De Grieken mogen stemmen of ze het steunpakket en de schuldafschrijving in ruil voor bezuinigingen wel willen. Premier Papandreo gelooft in het oordeel van de burgers!

Best slimme zet: let maar op zodra er teveel tegenstemmers dreigen te komen, wordt het steunpakket verhoogd.

Enne, mogen wij ook aub een referendum om te stemmen of we die hulp wel willen geven?

20 REACTIES

 1. Gelukkig nu weer een artikel over werkelijk belangrijke zaken.

  Antwoord: nee, dat referendum mogen we niet. En dat is niet erg. We weten immers wat referenda in dit land waard zijn…

 2. Een vroege vraag is: “Zou een referendum in Nederland op dit moment enige in hebben?

  De ervaring is wat dat betreft niet hoopgevend.
  In Nederland was een referendum over accepteren van de EU.

  Een grote meerderheid stemde tegen.
  Maar de politici gingen door.Noemden het :Verraad van Lissabon, waarin alles opgenomen van het oorspronkelijk verdrag.

  Toen werd dat Verraad van Lissabon gewoon zonder referendum aan alle Nederlanders verplicht opgelegd.

  Over u, zonder u, MAAR Gij Zult!

  Dus, heeft het zin te streven naar een referendum?

 3. Wij worden niet instaat gesteld om over dat referendum te stemmen, dat is alleen mogelijk gemaakt voor die laaienlichters van de regering, die te dom zijn wat werkelijke democratie inhoud! Aan de bestuurders leert men een land kennen met wat voor soort volk U te maken heeft!

 4. Op de Griekse tv wordt nu gesuggereerd dat de EU de voorbereidingen voor het tot stand komen van het fonds stillegt. Wat een sof!

 5. Best een bijzondere ontwikkeling. We zullen zien wat het waard is. Ik zag vanmorgen Papandreou (=ras-socialist) een anti-socialistisch referendum verkondigen. De europeesche commisie gaf geen commentaar. Stel dat het doorgaat en de Grieken zeggen “Nee”. Wat dan? Gaat dat land alsnog failliet en daarmee de banken die zoveel hebben uitstaan aan dat land? Dan valt het plan van de EUSSR is duigen. Ik ben benieuwd.

 6. LOL. De ‘hulpverlenende’ politici zijn pislink over de mogelijkheid dat de Grieken die ‘steun’ helemaal niet willen. Vooralsnog lijkt het de Grieken tenminste nauwelijks te boeien, en is men vooral (terecht) verontwaardigd over die Europese bemoeienis.

  Samengevat: iemand biedt ‘hulp’ aan aan iemand die die ‘hulp’ niet wil, en wordt vervolgens heel erg boos. Wat is dan het doel van die ‘hulp’ geweest? Niet het ‘helpen’, zoveel staat wel vast.

  Het leuke van die socialisten is dat ze hun agenda altijd weer te vroeg prijsgeven. Ze hadden eerst rustig de uitkomst van dat referendum moeten afwachten. Maar ze hebben al eerder verzucht ‘dat het maar goed is dat we geen echte democratie hebben’. Dus de woede die ontsteekt als ze ermee geconfronteerd worden is niet meer dan logisch.

 7. Finland legt openlijk de optie op tafel om de Grieken uit de euro te flikkeren:

  http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,795130,00.html

  Sarkozy is woedend. Terecht.

  Helaas kunnen we die *** Grieken niet uit de euro donderen, maar we kunnen per onmiddelijke ingang volledig de steunbetalingen stoppen en de markten het signaal geven dat we ermee stoppen. Waarschijnlijk is dit waar die Papadopoeklos op aanstuurt, nmlk 100% kwijtschelding vd schulden ipv 26% nu en vervolgens de drachme invoeren. In een klap van je complete staatsschuld af.

 8. Ik weet het niet hoor. Papandreou gaat op eigen houtje een referendum houden? Zonder Merkozy hiervan op de hoogte te brengen?
  Sterk stuk!
  Volgens mij hebben ze gemerkt dat hun plannetje van afgelopen woensdag niet werkt. Rente staatsleningen Italie/Spanje schieten de lucht in. Beurs knalt alweer 3 dagen op rij omlaag.
  En dan komt Mr. Papandreou gisteren met zo een nieuws?

  Ze gaan nu gewoon met nog iets groters komen. Nog meer gedrukt geld of wie weet wat voor geks nu weer.
  De reden zal zijn: Papandreou heeft ons plan laten mislukken.

  Eerlijk gezegd denk ik dat al deze heren helemaal niks meer op eigen houtje doen. Het is één grote toneelstuk.

  Net als die hele Mauro-voorstelling.Toevallig begon dat net op de dag van die oplossing. En natuurlijk had 95% van de bevolking het nog alleen maar hierover. Over 1 Angolees praten terwijl de hele financiele wereld op instorten staat. Toch knap hè!

  Mauro mag straks gewoon blijven, let maar op. Hoevaak hebben we zulke verhalen al meegemaakt….

