Vorige week vernamen we al veel verhalen over Griekse miljarden die de eigenaren buiten de grenzen in veiligheid gebracht hadden. Nu komen de verhalen over productieve Grieken die de hoop op herstel in hun land hebben opgegeven en die weg gaan, of weg willen.

Een goed voorbeeld is een Reuters-rapport dat ook een goed beeld geeft over hoe de toestand in Griekenland is.

Het is “Greeks seek to escape debt crisis abroad

Vooral de goed opgeleide Grieken willen weg uit deze depressieve toestanden.
Er is een werkloosheid van 16 % en alles is vreselijk duur.

Het is duidelijk dat als dit soort mensen weggaan, dat dan een herstel van de economie wel heel lang op zich zal laten wachten.

Kunnen we dergelijke toestanden ook in Nederland verwachten? Of is dat onmogelijk?

62 REACTIES

 1. Ik ben al weg HBO+ eigen bedrijf gehad, maar gevlucht bij de invoering van de VERPLICHTE ziektekosten verzekering. Woon nu (onverzekerd, maar heel gelukkig) in Cambodja, waar je voor tien euro per dag als een koning leeft. Sigaretten, 0,20 per pakje, biertje, 30 cent per blikje op het strand! Verse vis van de BBQ, met salade, frietjes en mayonaise, 2 euro. Mijn huisje (klein maar fijn) iets meer dan 1 euro per dag, inclusief water en electra. Benzine, 70 cent per liter. Fruit (20 soorten) 70 cent per kilo.

  Geen gezeik, geen politie, geen belasting en geen brievenbus, terwijl ik wel post kan ontvangen. HEERLIJK. Ga zo even naar het strand om in het dertig graden water een duik te nemen en dan een liter bier drinken voor 1 euro.

  Misshien neem ik vandaag ook nog een massage……….

  Bij de gratie gods [2] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.
  J.H [7] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [22] reageerde op deze reactie.
  pcrs [30] reageerde op deze reactie.

 2. @Bij de gratie gods [2]: Ik blijf graag op de hoogte en lees graag Nederlands en daarom loer ik wel eens op deze site.
  Daarnaast blijf ik solidair met mijn familie en vrienden die de dupe zullen worden van de schulden van de EU-SSR en alle zelf verrijkende Eurofielen

  Dus, een wel gemeende tip, verkoop alles, neem al je Euro’s op en kom ook naar Sihanoukville in Cambodja.
  Alles is hier goedkoper, niet alleen het bier. Daarbij, moet jij, je goedkopere biertje zelf ophalen in de regen, maar hier krijg je het voor 30 cent geserveerd op de gratis strandstoel. Ondertussen geniet je van de complementaire pindaatje en het goddelijke weer en het dertig graden water.

  Maar blijf rustig in Nederland werken voor de Trojka, elk vrij mens heeft zelf de keus. Maar als ik eerlijk ben, dank ik god op mijn blote knieen dat ik niets meer bijdraag aan die hele euro ellende.

  Ps ik weet het zeker, na dit verslag ben ik beslist toe aan een massage op het strand, voor twee euro, een uurtje lang…….

  Bij de gratie gods [18] reageerde op deze reactie.

