Door tijdgebrek konden wij de laatste paar dagen niet voldoende aandacht schenken aan de wereldwijde ontwikkelingen van de ontevredenheid van mensen. Veel mensen beginnen te voelen dat de manier waarop overheden de samenleving besturen, niet juist en zelfs slecht en immoreel is. Maar doordat ze zodanig beïnvloed zijn door opleiding, overheid en media, kunnen ze niet de vinger op de juiste wonde plek leggen.

De vrijspreker wil graag dieper op deze ontwikkeling doorgaan, en vraagt u daarom voor uw inbreng via een onderstaande reactie.

Ondertussen kijk eens naar onderstaand NOS-bericht en naar wat er zaterdag in Amsterdam gebeurt. 

NOS:   Occupy Amsterdam, wie zijn het?
 Door redacteur Emil van Oers

Zaterdag zal het Beursplein in Amsterdam worden bezet door betogers van de inmiddels internationale Occupy-beweging. Wie zijn de demonstranten en wat willen ze? NOS Net sprak met initiatiefnemers en demonstranten.

De protesten die begonnen op Wall Street verspreidden zich snel over de VS en bereiken nu ook West-Europa en Nederland. Op de Facebook-pagina Occupy Amsterdam zeggen inmiddels meer dan 2500 mensen naar het Beursplein te gaan zaterdag.

Geen leider
Iemand van de organisatie aan het woord krijgen is lastig, want die is er niet, zegt Seth Lievense (26), die we wel initiatiefnemer mogen noemen. “Het is echt grassroots. Iedereen is individueel geïnspireerd door Occupy Wall Street. Het is voor het eerst dat er op wereldschaal tegelijk zulke demonstraties plaatsvinden.”

“Alle initiatieven komen van individuen”, zegt Lievense. “De een heeft de Facebook-pagina aangemaakt, anderen maken een website. Vanuit die samenwerking is een platform ontstaan. Eigen inbreng. Dat is ook precies de gedachte.”

Niet één ideaal
Wat nog meer precies de gedachte is, is moeilijk vast te stellen. Er zit niet één politiek ideaal achter. “Het is niet links of rechts. Het is open, anders”, zegt ook initiatiefnemer Freddie Klifman (30).

“Het gaat erom dat mensen hun mening kunnen geven, maar het heeft geen politieke kleur. Alle politieke stromingen zijn vertegenwoordigd. Dat is het unieke eraan.”

Monetaire systeem
Wat wel centraal staat in de Occupy-beweging, zoals die ook is ontstaan in New York, is de aversie tegen het monetaire systeem en de daarbij horende hebzucht, zeggen Klifman en Lievense. “Het is crisis na crisis, maar er is na 2,5 jaar niets veranderd”, zegt Klifman. “De beurskredieten, de bonussen, de hebzucht. Het gaat gewoon door.”

“In de jaren zestig kon je aankloppen bij de overheid en die konden dingen veranderen”, zegt Lievense. “Maar de regering is nu zo onderhevig aan het monetaire en economische systeem dat je je kan afvragen: hoe democratisch is onze democratie nog?”

Klem op de keel
Dat vindt ook Sandra (39), die zaterdag op het Beursplein gaat demonstreren: “Ik ben het vooral niet eens met hoe de banken in elkaar zitten. Ze blijven maar geld naar zich toe trekken en spelen zo met de mensen. Er worden miljardenschulden opgebouwd en ze blijven zichzelf maar uitkopen. Als ik rood sta moet ík het wel binnen drie maanden terugbetalen. Zij komen er makkelijk van af.”

“Het is de ultieme vrijheid als je niet afhankelijk van instanties hoeft te zijn”, zegt Sandra. “Het voelt als een klem om de keel als je gevangen bent door geld. De liefde voor geld is de wortel van alle kwaad. Het geeft mensen macht en dat maakt ze corrupt.”

Organisatie
Ondanks dat er geen leiding is, vergt een demonstratie van grote omvang wel organisatie. Dat wordt volgens Lievense door de demonstranten zelf geregeld: “Er is bijvoorbeeld iemand die een wifi-netwerk levert en er is ook een restaurant in de buurt dat eten heeft aangeboden.”

