Ze zijn voor enkele dagen bij elkaar in Brussel en proberen uiterlijk aanstaande zondag en woensdag hun wensen te synchroniseren en het resultaat tot wet over u te verheffen!

Iedereen die de kans en de tijd heeft gehad om te lezen wat er speelt, (onder andere op de Vrijspreker) en zich realiseert wat de consequenties zijn, zal waarschijnlijk niet meer rustig slapen.
Of de feiten verdringen, totdat het te laat is.

 

Of is het al te laat? Nee, het is niet het einde van de wereld, dus er blijven altijd mogelijkheden over! De kunst is om ze te zien en de goede tegenacties van de grond te krijgen.

Om te beseffen wat er speelt, is een uitstekende mogelijkheid een artikel te lezen dat we uit Ierland ontvingen van de “People’s Voice”: “What is going on is a silent Revolution”.

Dat gaat over de stille revolutie die de politici spelen ten koste van de burgers. Die stille (??) revolutie is maanden geleden al begonnen met het infame “SIXPACK”. Die zes maatregelen die de politici (Merkozy)  willen doorvoeren, hebben mijn positieve image over een (klassiek!) “sixpack” compleet kapot gemaakt.

Citerend uit het Ierse artikel hier een paar puntjes:.

Ergens  in het voorjaar lanceerde Merkozy dit SixPack. Vanaf toen heeft de Vrijspreker regelmatig deze zes maatregelen volkomen veroordeeld

Op de eerste plaats hebben de eurolanden geaccepteerd dat er een veel strenge budgettaire controle moest komen en Rutte-deJager hebben dat alleen nog maar versterkt. Zij (Nederland?) zijn nu nog bezig om dit weekend die EU-economische dictator in te voeren. En daarbij de macht naar te brengen naar de niet gekozen EU-commissie, of  naar de ECB.

Deze dictator heeft dan de mogelijkheden  zich met alles te bemoeien wat u mag of wat u niet mag! U weet immers dat alles aan alles vasthangt .

Het Ierse artikel zegt: ”It is leading to a permanent Troika-style colonisation of national economic policy-making.”

Dan komt de versterking van het “StabiliteisPact”. U weet wel, dat “ in marmer gebeiteld” was, maar waar geen enkel Euroland zich aan heeft gehouden!! Het was kennelijk slechts politieke marmer.

Maar nu willen ze er een automatisch boete aan verbinden:
“These fines will amount to hundreds of millions of euros being taken out of the pockets of workers.”

 “Het SIXPACK lijkt op een oplossing van de crisis. Maar niets is minder waar. Het is veel meer een middel van de grote multinationals om hun invloed op de overheden nog te vergroten. Zie daarvoor ook ons artikel: https://www.vrijspreker.nl/wp/2011/10/ook-gij-brutus-2/#more-99112

 Het is verhelderend en interessant het hele Ierse artikel te lezen. Het geeft inzicht en misschien een beetje hoop. In Ierland is tenminste een echte anti-EU beweging aan de gang.

Het is immers zo, dat als de EU macht vergroot wordt, dat er dan in Ierland een referendum gehouden moet worden. En dat levert toch kansen op!

BTW, ook Engeland zit met een belofte van Cameron dat bij machtsvergroting van de Eu een referendum zou moeten komen. Of ze het ook doen?

Zouden mensen in Nederland ook een referendum kunnen eisen? Zelfs al houden de politici er zich niet aan, zoals bij de EU-grondwet.
Maar je kunt hoop houden dat het wel invloed heeft. Het is altijd beter dan niets doen en de politici over je te laten beslissen.

Zie: http://www.people.ie/news/PN-57.pdf

23 REACTIES

 1. Wat Hitler niet is gelukt dat krijgt merkel voor elkaar wij zijn opeen na de groot betaler per persoon.We hebben de oorlog echt verloren
  met dank aan de socialisten.Maar ja hitler zijn partij hete toch socialsten partij.

 2. Denkt U nou echt dat Grieken nog 1 cent aan belasting gaan betalen aan het regime dat de bevolking verkocht heeft aan de banken? Wat zou U doen, als rechtgeaarde Griek? Vlug hard werken om maar zoveel mogelijk van je inkomen als belasting te betalen aan de overheid die het weer aan een bank geeft in Verwegiestan? Of de Griekse regering mentaal de middelvinger te wijzen voor de rotzooi die ze gemaakt hebben.

