In verband met de nieuwe toezegging van Jan-kees aan zijn vriendjes in de  EU die iedere Nederlandse burger 6.000 euro gaat kosten. Voor het “Noodfonds” waar 99 jongens en meisjes die door de kiezers in de Tweede Kamer gekozen zijn, juichend voor applaudisseren. Als u die graag betaalt, lees dan niet verder. Maar als u dat toch wel zonde vindt, ga dan eens verder nadenken.
Politici willen meer macht. Dat is hun natuur. En die macht kunnen ze vinden in de EU. Dat is een instelling die van buiten af de locale burgers kan dirigeren.
Zo is bvb een van de laatste onzin maatregelen dat de EU uw kinderen verbiedt om ballonnetjes op te blazen!!

U kunt uw inzicht verruimen door alleen maar eens te kijken hoe de beslissing om die 6000 euro (per persoon!)  op uw dak te schuiven tot stand kwam.

Het laatste land dat de beslissende unanimiteitstem moest brengen, was Slowakije. Daar vonden burgers het terecht onzin dat hun armere land moest bijdragen aan hulp voor een rijker land als Griekenland!

In eerste instantie kreeg het parlement geen meerderheid om de bail-out te betalen. Maar de politici vonden het zo belangrijk, dat ze de stemmen kochten van de tegenpartij door hen nieuwe verkiezingen te beloven. Dat gebeurde, en de tegenpartij (Sociaaldemocraten )  kochten de verkiezingen en beloofden “JA” te stemmen. Dat dit Henk en Ingrid (en U)  nu minimaal ieder 6000 euro gaat kosten, interesseert hen mogelijk helemaal niet.

Maar u bent wel het slachtoffer.
Mijn grote vraag is, waarom slikt u dat allemaal?
Waarom protesteert u niet minstens door een protest ergens kenbaar te maken?

<b>Laat uw protest hier weten bij de reactie, en misschien is er iets te combineren of te organiseren waardoor met gebundelde krachten de impact groter kan worden.</b>

18 REACTIES

 1. Beste allemaal,

  Waar ik niemand meer over hoor, is dat Barroso c.s. via ‘leveraging’ (in Nederlands: “met een hefboom”) de hoogte van het steunfonds op 3,5 Biljoen Euro (3.500.000.000.000.-) wil brengen. Het kapitaal van de landen wordt in een soort bankconstructie gesluisd, waarna deze aan ‘fractional reserving’ gaat doen en daarmee de ’theoretische’ bijdrage van de Nederlandsche burger een veelvoud van 6.000 zal bedragen. Koppel daaraan het aanstaande verlies aan souvereiniteit en tel op de vingers van één hand uw zegeningen (want zoveel zijn het er niet meer).

  Sterkte gewenst in deze tijd! Blijf uw ‘volksvertegenwoordigers’ bestoken met berichten van afkeuring. Ideetje voor de moderator: stuur de tweede kamer automatisch reply’s van nieuwe reacties. Zo zou men op de hoogte kunnen zijn van wat er leeft onder de bevolking/vrijsprekers.

  Merrekie

 2. Het hoogverraad en de arrogantie der regenten is inderdaad adembenemend. Hun minachting voor de niet-ons-soort-mensen is schaamtelozer dan ooit.
  Nou ja, binnenkort zullen de guillotines wel weer overuren draaien; hetzij voor de tirannen, hetzij voor de luilakken die niet voor hun eigen vrijheid willen vechten.

  P.S. Dit is mijn opinie, niet perse ‘mijn protest’ zoals hierboven gesuggereerd.

  gijs van meeteren [9] reageerde op deze reactie.

 3. Protest ? Hoe ? Ik denk eerder in de richting van het openlijk publiceren van blunders op een internetblog. Ambtenaren zijn hierin de zwakke schakel in het geheel. Het (ambtenaren-) blunderblog zou dan het dispuut waarin u meent uw gelijk te halen naar juistheid en feiten kunnen weergeven. U weet een ambtenaar is een beëedigd persoon die niet ter discussie staat volgens de wet. 🙂 Ik meen dat dit soort over-ijverige ambtenaren (al dan niet om het quotum te halen) in de uitvoering van hun job en waarachter zij zich graag schuilen het niet zouden appreciëren indien hun naam en telefoonnummer, sociaal leven gelinkt aan een blunder/ foutenprospectus wordt gecatalogeerd. De blacklist voor ambtenaren zoals die ergens voor wanbetalers onder het gewone volk bestaat. Er circuleren genoeg verhalen over mensen die het leven dagelijks danig lastig wordt gemaakt door dit soort koppige steenezels. Ik denk dat veel ambtenaren rap tot inzicht zouden komen en stiekem op het blog komen gluren als hun naam niet is gevallen en kunnen burgers ongedwongen hun ongenoegen uiten zonder inmenging van politiek en een gerechtelijke mallemolen die het geld uit uw zakken jaagt en veel geduld en uitputting van u vraagt. Maar nu eens andersom, wij bezorgen de ambtenaar kopzorgen en stress. De suggestie is maar een hersenkronkel… om het in de lijn te trekken van de openlijke vragen omtrent de goudvoorraad op de vrijspreker en het oppikken door zerohedge en anderen.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 4. @leo [3]:

  Dat ambtenarenblog lijkt mij een hele hoop werk. En grote vraag OF het succes heeft, en WAT je dan bereikt.
  Maar als jij of iemand het leuk vindt, moet je het doen. De Vrijspreker kan er in ieder geval er naar verwijzen.

  Overigens zijn de politici grotere vijanden dan de ambtenaren. Die beslissen immers.

  leo [8] reageerde op deze reactie.

 5. Reken maar dat die 6000 € door de meesten nooit betaald zullen gaan worden.
  Ze hebben het gewoon niet.
  En ze krijgen het ook nooit.

  Ik vindt dat er ten minste 1 hoge politicus cq verrader per week geëlimineerd dient te worden.

 6. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat Vrijspreker zoiets is als heerlijk liggend op een zonovergoten strand de vloed vloed ziet en voelt aankomen en dan minuut na minuut verslag doet van het nat worden van de voeten, de handdoek en dan het wegdrijven van al de spullen en toch als een jammerend en krijsend kind blijft liggen.

  Creëer toch gewoon uw eigen inkomsten en stop uw financiële bijdrage (belastingen) aan dit model.
  Gaat lekker in uw eigen tuin uw eigen voedsel verbouwen, neem een hout gestookte verwarming, richt u in plaats van uiterlijke zaken op innerlijke zaken. Want dan kom je tot het besef dat alles wat je uiterlijk noodt eigenlijk een vervanging is van innerlijke pijn en een tekort aan liefde.

  But that’s my 5 cents.
  Hub Jongen [10] reageerde op deze reactie.
  Igor [11] reageerde op deze reactie.

 7. @Hub Jongen [4]:
  ik kan enkel het idee aanreiken.
  Om een site in elkaar te knutselen is niet mijn ding.
  Dit idee heb ik gepikt van neveneffecten Basta. Doe eens de moeite om die filmpjes op youtube te vinden…

  http://www.youtube.com/watch?v=mBfbnSqno_8&NR=1

  of hoe egocentrisch politiek kan zijn… 7:25 wordt de hoofdvogel afgeschoten 😉
  http://www.youtube.com/watch?v=NrklMC9ueHQ
  PS Weet niet of de gemiddelde nederlander dit laatste grappig zal vinden.

  Ulli Kneudelbaum [18] reageerde op deze reactie.

 8. @Bon Vivant [2]:

  Het hoogverraad en de arrogantie (van Barosso c.s.) zijn inderdaad adembenemend. Toch ziet Bon Vivant dit eerder als opinie dan als protest. Maar wat als Bon Vivant straks erachter komt dat hij/zij geen rechten meer heeft want de staatskas is leeg? Wiens/wier pensioenpot, waar keurig iedere maand aan meebetaald is, leeggeplunderd is? Nee, dan is het geen opinie meer van Bon Vivant, maar terecht een rauwe werkelijkheid waartegen hij/zij massief protest wil laten horen. Onvermijdelijk.

  Kom ik op stap 2. Mijn eigen dilemma. Wanneer massaal protesteren betekent dat de een de banken en het “grootkapitaal” de schuld geven, de ander, dat het blanken zijn (“white trash”), een derde de toestand aan socialisten wijt, en weer een ander wijst naar moslims, boedhisten of liberalen, zolang betekent massaal protest dat we vrolijk recht tegenover elkaar komen te staan. En voor je ’t weet heb je in plaats van massief en terecht protest, een burgeroorlog-achtige toestand met veel anarchie (in de meest oorspronkelijke betekenis) gekregen. Voor wie bv. de 30-jarige Oorlog in Duitsland kent (1e helft 17e eeuw), is een dergelijke toestand geen prettig vooruitzicht, maar wel realistisch. Er werd toen geplunderd, verkracht, gebrandschat en vermoord alsof het een lieve lust was. Nota bene door gewone Duitsers, en gepleegd op gewone landgenoten. Omdat het toen kon. Simpel. Smerige oorlog, rauwe anarchie.