Volgens Klifman gaat het met de organisatie de goede kant op: “De meeste essentiële dingen zijn al geregeld. Veel mensen hebben iets aangeboden. Ook zijn er bijvoorbeeld workshops waaraan je kunt deelnemen en er is een kinderhoek. Overal is aan gedacht.”

De Occupy-protesten worden gekenmerkt door demonstranten die tenten opzetten om de pleinen 24 uur per dag bezet te kunnen houden. Of dat vanaf zaterdag in Amsterdam ook het geval is, weet nog niemand. “Ook dat hangt van de individuen af of ze een tent opzetten.”

Politie
Er wordt opgeroepen tot vreedzaam protest. Toch hebben de Occupy-protesten in de VS regelmatig geleid tot arrestaties en confrontaties met de politie. “Ik ben daar helemaal niet bang voor”, zegt Klifman.

“Het wordt door de politie begrepen. De gesprekken zijn gaande. Maar er bestaat altijd een kans dat het misgaat, want je weet niet wie er komen en hoe groot de groep wordt.”

Nadenken
Waar het protest precies toe moet leiden, is nog niemand helemaal duidelijk. “Wat ik hoop doet er niet zo toe”, zegt Lievense. “Ik wil gewoon dat er wordt nagedacht over alternatieven voor verandering. We gaan niet alleen demonstreren. We moeten ook constructief nadenken over de dag van morgen.”

Ook Sandra weet niet precies waar de betoging naartoe gaat. “Maar als ik iets kan doen, al is het maar een fractie van een procent van de verandering, dan doe ik dat”, zegt Sandra. “Ik ben niet zo van het kamperen, maar ik heb een logeeradres. Ik zie daar wel hoe lang ik blijf.”

Geplakt uit <http://nos.nl/artikel/303256-occupy-amsterdam-wie-zijn-het.html>

69 REACTIES

 1. @Cassandra Troy [29]: Goed gezien. OWS bestaat uit de ‘entitlement’ generatie, lieden die menen overal ‘recht’ op te hebben. Helaas kent het Nederlands geen goed woord dat het verschil tussen ‘rights’ en ‘entitlements’ beschrijft.

  OWS is pro-ObeyMe, pro een grote staat en gratis geld. Lees ook Michael Hurd op Capitalism Magazine.

  En lees ook Oproep op Kleintje Muurkrant. Geeft precies aan waarom dit geen liefhebbers van vrijheid zijn.

  Nihilisten.

 2. Zolang mensen die dit soort protesten organiseren een “vergunning” aanvragen en een plekje toegewezen krijgen gaat er niks veranderen, aan de andere kant je moet ergens beginnen dus wie weet waar het op uit loopt.

 3. De “socialistische en méér “entitlements”elementen lijken te overheersen. Toch zijn er ook veel personen die de centrale banken (=overheid) als oorzaak zien.
  Grote vraag of die laatsten een kans krijgen.

  Interessant is dat deze acties over de hele wereld op gang komen..
  Zie bvb:
  waarin onder andere:
  “Whatever they call themselves, the movement, which has won high-profile backing from Joseph Stiglitz, the former chief economist of the World Bank, and Paul Krugman, winner of the Nobel Memorial Prize for Economics, has clearly tapped into a vein of popular dissatisfaction with high unemployment and cuts to social programmes while banks receive trillions in bail-outs. The protests have since spread to over a 150 cities around the world.

  On Saturday, demonstrations are planned in 951 cities and 82 countries, the movement claims.

  The Hungarian EU commissioner, who had a long history on the academic left before joining the EU executive, said: “I am absolutely sympathetic about exposing indignation about unemployment.”

  However, he criticised their targetting of EU institutions: “They should be aware that the Spanish situation was not created here … to target the European Commission is probably not right.
  “They should go to Frankfurt instead,” he joked in a reference to the headquarters of the European Central Bank.

  Igor [34] reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan [35] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [33]:
  Als die EU commissioner zo sympathetic is moet ie er bij gaan staan, anders is gewoon het zoveelste voorbeeld van bullshit van een politicus.

