Nederlandse politici zwemmen nog in trots dat zij denken te hebben voorgesteld dat er een EU-financieel economisch dictator over ons wordt benoemd. En al helemaal omdat dat wel eens een “Nederlander” zou kunnen worden!!
En daarvoor willen ze graag de directeur van een Nederlandse staatsbank, Gerrit Zalm, naar voren schuiven. Voor de vrijkomende baan van bankdirecteur zijn er genoeg vriendjes te vinden. Omdat Gerrit draait onder VVD-merk, zal dat iemand kunnen zijn met merk CDA. Jan-Kees? Of is dat te veel opgelegd?

Ondertussen klungelt de EU verder. Een vergadering van de EU ministers van Financiën is vandaag afgelast omdat ze het steeds nog niet eens zijn.

Voor de besluiten die woensdag beloofd zijn, moet Merkel nog wachten op toestemming van het Duits parlement. Berlusconi loopt groot gevaar dat zijn regering uit elkaar valt en Griekenland maakt de put alleen maar dieper.

En de ECB koopt tegen de voorschriften in nog steeds meer Italiaanse en Spaanse obligaties op.
Kortom, het loopt hartstikke fout.

 Hoe kunnen wij van de EU gered worden? Is die redding “onmogelijk”?

26 REACTIES

 1. @vrijeradikaal [1]
  @pcrs [2]:

  Volgens mij hebben Italianen en Russen eeuwen geleden het bed gedeeld en is daar een bijzonder ras uit voortgekomen die zich op de één of andere manier weer heeft vermengd met de Palestijnen waaruit uiteindelijk het Joodse ras is ontstaan.

  Of de Palestijnen hebben met de Italianen gevogeld en zijn zijdelings vermengd met Russisch bloed, zoiets zou natuurlijk ook kunnen. Maar hoe het ook zij, ik zie in Italianen veel gelijkenissen met de Israëlieten.
  Ron Paul Fan [23] reageerde op deze reactie.

 2. @Zé [8]:
  Ik ben al een tijdje kostenbesparend bezig zoals goedkoopste verplichte verzekering. brandstoffen; levensmiddelen, … doe zelf de boekhouding en fiscaliteit en bespaar zoveel mogelijk. Ik probeer mij los te wrikken uit het DURE systeem. De alternatieven zijn doorgaans beter en veel goedkoper !

  Zé [12] reageerde op deze reactie.

 3. @Zé [8]:
  Geweldig Zé.
  Ik wil best meedoen!

  Maar ook zou ik graag nog een veel groter resultaat willen hebben.
  Een stapje in die richting kan zijn:

  –1–Jij maakt per omgaande een artikel, oproep om dit uit te voeren.
  –2– Stuur aan mij: hub@vrijspreker.nl
  –3–Ik plaats het op de voorpagina, en dan kunnen we ondertussen aan nog andere acties werken, en misschien, hopelijk nog verschillende ander adviezen verwerken.

  In die oproep eventueel vermelden dat het er helemaal niet toe doet wie er gelijk heeft, MAAR DAT HET EEN FEIT IS DAT ER WEL EEN ALGEMENE ONRUST, TERECHTE ONTEVREDENHEID EN TERECHTE ANGST VOOR DE TOEKOMST IS.

  Zé [11] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [10]: “MAAR DAT HET EEN FEIT IS DAT ER WEL EEN ALGEMENE ONRUST, TERECHTE ONTEVREDENHEID EN TERECHTE ANGST VOOR DE TOEKOMST IS.”

  Er is geen reden meer om in angst of ontevredenheid te leven, die tijd is namelijk voorbij.
  Dat is nou juist waar het allemaal om gaat.
  Leef in Liefde, voor jezelf en alles em iedereen om je heen.

  It’s the only way !!

  Vrede. Zé.

 5. @leo [9]: Mooi Leo, een mens is pas dan rijk als hij/zij tevreden kan zijn met zo weinig mogelijk.
  Ik leef ook zo, en er is niets meer waar ik me nog druk over maak.
  Alles is zoals het is,

  Vrede, Zé.

