donderdag, 20 oktober 2011
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Hoe werkt corporatisme?

Het is belangrijk te weten wat corporatisme is. Politici noemen onze huidige economie: “Kapitalisme”, en velen geloven dat. Tegelijkertijd schuiven ze alle fouten van het socialisme in de schoenen van de huidige “kapitalistische” maatschappij.

Maar deze huidige maatschappij is helemaal geen  kapitalisme, maar is Corporatisme.

 

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. bill schreef op : 2

  Ik ben het met je eens dat het corporatisme is, Ron Paul heeft dat ooit eens ietsje duidelijker gesteld, en je ziet het gebeuren;
  www.youtube.com

  rt.com

 2. Ratio schreef op : 3
  Ratio

  Daarom is milieu wetgeving populair bij bestaande bedrijven. Het gaat er niet om dat de milieuregels werken of effectief zijn, nee, ze kunnen er nieuwkomers mee buitensluiten. Probeer maar eens een varkensstal ergens neer te zetten of een fabriekje. Je moet dan allemaal vergunningen invullen en maar hopen dat je ze allemaal krijgt anders ben je je geld kwijt. Geeft voor velen teveel onzekerheid en dus zijn de bestaande producenten beschermd.

 3. J.H schreef op : 4

  Dit laat de ernst van corporatisme duidelijk zien:

  youtu.be

  Dit is de huidige kapitalisme van onze democratische terreur regime.

  De hele documentaire: THE CORPORATION (echte aanrader)

  youtu.be

  (druk op CC voor Nederlandse ondertiteling)

 4. frank schreef op : 5

  .

 5. Albert S. schreef op : 6

  Corporatisme werd ook gebezigd door Mussolini. Het is een virulente vorm van belangenverstrengeling en belangenbehartiging met behulp van de overheid. Met andere woorden het zijn ´partners in crime´ geworden om de bevolking (belastingbetalers en consumenten) te misleiden en op te lichten door middel van enerzijds subsidies (ten laste van de belastingbetalers) en anderzijds te dure producten via beschermingsconstructies en wetgeving (ten nadele van consumenten). We kunnen dit vandaag de dag zien aan de preferente behandeling van multinationals en de bancaire sector ten koste van de rest van de economie.
  Friedrich von Hayek noemde dit ook de syndicalistische staat.

 6. Aequitas schreef op : 7

  Corporativisme in Zuid Europese Landen is iets anders.

  Het betekent het bestaan van ‘lichamen’ in de zin van ‘corpus’
  Iets wat bestaat zoals op de nederlandse universiteiten het Corp (fonetisch Koor), maar dan binnen het kader van culture, politieke of geheime organizaties.

  Zoals de Bilderberggroep, Skulls & Bones, De Vrijmestelarij, Iluminati, Jesuiten en overige katholieke lichamen, Jehova getuigen, Pinkstergemeenschap, Artikel weet ik veel, zoveel …. .

  De meest gevaarlijke van deze corporaties, zijn de geheime elitaire jongens, die elkaar het balletje toespelen, economisch, politiek en sociaal.

  Inderdaad ! Zoals die jongens en meisjes in Brussel, met hun machtswellust en graaizucht.

 7. Holterman schreef op : 8

  ‘Creeping corporatism’ heette het vele jaren geleden. Ik werkte toen eens mee aan een boek daarover, dat op de Nederlandse situatie van toen geënt was; zie:
  H.J.G. Verhallen, R. Fernhout, P.E. Visser (red), Corporatisme in Nederland, Belangengroepen en democratie, uitgekomen bij Samsom, Alphen aan den Rijn, 1980.

 8. Holterman schreef op : 9

  ‘Creeping corporatism’ heette het vele jaren geleden. Ik werkte toen eens mee aan een boek daarover, dat op de Nederlandse situatie van toen geënt was; zie:

  H.J.G. Verhallen, R. Fernhout, P.E. Visser (red), Corporatisme in Nederland, Belangengroepen en democratie, uitgekomen bij Samsom, Alphen aan den Rijn, 1980.