 5. de eerste stap is gezet, de protesten. daarna komt massal burgerongehoorzaamheid zoals geen belasting betalen en claimen je naam die de overheid gebruikt om een stroman van je te maken denk ik. vergeet niet woorden te zeggen als, innelijke vrede, liefde, overvloed, samen, kracht, eenheid daarmee winnen we van ze, omdat steeds meer mensen over de brug zullen gaan lopen naar echte verbeteringen die duurzaam zijn voor het individu.

  vertel wat je wilt, niet wat je niet wil. je bent je eigen schepper van de werkelijkheid.

  ik zie dat morgen en daarna mensen die slapen sneller wakker worden. volgens de maya kalender volgens Johan Oldenkamp gaan een strong maken van macht naar kracht.

  maar ik moet ook niet vergeten over WO3 die zou mogelijk komen. misschien gaat dat ook gebeuren, maar vertrouw op je eigen waarheid, maar laat de ander in zijn waarde als die een andere visie heeft.

  en stel dat het lukt om de koning van de troon te halen. wat gaan we daarna doen?

 6. De reacties hierboven lezende lijkt het mij sterk dat dit de grieven zijn van de bevolking. Er wordt teveel op één hoop gegooid.
  Nu klaagt niemand voor niets, maar het ongenoegen hoeft niet hetzelfde te zijn als wat de klager beweert.
  Wat is het probleem wel? Ik doe een gooi:
  – NL heeft een bestuurlijk waterhoofd:veel rapporten maar weinig echte probleemaanpak.
  – huizenprijzen zijn veel te hoog. Volbouwen dat groene hart.
  – belastingen zijn te hoog en worden nu uitgedeeld aan landen waar wij niet (uit vrije wil) solidair mee zijn.
  – te weinig ondernemerschap, gebrek aan innovatie
  – bestuurlijke klasse verrijkt zich, salissen en bonussen zijn exorbitant hoog terwijl verzorgingsstaat kraakt. Dat steekt.
  – EU dreigt een EUSSR te worden, een enge socialistische heilstaat.

  De schuld eenzijdig bij de banken leggen gaat mij te ver.
  Ik geloof in vrijhandel en individule vrijheid.
  Daarnaast is een goed rechtssysteem nodig om tevoorkomen dat geld gelijk wordt aan macht.

  Mijn bejaarde buurman wordt tegenwoordig agressief als hij zijn energienota ontvangt. Niet (alleen) door de hoogte daarvan maar vooral omdat hij niet meer begrijpt wat er staat. Te ingewikkeld geworden. Vroeger kon hij alles op de stuiver
  narekenen.
  Misschien verklaart dat iets: wat nu in de politiek en in het bankwezen gebeurt snapt (bijna) niemand, wat paranoia en agressie veroorzaakt omdat een verbaal weerwoord er niet in zit.

  Hub Jongen [38] reageerde op deze reactie.
  vrijeradikaal [40] reageerde op deze reactie.
  thonon [67] reageerde op deze reactie.

 7. @David [37]:

  Goede Punten die je stelt. Zou je verder kunnen uitwerken?
  In een artikel?

  “De schuld eenzijdig bij de banken leggen gaat mij te ver.”

  Maar dat zou ook verkeerd zijn. Banken doen verkeerde dingen met de macht van de overheid achter de hand. De overheid maakt de regels, legt ze dwingend op, maakt geld uit dunne lucht. Banken maken daar gewoon slim/sluw gebruik van.

  Schuld overheid!
  Begin oplossing met sluiten/ afschaffen van de Centrale banken: DNB en ECB.

  vrijeradikaal [42] reageerde op deze reactie.
  David [64] reageerde op deze reactie.

 8. @jeanine hoefnagels [10]:

  gristenen en de salon-socialisten

  Oh ja ?

  En de VVD heeft NIMMER in de regering gezeten , en het “hervormingen ” bekkende clubje der deh66-ers ook niet.

  Gohhhh…boeh…nu weten wij waar de boeven zitten !

