Iedere Griekse burger zal in 2012  in het bezit gesteld worden van een dwangkaart , die  gebruikt MOET  worden bij aankopen in winkels.

Door middel van een druk op de knop   zal de Griekse overheid  kunnen controleren  , waar, wat en hoeveel  door de burger ingekocht wordt en hoeveel BTW  ingezameld  is.

Deze BTW bedraagt inmiddels  23 procent en voor duurzame goederen zoals  televisietoestellen 36 procent.

Hugo van Reijen

36 REACTIES

 1. Iedere Griekse burger zal in 2012 in het bezit gesteld worden van een dwangkaart , die gebruikt MOET worden bij aankopen in winkels.

  Jammer dat enige vorm van bronvermelding ontbreekt.

  Zoals het hier gesteld is zal dit de nekslag voor de Griekse middenstand zijn: men zal veel dingen niet langer in winkels gaan kopen maar via internet.

  Overheids’oplossingen’ werken altijd averechts. Althans, dat lijkt zo, totdat men beseft dat dit effect bewust beleid is. Vernietiging van de geïndustrialiseerde welvaart (UN ‘milieu’beleid, Maurice Strong).

  Ook handig bij het vormen van de NWO, natuurlijk.

 2. Volgens Wiki is de max btw 23 procent:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_Greece#VAT
  The VAT tax in Greece is 4.5% to 23%. For all goods not belonging to any special category, the VAT is 23%. For Category 1 goods the VAT is 13%, and for Category 2 goods it is 4.5%. On some islands there is a VAT reduction for Category 1 goods to 13%

 3. @drnomad [3]: Afdracht van dwanggelden lukt alleen als de overheid geloofwaardige dwang in zet. Kennelijk komt dat niet goed van de grond in Griekenland. Ik ben benieuwd hoe de onderdaan hier onderuit komt in Griekenland. In dit land lukt het je niet lang om zaken te blijven doen als je het onder de tafel verkoopt zonder btw.
  Ik denk dat ze TV’s juist in het 0% tarief moeten stoppen. De TV is belangrijk bij de indoctrinatie die nodig is om de slaven gehoorzaam te krijgen.

  lonelymind [5] reageerde op deze reactie.

 4. @pcrs [4]: Daarom hebben minima in NL dan ook ‘recht’ op een nieuwe flatscreen ter waarde van € 400, op kosten van de gemeente(lijke belastingbetalers). De kringloop is te min voor dit belangrijke staatsgereedschap.

 5. die dwangkaart komt er toch niet. Politie en leger hebben al aangegeven geen dingen tegen de bevolking te doen. dus ook niet het handhaven van drogrecht en vrijheidsbeperkingen… huidige politieke class in griekenland heeft haar laatste stuiptrekkingen en dit is (als het waar is) een van die spasmes

 6. Is dit niet een broodje aap verhaal? Google searches zoals “greece vat television 36%” levert geen resultaat.
  Overigens zou ik er niet tegen zijn. De reden waarom die Griekse hufters een bom onder Europa zijn, is omdat ze verrekken belasting te betalen. “Dat doen die Duitsers en Nederlanders wel voor ons, die zijn gek genoeg”, zie je ze denken.

  Ik ben ervoor om die lui volledig in de houdgreep te nemen, zelfs om in het ergste geval, ik weet het, het is hard, Gerrit – de Nederlandse belasting Eichmann – Zalm op ze af te sturen:

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10784079/__DFT_Flits__Gerrit_Zalm_getipt_als_eurocommissaris__.html?sn=nieuws_dft

  Daarna is meteen Italie aan de beurt.
  hugo [10] reageerde op deze reactie.
  Dijk [12] reageerde op deze reactie.

 7. @Ron Paul Fan [8]:

  ”De reden waarom die Griekse hufters een bom onder Europa zijn, is omdat ze verrekken belasting te betalen. ”

  Ze zijn geen hufters maar staan volledig in hun recht, belasting is diefstal. Die bom onder de EUSSR kan ik ook wel waarderen.