 3. 😀
  Los van het bier en zoete leven in Cambodja, lijkt het me niet echt een probleem dat Grieken de wijde wereld in trekken. Ook in NL hebben we ongeveer een 30kEuro aan schuld per persoon. Het gemiddelde gezin zou er jaren over doen om dat terug te betalen. Dat terugbetalen gaat dus ook van ons leven niet gebeuren, net als bij de Grieken!
  Mensen mogen de wijde wereld in trekken, dat is iets wat sinds het begin van het bestaan gebeurd, iedereen met zijn eigen redenen.
  Ter referentie;
  Het aantal Nederlanders dat emigreert is de afgelopen jaren voortdurend gestegen. Maar nog nooit waren het er zoveel als in 2005. Nederland is van een immigratie- een emigratieland geworden. Geen enkel land in West-Europa verliest zóveel inwoners als Nederland. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, het CBS. “Verbazingwekkend”, noemt Jan Latten van het CBS deze ontwikkeling. En dan iets verder: Waarom
  Over het waarom van de emigratie zijn moeilijk harde uitspraken te doen, zegt Jan Latten. “Als mensen zich uitschrijven, geven ze niet aan waarom ze Nederland verlaten. Maar het heeft ongetwijfeld te maken met een mindere economie, lagere huizenprijzen in het buitenland en ruimte.” Frans van Houten van de Emigratiebeurs weet het wél zeker, want hij hoort het van de beursbezoekers. “Het klimaat, de economie, mensen vinden het te druk in Nederland. Daar komt bij dat de mogelijkheden om je te vestigen in een aantal landen zijn verbeterd.” Dat meer mensen er in ieder geval over dénken om te emigreren, merkt hij aan de gestegen bezoekerscijfers. “Vorig jaar kwamen er 5500 mensen op onze beurs af, maar we verwachten er dit jaar 2000 méér. We baseren dat op een verviervoudiging van het aantal bezoekers van onze website.”
  Bron; http://www.rnw.nl/nederlands/article/meer-nederlanders-emigreren-emigratiecijfers-cbs-bereiken-recordhoogte

 4. @Adam Onesto [1]:
  @Fluminis [5]:

  Het volgen van wat er in Nederland EU SSR gebeurt, lijkt me ook nuttig om te weten wat er in de wereld gebeurt.
  En bovendien kun je dan ook af en toe een duwtje geven om je vrijheidsideaal te verspreiden of minstens levend te houden.

 5. @Adam Onesto [1]:

  Kijk, dat is nou een slimmerik. Een tientje per dag om in het paradijs te zitten. Hier kost het leven mij ruim 60 euro per dag en het lijkt wel een hel.

  Ik hoop dat de daders van deze puinhoop zwaar zullen boeten. De toekomst van een hele generatie Grieken is gewoon verwoest door een stel idioten die hun nachtmerrie wilden realiseren.De euro moest er komen en zal blijven. Het is nu al zover dat mensen hierdoor hun eigen geliefde land moeten verlaten. Walgelijk gewoon!
  Ik denk trouwens dat de cijfers van emigratie exploderen in Europa, maar daar zullen we waaarschijnlijk nergens iets over lezen.

 6. In nederland wordt het geld ommogelijk te vertrekken ontnomen zodat vertrekken geen optie is.
  Naja voor veel mensen.. Je moet redelijk wat in de kas hebben om met fatsoen weg te kunnen gaan.

  Wel mooi dat mensen stemmen met hun voeten.
  Dit was al lang te verwachtenh dat de grieken dit gingen doen, vandaar dat steun van ons belastinggeld al te absurd was.
  Je kan verwachten dat als de kosten voor die landen te hoog worden de mensen en dus de productiviteit verdwijnt.

  Of overwegen onze socialistische kamaraden aan de macht nu ook al een muur?

  Is dat plan B?

  Nico de Geit [12] reageerde op deze reactie.

 7. De banken die Griekenland zo in de schulden gestoken hebben, hebben nauwe banden met de wapen-industrie.
  Alleen door hulp van deze banken kon Griekenland een afzet markt zijn en de op 4 na grootste wapenimporteur ter wereld zijn.
  Bijna niemand lijkt hier van op te kijken maar ondanks de puinhoop in Griekenland, gaat die wapenhandel gewoon door. 400 tanks, 4 marine schepen.
  Niemand valt hierover, geen enkele krant spreekt van schandaal.
  En haast geen enkele Nederlander begrijpt dat wij die 400 tanks en 4 marineschepen gaan betalen!!!!!!
  Al die oorlogen dienen om de belastingen opbrengsten van de wereldbevolking leeg te plunderen.
  Hier een geweldig artikel hoe men van de wereldbevolking een slavenmachine is aan het maken:
  http://www.boublog.nl/27/10/2011/de-stinkende-schuldenlast-van-afrika/
  En dan vooral het filmpje van John Perkins onderaan(bij reacties)
  Deze laat in 15 minuten zien hoe alle puzzelstukken in elkaar vallen:
  Wereldbank,IMF,globalisering,corporaties,Irak,Libie,SCHULDEN,huidige crisis etc etc
  Echte aanrader!