 9. Ik roep het al jaren wat bij heel wat mensen de lachspieren heeft geactiveerd.
  Er is een wereldwijde opstand aan het broeien en het westen heeft met de vanuit het buitenland in scene gezette opstanden heel wat kunnen bereiken maar gaat nu kennis maken met het BOEMERANG EFFECT.
  De leerling (lees Libie , Egypte ,Jordanie ,Libanon ,Jemen etc ) passen de waterval van valse Twitter,facebook,hyves,linkT etc nu in omgekeerde richtin toe en met succes.

  Kijk in ieder werelddeel is er een groep die onvredig is met de bestaande structuur.In ieder werelddeel kun je met het in scene zetten van een gebeurtenis die kleine onvrede ombuigen naar een hevige confrontatie waardoor de spanningen in enkele dagen tot weken zo kunnen oplopen dat de rest van aanval en verdrevenheid een eigen leven gaan leiden die net zo onvoorspelbaar worden als het weer.

  De HEERSENDE ZELFVERZONNEN ELITE weet dat die opstand eraan zit te komen en dat zij d egroep zijn die net als bij alle oorlogen en opstanden van onze wereldgeschiedenis de eerste zijn die onderste boven aan de bomen komen te hangen.

  De enige manier waarop men dit denkt te kunnen voorkomen is een NEW PEARL HARBOR EN NA 11 SEPTEMBER moet men met een meer geloofwaardiger alternatief komen ter onderdrukking en dat is de MEgA TSUNAMIE die de VS zou moeten Treffen.

  Occopy Tsunamie of moet je de woorden juist omdraaien.De Occupy bewegingen en alle losse supporters vormen een bedreiging voor de monopolie van de macht van Bijvoorbeeld de BILDERBERG GROUP. Door nu een mega natuurramp te verorzaken middels het gebruik van HAARP kan men de bevolking de angst bezorgen waardoor zij zich aan vastklampen aan een Overheid die PSY-OPS tot kunst verheven heeft.

  Vroeer hoorden we nooit iets over rare kleurverschijnselen en luchtspiegelingen in de tijd rondom een natuurramp als een AARDBEVING,TSUNAMIE,ORKAAN etc.
  Maar ineens was het er nu schijnt er bij iedere natuurramp een special effect lichtshow geboekt te zijn bij HANS KLOK.

  Maar wat raar dat die verschijnselen reeds door Nicola Tesla in verband met zijn experimenten al wordt beschreven en dat hij zelfs moest vrezen voor zijn leven nadat er vee stierf in d eomgeving van zijn test locatie.Deze toren heeft hij naar het schijnt na deze geslaagde of juist mislukte test vernietigd.

  Was hij geschrokken van de mogelijkheden van zijn ontdekking of was hij juist bang wat er met die mogelijkheden gedaan zou kunnen worden door kwade machten in het wereldrijk.

  Stel je voor dat die MEGA tsunamie er komt wat zijn dan de gevolgen voor die wereldwijde opstand.Juist die stopt abrupt omdat men ze wonden wil likken en anderen troosten.En de heersende macht kan weer de redder in Nood spelen.

  BILDERBER EN BEA HEBBEN EEN NIEUWE PEARL HARBOR NODIG om te overleven in hun machtspositie.

  Geachte landgenoten bij spreek ik mijn OPRECHTE deelneming uit bij ons getroffen volk en wij zullen samen bla bla bla bla.
  Idem zal OBAMA het verwoorden maar dan in het Engels natuurlijk of post hij ook berichten op Vrijspreker al dan niet met een gehacked account.

  Maar deze vrijspreker gaat salpen de wekker rammelt weer om 04.00 en een dag van 12 tot 15 werk uren ligt weer in het verschiet en dat allemaal voor GRIEKENLAND middels de LOONBELASTING

 10. @Hub Jongen [38]:

  Schuld overheid!
  Begin oplossing met sluiten/ afschaffen van de Centrale banken: DNB en ECB

  Wie heeft de schuld ?????????????