  “Dat doen die Duitsers en Nederlanders wel voor ons, die zijn gek genoeg”
  Ja sinds een paar jaar realiseer ik me dat de die volkomen verknipt zijn. Geloven in communisme en er van houden om slaaf te zijn.

  ‘in het ergste geval, ik weet het, het is hard, Gerrit – de Nederlandse belasting Eichmann”
  Klinkt al met al met al meer als een supranationaal socialist aan het woord en niet een Ron Paul fan (geen belasting, geen empire, geen (supra)nationaal socialisme)

  Overigens ben ik ook niet bekend met die 36%

  Offthegrid [11] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [13] reageerde op deze reactie.

 8. @hugo [10]: Precies Hugo, met dergelijke uitspraken is RPF nog lang geen libertariër. De weg is nog lang voor hem, hij moet nog veel leren.

 9. @Ron Paul Fan [8]:
  Ja! Verdomde Grieken! Die verekken gewoon belasting te betalen voor 400 tanks en 4 oorlogsschepen! Het ligt totaal niet aan een achterlijk uitgavepatroon, er wordt gewoon te weinig belasting betaald!

 10. @hugo [10]: Ze zijn geen hufters maar staan volledig in hun recht, belasting is diefstal. Die bom onder de EUSSR kan ik ook wel waarderen.

  Belasting is geen diefstal in een democratie. Moet je maar op een libertarische partij stemmen (if any). Ik heb nog nooit gehoord dat Ron Paul tegen belasting is; de vraag is alleen hoe hoog?

  Ja sinds een paar jaar realiseer ik me dat de die volkomen verknipt zijn. Geloven in communisme en er van houden om slaaf te zijn.

  OK, dus je bent het met me eens dat er geen cent van de ‘slaven’ naar de Grieken moet.

  En je staat wel zo onvoorstelbaar ver van de realiteit af als je Nederland of Duitsland in een adem noemt met dat mensen-abatoir Soviet-Unie:

  http://www.youtube.com/watch?v=w5qQsXUZh0I

  Klinkt al met al met al meer als een supranationaal socialist aan het woord en niet een Ron Paul fan (geen belasting, geen empire, geen (supra)nationaal socialisme)

  Nogmaals, Ron Paul is geen anarchist. Hij is zelfs niet tegen een leger, hij wil het alleen terugtrekken, niet opheffen. Hij wil low taxes, prima. Overigens is de EU geen empire maar een vrijwillig verbond van staten, nou ja, vrijwillig op staatsniveau. Had liever een bindend referendum gehad en ik denk dat voor 2000, toen NL nog zeer Europa-minded was, dan toen veel met een referendum had kunnen worden bezegeld. Nu niet meer.

  Overigens ben ik ook niet bekend met die 36%

  Waarom noem je het dan in je seed post?

  Dijk [14] reageerde op deze reactie.
  hugo [26] reageerde op deze reactie.

 11. @Ron Paul Fan [13]:
  “Ik heb nog nooit gehoord dat Ron Paul tegen belasting is”
  Ron Paul is een minarchist en vindt dat iedere belasting die andere zaken dan politie, rechtspraak en (defensief) leger financiert afgeschaft dient te worden. Ron Paul staat een democratische republiek voor, dat wilt naar eigen zeggen zeggen dat wat de meerderheid bepaalt geen inbreuk mag zijn op individuele rechten, wat niet het geval is in een democratie. Hij zegt ook dat het volk zich mag verzetten tegen een staat die over de grens gaat. Als het niet bij u opkomt dat de Griekse staat ver over die grens heen gaat onder vele andere met de aanschaf van al dat oorlogstuig, dan moet ik mij net zoals Hugo afvragen hoe u bij de naam “Ron Paul Fan” komt.

  “Dwangmatige sex is geen verkrachting in een democratie. Moet je maar op een libertarische partij stemmen (if any).”
  Zo stom klinkt het dus.

