Iedere Griekse burger zal in 2012  in het bezit gesteld worden van een dwangkaart , die  gebruikt MOET  worden bij aankopen in winkels.

Door middel van een druk op de knop   zal de Griekse overheid  kunnen controleren  , waar, wat en hoeveel  door de burger ingekocht wordt en hoeveel BTW  ingezameld  is.

Deze BTW bedraagt inmiddels  23 procent en voor duurzame goederen zoals  televisietoestellen 36 procent.

Hugo van Reijen

36 REACTIES

 1. @hugo [26]: Jaja, genocide is ook legaal in een democratie zolang 51% maar voor is en de wet daarvoor tijdig is ingericht. Zo lust ik er nog wel een paar.

  Weer dat sofisten-argument. Kun je een historisch precedent geven dat 51% vd bevolking of meer expliciet voor een genocide hebben gestemd?

  Ik ben van de zaken getoond in dat filmpje op de hoogte. Ik noem het niet de USSR maar EUSSR.

  Nee hoor, je zei:

  Geloven in communisme en er van houden om slaaf te zijn.

  Je had het over communisme, niet over EUSSR.

  hugo [28] reageerde op deze reactie.

 2. @Ron Paul Fan [27]:

  ”Kun je een historisch precedent geven dat 51% vd bevolking of meer expliciet voor een genocide hebben gestemd”

  Duidelijk problemen met het begrijpen van een illustratie. Wat overigens ook al bleek met de dwangmatige sex illustratie. Overigens kwam Hitler heel erg dicht in de buurt. Een aantal (wel gekozen) US presidenten zijn gekozen met ‘oorlogsagenda’s’

  ”Nee hoor, je zei:”
  Ja dat zei ik ook. Graag verwijs ik u naar mijn oorspronkelijke post (nr 10) waar ik stelde; ”Die bom onder de EUSSR kan ik ook wel waarderen.” In uw reply (nr 13) heeft u dit gequoteerd.
  Ik was in de veronderstelling dat u daarop doelde. Communisme an sich (hoe verwerpelijk dan ook) behelst niet automatisch genocide op de eigen en/of buitenlandse bevolking. Zie bijvoorbeeld Cuba. Overigens is Europa redelijk communistisch.

  Had u de moeite genomen om de door mij bijgesloten link te lezen dan had u dit punt niet gemaakt. Hier een aantal quotes;

  ”If you go through all the structures and features of this emerging European monster you will notice that it more and more resembles the Soviet Union. Of course, it is a milder version of the Soviet Union. Please, donot misunderstand me. I am not saying that it has aGulag. It has no KGB– not yet – but I am very carefully watching such structures as Europol for example.”

  ”It is no accident that the European Parliament, for example, reminds me of the Supreme Soviet. It looks like the Supreme Soviet because it was designed like it. Similary, when you look at the European Commission it looks like the Politburo”

  ‘When you look into all this bizarre activity of the European Union with its 80,000 pages of regulations it looks like Gosplan”

  ”When you look at the type of EU corruption, it is exactly the Soviet type of corruption, going from top to bottom rather than going from bottom to top”

  etc etc

  Ter informatie, dit interview stamt uit 2006.

 3. Toevallig net op Kreta om oude kennissen te bezoeken. Dan krijg je echt een ander beeld van ‘die’ Grieken die geschetst worden in de media als corrupt en lui. Hard werkende vriendelijke mensen die in het seizoen zeven dagen per week dagen maken van 10 / 11 uur of meer.

  Bij onze kennissen twee tieners, 21 en 23 jaar die werken voor 500 euro in de maand en zo dus voorlopig weinig kans hebben een toekomst op te bouwen voor zichzelf. Dat wordt voorlopig thuis wonen. Pensioentjes van 300 euro in de maand. Vandaag al 5 van die oudjes in de stad zien staan bedelen, … en dat in een EU land. Ik vindt het echt niet normaal wat er allemaal gebeurd. En ja er zijn mensen die de zaak getild hebben, daar zijn veel Grieken ook boos over evenals de ambtenaren die er een potje van gemaakt hebben.

  Ron Paul Fan [30] reageerde op deze reactie.

 4. @Henk Mutsaers [29]: Hard werkende vriendelijke mensen die in het seizoen zeven dagen per week dagen maken van 10 / 11 uur of meer.

  Dat moeten dan zelfstandigen zijn geweest, die per definitie geen pensioen kennen, anders dan ze zelf betaald hebben.

  Dat verhaal van die ‘luie Grieken die met 45 met pensioen gaan’ slaat in eerste instantie op die vele ambtenaren, die bij wijze van vriendendienst werden aangesteld. En dat waren er heel veel, zo uit mijn hoofd 900.000 ambtenaren op een totale vergrijzende bevolking van 10 miljoen (van baby tot grijsaard). En verder betaalde vrijwel niemand belasting, maar dat schijnen velen hier een deugd te vinden. Kavaliersdelict. Ik vind het dus corruptie, waarvan de rekening nu dus bij de noordelijke banken wordt neergelegd.

  Ben overigens in mijn lange Griekse vakantie-carriere vele aardige Grieken tegengekomen.

  Aardig, behulpzaam, vriendelijk. Oh ja, en corrupt.

  Dijk [31] reageerde op deze reactie.

 5. @Ron Paul Fan [30]:
  Weigeren te betalen voor pensioenen van 46-jarige ambtenaren maakt iemand schijnbaar corrupt. Niet degenen die het vervolgens in de plaats daarvan maar afpersen van andere mensen. Nee, het zijn degenen die weigeren slachtoffer te zijn die corrupt zijn.
  Eigenlijk zouden we iedereen die zijn huis tegen inbrekers beveiligt moeten vervolgen; door die hufters gaan inbrekers bij de buren inbreken.

 6. @Ron Paul Fan [17]:
  “Waarschijnlijk is het jetze of beek of Bud of een ander die zich achter de nick verschuilt.”
  Volgens mij leidt u aan paranoïde waanbeelden. Makkelijk natuurlijk: “Het zal wel een trol zijn”. Iig blij dat beek, jetze of Bud het licht heeft gezien; welkom terug.

Comments are closed.