  Burnitall [15] reageerde op deze reactie.
  Bertus [52] reageerde op deze reactie.

 8. @ Hub

  ‘Kunnen we dergelijke toestanden ook in Nederland verwachten? Of is dat onmogelijk?’

  Ik zit al jaren te wachten op een economische neergang. Heel veel autochtonen gaan met pensioen, tegenover iedere oudere staan dan twee werkenden. Waarschijnlijk gaat de overheid er vanuit dat allochtonen aan het werk gaan en net zo productief zullen zijn als de autochtone bevolking in het verleden was. Ik denk niet dat die verwachting realistisch is. Kortom: er staat een tijd van sociaal-economische ellende voor de deur.

 9. @J.H [11]: : Niemand valt hierover, geen enkele krant spreekt van schandaal.
  En haast geen enkele Nederlander begrijpt dat wij die 400 tanks en 4 marineschepen gaan betalen!!!!!!”

  Die hebben ze nodig om de griekse bevolking te kunnen onderdrukken en te bestelen en zo de nodige deviezen binnen te krijgen..

 10. Nico de “Geit” jongen je laat je van de slechte kant zien hoe bedoel je dat alleen autochtonen nederland hebben opgebouwd.Zijn de allochtonen niet met vlootjes hier gehaald om de smerige werk uit te voeren die onder andere jij niet wilde doen. en nu bedank je ons met jouw onnozele uitspraak bah, en voor jou weten er zit geen enkele allochtoon in de regering die dit land om zeep gaat helpen het zijn jou autochtonen die overal willen graaien en niet eens schamen om dit te verbergen.

  Ron Paul Fan [17] reageerde op deze reactie.
  Nico de Geit [19] reageerde op deze reactie.
  Mike Brandenburg [38] reageerde op deze reactie.

 11. @Adam Onesto [3]:

  Het klinkt inderdaad goed, maar dan wel uit een materialistisch oogpunt. Er is namelijk geld voor nodig om je als god in Cambodja te voelen. En hoelang blijft het gevoel van behagen? Is het leven ‘ a life on the beach’?

  En kan je ook nog wat doen daar in Combodja om je leven wat inhoud te geven? Ga je alleen of met een gezin? En zullen de materialistische kindertjes uit Nederland het ook lang genoeg leuk blijven vinden? En wat als de levensstandaard in Cambodja omhoog gaat en daarmee wellicht ook de prijzen? Is het niet uitstel van excecutie voordat Nederlandse toestanden zich daar ook ontwikkelen? Zal wel even duren misschien, maar misschien werk je er zelf aan mee door daar als kapitalist het ‘slechte’ voorbeeld te geven. En eens is het geld op, wat dan? Als koelie op een riksja o.i.d.?

  Kwam een filmpje tegen over Sihanoukville

  http://www.youtube.com/watch?v=r3VgU5XQjtI

  En wat ik er uit haalde is toch het willen bewonderd worden door de minder bedeelden. En dat was tot nog toe juist voor mij een reden om niet naar dat soort landen te gaan. Heb hier in Nederland ook een hekel aan kakkerts die zich beter voelen dan de rest om zich heen. Wederom no offence, maar mijn eerlijke mening.

  J.H [20] reageerde op deze reactie.
  Adam Onesto [44] reageerde op deze reactie.

 12. @hoes [16]:

  De aanname dat mensen uit de derde wereld net zo gaan leven als autochtone generaties voor hen gedaan hebben is mijns inziens een verkeerde aanname. Als die aanname inderdaad foutief blijkt gaat dat gevolgen hebben. De politiek vlucht weg en De Geit ook. Wat overblijft is een land vol oude, zieke mensen. zwervers en immigranten die niet terug kunnen. Een Turk of Marokkaan die iets kan pakt zijn biezen en grijpt zijn kans in het land van zijn voorouders.