  Wij allemaal….ja allemaal ….wij lagen op ons rug in Benidorm , en als je iets riep : joh…niet seikuh joh.

  Hoe ik al niet ben uitgelachen op feestjes , als ik al zo vroeg als 1996 uitriep : deze hele hele hypotheek en krediet hysterie klapt binnen tien jaar ineen.

  Goed ik zat er twee jaar naast……..maar toen ik die Gerritje Zalm zo grijnzend met dat taartje zag sluipen , wist ik al dat die hele overheidsbegoting als los zand aan elkaar hing.

  In werkelijkheid was de gehele Economische Unie al geruime tijd bezig als een plumpudding zachkens aan in elkaar te zakken , en slechts door hypes en mythe heeft men het onvermijdelijke naar achteren geschoven.

  En dit is wel de schuld v/d overheid : zij zijn te kortgeschoten in het onderwijs , zij hebben nagelaten mensen uit te leggen wat geld is .

  Mensen begrijpen niet wat geld is……het is buiten hun “waarnemingshorizon ” , en er is om begrijpenlijke reden geen urgentie voor bepaalde groepen om daar spoedig verandering in te brengen ( en zeker de huidige regering niet – de stront vliegt de doofpot uit-).

  vrijeradikaal [43] reageerde op deze reactie.
  Igor [48] reageerde op deze reactie.

 11. @vrijeradikaal [42]:

  Oh ja ..sorry.

  Nogmaals….denk jij dat de begroting in Nederland , laat staan Europa anders ineen geflanst wordt ?

  Die hele Haagse c.q. Brusselse feestmutsen kolonie heeft nog niets geproduceerd dat een accountants verklaring heeft losgekregen , ……..denk je dat dit zomaar is ?

  Willem Middelkoop heeft hier wel eens iets over gezegd ( en verdween vervolgens rapide v/h scherm ) , dat de cijferbrij simpelweg compleet bij elkaar gelogen word.

  In weze in de complete EU een groot Griekenland……en daarom : wake up and caution….ramp ahead.

  Crash Course: Chapter 16 – Fuzzy Numbers by Chris Martenson

  Amerika 2008 nu 2011 situatie beter of slechter ?

  http://www.youtube.com/watch?v=zPkTItOXuN0

  Nogmaals….nogmaals…en ehhhh…nogmaals.

 12. Een kennisje van me (interieurverzorgster) vertelde me gisteren op een feestje dat ze bij het zien van het ochtendnieuws op RTL-4 bijna kookte van woede. Schijnbaar had e.o.a. professeur ‘onderzocht’ en ontdekt dat mensen tegenwoordig meer (prive-tijd) hebben dan vroeger. Dat ze gemiddeld 6 uur per dag in de arbeid participeerden, en dat daar dus nog wel een paar uurtjes bij konden. Bovendien werd het onderwerp tamelijk breed uitbelicht, naar het schijnt.

  Ik zeg dus “ja, die paar uurtjes extra da’s natuurlijk voor Griekenland. Maar d’r komen nog een paar landen bij hoor, en de EU weet drommels goed dat een dag er 24 heeft, dus er valt nogal wat te redden voor de EU in elkaar sodemietert!”

  Ze vertelde me dat ze zo boos was geworden, dat ze het er smorgens op het werk gelijk met haar collegae over had gehad. En toen kwamen de verhalen (beoordelingen) over ‘het nieuws’ pas echt los…

  Mijn conclusie: mensen hebben drommels goed door dat ‘het nieuws’ geen nieuws meer is, maar propaganda. PURE propaganda. Mensen op ALLE niveau’s, in alle lagen van de samenleving WETEN en VOELEN dat drommels goed aan. Ze begrijpen perfect dat ze worden belazerd!

  Het redden van de Euro en EU, is in de minds van de allermeesten daarom een reeds lang gepasseerd station. En alleen al vanwege dit feit zullen de Euro en de EU dus ook NOOIT gered kunnen worden. Het is immers onmogelijk om iets in leven te houden dat niet wordt gewenst!!!

  Gelukkig maar.

  vrijeradikaal [45] reageerde op deze reactie.
  Sander [46] reageerde op deze reactie.

