Eerder deze week schreef Ron Paul Fan al dat de PvdA vertelde dat de immigratie van rechts kwam. Vandaag (zaterdag) stond dat ook weer eens in het AD. Martijn van Dam zei daarbij letterlijk: De PVV trekt kiezers omdat er problemen zijn, dus is het niet in haar belang ze op te lossen.
Is dit niet de strategie van iedere politieke partij?

7 REACTIES

 1. Als een partij daadwerkelijk in staat wordt gesteld de problemen op te lossen, is het naar mijn mening wel degelijk in haar belang deze belofte waar te maken.
  Een partij krijgt deze mogelijkheid echter alleen bij een absolute meerderheid, daar zij altijd water bij de wijn zal moeten doen wanneer zij opereert in een coalitie.
  Echter, wanneer in een dergelijke situatie de partij de problemen heeft opgelost, komen er onherroepelijk andere/nieuwe problemen die andere partijen in de kaart zullen spelen.
  Bij een absolute meerderheid zal de partij naar mijn mening dus worden afgerekend op het ‘niet oplossen’ van de huidige problemen, maar ook op het niet oplossen/ontstaan van de andere/nieuwe problemen…
  In een coalitie kan ik mij voorstellen dat de partij de strategie zoals in dit artikel beschreven hanteert.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Dennis [1]:

  Ik heb eerder het idee dat de strategie is om eerst een probleem te maken, (zoals de meeste problemen door de politiek ontstaan) en je dan op te werpen als de redder van het volk!!

 3. Dit is de reden waarom we het beter zelf kunnen doen. Bij politici is hun eigen belang priority one, alle anderen kunnen stikken.

 4. Het nadeel van de democratie is dat het systeem de politicus voortdurend dwingt om in de schijnwerpers te komen, om met ‘issues’ te komen. Onbekend maakt immers onbemind. Hij moet dus komen met oplossingen voor problemen en als die problemen er niet zijn dan moeten ze eerst gemaakt worden. Het issue wordt dan opeens een levensvoorwaarde.

  Waar zou de PVV zijn als Turkije zich definitief terugtrekt als EU-kandidaat?

 5. Het kan best zijn dat de komst van gastarbeiders een idee van rechts was. Maar om de gastarbeiders te laten blijven omdat terugkeer zielig was, dat kwam toch echt van links.

 6. Merkwaardig dat Martijn van Dam het verschil niet kent tussen GASTARBEIDERS en IMMIGRANTEN. Aan GASTARBEIDERS werden oorspronkelijk zware eisen gesteld. Ze mochten niet gehuwd zijn en vooral niet in Nederland blijven wonen. Ten tijde van het Kabinet Den Uyl brak een economische crisis uit. Andere landen stuurden hun gastarbeiders terug. Nederland stuurde niemand terug in tegendeel. Oogluikend werd toegestaan dat werkloze gastarbeiders ten onrechte in de WAO werden gedumpt. Nederland kreeg hierdoor de naam van luilekkerland waardoor nog meer gastarbeiders naar Nederland kwamen terwijl hier toch al velen van een uitkering leefden. Het aantal uitkeringsgerechtigden is tijdens het Kabinet Den Uyl dramatische gestegen.
  Gastarbeiders haalden massaal de rest van hun gezin hierheen terwijl hier toch al een grote woningnood was. Heel veel Nederlandse jonge stellen hebben daardoor jaren extra op geschikte woonruimte moeten wachten. De (basis)scholen in achterstandwijken werden overspoeld met leerlingen die geen Nederlands spraken. Vooral kinderen die van huis uit toch al weinig meekregen werden hier de dupe van. Veel van deze kinderen liepen hierdoor een achterstand op die ze later niet of heel moeizaam hebben kunnen inhalen. De meeste kinderen hebben daar hun hele verdere leven last van. Ook werknemers die toch al een zwakke positie innamen op de arbeidsmarkt zagen hun positie nog verder verzwakken. De overlast en criminaliteit in achterstandwijken nam snel toe. In 1983 publiceerde de SP de brochure “Gastarbeid en Kapitaal” hierin werden de problemen beschreven die de komst en aanwezigheid van gastarbeiders uit achtergebleven gebieden van Turkije en Marokko hier veroorzaken. De SP werd als gevolg van deze publicatie door de PvdA uitgemaakt voor fascisten en uit de Rode familie gezet. De SP mocht bijvoorbeeld jarenlang niet meedoen aan de 1 mei feestelijkheden. De PvdA deed geen enkele moeite om te luisteren naar inwoners van de achterstandswijken.
  In 1988 kwam de criminoloog Kees Loef met het rapport ‘Marokkaanse daders in de binnenstad’ waarin de criminele activiteiten van jeugdbendes in Amsterdam staat beschreven. De PvdA burgemeester Van Thijn deed echter niets met deze informatie. Van Thijn beweerde later dat hij een radicaal plan van aanpak voor Marokkaanse jongeren ontwikkelde. Volgens de socioloog Herman Vuijsje is dat echter onjuist: Van Thijn weigerde het rapport te publiceren en de onderzoeker kreeg een spreekverbod opgelegd en werd uitgemaakt voor racist en Janmaat vriendje.
  Immigratiecijfers tonen aan dat in periodes dat de PvdA in de regering zat het aantal immigranten meestal het grootste is. Zie http://politiekincorrectblog.blogspot.com/

 7. Vertel mij niets, ik heb het goed gevolgd, diegene die werkte was blijkbaar niet goed bij zijn hoofd. De nederlanders gingen de ww in en zwart bijwerken en onder tussen roepen om buitenlandse werkkrachten en de politiek deed zijn ogen dicht om zijn doel te bereiken! Wat een luisjassen die politiek, zo hebben zij het land naar de hel geleid! Niets smerigers als politiek!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.