  Kortom: wie kan, vlucht weg.

  Mijn Siberië-project is heel betaalbaar. Een stuk grond, bos met een eenvoudig huis erop voor 50k euro’s (inclusief snel internet) niet iedereen kan dat ophoesten.

  Ron Paul Fan [25] reageerde op deze reactie.

 13. @Bij de gratie gods [18]:

  “En wat ik er uit haalde is toch het willen bewonderd worden door de minder bedeelden. En dat was tot nog toe juist voor mij een reden om niet naar dat soort landen te gaan. Heb hier in Nederland ook een hekel aan kakkerts die zich beter voelen dan de rest om zich heen. Wederom no offence, maar mijn eerlijke mening”

  Door van een tientje per dag te leven? Volgens mij is dat fenomeen “bewonderd willen worden” toch echt iets van hier in het westen. Als Adam zo een mens was had je hem wel over een jacht en sportwagen horen praten.
  Maar ik meen gelezen te hebben dat zijn huisje klein maar fijn is en maar 1 euro per dag kost.

  “Er is namelijk geld voor nodig om je als god in Cambodja te voelen”

  Voor sommigen mensen blijft rekenen een heel moeilijk iets. Nou, hier een hulpje. In een maand zitten gemiddeld 30 dagen. Doe dit maal 10 euro en je komt op 300 euro per maand uit.Je bent daar dus voor 300 euro een kleine god. Hier moet je minimaal het twintigvoudige hebben om als god te leven.

  Als rijke westerse individu natuurlijk peace of cake om een verzekerd bedrag van 300 euro per maand levenslang te genereren dacht ik zo.

  Bij de gratie gods [21] reageerde op deze reactie.

 14. @J.H [20]:
  Als ik hem zo lees dan gaat het inderdaad niet echt voor hem op. Maar hoe lang blijft het leuk om zo te leven? Hoe zaligmakend is ‘paradise’?
  Misschien is het voor mij handiger om er gewoon eens op vakantie naar toe te gaan en zelf te ervaren. Ik weet wel dat ik altijd uitkijk om op vakantie te gaan, maar na een paar weekjes toch ook altijd weer blij ben om terug te gaan, en dan zelfs weer happy kan zijn met het koelere weer en zelfs Nederland op zich.

  Ron Paul Fan [23] reageerde op deze reactie.
  J.H [24] reageerde op deze reactie.

 15. @Adam Onesto [1]: Ik ben al weg HBO+ eigen bedrijf gehad, maar gevlucht bij de invoering van de VERPLICHTE ziektekosten verzekering. Woon nu (onverzekerd, maar heel gelukkig) in Cambodja, waar je voor tien euro per dag als een koning leeft. Sigaretten, 0,20 per pakje, biertje, 30 cent per blikje op het strand! Verse vis van de BBQ, met salade, frietjes en mayonaise, 2 euro. Mijn huisje (klein maar fijn) iets meer dan 1 euro per dag, inclusief water en electra. Benzine, 70 cent per liter. Fruit (20 soorten) 70 cent per kilo.

  Neokoloniaal Adam heeft zijn geld natuurlijk in Nederland verdiend en gaat nu rentenieren in een land met een maandinkomen geringer dan $200.

  https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/cb.html

  Oh kijk Adam eens genieten van zijn slimheid. Wel even op de vrijspreker.nl posten om de heimwee te bestrijden.

  Geen gezeik, geen politie, geen belasting en geen brievenbus, terwijl ik wel post kan ontvangen. HEERLIJK. Ga zo even naar het strand om in het dertig graden water een duik te nemen en dan een liter bier drinken voor 1 euro.

  Ja!!!!! Dat willen wij ook! Leven in een land met een inkomen van 130 euro per maand!

  Misshien neem ik vandaag ook nog een massage……….

  Vergeet je niet een condoom te gebruiken, Adam?

  Seneca [29] reageerde op deze reactie.