  Machthebbers, die democratisch gezind waren, kunnen veranderen in corrupte en nepotistische boeven. Dat is de kern van het probleem. De geschiedenis zit vol met dat soort lieden die hun bevolkingen verkwanselden en knechtten. Wie even nadenkt, weet zo 3 voorbeelden op te noemen. Waarom zou dat in Europa in 2011 niet kunnen gebeuren? We kennen toch allemaal Orwell’s 1984?

  Maar mij trekt niet een situatie waarin “marxisten” ten strijde trekken tegen “rechts” of omgekeerd, “antifa’s PVV’ers de tent uitvechten, de “armen” de “rijken” plunderen en vermoorden, “roden” tegen “groenen'” optrekken, de “nieuwe mens” los gaat tegen de “oude mens” of de Hoeken het hoofd afhakken van Kabeljauwen. Omdat het Kabeljauwen zijn. En omdat het in een bepaalde situatie gewoon kan.

  Daarom neig ik ook mijn overweging een opinie te noemen. Vanwege mijn dilemma. Omdat ik weet, dat de krachten die loskomen bij een massaal protest (een “Europese Lente”), net als overal elders in de wereld, onvoorspelbare gevolgen kunnen hebben. De kans is dan groot dat na die Hoeksche-Kabeljauwse twisten Orwell’s nachtmerrie bijna letterlijk gaat uitkomen. Een nachtmerrie van staat van beleg en dictatuur. Na eerst een hoop bloed onderling vergoten te hebben.

  Ron Paul Fan [17] reageerde op deze reactie.

 9. @Charles [6]:

  Iedereen is een individu en iedereen is “anders”
  Jouw advies slaat op jezelf.

  Als iemand liever aan ICT kneut, laat hem dan.

  Het bezwaar van Vrijspreker, libertariërs is enkel tegen de politiek, of andere individuen, die dat willen verhinderen. Die hem gaan voorschrijven wat hij mag en moet. en die hem dan ook nog eens meer dan de helft van zijn resultaten afnemen.

  Charles [12] reageerde op deze reactie.

 10. Laat uw protest hier weten bij de reactie, en misschien is er iets te combineren of te organiseren waardoor met gebundelde krachten de impact groter kan worden.

  Bij deze, maar ik krijg niet het idee dat veel mensen hier bereid zijn “echte” risico’s te lopen, om verder tot actie te komen moeten er grote stappen worden gezet, onze tegenstanders zijn opper machtig en zodra wij iets ondernemen wat hun plannen echt in de war schopt dan zijn wij vogelvrij, ieder voor zich gaat hier niet werken waar de libertarische ideologie bied geen ondersteuning voor een daadkrachtig collectief verbond – of hoe je het vehikel wat er voor gaat zorgen dat “de impact groter kan worden” ook wil noemen.

  @Charles [6]:
  Creëer toch gewoon uw eigen inkomsten en stop uw financiële bijdrage (belastingen) aan dit model.
  Gaat lekker in uw eigen tuin uw eigen voedsel verbouwen, neem een hout gestookte verwarming, richt u in plaats van uiterlijke zaken op innerlijke zaken. Want dan kom je tot het besef dat alles wat je uiterlijk noodt eigenlijk een vervanging is van innerlijke pijn en een tekort aan liefde.

  Klinkt allemaal heel leuk en aardig maar het uitgangspunt is een eigen huis met ruimte voor tuin en nabijgelegen bos voor hout voor de open haard. Als je dat nog niet hebt geregeld ben je min of meer genoodzaakt om geld te verdienen, en aangezien ik er voor kies om werk te doen wat ik leuk vindt zijn de verdiensten daarmee beperkt, maar desondanks nog steeds zwaar belast. Als ik meer wil verdienen moet ik daarvoor investeren, en met die investering geef ik de overheid een garantie dat er iets te halen valt en daardoor en kan ik niet stoppen met mijn financiële bijdrage aan dit systeem. Als jij voor mij een mooi stukje land beschikbaar stelt dat zou ik daar dankbaar gebruik van maken om jouw advies op te volgen.

  @Eddie Willers [7]:
  Ja ze kunnen de man die de doos opendeed wel oppakken maar daarmee krijgen ze de doos nog niet dicht.

  Charles [12] reageerde op deze reactie.
  Polity- [13] reageerde op deze reactie.

 11. @Igor [11]:

  Geen probleem betreft dat stukje land, maak hier je keuze:
  http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTsz8LGPpsTZQ0pqROU2D8DAhW2ttnGaVCwpuvkr02DvUi-glos

  @Hub Jongen [10]:
  De grap is dat uiteindelijk iedereen dezelfde is. En dat de mensen en instituten die je treft je alleen maar aan het helpen zijn. Want wat ze doen is uitsluitend en alleen je te laten zien wat je eigen overtuigingen zijn.

