Ron Paul heeft zijn regeringsprogramma gepresenteerd. Een echt programma om een einde te maken aan grote schulden, echte beperkingen van de overheid en de enorme verspillingen.

Een programma met (veel) minder betutteling en veel meer Vrijheid.  

 

Bekijk dit en vraag je af hoe we dit in Nederland kunnen invoeren. Misschien lijkt het te mooi om waar te zijn. Maar hoe meer je er naar kijkt, hoe reëler het wordt!

Voor de Amerikaanse verkiezingen in 2012 heeft Ron Paul zijn “Plan to restore America” gelanceerd.

–Hij wil de overheid terugbrengen tot taken zoals die in de constitutie genoemd zijn.

–Er moeten al direct in het eerste jaar (als hij wint) $ 1 trillon ($ 1.000.000.000.000..-) minder uitgaven van de overheid komen en in de volgende drie jaar moet het budget helemaal in evenwicht zijn.

–Er zullen 5 ministeries gesloten worden:”  Energy, Housing and Urban Development, Commerce, Interior and Education

–Oorlogen worden gestopt

–Ontwikkelingshulp beëindigd

–Bedrijfssubsidies afgeschaft,

–en veel andere uitgaven worden teruggebracht tot het niveau van 2006

–Het salaris van de president wordt teruggebracht tot $ 39.000,- ,het mediale Amerikaanse inkomen.

–Er komt valuta vrijheid, concurrerende geldsoorten
————————————

Zie hier de presentatie van dit programma, met prangende vraag:
Wie kan een dergelijk programma voor Nederland maken?

http://www.ronpaul.com/2011-10-17/ron-pauls-plan-to-restore-america/

22 REACTIES

 1. Klinkt te mooi om waar te zijn, en dat is het dan ook. Wie even in gedachten houdt wat de waarschijnlijkste redenen zijn van de moord op JFK beseft dat dit een scenario voor suicide-by-proxy is. Er is geen enkele kans dat de ‘owners of America’ dit toe zullen laten.

  Om te beginnen zal RP in de media nog meer gemarginaliseerd worden dan nu al het geval is. Vervolgens komen de leugen-smear-campagnes, en mocht hij desondanks dreigen te gaan winnen dan krijgt hij een ongeluk, een hartstilstand of een anderszins uitschakelende ‘act of god’ (zoals een ‘lone nut’) te verduren.

  Pim Fortuyn is om minder vermoord.
  Tijdgenoot. [6] reageerde op deze reactie.

 2. Ik wil eens kijken of het me lukt een mooi artikel hierover te schrijven voor mijn zaterdag slot. Ik heb dubbele gevoelens bij deze begroting. Op punten is het zeer daadkrachtig en het is veruit de beste begroting die er zal komen.

  Echter, de belastingontvangsten stijgen van 2476 miljard naar 3069 miljard in 4 jaar. De staatsschuld stijgt gedurende de 4 jaar. Van 14 963 miljard naar 16 592 miljard. De verplichte programma’s, zoals medicaid, blijven ook stijgen. Het falen van het in toom houden van verplichte programma’s maakt de lange termijn vooruitzichten niet positief.

  Dus aan de ene kant is dit heel positief nieuws, aan de andere kant zie ik toch de nodige beren op de weg. Ron Paul wil veel taken niet opheffen maar naar de staten overhevelen, staten die thans al bijna failliet zijn. Al met al ben ik niet geheel overtuigd.

  Ratio [3] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 3. @Ratio [2]: Het is volgens mij een teken aan de wand dat we hier blij zijn met een presidentskandidaat die de belastingontvangsten met meer dan 20 procent wil doen stijgen en die de nationale schuld met 1600 miljard doet toenemen. Iedere normale persoon zou zo iemand keihard uitlachen en zeggen dat het een vuige collectivist is met statistische dromen. Alleen maar omdat we zoveel erger gewend zijn zien we dit als een verlossing.

  De hele positieve boodschap die echter wordt verkondigd door deze begroting is dat het toch een trendbreuk is als dit gebeurt. Ministeries worden opgeheven, keuzes worden gemaakt. Vandaar mijn dubbele gevoel bij deze begroting.

  pcrs [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Ratio [3]: Wat ook ontbreekt is de afschaffing van homeland security. Simpele zielen dachten misschien dat defensie daar voor was, maar die zitten alleen maar in het buitenland. Homeland security wordt even groot als het leger, een soort bruinhemden.
  Ik zie dit ook niet zitten belastingen 20% omhoog, schuld met 1600 miljard omhoog?
  Als je dit wilt financieren met lenen van spaarders, dan werkt dit nooit, dus moet je lenen bji de drukpers. Als je dat doet in combinatie met concurrerend geld, is die dollar zo waardeloos, alle spaarders laten hem in de steek.