  Men begrijpt kennelijk nog steeds niet dat de media perfect gestuurd word.
  Nog een voorbeeld: China en Rusland zijn eigenlijk woedend over het optreden van de NAVO in Libie.
  Nog voordat de artikels hierover uitkwamen begon de propaganda machine. De Russen ontvluchten massaal hun land, Chinees rijd bewust 2 maal over kind heen.
  Mensen die vervolgens de Russen of Chinezen horen klagen over de NAVO, zullen na zo’n artikels allemaal hetzelfde reageren. Namelijk: Moet je hun eens horen zeg!

  Zo zijn de media constant bezig de wereld te spindoctoren zeg maar. En de boodschap moet natuurlijk zijn: Wij het vrije democratische westen ,met onze normen en waarden. Met onze bevrijdende NAVO en onze mensenrechten.
  BLABLABLA BLA BLA BLA

  vrijeradikaal [15] reageerde op deze reactie.

 9. @Ron Paul Fan [9]:

  Ja, natuurlijk schrijven ze dat.

  Maar denk even mee. 1 week geleden, Europese top. Met zijn allen tot 4 uur s nachts druk bezig om een oplossing te vinden.

  En dan gaat een week later 1 man de hele zaak op zijn kop gooien?

  Lijkt me erg sterk. Maar veel belangrijker is dat dit helemaal niet uitmaakt. De beurzen waren al aan het zakken, de rentes waren al aan het stijgen. Met andere woorden: hun plan van afgelopen woensdag was al mislukt. Nog voordat Papandreou over een referendum sprak.

  Ze hebben daar tot 4 uur snachts gezeten en hebben heus wel besproken wat ze moesten doen als het plan niet zou werken. En wat is er nou mooier dan de schuld ,van het niet werken van het plan, bij de Griekse bevolking te leggen dan bij de bedenkers van het plan?

 10. Een referendum voor de Griekse bevolking is het ultieme afschuifmechanisme voor de verantwoordelijkheid van Griekse politici naar Griekse burgers.

  Premier Papandreo gelooft in het oordeel van de burgers!

  Papendreo is verantwoordelijk voor het vertrouwen dat de Griekse burgers in de premier heeft/had, niet andersom.

  Ron Paul Fan [16] reageerde op deze reactie.

 11. Wat me ook verbaast is de tegenstelling tussen
  -we gaan democratie brengen in het midden oosten, want die schoften van heersers luisteren niet naar hun onderdanen
  -die onbetrouwbare schoft van een Papandreou wil zijn onderdanen om hun mening vragen. Plasterk vond het een gotspe. Hij dacht zeker:”hier in het beschaafde nederland vragen we nooit wat aan onze belastingslaven’

 12. @Libertariër [12]: Premier Papandreo gelooft in het oordeel van de burgers!

  Vergeet het maar, Papandreou is bang door zijn eigen volk gelynched te worden.

  Gisteren mochten we bij penw al vernemen van een lokale deskundige dat onlangs bij een nationale feestdag de complete ministerraad door een zijingang moesten worden afgevoerd om te worden beschermd tegen een woedende menigte.

 13. Papandreou wil al lange tijd stoppen, maar in een crisis kan dat natuurlijk niet. Door het uitschrijven van een referendum is hij de democratische held. Vervolgens overleeft hij de stemming vrijdag gegarandeerd niet en kan hij zonder gezichts verlies aftaaien.

  Dan komt er een nieuwe regering en de Grieken kunnen vrolijk fluiten naar hun referendum, want de rest van de EU zal dit NOOIT toestaan omdat die ook weten dat er dan beslist een dikke NEE uit gaat komen.

  Politiek probleem opgelost, en het referendum in de prullenbak. Papandreou blij met pensioen en genieten van de miljarden die hij verdiende door op het failliet gaan van zijn land te gokken.

  De EU heeft zich weer van zijn “Democratische” kant laten zien. De rijken Grieken hebben hun euro’s al lang ergens anders in de wereld onder gebracht en Demis en Nana, moeten betalen als de Drachme weer wordt ingevoerd en ze ineens de helft van hun spaargeld en pensioenen kwijt blijken te zijn terwijl ze nog generaties rente moeten betalen.

  IMF, ECB, EFSF, EMS, Barossa, van Rompuy, Lagarde en Juncker super helden en door hun “kundige ingrijpen” (lees dwang,) de euro gered.

  Iedereen zou beter eens goed kijken naar Argentinië wat haast failliet was, maar er nu tien jaar later zonder hulp van kredieten weer flink bovenop gekomen is. Hoogste groei ter wereld en geen enkele inmenging van het Amerikaanse IMF (lees privé bank van de Rockefellers en JP Morgans, die vet geld verdienen aan het verstrekken van noodleningen aan falende economieën.)

  http://www.express.be/business/nl/economy/zou-griekenland-beter-de-argentijnse-weg-zijn-ingeslagen/155317.htm

  Beste mensen het hele politieke circus is doorgestoken kaart en er komt heus geen referendum. Pffffhhh, laat me niet lachen. Democratie, we leven in een Klepto-dictatuur.

Comments are closed.