 16. @Bij de gratie gods [21]: Precies, na 2 weken komen mij die tropen mijn strot uit en wil ik weer koffie met Friesche Vlag, een kokos mocroon en me ergeren aan PenW, Nieuwsuur en NOS-hoernaal.

 17. @Bij de gratie gods [21]:

  Heb je er weleens bij stil gestaan hoe zaligmakend het is om 40 jaar lang , 8 uur per dag, achter een computer te zitten op kantoor?
  Of om 40 jaar lang wegen te asfalteren,broden te bakken of auto’s te verkopen?
  En als je hierover nadenkt moet je niet vergeten dat de eerste 7 maanden van het jaar volledig voor de staat zijn. Hoe zaligmakend is dat? Dat het de komende jaren waarschijnlijk naar de eerste 8 maanden van het jaar zal toegroeien maakt het natuurlijk iets spannender dan de hele dag op het strand liggen, dat begrijp ik wel.

  Bij de gratie gods [26] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [28] reageerde op deze reactie.

 18. @Nico de Geit [19]: Mijn Siberië-project is heel betaalbaar. Een stuk grond, bos met een eenvoudig huis erop voor 50k euro’s (inclusief snel internet) niet iedereen kan dat ophoesten.

  Ik denk dat de door de Chinese staat gesubsidieerde Chinezen in de rij staan om voldongen feiten te scheppen.

  http://lewrockwell.com/buchanan/buchanan192.html

  A Russia with not one-tenth China’s population will not hold on to a continental nation twice China’s size. Already the Russian Far East is being invaded by Chinese crossing the Amur and Ussuri rivers to work, even as Mexicans cross the Rio Grande to reoccupy lands torn away from their ancestors in 1836 and 1848.

  China will retrieve all the lands lost to Russia in the 19th century and slices of Russia that China never owned.

 19. @J.H [24]:

  Yep Als je echt over het huidige leven in Nederland en de westerse wereld nadenkt dan is het allemaal maar raar. Maar als je er in geboren bent dan heb je misschien nog de illusie dat het normaal zou zijn. Ik heb zeker niet de intentie om de Nederlandse maatschappij te verdedigen. Maar niet alles is fout. Sterker nog, er is veel goed. En als e.e.a. eerlijker verdeeld zou zijn, dan kan ik hier oud worden. Gelukkig zie ik steeds meer mensen door hun reactie’s op het internet, dat ze er ook helemaal klaar mee beginnen te zijn. En dat er een bodem gecreeerd word om een omslag te maken. Dat maakt het voor mij wel weer spannend. We zullen het zien.

  Ron Paul Fan [27] reageerde op deze reactie.

 20. @J.H [24]: Heb je er weleens bij stil gestaan hoe zaligmakend het is om 40 jaar lang , 8 uur per dag, achter een computer te zitten op kantoor?

  Of om 40 jaar lang wegen te asfalteren,broden te bakken of auto’s te verkopen?… En als je hierover nadenkt moet je niet vergeten dat de eerste 7 maanden van het jaar volledig voor de staat zijn.

  Waardeloos leven. We zijn decennia lang gefixeerd geweest op toenemende materieele welvaart. De eerste stap naar leven in echte vrijheid is zeggen ‘genoeg is genoeg’. Mensen hebben voornamelijk een auto (de grootste kostenpost na het huis) om er mee naar het werk te rijden, werk dat ze moeten doen om die auto te betalen. Een krankzinnige vicieuze cirkel. Geef de vinger aan:
  – zeurende echtgenote’s die jou als persoonlijke loonslaaf gebruiken voor hun juwelen en bontmantels
  – kinderen die zaniken over het laatste model iPhone
  – buitenlanders die jou als hun broodwinning gebruiken
  – parasiterende overheidsdienaren
  – consumeer niet, loop niet achter de laatste trend aan
  – doe afstand van de auto indien mogelijk of koop anders een tweedehandsje van een paar mille
  – word freelancer en werk nog maar 6 maanden/jaar.

Comments are closed.