De Paus roept op tot een radicale vernieuwing van het wereldfinanciële systeem, inclusief het creëren van een wereldautoriteit die de wereldeconomie zal leiden. Dit hervormingsproces moet uitgaan van de Verenigde Naties.

Eindelijk iemand die de koe bij de horens pakt, in tegenstelling tot het geklungel van de EU-politici die in Brussel allerlei verkeerde oplossingen proberen door te drukken. Maatregelen die niet helpen, want het kan niet lukken dat een schuldenprobleem wordt opgelost door nog meer schuld.

Het doel van de Paus is een Nieuwe Economische Wereld Orde die gebaseerd is op ethiek en zoekt naar het Algemeen belang.

Hij heeft gelijk dat een samenleving op ethiek gebaseerd moet zijn. Dat willen libertariërs ook. Het libertarisme wil die ethiek gebaseerd op het recht van ieder individu op zijn eigen leven, dus uitsluiting van ieder initiëren van geweld. Kortom gebaseerd op het NAP , het Non Agression Principle.

Alleen dat zoeken naar het Algemeen Belang (AB) kan hij beter beëindigen, want dat AB bestaat niet. Tenzij hij daarmee ook het NAP bedoelt!

Bij dit plan heeft de Paus ook wel enige voordelen: Hij is de enige baas, en kan dus snel beslissingen nemen.

Maar het belangrijkste is nog dat hij onfeilbaar is, en dus alleen maar goede maatregelen kan nemen!

Zie:   http://www.breitbart.com/article.php?id=D9QIJOK80&show_article=1

30 REACTIES

 1. Ach ja nog een keer…….

  Zondagochtend, schavot op het marktplein.
  K.. eraf, plaatselijke fanfare speelt.
  Na afloop gratis drank op kosten van….

 2. En ter overweging.

  De overwinnaars zijn de helden.
  De verliezers de schurken………………..toch

 3. De paus kan het inderdaad oplossen, het vaticaan is er rijk genoeg voor.

 4. Hij heeft een streepje voor.

  Het grootste bedrog gaat het één na grootste bedrog oplossen

 5. @pcrs [9]: Tsja, typisch de kerk weer, ze ruiken angst en komen weer met dat geloof op de proppen.
  Jezus redt?

  Zé.

 6. Als we het van die oplichtersclub moeten hebben zijn we nog verder van huis vrees ik. Ga steeds meer denken dat ik op een verkeerde planeet ben geboren.

 7. @Zé [14]:

  Mooie speech, Chaplin is één van mijn favorieten, net als Laurel & Hardy…Ben ook gek op slapstickfilms.
  Maar het lullige is dat we hier zijn gekomen juist door de zogenaamde imperfecte wereld met al zijn geweld en chaos die als een mesthoop fungeerde voor het zaadje waaruit wij konden groeien.

  Was Hitler er niet geweest dan waren jij en ik er niet geweest. Was er geen oorlog geweest dan had meneer XY nooit mevrouw XX kunnen ontmoeten die samen dat specifieke kindje hadden gekregen die nodig was als klein onderdeel van een groter geheel die zelfs reikt tot ver voorbij dit leven.

  Wij bestaan niet alleen nu maar ook in tijd, de tijd voor later als we allang tot stof zijn vergaan.
  Je zou in feite ieder slecht mens moeten kunnen vergeven, want ook een slecht mens is niet meer dan een onderdeel van een groter geheel, een noodzakelijk kwaad.

  Het is natuurlijk wrang en we verzetten ons dan ook met hand en tand tegen alles wat indruist tegen ons natuurlijke rechtvaardigheidsgevoel, maar uiteindelijk zal alles zijn beloop moeten nemen en volgens één van te voren vastgestelde weg moeten verlopen.

  Alleen, en dat is weer kloten, we weten niet wat die weg is. Moeten we de weg van verzet nemen, de weg met de minste weerstand, de weg van hard terugslaan, de weg van rustig afwachten en ga zomaar door.
  Ik ben er van overtuigd dat alles in het leven vast staat, de toekomst staat vast en daar kunnen wij geen hol aan veranderen.

  Alles komt zoals het moet komen en alles zal gaan zoals het moet gaan, daar kan geen sterveling ook maar iets aan veranderen. Wij doen niet meer dan dat wat we moeten doen, zelfs iedere zucht die we doen, zelf het aantal hartkloppingen van ons is reeds ver voor onze geboorte voorgeprogrammeerd.
  vrijeradikaal [20] reageerde op deze reactie.

