen en huiver, huiver omdat dit ons – welwillende en gehoorzame burgers – wellicht ook nog te wachten staat. Weliswaar in een andere vorm, maar zij die spotten met de macht en protesteren tegen het bedrog zijn ongewenst.

Het liefst hebben ze dat we allemaal als dooie grijze muizen ons voortbewegen over ’s Heren wegen, doen wat ons gezegd wordt, ja knikken, hard werken en veel belasting betalen, geld lenen voor onze geprogrammeerde materiële behoeften en vervolgens vergeten dat het geld inclusief rente ooit nog eens terugbetaald moet worden…..

De aanleiding voor dit schrijven;
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mPO07IbhOfQ

Voor de volledigheid het MSM verhaal (“de agenten hadden naar eigen zeggen geen keus”);
http://www.zie.nl/profile/ANP-Video/algemeen/Rellen-bij-Occupy-protest-Oakland/m1ezxdsf4s66

Voor hen die nog niet snappen wat er aan de hand is;
http://ca.gdc.economist.com.s3.amazonaws.com/index.html

Wanneer GDP in de buurt komt van wat een staat kan opbrengen aan geldwaarde, dan wordt volgens mij redelijk duidelijk dat het nog wel een tijdje gaat duren voordat de schuld van de Westerse landen afgelost is?

Samenvattend; u hoeft het niet eens te zijn met wat ik denk en schrijf, maar het zou toch ook bij u langzaam moeten dagen dat er iets heel erg mis is? Onze managers – de staat – heeft het volledig onder controle.
Nog even en u en ik zijn echt slaven die 100% voor hun eigenaars aan de slag moeten.
http://www.forbes.com/sites/susannahbreslin/2011/10/11/why-occupy-heres-why/

Ingezonden door Bill

4 REACTIES

 1. Het verband tussen macht en geld wordt hier wel heel makkelijk gelegd. Meen je nu echt dat:
  – de macht van een ambtenaar om mijn dakkapel te verbieden of
  – de macht van een Leers om Mauro uit te zetten
  verband houdt met inkomensongelijkheid?
  Hoeveel dictators van China tot Afrika hebben (in het begin) relatief weinig geld en pas door hun macht te gebruiken heel veel geld?
  Als je graag vrijheid terug wil en wil meten, meet het dan af aan de belastingdruk, en zie dan dat hogere belastingen bijna altijd samengaan met minder economische groei en dus minder kansen voor de armen ( die rijken redden zich toch wel). Dan zie je ook dat hogere belastingen voor de rijken, nauwelijks wat opleveren in geld, maar heel veel kosten in economische groei.

 2. Er is geen verband tussen geld en macht.

  Er is verband tussen geweld en macht.

  Rijkdom kan in sommige gevallen op onrechtmatige manieren behaald zijn, maar alleen dankzij hetzelfde staats-pistool dat links-collectivisten maar wat graag zelf zouden hanteren.

  Zonder het pistool van de staat kan niemand met rijkdom onrechtmatige macht op iemand uitoefenen. Zie het als het kopen van een DVD-speler bij de Mediamarkt. Zonder een staat die een keuze afdwingt, kun je kiezen tussen legio merken, of je kunt kiezen om gewoon geen speler te kopen. Je oefent ZELF macht door middel van je portemonnee. Geen Hitachi of Phillips die je kan dwingen en dus macht kan uitoefenen.

  Zoals gebruikelijk bij het linkse denken is er nog steeds de blinde vlek, dat het pistool dat wordt gehanteerd door de staat niet het probleem is, maar het feit dat rijke corporaties dat pistool net zo goed zouden – via de staat – kunnen hanteren als links-collectivisten die eigendomsrecht niet willen erkennen.
  Met andere woorden, zij zien dwang en geweld door de staat niet als het probleem, maar simpel het feit dat het ook op HEN gericht kan worden.

  Het is een vertoon van ongelooflijke huichelarij. Zij willen geen diefstal door de haves. Zij willen daarentegen wel diefstal door de have-nots.

  Het is precies om die reden dat libertariers geen enkele reden hebben om hier partij te kiezen. De achterliggende moraliteit bij zowel staat, corporaties, banken, landen als Griekenland maar dus ook bij de Occupy protesters is EXACT hetzelfde.
  Het is niets meer dan een strijd om het wapen van de staat.

  G&R Eigenwijs [4] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.