  Als je dit niet begrijpt is het misschien heel eenvoudig te begrijpen als je de reactie op jou ziet van mensen en hoe mensen op een baby reageren. Het eigen innerlijke zie je weerspiegeld in je buitenwereld.

  Igor [14] reageerde op deze reactie.

 12. @Igor [11]: de libertarische ideologie bied geen ondersteuning voor een daadkrachtig collectief verbond – of hoe je het vehikel wat er voor gaat zorgen dat “de impact groter kan worden” ook wil noemen.

  Het is juist het tegenovergestelde. Libertarisme geeft uitstekende ondersteuning voor een collectief verbond, Libertariers per definitie hebben maar 1 ding gemeen, ze zijn tegen geweld (Even los van de enkele grijze gebieden binnen geweld). In tegenstelling tot elke andere ideologie waarin ieder denkt beter te weten hoe de ander dient te leven.

  Het probleem is niet de inzet van libertariers maar voornamelijk het aantal. Persoonlijk ken ik percentueel gerekend meer libertariers welke actieve inzet vertonen om hun ideologie naar voren te brengen dan welke andere ‘groep’ dan ook.
  Igor [14] reageerde op deze reactie.

 13. @Charles [12]:
  …….kom op joh, stel dat ik in NL wil blijven waar zou ik dat stukje land dan moeten vinden? Daklozen die kamperen op een braak gelegen terrein worden verwijderd wat denk je dan dat er gebeurd als ik een blokhut ga bouwen?

  @Polity- [13]:
  Je zelf inzetten om je ideologie naar voren te brengen, nou nou wat een risico nemen die mensen zeg…en wat veranderen ze veel…. in china of beter nog een land als noord korea zouden libertariers ware helden zijn maar hier in nederland een beetje je ideologie uitdragen is nou niet bepaald een daad van verzet.

  De bereidheid risico’s te nemen.
  De bereidheid je te onderwerpen aan een leider als de situatie dit vereist – vrijheid is niet “gratis” je kan wel “vrijwillig” kiezen om te vechten maar op het moment dat het moet gebeuren is leiderschap cruciaal – dit geld ook voor niet lichamelijk geweld – taken moeten verdeeld worden, natuurlijk vrijwillig maar niet vrijblijvend – als we iets willen doen moeten we er met een groep mensen voor gaan, concrete plannen, ik wil best het risico lopen om de cel in te gaan of erger maar niet zonder een organisatie van mensen die stuk voor stuk bereid zijn zelf ook te doen wat nodig is en wat er afgesproken is, ook als dat risico’s met zich meebrengt. Ik zie maar heel weinig mensen die er zo veel vertrouwen in hebben, ze hebben te veel te verliezen denk ik anders zouden ze bereid zijn een hogere prijs te betalen.

  Charles [16] reageerde op deze reactie.

 14. De criminelen van van de EUSSR en van Nederland laten ons land leeg lopen en de burgers accepteren, dat is niet te volgen, maar daar komen ze wel achter als ze lam liggen door die mooie kul praatjes van Mark de Jager, je zou vragen of hij seniel is om zo met de centen van een ander om te gaan!!!!!!!!!

 15. @gijs van meeteren [9]: Maar mij trekt niet een situatie waarin “marxisten” ten strijde trekken tegen “rechts” of omgekeerd, “antifa’s PVV’ers de tent uitvechten, de “armen” de “rijken” plunderen en vermoorden, “roden” tegen “groenen’” optrekken… Je zult het waarschijnlijk met me eens zijn dat de Voorzienigheid, de Almachtige, het Noodlot, Alla, of wat dan ook, zich bitter weinig zal aantrekken van wat jou ’trekt’ of niet.

  We hebben nu 66 jaar vrede na een verwoestende oorlog, da’s historisch gezien best lang, maar tegelijk begrijpelijk vanwege de voortdurende economische groei die sinds 1945 heeft geheerst. Ik zou me hogelijk verbazen als de vrede nog eens 66 jaar duurt. De vrede ging hand in hand met economische voorspoed; zodra die voorspoed in de achteruit wordt gezet kun je er donder op zeggen dat de maatschappij gaat polariseren en dan is het aftellen tot een Rodney King, een Breivik, een zichzelf in brand stekende wanhopige groentehandelaar, begonnen. De kleuren van de vlaggen zijn voorspelbaar: rood-wit-blauw, groen (Islam) en rood. En misschien nog een blauwe EU-vlag, gedragen door een handjevol D’66 rechtenstudenten.

 16. @leo [8]:

  Ik denk niet dat de gemiddelde Nederlander zich beledigd zal voelen hoor. Ik in ieder geval niet.

  Bedankt voor de link trouwens. Dat zijn mooie acties die maar weer eens aantonen hoe triest het gesteld is met de kwaliteit van de pers.

Comments are closed.