Iedere Nederlander met een IQ boven kamertemperatuur weet dat de massamedia vooral politiek correct berichtgeving bezigt. Nu het einde van de euro in zicht is, waarbij de inhoud van de grootste spaarpot van Nederland (de pensioenfondsen) verdampt met de snelheid van het licht, wordt de samenwerking tussen politiek en pers wel heel erg duidelijk.

Zo mag de pers het woord “pensioenfonds” nimmer gebruiken in artikelen waarin ook de woorden “Griekenland”, “Jan Kees de Jager”, of “reddingsfonds” worden genoemd. Let maar eens op: er wordt immer gesproken over “private partijen”.

Vandaag was er dan eindelijk het onvermijdelijke nieuws op Nu.nl: Pensioenfondsen in acute problemen.In dat artikeltje wordt met geen woord gerept over de oorzaak van die “acute problemen”. Er wordt slechts gezegd dat de problemen bij de helft van de fondsen zo groot zijn dat moet worden gekort op uitkeringen of premies moeten worden verhoogd.

In de reacties op NuJij.nl blijkt weer eens hoe goed het duivelse verbond tussen de politiek en MSM heeft gewerkt: De overgrote meerderheid van de reageerders scheldt op de vermeende bonussen en dure auto’s van de pensioendirecteuren.

Niemand  ziet dat de problemen zijn ontstaan doordat landverrader Jan Kees de Jager de pensioenfondsen eerst heeft verplicht in Grieks staatspapier te stappen, en daarna om 20 tot 50% af te schrijven op diezelfde investering. 

Wanneer worden de mensen wakker?

9 REACTIES

 1. Ik heb 25% onroerend goed, 25% aandelen, 25% valuta en 25% edelmetaal. Ik vind het een beetje eng om alles in edelmetaal te stoppen. Nederland zinkt, maar mijn inschatting is dat dat proces nog decennia gaat duren. Het boek Clash of civilisations van Huntington gaat daarover. Ook in het Nederlands te verkrijgen als ‘Botsing der beschavingen’.

 2. Goed stuk.
  Journalisten en politici hebben het te weinig over de verbanden en verwevenheden tussen Griekenland en de slinkende pensioenpotjes. Het kan niet anders of er zijn verbanden. Ik zie het probleem als volgt: Men rekt de crisis (in de tijd) uit door pappen en nathouden. Op deze manier blijft de hegenomie van de banken, verzekeraarars (zittende politici) en europese bank in stand terwijl de schulden van die banken (ook bij landen) gefiscaliseerd worden en uiteindelijk bij jou en mij terechtkomen. Slecht beleid wordt beloond. Het is goedkoper om 60% van de totale banksector (binnen het jaar) kapot te laten gaan en alleen de pensioenfondsen te redden met gemeenschapsgeld. Daarna moet je welliswaar opnieuw beginnen maar op deze manier laat je de banken betalen voor het onheid dat ze veroorzaakt hebben met hun schuldenpolitiek. Twee jaar ellende ipv twintig is mijn motto. En daarna kunnen we gewoon weer met 63 jaar met pensioen! Een crisis is als een grote schoonmaak. Dat moet vlot gaan. Als de crisis te lang duurt komen potentaten aan de macht en verliezen we onze vrijheden en rechten. (De een zijn dood is de ander zijn brood)

 3. En waarom moeten deze heren dikke bonussen en dure auto’s rijden dan? Een Peugeot 107 van 8000 euro kan deze heren ook zonder problemen op hun bestemming brengen.
  Waarom verspillen ze miljarden aan externe instanties?
  Griekenland krijgt geen rooie cent van onze pensioenen, Societe General, Paris Bas, en een aantal Duitse banken krijgen onze belastingcenten en pensioenen.En wie een beetje doordenkt ziet ook dat uiteindelijk ING en ABN er hun zakken mee vullen.
  En de wapen industrie niet vergeten!!!!!

  Waarom moet het volk opdraaien voor die luxe van die heren die de hele dag over solidariteit lullen?
  Het valt mij op dat het altijd mensen zijn die meer dan een ton per jaar verdienen die hun mond vol van solidariteit hebben.
  Waarom moet een bankier in een hotel van 500 euro per nacht leven?
  Waarom moeten voetballers tot 100 miljoen kosten en moet vervolgens het volk opdraaien voor de kosten bij een dreigende faillissement van zo´n club?
  Kapitalisme is helemaal door aan het slaan! Ten kosten van 70% van de wereldbevolking. Nu gaat het westen zich uit deze crisis redden door super inflatie te creëren. WEER TEN KOSTE VAN DE REST VAN DE WERELD DIE STRAKS WEER MET GIGANTISCHE PRIJSSTIJGINGEN VAN VOEDSEL TE MAKEN GAAT KRIJGEN!!!
  Hoe is het mogelijk dat een figuur op wallstreet de prijzen van voedsel in een arm land aan de andere kant van de wereld kan beinvloeden en tot ongekende hoogtes kan brengen?
  Landen als kenia hebben helemaal geen tekort aan voedsel, maar ze exporteren het liever naar rijkere westerse landen die er meer geld voor geven. Dat hun eigen volk uithongeren doet niet ter zake , en dat hier 70% van de voedsel in winkels totaal overbodig is ook niet.

Comments are closed.