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 5. Als America stopt met oorlogen en ontwikkelingshulp verliest het 50% van al haar inkomsten.
  Daar is Amerika rijk mee geworden. Via die oorlogen en ontwikkelingshulp(wat gewoon puur omkoopgeld is) kunnen ze hun gedrukte dollars tegen echte waardevolle grondstoffen ruilen.
  Wat Ron Paul zegt klinkt geweldig maar het betekend wel het einde van de VS.

  J.H [7] reageerde op deze reactie.
  Ugh [18] reageerde op deze reactie.

 6. @lonelymind [1]:

  Ron Paul is zeker de meest zinnige Republiekeinse Presidents Kandidaat!

  Maar als je de laatste ‘ primary ‘ in Las Vegas hebt gezien, en het Amerikaanse verkiezings-circus een beetje begrijpt, dan zie je ook dat R.P. een vergelijkbaar resultaat zal behalen als b.v. Ralph,-Consumenten-rechten-voorvechter,-Nader.

  Alleen al het gegeven dat R.P. de ‘ financieële en militaire hulp aan Israel ‘ wil elimineren ‘ maakt hem tot een vrijwel kansloze kandidaat. Verder kan ik me volkomen vinden in het commentaar van @lonelymind, al was het alleen maar vanwege het waanzinnige Amerikaanse defensie-budget, dat, als je alles bij elkaar optelt uitkomt op het grandioze-totaal van 1,3 biljoen dollar (dus inclusief het nucleare wapen programma (valt nu onder het ministerie van energie!), de ” 16 veiligheids/geheime diensten ” en cyber-warfare-programma’s, alsook, zoals eerder vermeld, het ‘ Homeland-Security Budget ‘).

  Het militair-industrieëel-complex en b.v. AIPAC (de Israel Lobby), de Banken-Lobby (Obama’s grootste verkiezings-geldschieters!!), zonder wiens instemming geen enkele Amerikaase President Kandidaat ook maar een enkele kans maakt on verkozen te worden, zullen alles, maar dan ook alles, uit de kast halen om te voorkomen dat R.P. President wordt!

  They’ll find the dirt on him, or they’ll marginalize his every word in the Main-Stream-Media!

  In the end, even evangelical christian fundamentalist nutcases as Sarah Palin and Michele Bachman, stand a better chance to get elected, zijn zomaar wat opmerkingen, in de MSM en de internet-blogs, over R.P.’s kansen om President te worden.

  Hub Jongen’s artikel vertaalt R.P.’s verkiezings-programma met een Nederlandse, of Europeese (roze) bril op en gaat (begrijpelijk??!) voorbij aan de Amerikaanse ” real-politics “, welke weinig tot niets meer van doen heeft met inhoudelijke-politieke-rationaliteit, of echte-democratie.

  Hub Jongen [10] reageerde op deze reactie.

 7. @J.H [5]:

  Ook hier geld dat ontwikkelingshulp miljarden opbrengt. Men vergeet vaak dat regeringen niet zomaar iets geven. Voor elk miljoen die ze hieraan uitgeven komen er honderden miljoenen terug via olie of andere grondstoffen.
  Zo werkt de mafia ook….Zij bouwen ook graag nieuwe kerken voor arme dorpelingen om zo met rust gelaten te worden tijdens het leegplunderen van het dorp.

  Hub Jongen [10] reageerde op deze reactie.

 8. @Ratio [2]:
  Heb ik wat gemist?
  RATIO:
  Echter, de belastingontvangsten stijgen van 2476 miljard naar 3069 miljard in 4 jaar. De staatsschuld stijgt gedurende de 4 jaar. Van 14 963 miljard naar 16 592 miljard. De verplichte programma’s, zoals medicaid, blijven ook stijgen
  Ron Paul:
  The plan cuts $1 trillion in federal spending during the first year of a Paul Presidency and delivers a balanced budget in year three of a Paul Presidency.
  “Ron Paul’s plan is the only one that seriously addresses the economic and budgetary problems our nation faces. It cuts $1 trillion in one year, and slashes regulations and taxes so our economy can grow and create jobs,”
  “It’s the only plan offered by a presidential candidate that actually balances the budget and begins to pay down the debt. And it’s the only plan being offered that tries to reign in the Federal Reserve and get inflation under control.”
  @pcrs [4]:
  PCRS:
  Wat ook ontbreekt is de afschaffing van homeland security
  Ron Paul:
  Cuts of this scale will also be accomplished by a Paul Presidency abolishing the Transportation Security Administration and returning responsibility for security to private property owners,

  Ratio [12] reageerde op deze reactie.
  pcrs [15] reageerde op deze reactie.