  Het gaat er allemaal om dat het VERTROUWEN terug komt in de politieke en financiele leiders en dat hun oplossing gaat werken. Dus zondag staan ze allemaal weer voor de 20ste keer op het bordes, high five, lachen…we zijn er uit!! Krantenkoppen knalgroot, het financieel lachblad voorop.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 3. Wat hard nodig is; meer dialoog tussen burgers van verschillende landen, ieder volk moet intern de problemen oplossen maar zo als het er nu uitziet lopen we een groot risico om ten prooi te vallen aan de verdeel en heers tactiek van de machthebbers, met als gevolg uiteindelijk; oorlog. En daar wordt bijna niemand beter van.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 4. “Maar nu willen ze er een automatische boete aan verbinden”

  Daar zullen ze wakker van liggen. Die boetes betalen ze zelf niet, die betaald het volk……

  Hier meer nieuws over de solidaire terreur-regime:

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/10770878/__Graaien_troef_in_Brussel__.html?p=1,1

  En omdat het aan de lage kant is allemaal , hebben ze besloten om iedereeen een Ipad te geven. Naast die Iphone die ze natuurlijk hard nodig hebben voor hun werk.

  En dan niet vergeten die 1500 euro per maand extra onkosten vergoeding die ze zichzelf in 2010 toegekend hebben.

  J.H [7] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Igor [3]:

  ” Wat hard nodig is; meer dialoog tussen burgers van verschillende landen,…”

  Igor, dat klinkt inderdaad mooi en nuttig. Maar hoe wil je dat opgang krijgen?
  Een eerste stap zou kunnen zijn het losmaken van de EU met zijn centralistische machtswellust?

 6. @J.H [4]:

  Dit graaien is natuurlijk af te keuren.
  Maar verwijt dat niet in eerste instantie aan de ambtenaren. Die proberen, net als iedereen, zoveel mogelijk te verdienen. (zo lang het nog lukt)

  Op de eerste plaats is dat te verwijten aan de politici die dat allemaal mogelijk maken en beslissen. En de werkers dwingen om het te betalen.

  J.H [9] reageerde op deze reactie.

 7. @Hub Jongen [8]:
  Ik verwijt dat wel aan ambtenaren. Mensen doen tegenwoordig wel heel makkelijk hun geweten opzij. Zij lezen ook het nieuws, zij horen ook dat bedrijven het heel zwaar gaan krijgen, dat mensen minder gaan verdienen,dat pensioenen en AOW minder gaan worden.
  En dan scheppen zij gewoon vrolijk 10 ruggen mee naar huis iedere maand.En een gratis IPAD 2! En natuurlijk allemaal in naam van solidariteit. Diezelfde ambtenaar zal ook niet twijfelen om de WOZ van woningen weer zwaar te overdrijven volgend jaar. Bij mij hebben ze er al eens 80.000 euro boven gezeten op 3 panden.En dan ook nog moeilijk doen als je hun taxatie-rapporten laat zien.
  Moeten we het de bankier die woekerpolissen heeft verkocht dan ook maar niet meer kwalijk nemen? Hij moest dat van zijn baas namelijk.
  En die politieagent die straks op boze burgers in gaat knuppelen?
  Hebben al deze mensen geen hersenen en geen geweten?

  Hub Jongen [10] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [15] reageerde op deze reactie.

 8. @J.H [9]:

  Klopt, al deze foute daden kun (moet) je ambtenaren verwijten.
  Ik bedoel echter dat de hoofdschuldigen daar boven staan.
  Zij maken de wetten en instructies en zij stimuleren de ambtenaren en leggen hen in de watten.
  Je kunt ambtenaren weghalen zoveel als je wilt, de politici zorgen dan steeds weer voor nieuwe.

  J.H [11] reageerde op deze reactie.

 9. @Hub Jongen [10]:

  De hoofdschuldigen staan erboven ja. Maar zij hebben wel gehoorzame ezels nodig die hun opdrachten uitvoeren. En natuurlijk moeten deze dikbetaald worden om zo hun geweten uit te wissen. Beetje zelfde verhaal als bij die bonussen van bankiers.

