Mauro werd in Nederland verwelkomd toen hij 9 jaar was. Opgenomen in pleeggezin. Opgevoed. Opleiding scholen, Omgevormd tot een gewone Nederlandse jongen, met gewoontes en alles wat daarbij hoort. Nu wordt hij 18, dus op papier volwassen. En nu, zegt de overheid, moet je wegwezen. Hoe moreel is dat?

 

Hij dreigt nu met geweld, tegen de zin van hemzelf en zijn pleeggezin, uitgezet te worden en gedropt in Angola.

Dit is een onmenselijke onfatsoenlijke behandeling in een beschaafd land.

Natuurlijk wordt er alles volgens de “wet” gedaan.
De wet is echter een papieren bepaling, die jaren geleden door politici zo is omschreven. En het verhaal klinkt logisch dat de wet moet uitgevoerd worden. Iedereen hoort de wet te gehoorzamen.

Maar als een wet leidt tot een dergelijke behandeling als die nu voor Mauro dreigt, kan ik maar één ding constateren:

Die wet is niet goed!

232 REACTIES

 1. Een onmenselijke actie. Je stuurt iemand niet terug die de taal van dat land niet eens spreekt en terug moet naar een land waarvoor Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies heeft afgegeven.
  De jongen is hier volledig ingeburgerd, heeft een pleeggezin waar hij meer dan welkom is en zich thuis voelt.
  Een typisch geval van overheidsbesluiten die te strikt de wet hanteren en ieder menselijk gevoel negeren.
  Schande!

 2. Het zal wel niet om één geval gaan maar om 40.000 per jaar of zo. Als je ze toelaat zit straks de halve derde wereld hier.

  Waarom worden dat soort personen altijd naar rijke landen gestuurd, platzak?

  Als anderen die persoon toe willen laten of in huis willen nemen moeten ze dat zelf weten. Als ze ook maar voor de kosten opdraaien.

  Igor [6] reageerde op deze reactie.
  Verwilderd [11] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [12] reageerde op deze reactie.
  Damiaens [179] reageerde op deze reactie.

 3. @Nico de Geit [3]:
  Ehhhh? Wat heeft jouw antwoordt te maken met het artikel? of had je gewoon ff zin een jouw in wat dom racistisch geblaat?

  Ik bedoel maar racisme moet kunnen maar je laat weer eens zien dat de geit ook ongelooflijk stom kan zijn, als je verder wil discussiëren in termen als “ze” en “wij” kijk dan even naar “onze” mensen in het buitenland, nee het is niet eerlijk dat we collectief betalen voor immigranten maar het stelen van andermans grondstoffen is ook niet eerlijk, nee 2x fout maakt het niet goed maar als je het geheel bekijkt en het individu voorop stelt dan kom je denk ik toch tot andere conclusies.

  @Hugo [4]:
  Nou kom op vertel?

 4. Iedereen hoort de wet te gehoorzamen.

  Nee hoor !

  Hoeveel voorbeelden wil je hebben ?

  10……100……1000 ?

 5. Detroit stond 50 jaar geleden bekend als het Amerikaanse Parijs. Toen was het nog 90% blank en centrum van de Amerikaanse autoindustrie.

  Nu is Detroit voor 90% zwart en een complete hell hole, zoals overal waar Afrikanen in aantallen domineren, ongeacht of in Afrika of in Amerika of in Europa, zoals in die vreselijke banlieu of Bijlmer.

  Neo-bolsjewiek Igor heeft echter die import nog nodig als proletariaat voor de komende geplande revolutie.

  Tha Analyzer [35] reageerde op deze reactie.
  Dijk [48] reageerde op deze reactie.

 6. @Nico de Geit [3]: Gelijk heb je …liefdadigheid betalen ze dan ook zelf maar . En politici zou ik voor EU-flaters ‘hoofdelijk’ verantwoordelijk willen stellen voor alle materiele en immateriele schade die hun wanbeleid op gaat leveren… Signaal prima afgeleverd : koffers pakken en wegwezen. Mag de linkse tamtam de rest wel doen om ’n hoop nieuwe ‘zielige Mauro’s ‘ tegen te houden.

 7. Ik vind het woordbreuk, namelijk van een in het handelen van de overheid ingesloten belofte. Ik heb altijd gedacht, dat Nederland een natie van gristenen, kristenen en humanisten waren, waar principes als: “Gij en zult geen woordbreuk plegen” hoog in het vaandel stonden. Moge de Heer de gesel der Muzelmannen nog harder over het land laten knallen dan die der Noormannen.

  Ron Paul Fan [30] reageerde op deze reactie.