 6. veel wereld rijken zijn ter onder gegaan aan te kort geld. Spaansche rijk, Romeinse rijk, Sovjet Unie.

  Is het met deze edelmetalen prijzen nog verstandig om in goud en zilver te gaan, of grond en zwitserse franken. ik weet dat de frank aan de euro is gekoppeld, maar die koppeling zullen ze toch wel loslaten bij ineenstorting van de Euro?

 7. @Zé [4]:

  Ik ben bang dat je de boodschap van John Galt niet zo goed begrepen hebt.
  Het waren in “Atlas Shrugged” niet de consumenten maar de industrialisten die in staking gingen, omdat de staat ze hindernissen in de weg legden ten goede van de “plunderaars”.
  Door alle handelaren te laten bloeden pak je de voornaamste oorzaak – de STAAT – niet aan, maar wel zij die ook op fatsoenlijke wijze hun brood proberen te verdienen.
  Het is alsof je een bom gooit op een huis waar mensen zijn gegijzeld, om de gijzelnemers te straffen.

  Daarbij komt ook eens, dat als je bedrijven financieel laat bloeden ze een reden geeft nog meer mensen eruit te gooien zodat ze toch winst kunnen blijven boeken. Dat is namelijk wat ze doen als ze een groot verlies draaien. Dus denk je dat een algemene boycot goed is voor de “gewone” man? Geef een zaak een financiele klap, en ze moeten mensen ontslaan, die ongetwijfeld zullen gaan mekkeren bij de staat om uitkeringen of overheidsbanen. En hoe dan ook om nog meer ontslagbescherming.

  Beter is het om je huiswerk te doen, te weten welke bedrijven erop vooruitgaan dankzij de overheid, en dus onderscheid te maken tussen eerlijke bedrijven en bedrijven die voordeel halen uit overheidscorruptie en vriendjespolitiek.
  Boycot banken, oliemaatschappijen (die voordeel halen uit oorlog), bedrijven die zijn aangesloten bij politieke clubjes als de Council on Foreign Relations of Bilderberg enzovoorts.

  Maar een algehele boycot is als een bom gooien op een dorp vol onschuldige mensen om een paar terroristen te pakken die er toevallig schuil gaan.

  Zé [17] reageerde op deze reactie.
  Zé [19] reageerde op deze reactie.

 8. @Zé [17]:

  De meeste mensen in de Occupy-beweging weten niet eens dat zij zelf mee hebben geholpen de wereld dol te draaien.

  Zij zijn de oorsprong van de huidige problemen. Zij geven hun impliciete toestemming aan de staat en daarmee het “bestaansrecht” en legitimatie van diezelfde staat.

  Zij geven met hun stem de macht over aan anderen, en klagen vervolgens als die anderen deze macht gebruiken om zichzelf er beter van te maken, in plaats van de stemmers.

  Om het in libertarische termen te zeggen: zij geven het pistool aan de staat om deze op anderen te richten, en klagen als de staat het pistool vervolgens op HEN richt, HEN hun bezit afpakt en rechten schendt, ten goede van anderen.

  Denk je dat het er niet toe doet uit welke hoek het Occupy protest komt? Door wie het wordt gesteund en gefinancierd?

  Obama heeft talloze oorlogen gevoerd, burgerrechten met voeten getreden en belastinggeld gegeven aan “big business” en de bankenwereld. Diezelfde Obama geeft ook hypocriet zijn steun aan de Occupy beweging en de voornamelijk linkse beweging accepteert het. Waarom denk je dat dat is?

  Denk je dat het ze echt uitmaakt welke corrupte bedrijven worden geholpen door de overheid? Dat het uitmaakt of die corrupte bedrijven belastinggeld krijgen?
  Waar is dan de Occupy-woede om Solyndra? Waarom wordt Occupy dan financieel gesteund door magnaten als George Soros?
  Solyndra en George Soros, en rijke stinkerds als Michael Moore steunen linkse doelen, en Barack Obama is een linkse president, en dus worden ze totaal gespaard.

