Vrijspreker: Veel libertariërs zien alleen maar slechte kanten aan gedwongen worden door andere mensen, zelfs als die mensen een pet op hebben en in de naam van iemand anders beweren te handelen. U beweert dat dwang goed is voor de mensheid in zijn geheel.

Opperdienaar: Evolutionair heeft een overheid wel degelijk nut. Als je een berg slaven hebt die hun levens aan hun Opperdienaar afstaan, dan is dat een bijzonder robuust systeem tegen extreme droogtes of voedselschaarstes. De soort kan dan overleven, omdat ze zich allemaal opofferen voor de leider, die dan de meeste kans maakt om door de voedselschaarste te komen. Als die dan nog een flinke harem heeft kan de soort enorm snel terugkomen als de voedselschaarste voorbij is.

Vrijspreker: Dus U pleit dat iedereen zijn vrouwen, eten en geld aan U geeft om vruchtbaar te gebruiken?

Opperdienaar: Ja, maar niet uit eigenbelang, maar gewoon omdat het belangrijk is dat de samenleving een snelle start kan maken na grote sterfte door een grote voedselschaarste. Stel dat je 20 zakken aardappels hebt voor 20 mensen en er komt een hongerwinter aan. Als iedereen zijn eigen zak voor zichzelf houdt, is iedereen dood aan het einde van de winter. In een superieur systeem van Opperdienaar met 19 slaven die hun zak aardappelen opofferen, kan de Opperdienaar de aantrekkelijkste 2 vrouwen uitzoeken en samen kunnen ze overleven van de 20 zakken aardappelen (hij 10 en zij 10). De 17 onderdanen zijn dood, maar dat waren ze toch al geweest, alleen is hun lijdensweg nu korter.

Vrijspreker: Maar de slaven hebben ook genen die willen overleven en zullen niet zo maar op willen geven

Opperdienaar: Ze moeten idd gedwongen worden, maar gelukkig hebben ze ingebouwde handvaten om ze te manipuleren wat het een stuk gemakkelijker maakt, zodat je ze alleen aan het einde nog even een nekslag moeten geven. Die ingebouwde handvaten zijn daar blijven zitten vanwege eerder genoemde evolutionaire redenen, het is goed voor de overleving van de soort. Ik draag deze slavengenen niet als Opperdienaar. In de genetica kennen we echter recessieve en dominante eigenschappen. Je hebt 2 genen, 1 van je vader en 1 van je moeder en het dominante gen komt altijd tot uitdrukking. Pas als je 2 recessieve genen hebt, komt die eigenschap tot uitdrukking. Deze is dus altijd minder zichtbaar. Vreemd genoeg is ‘offerdier zijn’ een dominante eigenschap, die het meeste tot uitdrukking komt.

Biologisch gezien is het zowel mogelijk dat mijn nageslacht een manipuleerbare zelfopofferingsslaaf als een Opperdienaar kan zijn. Dit hangt er van af of mijn partner genetisch een heerser/slaaf (heterozygoot) of een slaaf/slaaf (homozygoot) profiel heeft.  In het eerste geval zal 50% heerser worden en 50% slaaf, in het tweede geval zijn het allemaal zelfopofferingsslaven. Alle slaven zijn wel van het type (heerser/slaaf) dus ze dragen wel de mogelijkheid in zich heersers te produceren. Hierbij is het mogelijk dat 2 zelfopofferingsslaven een heerser voortbrengen in 25% van de gevallen (even schrikken). Als 2 heersers een kind voortbrengen, wordt het altijd een heerser. Daarom was al de inteelt van de adel zo’n slecht idee. Je hebt slaven nodig.

Het is ook voor de periode na de hongersnood weer belangrijk dat er offerdieren zijn die zich zonder al te veel problemen naar het altaar laten lokken en met een beetje dwang geofferd kunnen worden voor de glorie van de heerser. Je wilt als roofdier niet zelf al dat gras bij elkaar grazen, maar besteedt dat het liefst uit en pakt de proteïne in 1 keer.

6 REACTIES

 1. @Nico de Geit [1]: Vroeger had je hier dan Beek gehad die zou zeggen:dus libertariërs nemen bavianen als voorbeeld, past mooi bij die rare evolutie theorie van ze.

 2. Maar waarom zou ik me moeten offeren opdat de soort overleve. Mij lijkt een leven zoals ik dat wil leven leuker ook al betekent dat mijn dood. Want dood ga ik toch ook in het geval dat ik me ten dienste stel van de soort.

  pcrs [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Bertus [3]: Jij bent zeker zo’n asociale zelfuitgever die zijn zak aardappelen niet wil afstaan aan mij in het belang van het grote goed? Met jou moet ik denk ik op een andere manier afrekenen.

 4. Toen was de winter voorbij was waren de petatte op.
  En aangezien er geen slaven meer waren om op het land te werken, moest de opperdienaar zijn 2 vrouwen opeten.
  Toen had hij helemaal niemand meer om het vuile werk op te laten knappen.

 5. Je wilt als roofdier niet zelf al dat gras bij elkaar grazen, maar besteedt dat het liefst uit en pakt de proteïne in 1 keer.

  Geweldige uitspraak 😀

Comments are closed.