 8. @Igor [8]: Ik ga er geen rationele discussie over aan het heeft geen zin

  Klopt, die rationele discussie zou jij alleen maar verliezen. Dat voel je al aan je theewater. Dus neem je de benen.

  Doe de groeten aan Boris en Iwan, beste Igor. En denk je aan het afstapje?
  rob [39] reageerde op deze reactie.

 9. Deze jongen kwam op 9 jarige leeftijd naar NL. De moeder heeft de jongen op een vliegtuig gezet richting NL?? Ergens vreemd, want waar heeft ze de vliegticket van kunnen betalen en waarom heeft ze deze jongen op het vliegtuig gezet en hoe kwam ze erbij de jongen naar NL te laten vliegen en niet naar een ander willekeurig land? Was het kind in Angola in levensgevaar of kon en wilde de moeder niet meer zorgen voor het kind?

  Of is het kind geronseld door instanties die daar hun brood mee verdienen (kindersmokkel)? Want het verhaal is niet helemaal duidelijk. Nog gekker vind ik dat een Angolees kind zomaar hier naar toe kan komen en dan zonder meer bij pleegouders wordt ondergebracht met medewerking van de overheid. Erg vreemd dat zoiets gewoon kan.

  Het kind kun je niets verwijten want hij werd als 9 jarige hier naar toe gehaald, de jongen was overgeleverd aan de moeder, aan (commerciele?) instanties en een overheid die hem hier 9 jaar tolereerden.

  Hoe is het overigens mogelijk dat economische vluchtelingen, massa moordenaars en andere delinquenten of illegalen die hier misdrijven begaan kunnen blijven, maar kinderen die hier lange tijd wonen en een studie volgen, nimmer met justitie in aanraking zijn gekomen zonder pardon wel het land uit kunnen worden gezet.

 10. @Ron Paul Fan [5]:

  “…Dat joch is onder valse redenen het land binnengekomen….”

  Ja hoor, dat joch van 9 jaar had een duivels plan ontwikkeld. Na uitgebreide studie koos hij uit om naar Nederland te gaan, want daar wonen allerlei socialisten die me ongezien opleiden tot een topbaan.
  En in ht duivels plan van een 9-jarig kind liep het mis, want de wet zegt dat je op 18 volwassen ben. En opleiding afmaken schijnt er dan ook niet bij te zijn.
  Gewoon oprotten!
  Mooi land in Nederland!!

  Ron Paul Fan [26] reageerde op deze reactie.

 11. @Hub Jongen [15]: Het hele verhaal behelst het SNRL : Subsidie Netwerk van Reli Links. Dat dondert in mekaar ..Mag om mij ook want je wilt niet als monddood gemaakte belastingbetaler opdraaien voor alle hobbies van ze . Ook niet voor de idioot dure hobbies van reli -linkse EU-‘democreaten die het allemaal ook zo goed weten’. Het is wel mijn belastinggeld en ik wens niet aan dat potverteren nog heel veel langer deel te nemen. Mijn wraak komt nog wel en m.n links zal het dan gaan ontgelden

 12. @Verwilderd [19]:

  “….want je wilt niet als belastingbetalers opdraaien voor alle hobbies van ze ……”

  Natuurlijk. Maar je weet toch wel dat dit is waar de vrijspreker naar streeft?
  Lees de Missie: De Vrijspreker streeft naar een maatschappij waarin ieder mens soeverein is: ieder mens heeft het recht zijn leven te leiden zoals hij zelf wil, zolang hij datzelfde recht van ieder ander respecteert.

  Of nog beter luister naar 7 minuten “Philosofie vande Vrijheid””:
  http://www.vrijspreker.nl/wp/de-filosofie-van-de-vrijheid/

  Verwilderd [21] reageerde op deze reactie.

 13. @Hub Jongen [20]: Zeker ..maar of iedere vrijspreker tegelijk met vrijspreken ook z’n portemonnee in de gaten blijft houden twijfel ik nogal eens aan 🙂

 14. Terug sturen, waarom?
  Wie is slachtoffer van zijn verblijf in Nederland?

  De meest gangbare reden dat mensen uit ontwikkelingslanden naar Nederland willen komen.
  En.
  Reden dat veel Nederlanders terecht tegen de inloop van grote getalen buitenlanders zijn.
  Zijn “sociale” voorzieningen.

  Zonder “sociale” voorzieningen zou Nederland een stuk minder aantrekkelijk zijn voor buitenlanders.

  Zonder “sociale” voorzieningen kunnen buitenlanders niet middels de staat uit de ruif van Nederlanders eten.