 13. @Sander [44]:

  Een kennisje van me (interieurverzorgster) vertelde me gisteren op een feestje dat ze bij het zien van het ochtendnieuws op RTL-4 bijna kookte van woede.

  Dan maakt de stelling : het maakt niet uit wat je doet als economische overlevings-strategie , en daarmee het kaste pricipe verlatend.

  Inzicht is niet gebonden aan een staats ideologie inzake onderwijs.

  Dus : ik ben professor en wetend , en u zijt schoonmaker dus ondeskundig , dit gaat niet meer op , maar waak voor de u aangeboden “bevrijdings-theologie”.

  Vrijheid komt met een prijs.

  Onderhandel…….en je kan altijd nog nee zeggen.

 14. @Sander [44]: Hier overigens een link naar het gewraakte rapport dat ik zojuist vond in het PvdA partijblad, het communistenvodje, De Volkskrant.

  http://www.vkbanen.nl/banen/artikel/Rapport-Het-valt-wel-mee-met-dat-druk-druk-druk/708865.html

  En wie schrijft dat rapport? het Sociaal Cultureel Planbureau SCP!

  Jammer dat ze niet spreekt over uitzonderingen zoals de politie. Want die hebben helemaal geen tijd meer voor hun werk, zodat alle burgers noodgedwongen door de overheid worden opgeroepen om boeven te gaan filmen. En dat is nog nooit eerder in de geschiedenis voorgekomen…

  Maar dat filmen van al die boeven, zou het SCP dat ook in hun rapport hebben meegenomen?!

  STELLETJE ZEVERZAKKEN!

  vrijeradikaal [47] reageerde op deze reactie.

 15. @Sander [46]:

  Jammer dat ze niet spreekt over uitzonderingen zoals de politie. Want die hebben helemaal geen tijd meer voor hun werk.

  Echt waar ?

  In 40-45 hadden ze er 20.000 en werkten 120.000 joden fluks het land uit.

  Anno nu hebben we er 80.000 en ze komen nog steeds te kort , goh…grote plannen in Den -haag.

  Fuck toch op man….belasting dienst , douane , dierenpolitie….oh ja private veiligheidsdiensten , waterpolitie , warendienst , en excusses aan elke “randdebiel”die ze nog niet in uniform hebben weten te hijsen.

  Houd toch op man….we komen langzamerhand om in de politie…..opzouten met dit gelul.

  Igor [49] reageerde op deze reactie.
  Sander [51] reageerde op deze reactie.

 16. @vrijeradikaal [42]:
  Daar heb je een goed punt;
  Mensen begrijpen niet wat geld is……het is buiten hun “waarnemingshorizon ”

  Als mensen openstaan voor een discussie over de belangrijke zaken is dit meestal het punt waarop de ogen een beetje wazig woorden,meestal laad ik er daarbij, kost soms ook tijd om na te denken en tot inzicht te komen, plant the seed then give it time to grow.

 17. @Dijk [24]:
  wie verdienen er aan de oorlogen, het in stand houden van de grote legers met overbodige dure machines? Wie financieren oorlogen, revoluties en opstanden? Juist, banken! Soldaten zijn slechts volgers die volgens de bevel is bevel structuur zich iedere keer maar weer naar de strijdgebieden laten sturen zonder vragen te stellen. Thomas Jefferson had dus gelijk net zijn stelling dat hij banger is voor een (centrale) bank dan voor “standing armies”.
  Die politici of overheidsdienaren zijn slechts “puppets” die zich laten sturen door de banken, kijk maa naar de Euro en de banken bail out

  Dijk [52] reageerde op deze reactie.

 18. @vrijeradikaal [47]: Ja Vrijeradicaal. Dat begrijp ik zelf ook wel. Ik plaatste mijn reactie dan ook in overdrachtelijke en uitdagende zin, en hoopte dat de gemiddelde Vrijspreker- lezer dit wel zou begrijpen, danwel zou toehappen…

 19. @A nation of sheep… [50]:
  wie verdienen er aan de oorlogen, het in stand houden van de grote legers met overbodige dure machines?
  Als een dief u berooft van 100 euro en daarmee een speelgoed auto voor zijn zoon koopt verdient de zoon aan de diefstal. Wie heeft precies de macht over u? De dief of de zoon?