  “Waarom noem je het dan in je seed post?”
  Ik gok dat het de “seed post” van een naamgenoot is.

  “een vrijwillig verbond van staten”
  De VS is dat ook, en het is tevens een “empire”. De EU voldoet onderhand ook al aan die definitie volgens het Oxford dictionary of the English language.
  Ron Paul Fan [15] reageerde op deze reactie.

 12. @Dijk [14]: Als het niet bij u opkomt dat de Griekse staat ver over die grens heen gaat onder vele andere met de aanschaf van al dat oorlogstuig, dan moet ik mij net zoals Hugo afvragen hoe u bij de naam “Ron Paul Fan” komt.

  U bent een meester in het leggen van niet-bestaande verbanden. Ik stel herhaaldelijk vast dat die waardeloze Grieken weigeren om de tering naar de nering te zetten (o.a. met de aanschaf va oorlogstuig) en alreeds wordt de waarachtigheid van mijn nick in twijfel getrokken. In mijn ogen zijn de Grieken waardeloos omdat ze hun rekeningen niet betalen; in de ogen van Hugo zijn de Grieken geweldig OMDAT ze hun rekeningen niet betalen, als een soort van verzetsdaad ter ondermijning van Europa en de euro, zodat we na een Europese implosie (die niet gaat gebeuren) we allemaal weer horig zijn aan Amerika en diens imperial dollar. Ik doe hier even niet aan mee.

  “Dwangmatige sex is geen verkrachting in een democratie. Moet je maar op een libertarische partij stemmen (if any).”
  Zo stom klinkt het dus.

  De enige die dit vileine en stompzinnige argument maakt bent U zelf. Niemand zal in geen enkele samenleving ooit komen met ‘dwangmatige sex’ als een politiek issue. Maar op het vlak van schulden maken vonden de Grieken het allemaal prachtig, met 45 met pensioen gaan, lege overheidsbaantjes invullen, dat zijn allemaal eigenschappen van een onverantwoordelijk volk, die de vrijheid niet waardig is. Elk volk krijgt de regering die het verdient. Mooi zo, laat de Griekse tragedie maar beginnen. Ik heb geen cent medelijden met die Griekse hufters.

  “een vrijwillig verbond van staten”
  De VS is dat ook, en het is tevens een “empire”. De EU voldoet onderhand ook al aan die definitie volgens het Oxford dictionary of the English language.

  Geklets. Dankzij Amerika moesten de Europese staten na de oorlog al hun kolonien ontruimen en dat hebben ze dus ook gedaan. Het issue wat nu speelt is dat Europa zelf gekolonisieerd wordt door de Islam.

  jan kees de jager [16] reageerde op deze reactie.
  Dijk [19] reageerde op deze reactie.

 13. @Ron Paul Fan [15]:
  Sorry hoor, maar wat een negatief gelul allemaal; Griekse hufters, Europa gekoloniseerd door de Islam, pfff… erg vermoeiend.

  Ik hoop dat je je realiseert dat je denkbeelden erg subjectief zijn. Het zijn juist dit soort mentale houdingen die aanzetten tot onbegrip, haat, oorlog.

  Past voor mijn gevoel niet in een Libertarisch forum.
  Ron Paul Fan [16] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [16] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [18] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [18] reageerde op deze reactie.

 14. @jan kees de jager [16]: Sorry hoor, maar wat een negatief gelul allemaal; Griekse hufters, Europa gekoloniseerd door de Islam, pfff… erg vermoeiend.

  Misschien een uurtje vroeger naar bed vanavond?

  Ik hoop dat je je realiseert dat je denkbeelden erg subjectief zijn. Het zijn juist dit soort mentale houdingen die aanzetten tot onbegrip, haat, oorlog.