  Nederlanders zouden vrij buitenlanders onderdak op eigen kosten en verantwoordelijkheid uit kunnen nodigen.

  De buitenlanders die dan in Nederland zijn, zijn productief.

 15. @Hub Jongen [17]: Ja hoor, dat joch van 9 jaar had een duivels plan ontwikkeld.

  Niet hij maar zijn moeder. Plus die hele zieligheidsindustrie in Nederland die er bovenop springt. Tot aan Pauw en Witteman aan toe. Alleen met het doel een toekomstig links kiezertje hier te houden.

  Het was al jaren duidelijk dat de regels waren dat Mauro hier mocht blijven om zijn school af te maken tot hij hij meerderjarig was geworden.

  Hij is geen asielzoeker. Hij is door zijn moeder op het vliegtuig gezet met voorbedachte rade om Nederland met de kosten van zijn opvoeding op te zadelen. Dat is geen asielzoeker.

  Vraag trouwens aan een IND-er bij een pilsje hoe het zit en hij zal zeggen dat 98% van de gevallen die de IND te behandelen krijgt gewoon fake zijn. Daarom zeg ik: afschaffen, dat hele asiel. Zet maar een stel containers neer met een waterkraantje en blikken soep ergens in een woestijn. Wedden dat er geen asielzoeker langs komt?

  De enige ‘asielzoekers’ zijn per definitie diegenen die een mensensmokkelaar kunnen betalen of een vliegtuigkaartje.

  Even ter herinnering: de modale Nederlander moet 1 maand per jaar werken om al de kosten op te hoesten voor die immigratiegekte (Lakeman, 1999). Wanneer wordt dat 2 maanden, wanneer 3 maanden? En ondertussen wordt ons land overgenomen. Wij worden gekoloniseerd. We worden geterroriseerd. Wij zijn het aan onze kinderen verplicht om hier tegen in het geweer te komen. Als het moet hardhandig. Waarom zouden we wel Spanjaarden eruit mogen gooien die ons terroriseren?

  Het wordt hoog tijd voor een nieuwe Gouden Eeuw.

 16. @Nico de Geit [24]:
  Het heeft zeker met welvaart te maken.
  Mensen zullen allereerst aan eigen welvaart moeten denken, voordat aan de welvaart van een ander gedacht zou kunnen worden.

  Dat doen veel buitenlanders.
  Helaas helpt de staat om geld bij Nederlanders te stelen om dit aan de compleet vreemde nieuwe bewoners te schenken.

  De schuld ligt bij dit systeem van de staat, de “verzorgingsmaatschappij”.
  We zouden een heel ander soort buitenalnders kennen zonder dit verwerpelijke systeem.

  Ugh [84] reageerde op deze reactie.

 17. @Nico de Geit [25]: Ik denk dat er een sociaal-economische ramp voor de deur staat.

  Die staat sowieso voor de deur. Die EU-vergadering van gisteren heeft een en ander met een jaartje of wat vooruit geschoven. Nu is Amerika die aan zet is om een paar meter dichter naar de afgrond toe te bewegen. Het gaat een race worden om wie als eerste in het ravijn kukelt.

  En alles gaat tegelijk komen:
  – financieele implosie (Great Default)
  – economische implosie tgv astronomisch stijgende energie- en grondstoffen kosten
  – ethnische strijd

  Vroeger dacht ik aan 2020, tegenwoordig weet ik dat het veel eerder gaat komen.

 18. @Vilseledd [13]: Ik vind het woordbreuk, namelijk van een in het handelen van de overheid ingesloten belofte. Ik heb altijd gedacht, dat Nederland een natie van gristenen, kristenen en humanisten waren, waar principes als: “Gij en zult geen woordbreuk plegen” hoog in het vaandel stonden. Moge de Heer de gesel der Muzelmannen nog harder over het land laten knallen dan die der Noormannen.

  Onthullend. Dus jij geeft toe dat er sowieso een ‘gesel van de Muzelmannen’ zit aan te komen (heb je gelijk in) maar tegelijkertijd hoop jij dat die de Nederlanders zo hard mogelijk gaat treffen. Lekkere jongen ben jij. Ben jij een Nederlander? Surinamer? Antiliaan? Moslim?

  Maar je hebt gelijk, er zit hier een bloedbad aan te komen die erger zal zijn dan alle gecumuleerde conflicten in de gehele vaderlandse geschiedenis bij elkaar. Dat valt niet meer te ontlopen.

  Oh, en welke ‘woordbreuk’ hebben wij gepleegd? Wij voeren alleen maar de regels uit.

Comments are closed.