  Het heeft niets te maken met corruptie. Niets met diefstal. Niets met overheidsbemoeienissen. Occupy is enkel en alleen geobsedeerd met mensen die toevallig MEER hebben dan zij en die vinden dat dat geen schande is, en een systeem die economische ongelijkheid toestaat.

  De Occupy beweging is redelijk vredig, maar libertariers hebben net zo weinig reden zich bij hen aan te sluiten als ze hebben om zich aan te sluiten bij zwarte maskers dragende links-anarchisten. De vijand van je vijand is niet je vriend.

  Er is dus geen enkel vergelijk tussen John Galt en de Occupy beweging.

  De Occupy beweging is geen burgerbeweging. Het is gewoon een linkse beweging. Niet voor niets mekkeren ze dat de Tea Party ze heeft proberen te “kapen”.

 9. @Ugh [16]: “Boycot banken, oliemaatschappijen (die voordeel halen uit oorlog), bedrijven die zijn aangesloten bij politieke clubjes als de Council on Foreign Relations of Bilderberg enzovoorts.”,

  Waar haal jij je brandstof dan?

  Zé.

 10. De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner wil dat zijn Europese collega’s het Europese noodfonds (EFSF) vergroten, om daarmee met name grotere eurolanden als Spanje en Italië bescherming te bieden. Geithner was vrijdag bij de Europese top van de ministers, wat ongebruikelijk en nieuw was.

  “Geithner deed een klemmend beroep op de eurozone om het EFSF op te hogen met als doel de crisis te bezweren”, aldus een insider van de Europese Unie. De bron kon niet zeggen hoe Geithner voor ogen heeft hoe dit moet gebeuren. Ook kon hij niet zeggen hoeveel er bij het fonds moet. Bij het Amerikaans ministerie van Financiën was niemand direct beschikbaar voor commentaar.

  Eerder deze week zei de Duitse topeconoom Hans-Werner Sinn dat Amerika geen trek heeft in een bankroet van zwakke eurolanden. Dan moeten er namelijk veel credit default swaps (CDS) worden uitgebetaald, en deze kredietverzekeringen komen met name uit de VS. Amerikaanse financials zouden zo weer in de problemen kunnen komen, en wederom bij de Amerikaanse overheid moeten aankloppen. (bron:FOK.nl)

  Boycot gelijk een heel land en laat een dikke stinkende scheet in een leeg vliegtuig overvliegen naar de United States of Satan…Blijf lekker thuis zou ik zeggen en wacht dan maar eens af wat hoe Satan op zijn achterste hoeven gaat staan….
  Zé [21] reageerde op deze reactie.

 11. @Zé [21]:
  Amerika heeft na de dood van Kadaffi het judasmondje aardig groot en Brussellientje huppelkut er wat achteraan…Ze zullen Libie toch niet hebben beroofd van alle rijkdommen? Kan me het niet voorstellen dat ze daarom nu de EU bij de ballen grijpen, omdat men even tijdelijk weer is geholpen met direct gestolen rijkdommen??…Zoiets doet Joris Goedbloedland toch niet?…Nee, dat doen ze anders nooooit!!! No WAY! We are the Peacemakers, Not the Warmakers…Het water kleurt bloedrood, en niemand neemt er notie van…Het water is voor wie het werkelijk wil zien… ROOD!

  vrijeradikaal [25] reageerde op deze reactie.

 12. vrijdag de 28e occupeer ik mijzelf met een bezoek aan de treintjesbeurs te Utrecht. Verwacht dat daar fraai werk is te bewonderen. En daar gaat het toch echt om: vakkennis, niet geld.

 13. Dus we lenen de Grieken miljarden, waar ze wapentuig van kopen en schelden dan 100 miljard kwijt………

  “Dat wil ik ook!”

Comments are closed.