  Terwijl we leven in een wereld waarin verschillende ethniciteiten elkaar naar de strot vliegen als ze gedwongen worden in een territorium moeten leven (turken/Kurden, Vlamingen/Walen, Joegoslavie, Joden/Palestijnen, Iraq, enz., enz) komt doo-gooder en brandstichter ‘jan kees de jager’ aankachelen en gaat iedereen demoniseren wie waarschuwt tegen het gevaar van een toekomstige burgeroorlog op basis van ervaringen in het verleden en heden.

  Past voor mijn gevoel niet in een Libertarisch forum.

  De google search inurl:vrijspreker.nl “Reactie van jan kees de jager” levert precies nul reacties op. Maw jan kees heeft nog geen postje geproduceerd en alreeds maakt hij zich grote zorgen over de mogelijke schade die de meningen van RPF zouden kunnen doen aan de zaak van de libertariers. Er geloofwaardig is dat allemaal niet natuurlijk. Waarschijnlijk is het jetze of beek of Bud of een ander die zich achter de nick verschuilt. Erg amusant allemaal.

  Voor jouw informatie, ik ben al libertarier sinds mijn prille studententijd in de zeventiger jaren, maar dan wel een Europese libertarier, geen Amerikaanse. Die laatsten hebben het altijd nergens anders over dan over geld, goud, markt en de roverheid en dat was het dan wel zo’n beetje. Mijn libertarisme berust op het werk van de Zwitserse katholieke schrijver Denis Derougemont:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Denis_de_Rougemont

  Die op zijn beurt haalt een staatsleer vanonder het stof vandaan van ene Johannes Althusius, die je met recht een oorspronkelijke libertarier zou kunnen noemen:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Johannes_Althusius

  Althusius was de grote opponent van Jean Bodin, de leermeester van alle staats-centraliseerders, van Jacobijnen tot communisten tot de huidige Amerikaanse staat. De invloed van Althusius rijkte via Nederland tot de Constitutionalisten (en dus ook Ron Paul).

  Derougemont komt uit op een federaal Europa, niet een staten verbond zoals de EU, maar een Europa van een stuk of 40-50 vrijwel autonome regionen zoals Nederland, Vlaanderen, Beieren, Brandenburg, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Catalonie, Bretagne, Elzas, Luxemburg, Silezie, Sicilie, Toscane, enz, enz.

  Op politiek terrein heb ik nooit iets beters gelezen.

  Dijk [35] reageerde op deze reactie.

 15. Om een of andere reden komt postje 16 niet door.
  Iets met ‘WP Hash cash’ oid.
  Zal proberen om de langere post in delen op te splitsen, misschien dat dat wel werkt.

 16. Deel 1:

  @jan kees de jager [16]: Sorry hoor, maar wat een negatief gelul allemaal; Griekse hufters, Europa gekoloniseerd door de Islam, pfff… erg vermoeiend.

  Misschien een uurtje vroeger naar bed vanavond?

  Ik hoop dat je je realiseert dat je denkbeelden erg subjectief zijn. Het zijn juist dit soort mentale houdingen die aanzetten tot onbegrip, haat, oorlog.

  Terwijl we leven in een wereld waarin verschillende ethniciteiten elkaar naar de strot vliegen als ze gedwongen worden in een territorium moeten leven (turken/Kurden, Vlamingen/Walen, Joegoslavie, Joden/Palestijnen, Iraq, enz., enz) komt doo-gooder en brandstichter ‘jan kees de jager’ aankachelen en gaat iedereen demoniseren wie waarschuwt tegen het gevaar van een toekomstige burgeroorlog op basis van ervaringen in het verleden en heden.

  jan kees de jager [21] reageerde op deze reactie.

 17. Hmm, werkt weer niet. Het is nog steeds post 16 die als laatste wordt getoond in het overzicht van de actieve discussies.

  Deel 1 wordt dan wel weer getoond in deze draad, maar deel 2, een korte post zonder links, weer niet.

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 18. Kan iemand mij uitleggen waar die:

  “This comment has been deleted by WP Hashcash”

  …vandaan komt en hoe die kan worden omzeild?