  Wie financieren oorlogen
  Als ik een donatie geeft aan Adolf Hitler, is Hitler het grote gevaar of ben ik dat?
  Het is overigens de overheid die belasting ophaalt voor het voeren van oorlog, en het is de overheid die de centrale bank een monopolie geeft en het monopolie afdwingt waardoor die centrale bank via het bijprinten van geld de overheid kan financieren.

  revoluties en opstanden
  Ik weet dat overheid die zaken financiert. En zijn het niet de opstandelingen en revolutionairen die hun eigen idee door willen duwen?

  Soldaten zijn slechts volgers die volgens de bevel is bevel structuur zich iedere keer maar weer naar de strijdgebieden laten sturen zonder vragen te stellen.
  Kunt u mij een voorbeeld geven van een centrale bankier die een bevel heeft gegeven een oorlog te voeren? Volgens mij zijn dat altijd politici geweest.

  Die politici of overheidsdienaren zijn slechts “puppets” die zich laten sturen door de banken, kijk maa naar de Euro en de banken bail out
  Bankiers hebben volgens u de macht? Kunt u mij dan het geval van Dominique Strauss-Kahn uitleggen? Volgens mijn observaties kon hij niets beginnen tegen het machtsmonopolie van de overheid.

  Ik wil natuurlijk centrale bankiers niet helemaal uit de vuurlijn halen, maar het is heel simpel: Zonder bankiers kan overheid u nog altijd onderdrukken, maar nu net ten voordele van een andere lobby-groep, of gewoon ten voordele van zichzelf of in het geval van democratie de meerderheid; zonder overheid kunnen niet bankiers, niet Bill Gates, niet de meerderheid, niet dictators u onderdrukken.

 20. graai-cultuur ? niet alleen bij bankiers en andere zwendelaars ,maar wat vinden die “occupy” activisten van al die voetballertjes die per week méér binnenrijven dan waar een doorsnee werknemer minstens paar jaren hard moet voor zwoegen. En dan staan die stadions ook nog deels vol met allerlei steuntrekkers , die niet moeten uit werken gaan , want wie heeft anders tijd genoeg om samen met die afgoden op te trekken naar tornooien aan de andere kant van het continent of zelfs van de wereld.
  En dan die tennis-sterren die in één weekend een fortuin bij elkaar meppen, evenveel als bijvoorbeeld de waarde van een Nobelprijs (!) geneeskunde of fysica ! Om nog maar te zwijgen over de decadentie die hoogtij viert in allerlei “geldwitwasserijen ” die “Fine Art Auctions ” worden genoemd , en waar schatrijke nitwits fortuinen besteden aan waardeloze rommel van ene Picasso of andere iconoclasten !

  Dijk [54] reageerde op deze reactie.

 21. @Alex Mulder [53]:
  Ik zie het probleem niet zo. Die mensen worden toch betaald uit vrijwillige bijdragen? En als ze al indirect via overheidswege betaald worden, lijkt mij het aannemen van die betaling niet zo’n probleem als het maken van zo’n betaling. Geld aannemen van overheid in plaats van werken is alleen maar slim en een logisch gevolg van dat beleid.
  En wie bent u voor anderen denken te beslissen wat “waardeloze rommel” is?
  De afgunst spat van uw bericht af. Rationaliteit is ver te zoeken.

