Vandaag wordt in diverse landen het feest van Halloween gevierd.

Dan komen de geesten van de gestorvenen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen.

Dat is het Keltische verhaal.

In de huidige tijd kunnen we dat vertalen in de geesten van de overheid, collectivisme, inflatie, crisis, betutteling, onteigening en noem maar op. Die er allemaal op uit zijn ons angst aan te jagen, en die trachten hun bedreigingen ook nog uit te voeren

Komen er ook wel eens “goede” geesten?

Wie kan de lezers op één of meer goede geesten wijzen?

9 REACTIES

 1. Ik kan niet een geheel perfecte goede geest naar voren brengen, gelukkig zijn degenen die ik naar voren breng mensen met hun fouten en tekortkomingen. Delen van de waarheid vind ik bij figuren als Hoppe, Ron Paul en Ayn Rand. En Nigel Farage zorgt voor de komische noot in het geheel. Ik ben benieuwd naar de “helden” van andere lezers.

 2. Tja, Halloween. Ik zat 9 jaar geleden met mijn vriendin (vechtgenote, mooie meid met pittig karakter) te dineren in een restaurant en werd daar min of meer lastig gevallen met dit fenomeen, mijn vriendin kreeg een ballon o.i.d. van een monster, de dood.

  Mr. la muerte bleek later een bizar omen voor mij, want twee weken later is mijn vriendin overleden…Dit ‘feest’ heeft voor mij altijd nog een misselijkmakende lading.

  We hadden een paar jaar daarvoor net een behoorlijk dal gehad na kennismaking met de corrupte lokale overheid en zijn trawanten, de jongens van het grote geld die onder de hoede van lokale overheid hun ding kunnen doen. Dit tuig heeft nog veel goed te maken, al doen ze na 15 jaar nog steeds alsof de neus bloed en blijft men gewoon voor God spelen. Het linkse addergebroed pur sang mag als de hoger macht het toelaat nog wel eens met mij om de tafel gaan zitten voor een hatelijk gesprek. Eens kijken of het tuig ook door heeft wat ze zoal in een mensleven kunnen aanrichten. Ik kruis graag, indien nodig, nog eens de degens met ze, de heren van het zogenaamde gemeenschappelijk belang. Zolang ze zelf maar geen drukte en ellende thuis ervaren, dan kan iedereen de hel op aarde van ze krijgen.

  Maar laat dit mijn boodschap zijn; het leven kan gevuld worden met allerlei rijkdommen en de wens of de wil naar een hoger doel, maar een gezellig en knus moment met een ogenschijnlijk simpel bakje thee of koffie op de bank of aan tafel samen met iemand die je dierbaar is (kind, partner, ouders, vrienden of familie) kunnen zomaar, vaak achteraf gezien, de meest waardevolle momenten in je leven zijn (geweest), ook al zien we dat door alle dagelijkse, soms totaal inhoudsloze, beslommeringen vaak niet eens meer zo.

  Ik wens alle politici, machtshebbers, bureaucraten en aanverwante soorten een ‘Happy Halloween’, dat de geesten uw zielloze lijven mogen komen opzoeken!!
  MickeyFlouse [3] reageerde op deze reactie.

 3. @IIS [2]:

  Geweldig dat er ook nog mensen zijn die van de kleine dingen in het leven kunnen genieten; doe ik ook!!!
  Lekker eten, drinken, warme douche; wie het kleine niet eert……, is men tegenwoordig een beetje vergeten geloof ik……., als je dit zegt wordt je voor gek versleten…….

  IIS [4] reageerde op deze reactie.

 4. @MickeyFlouse [3]:

  Ooit struinde ik in het leven wat af op zoek naar meer, ook een restaurant bezoek leek een simpele luxe, maar in het leven is het niet alleen maar pracht en praal of gaat alles van een leien dakje en dat heeft mij doen beseffen dat het juist de kleine, voor het oog zo onbenullige dingen zijn die ons leven meer inhoud, warmte en gevoel dat je leeft kunnen geven…Ik wist al ver van te voren dat veel zaken niet belangrijk zijn, maar ergens had ik schijnbaar de behoefte om eens van de luxere zaken te proeven, en tjee, wat een drukte en ballast je dan krijgt in je leven houd je niet voor mogelijk….En maar de schone schijn hoog houden van een gevuld leven.

  Natuurlijk heb ik ook een bepaalde trots en wens ik soms ‘iets’ te zijn, maar dergelijke theaters voer ik niet meer op. Weg met alle onzin!
  Ik ben niet vies van wat luxe artikelen, ook omdat ik wilde ervaren in dit korte bestaan wat bepaalde zaken, dingen, spullen of overbodige aanvullingen mij zouden brengen, maar wat ik in feite al wel wist, het gaf mij geen voldoening.

  Kijk, als het er is en het is mij gegund en ik mag kiezen tussen een rijk gevuld of een karige leven dan is de keus niet moeilijk, maar zodra ik de meest onmogelijk slagen moet maken om iets te bereiken en mijn ziel moet verkopen om aan een rijk leven te kunnen komen dan laat ik het liever. Een boterham met een lekker kopje thee smaken mij dan duizend maar beter…

  Gezellig voor de tijd dat we het mogen hebben ben ik liever down to earth met de simpele, maar o zo belangrijke momenten.

 5. Ik kwam dit: Op achterwerk van de vpro. gids aan.

  Door,Lotte.

  Meer.
  Ik wil alleen maar meer.
  Er is alleen maar meer.
  Ik krijg allen maar meer.
  Mijn hele leven draait om meer.
  Ik hoef niks.
  Alleen maar meer.

 6. Ik kwam dit: Op achterwerk van de vpro.gids tegen.

  Door,Lotte.

  Meer.
  Ik wil alleen maar meer.
  Er is alleen maar meer.
  Ik krijg allen maar meer.
  Mijn hele leven draait om meer.
  Ik hoef niks.
  Alleen maar meer.

 7. Wie een echte horrofilm wil zien moet even naar deze productie van BZ kijken. Betaald met belastinggeld uiteraard. Leuk getimed, zo met Haloween. Met dank (nou ja) aan GeenStijl.
  7 gruwelijke minuten en 40 even braakopwekkende seconden…

 8. Mijn ‘Goede Geesten’:

  Ron Paul
  Vladimir Putin
  Richard Gage
  David Ray Griffin
  Pat Buchanan
  Paul Graig Roberts
  Lew Rockwell

Comments are closed.