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 19. @Ron Paul Fan [15]:
  Volgens mij verwart u de Griekse overheid met (would-be) belastingbetalende Grieken.

  “Niemand zal in geen enkele samenleving ooit komen met ‘dwangmatige sex’ als een politiek issue.”
  Niemand? Er staan genoeg pedofielen in de rij die sex met peuters (=verkrachting) graag zouden willen legaliseren.
  Maar dat terzijde, “dwangmatige sex” als politiek issue is niet mijn punt. Ik probeerde aan te tonen dat uw argument dat diefstal ineens geen diefstal is als de meerderheid daar voor kiest stompzinnig is.

  “Elk volk krijgt de regering die het verdient.”
  U laat u kennen. Alleen een collectivist veroordeelt graag een geheel volk tot een tragedie. “Ron Paul Fan”, laat me niet lachen.

  “Dankzij Amerika moesten de Europese staten na de oorlog al hun kolonien ontruimen en dat hebben ze dus ook gedaan.”
  Heeft u onder een steen geleefd? Ga alsjeblieft eens even heel snel opzoeken in welke landen allemaal Europese troepen gestationeerd zijn.

 20. Er komt nu geen postje meer door van mij.

  [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

 21. Heb al 3 postjes in de wachtrij staan maar die komen niet door.
  Stop er even mee.

 22. @Ron Paul Fan [18]:

  doo-gooder en brandstichter, aankachelen, iedereen demoniseren…. wat een retoriek. Ben je er echt trots op? Denk je mij te kennen en het allemaal wel te weten?

  De werkelijk oorzaak van al die conflicten zit hem in de subjectieve mindset die vrijwel alle mensen hebben en hun totale identificatie ermee. Daarom kunnen ze elkaar niet begrijpen en staan ze tegenover elkaar. Nog veel kwalijker is dat veel mensen hun subjectieve overtuigingen aan anderen proberen op te leggen, desnoods met geweld. Gewelds-initiatie zou natuurlijk sowieso strafbaar moeten zijn, maar dat terzijde.

  Mensen zouden moeten leren hun identiteit in twijfel te trekken en zich afvragen waarom zij denken zoals ze denken. Zolang mensen te zeker van zichzelf zijn verandert er niets ten goede.

  Onze ouders, scholen (conditionerings instituten), kerken en publieke opinie bevatten zeer schadelijke elementen voor ons denken. Of je nou Nederlander, Griek of Amerikaan bent, we zijn er allemaal slachtoffer van. We mogen hopen dat daar ooit enige positieve verandering in komt.

  ‘De Grieken’ waar jij zo op spuugt zijn slechts mensen zoals jij en ik. Trust me, wij zijn in z’n totaliteit geen haar beter, alleen anders. Ik ben een Aardbewoner en zou mij met geen enkele nationalitiet willen identificeren. Waarom? Omdat dat ziek is.

  Ron Paul Fan [22] reageerde op deze reactie.

 23. @jan kees de jager [21]: ‘De Grieken’ waar jij zo op spuugt zijn slechts mensen zoals jij en ik. Trust me, wij zijn in z’n totaliteit geen haar beter, alleen anders. Ik ben een Aardbewoner en zou mij met geen enkele nationalitiet willen identificeren. Waarom? Omdat dat ziek is.

  Ik spuug niet op Grieken, ik heb alleen niet zo’n trek hun schulden te betalen.

  ‘jan kees de jager’ in zijn tweede postje op dit forum uit zich als NWO adept. Mag hoor.