 8. @Hub Jongen [12]:

  Hub ….hier heb je het volle plan : ROME.

  Lees het eens rustig door en daarna nog eens rustiger ?

  En stel daarna de vraag : wat staat hier …….???????

  RERUM NOVARUM

  ENCYCLICAL OF POPE LEO XIII
  ON CAPITAL AND LABOR

  To Our Venerable Brethren the Patriarchs,
  Primates, Archbishops, Bishops, and other ordinaries
  of places having Peace and Communion with the Apostolic See.

  Rights and Duties of Capital and Labor

  That the spirit of revolutionary change, which has long been disturbing the nations of the world, should have passed beyond the sphere of politics and made its influence felt in the cognate sphere of practical economics is not surprising. The elements of the conflict now raging are unmistakable, in the vast expansion of industrial pursuits and the marvellous discoveries of science; in the changed relations between masters and workmen; in the enormous fortunes of some few individuals, and the utter poverty of the masses; the increased self reliance and closer mutual combination of the working classes; as also, finally, in the prevailing moral degeneracy. The momentous gravity of the state of things now obtaining fills every mind with painful apprehension; wise men are discussing it; practical men are proposing schemes; popular meetings, legislatures, and rulers of nations are all busied with it – actually there is no question which has taken deeper hold on the public mind.

  Nou lees de hele bubs maar hier :http://www.vatican.va/holy_father/leo_xiii/encyclicals/documents/hf_l-xiii_enc_15051891_rerum-novarum_en.html

  Amen.

  vrijeradikaal [19] reageerde op deze reactie.

 9. @vrijeradikaal [18]:

  Deze korte video geeft de giga pagina ( de bubs ) verkort weer , zit en geniet ( zolang het nog kan ).

  http://www.youtube.com/watch?v=TI9T_9_er3g

  Have fun……even kijken of vrijspreker wakker is , want ik denk dat dit draadje nog erg lang zal worden.

  Hub !…..stroop de mouwen maar op……als je nog een gram Liberalisme in je donder hebt zitten.

 10. @IIS [16]:

  Alleen, en dat is weer kloten, we weten niet wat die weg is. Moeten we de weg van verzet nemen, de weg met de minste weerstand, de weg van hard terugslaan, de weg van rustig afwachten en ga zomaar door.
  Ik ben er van overtuigd dat alles in het leven vast staat, de toekomst staat vast en daar kunnen wij geen hol aan veranderen.

  Nou daar ben ik het niet mee eens !

  Ik ben er van overtuigd dat alles in het leven vast staat, de toekomst staat vast en daar kunnen wij geen hol aan veranderen.

  Image of God – Michael Heiser part 1

  http://www.youtube.com/watch?v=yw_K3OEx6Lg&feature=results_main&playnext=1&list=PL991F25FE287CFDBB

  IIS [21] reageerde op deze reactie.

 11. @vrijeradikaal [20]:

  We kunnen proberen er een hol aan te veranderen, maar zoals een naald in de groef van een plaat het lied afspeelt en in de plaat het voorgeprogrammeerde lied (leven) ingestanst zit zo zingen (leven) wij ook het lied van één of andere plaat.

  Maar dat is mijn overtuiging, niemand hoeft mijn mening/idee/gevoel te delen….De paus zingt een lied of we nu willen of niet, mocht het een lied zijn die niet voorkomt op de plaat der toekomst dan staat sinterklaas te zingen voor een lege zaal…

 12. Ook zag ik tronen, en aan hen die erop zaten werd recht gedaan. Het zijn de zielen van hen die onthoofd waren omdat ze van Jezus hadden getuigd en over God hadden gesproken; zij hadden het beest en zijn beeld niet aanbeden en ook zijn merkteken niet op hun voorhoofd of hun hand gekregen

  De paus ziet toch een heel andere weg, vreemd.

  Zé [25] reageerde op deze reactie.

 13. @IIS [22]: “De paus ziet toch een heel andere weg, vreemd.”

  Zou jij het nog wel weten als je handboek al zo vaak herschreven en veranderd is?

  Zé.

 14. Ach, onderstaande spreuk gaat zo langzamerhand ook wel op voor (Keynesiaanse) economie:
  Religion is like a penis
  It’s nice to have one.
  It’s okay to be proud of it.
  But don’t start swaying it around in public.
  And surely DO NOT shove it up the throats of my children.

 15. Die Paus is erg autocratisch ingesteld. Alles wat buiten zijn boekje gaat mag een ander doen maar wel op zijn advies.

Comments are closed.