  Maar weet je, ik kan in de toekomst ook heel veel geld gaan verdienen als ik wil. Als ik de komende jaren al mijn geld in voedsel ga beleggen weet ik zeker dat ik in 2020 ontzettend rijk zal zijn. Maar ik weet ook dat dit fenomeen de voedselprijzen wereldwijd laat exploderen en daardoor miljoenen mensen( die buitengesloten worden van ons dictatoriale monetair systeem) nog zwaarder zullen lijden. Heel veel mensen zullen dit tegenspreken maar ik ben ervan overtuigd dat dit wel zo is.
  In Kenia is nu hongersnood uitgebroken terwijl de boeren daar genoeg produceren maar liever hun producten aan rijke continenten verkopen. Continenten die met hun nep geld alles onder hun neus vandaan kapen. Continenten die zich uit deze crisis gaan proberen te redden door inflatie waardoor de voedsel prijzen wereldwijd nog meer zullen exploderen.

  Ik zou net als die ambtenaar mijn ogen kunnen sluiten en mijn zakken kunnen vullen…..

  Maar mijn geweten weerhoud mij van deze barbaarse praktijken.

  Hub Jongen [14] reageerde op deze reactie.

 10. @J.H [11]:

  Uiteraard prima en te waarderen om je geweten zuiver te houden.
  Besef daarbij dat ook dat gemanipuleer met de voedselvoorziening veroorzaakt wordt door politici en multinationals. Door voorschriften, invoerrechten en ontwikkelingshulp.

 11. @J.H [9]: En dan scheppen zij gewoon vrolijk 10 ruggen mee naar huis iedere maand.En een gratis IPAD 2! En natuurlijk allemaal in naam van solidariteit.

  Ligt iets genuanceerder. Euro-ambtenaar betekent meestal werken in den vreemde, dwz dat je afscheid moet nemen van je vertrouwde thuis-omgeving en familie en vrienden, wat de meeste mensen, die nu eenmaal niet voor het avontuur geboren zijn, ambtenaren al helemaal niet, niet zo graag willen. Kwestie van vraag en aanbod. Ik dacht dat die 10 ruggen alleen geldt voor mensen die in het buitenland werken.

  En nogmaals, op een EU-bevolking van (uit mijn hoofd) 500.000.000 is 30.000 EU-ambtenaren natuurlijk helemaal niets. Ik heb meer dan eens projecten gedraaid in EU-instituties en ik kan je vertellen dat daar net zo hard gewerkt wordt als in het bedrijfsleven.

  Onbezoldigd ruifvuller [16] reageerde op deze reactie.

 12. @Ron Paul Fan [15]:

  “Ik heb meer dan eens projecten gedraaid in EU-instituties en ik kan je vertellen dat daar net zo hard gewerkt wordt als in het bedrijfsleven.”

  *Proest!*

 13. @Troy Ounce [18]: Ik zie geen andere oplossing. Iemand anders misschien wel?

  Ik betwijfel ten zeerste dat de gewone burger ooit op de barricade gaat voor een invoering van een gouden standaard.

  Voorlopig kan een onafhankelijke ECB, met als opdracht prijsstabiliteit, de boel best alleen af. Wat terug moet komen is een kleine beetje ’terreur’ in het systeem, dwz dat moedwillig bepaalde entiteiten failliet moeten worden laten gegaan, met Griekenland als eerste kandidaat. Vervolgens reportages maken die de daarop volgende ellende in beeld brengen en die dan prime time op vooral de Italiaanse televisie vertonen. Zou er trouwens met Bolkestein niet rouwig om zijn als Italie uit de euro gaat en dat er een rollback van de euro gaat komen tot D, F, Benelux en nog een paar ‘blonde staten’.

  En die door Rutte voorgestelde BKR voor staten moet er inderdaad komen.

 14. Beste Hub.

  Je bent veel te goed gelovig m.b.t. het gedrag van politici.

  Politici doen alleen wat in hun belang is,met of zonder onze toestemming.

  Zij voeren uit wat ze wordt opgedragen.

  Wat wij willen is in het geheel niet aan de orde.

  Onze enige kans ligt in ontwijking.

Comments are closed.