 22. Deze mensen richten natuurlijk veel meer schade aan dan de bankiers, de bonusgraaiers in de globaliserende bedrijven, de grote aandeelhouders en de politici die zich voor de kar van het bedrijfsleven laten spannen. Want deze mensen maken van postbodes postbezorgers. En deze mensen verstrekten hypotheekaanvragers tophypotheken, en dit zijn de mensen die woekerpolissen verzonnen hebben en opgedrongen hebben aan de “hebzuchtige burgers en consumenten”. Dit zijn ook de vertegenwoordigers van investeringsmaatschappijen (al dan niet anoniem) die zich inkopen in noodleidende bedrijven ten einde die door radicaal gesnoei “gezond” te maken om dan weer snel hun aandeel te verkopen. Deze mensen in hun tentjes zorgen er voor dat tienduizenden banen geschrapt worden zodat geld gepompt kan worden in het heilige Europa met vrij goederen, diensten en personenverkeer zodat de grote bedrijven winstgevender kunnen zijn. En dat landen die hun zaken niet op orde hebben met het geld van de burgers die hun zaken wel op orde hebben met alle macht binnen die unie gehouden worden (ook al hebben de gevestigde vertegenwoordigers van die landen gewoon gelogen over hun financiele situatie). Dit zijn de mensen die verzinnen dat illegalen recht hebben op uw geld teneinde in het arbeidscircuit in te stromen waar ze de goedkope banen wegnemen van dure oudere autochtone werknemers. Terwijl u als autochtoon voor uw studie steeds meer moet betalen en beboet wordt als u door een reden uw studie een jaar langer moet doen. Dit zijn de mensen die verzinnen dat de banen van professionals in stukjes gehakt en uitgehold moeten worden zodat straks niemand meer weet hoe een kapot eindprodukt echt in elkaar steekt. Dit zijn de mensen die alle privacy gegevens het liefst in kaart willen brengen (onder het mom : u hebt toch niks te verbergen) voor welke doeleinden dan ook. Dit zijn de mensen die klokkeluiders vakkundig uit het verkeer halen. Dit zijn de mensen die …. Zo kan nog wel een tijd doorgegaan worden. Er klopt zoveel niet in de wereld waarin geld verdienen tot hoogste doel gemaakt is. En waar dat geld verdienen ten koste van de fysieke (lees uitholling gezondheidszorg) en geestelijke gezondheid (burnout, depressies andere welvaartsziekten) gaat van de poppetjes die in de rat-race van enkelen van links naar rechts gestuurd worden, oftewel gebruikt worden als jojo’s voor de graaiende klojo’s. Dat is ook de reden dat mensen van de occupy beweging geen echt doel hebben maar diverse doelen. Het is makkelijk om van de zijlijn, kauwend op je boterham met pindakaas en kijkend naar de jongste voetbaluitslagen of de verrichtingen van proftennisers, bodybuilders, dream teams op de olympische spelen te oordelen over mensen die wel in weer en wind staan voor eerlijkheid en transparentie. Ben dan gewoon eerlijk en zeg dat je te bang bent om deze mensen te steunen omdat je te veel te verliezen hebt. Ben eerlijk en zeg dat je bij de profiteurs in deze maatschappij hoort en wel vaart bij de praktijken van uitvreters en hun stromannen in de politiek en media, ben eerlijk en zeg dat het je geen kloten kan schelen wat met andere mensen gebeurt. Ben gewoon eerlijk maar veroordeel deze mensen niet, die verder kijken als menige neus lang is. http://bit.ly/oWiD3K

  Dijk [57] reageerde op deze reactie.

 23. @erlise [56]:
  Komma’s en regels overslaan helpt de leesbaarheid significant. Zou zonde zijn om zo’n uitgedacht stukje tekst te laten ondermijnen door slechte leesbaarheid.

 24. Het kan wel wezen dat de beweging noch links noch rechts is, gisteren stond Ronald Plasterk vd PvdA al klaar om zijn diensten aan te bieden en zich te ‘solidariseren’ met de amorfe menigte, die zelf nog niet zo’n heel duidelijk idee hebben van waarom ze staan te demonstreren. Het kan nog alle kanten op met de beweging en Ronald zou graag willen meehelpen de beweging in de linkse richting te duwen. Als er revolutie in de lucht hangt dan is Plasterk, die maar wat graag de Nederlandse Trotzky zou willen zijn, als de kippen bij om te zorgen voor wat rode nestgeur.

  En natuurlijk is revolutie gewoon leuk en spannend, een welkome afwisseling op de saaie sleur van het dagelijkse leven.

Comments are closed.