  Uiteraard gaat neo-Bolsjewiek ‘jan kees de jager’ niet in op de argumenten die ZIJN systeem identificeren als de werkelijke geweldsinitiator, namelijk het in een kooi plaatsen van radikaal verschillende ethniciteiten onder het mom van de pvda-riedel, die we nu al decennia vernemen: ‘begrip voor elkaar hebben’ en ‘antiracisme’ en als zodanig zul jij dan ook gestraft worden in het komende SHTF scenario, als de hier veelgesmade orde wegvalt en het iedereen tegen iedereen is. Overal ter wereld gaan verschillende groepen elkaar te lijf. Dat is heel vervelend, maar een feit. Gaat hier ook komen en sneller dan je denkt. Er is een lange weg afgelegd tussen Fortuyn en Wilders. De komende financieele implosie zal de decennia lang opstuwde kwaadheid bij de autochtone burgers tot ontlading brengen. Berg je dan maar. Er gaan nu overal in de wereld twitter en internet revoluties komen en de oude post-WO2 orde van links gaat worden weggevaagd. Multiculturalisme, zelf-verloochening, fractional reserve banking, derde wereld verheerlijking, het gaat allemaal door de ple gespoeld worden.

  jan kees de jager [24] reageerde op deze reactie.

 24. Die malle jan-kees, zelfs in Nederland vliegen Islamitische Koerden en Islamitische turken elkaar naar de strot:

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/320510/Weer-rellen-bij-Koerdisch-centrum-Amsterdam.htm

  En wij moeten van jan-kees doorgaan met het naar binnen slepen van alle denkbare groepen die deze planeet rijk is. Me hoela. Vandaag is de 7 miljardste aardbewoner geboren. Volgens de UN kan zich dat gaan verdubbelen tot aan 2100 en dat terwijl de ‘blanke landen’ aan het uitsterven zijn:

  http://peakoil.com/enviroment/world-population-will-more-than-double-to-15billion-by-2100-says-un/

  En dat met uitgeput rakende energie- en grondstoffen-voorraden wordt dit dus een nachtmerrie scenario. En toch moeten we van ‘jan-kees’ de grenzen openstellen om onze kinderen aan deze nachtmerrie te onderwerpen. Ik ben meer voor een internationaal opsporingsbevel van ‘jan-kees’.

 25. @Ron Paul Fan [13]:

  Bijzondere respons inclusief in de rest van de posts. Mijn nick is Hugo, niet Hugo van Reijen. Ik ben dus niet de auteur van dit stuk.

  ”Belasting is geen diefstal in een democratie. Moet je maar op een libertarische partij stemmen”
  Jaja, genocide is ook legaal in een democratie zolang 51% maar voor is en de wet daarvoor tijdig is ingericht. Zo lust ik er nog wel een paar.

  ”OK, dus je bent het met me eens dat er geen cent van de ‘slaven’ naar de Grieken moet.”
  Eens, echter om uw eigen eerdere argument te gebruiken, had u maar meer mensen moeten overtuigen om anders te stemmen. Dus heeft u geen enkele reden tot klagen dat uw geld wordt afgenomen om aan de Grieken (eigenlijk Noord Europese banken) te geven.

  ”En je staat wel zo onvoorstelbaar ver van de realiteit af als je Nederland of Duitsland in een adem noemt met dat mensen-abatoir Soviet-Unie:”
  Ik ben van de zaken getoond in dat filmpje op de hoogte. Ik noem het niet de USSR maar EUSSR. Een term overigens geïntroduceerd door Vladimir Bukovsky, een criticus van de USSR welke geruime tijd in goelags heeft doorgebracht. Zie hier een goed interview met hem. http://www.scribd.com/doc/54925092/Former-Soviet-Dissident-Warns-for-EU-Dictatorship-the-Brussels-Journal

  Hier alvast een snip;
  I am referrring to structures, to certain ideologies being instilled, to the plans, thedirection, the inevitable expansion, the obliteration of nations, which was the purpose of the Soviet Union. Most people do not understand this. They do not know it, but we do because we were raised in the SovietUnion where we had to study the Soviet ideology in school and at university. The ultimate purpose of theSoviet Union was to create a new historic entity, the Soviet people, all around the globe. The same is true inthe EU today. They are trying to create a new people. They call this people “Europeans”, whatever that means

  Het laatste deel van uw post laat ik even voor wat het is aangezien dat al uitstekend is toegelicht door meerdere posters.

  Ron Paul Fan [27] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.