 9. @Tijdgenoot. [6]:

  “Hub Jongen’s artikel vertaalt R.P.’s verkiezings-programma met een Nederlandse, of Europeese (roze) bril op en gaat (begrijpelijk??!) voorbij aan de Amerikaanse ” real-politics….”

  Toch dacht ik dat ik vertaal/aanhaal wat er echt staat. Consequenties komen bij commentaar en reacties wel.
  En, toegegeven, ik tracht te beperken tot dingen waar we hier wat aan hebben. Die voor hier belangrijk zijn, als voorbeeld of waar we wat aan zouden kunnen hebben.

  @J.H [7]:
  “Voor elk miljoen die ze hieraan uitgeven komen er honderden miljoenen terug via olie of andere grondstoffen…”

  Kun je dit nader toelichten?
  Natuurlijk wordt veel ontwikkelingshulp omgezet in wapens, waardoor het weer terugkomt.
  Maar ik zie nog niet dat dat honderdvoudig kan terugkomen.

  Met die truc zou ik zelf geneigd worden om ook ontwikkelingshulp te gaan geven. 🙂

  J.H [11] reageerde op deze reactie.

 10. @Hub Jongen [10]:

  Ten eerste betalen Amerikanen geen cent voor hun olie. Die kopen ze met gedrukt geld. Dat kopen doen ze vaak in de vorm van ontwikkelingsgeld. Ten minste, zo wordt het genoemd. Maar de realiteit is dat ze dictators miljarden (gedrukte dollars) geven om vervolgens ,in ruil, dikke olie contracten te tekenen. Zo wordt Afrika en het midden oosten al meer dan 80 jaar leeggehaald. Het volk krijgt daar vaak geen cent van te zien en de dictators leven als goden. Nigeria is ook zo’n voorbeeld, daar leven de mensen in een hel en daarboven op is hun land ook totaal verwoest door een olieramp. Men geeft hier wel de bevolking de schuld van maar wat zou men hier doen als onze regeringen zaken zouden doen met dictators en ons in pure armoede zouden laten? Ik denk dat wij ook massaal zouden gaan plunderen.
  Ik heb hier een 2 delige Franse documentaire over gezien. Genaamd: De 7 zussen: Shell,BP,Chevron,Texaco,Esso,Gulf Oil. Deze zussen hebben bijna alle oorlogen bepaald in het verleden.Ze dicteerden gewoon de politiek en ik weet zeker dat dat nu nog steeds het geval is. Ze lieten zien hoe westerse landen chaos veroorzaakten in bepaalde landen, zodat ze ongestoord hun olie voor een paar centen konden kopen. Of gewoon,zoals Frankrijk, door machtsvertoon olievelden toe eigenen in oude koloniën.
  Onze benzine kost de burger dus misschien wel het dubbele van wat we aan de pomp betalen. Als je daar de ontwikkelingsgeld en financiering van defensie bijteld die door de burger betaald wordt.
  Amerika verdiend ook honderden miljarden met de wederopbouw van landen die ze verwoest hebben. En de rijkdommen van die landen worden vaak ook hun eigendom.
  Landen die veel ontwikkelingsgeld krijgen zijn altijd enorm rijk. Rijk aan grondstoffen.

  pcrs [14] reageerde op deze reactie.

 11. @Hub Jongen [8]: Mijn opmerkingen Echter, de belastingontvangsten stijgen van 2476 miljard naar 3069 miljard in 4 jaar. De staatsschuld stijgt gedurende de 4 jaar. Van 14 963 miljard naar 16 592 miljard. De verplichte programma’s, zoals medicaid, blijven ook stijgen komen van deze link:

  http://www.ronpaul.com/media/RestoreAmericaPlan.pdf

  Op pagina 4 van deze pdf zie je de national debt stijgen tot 16592 miljard. Dit is in de samenvattende tabel. Daarin zie je ook dat de revenues, de belastingopbrengsten, stijgen van 2476 naar 3069 miljard en de uitgaven van 2789 naar 3050 miljard. Met ruim 300 miljoen inwoners betekent dat een overheid die net geen 10 duizend dollar per inwoner verbrast. Beter dan Obama, maar libertarisch?

  Ratio [13] reageerde op deze reactie.

 12. @Ratio [12]: Ik wil overigens ook niet teveel een azijnpisser zijn en lees graag de daily paul en verheug me erin dat in ieder geval een deel van de Amerikanen dit minst slechte alternatief steunt. Iets dat we in Europa nog niet hebben.

 13. @J.H [11]:

  Ten eerste betalen Amerikanen geen cent voor hun olie. Die kopen ze met gedrukt geld.

  Dat hangt er vanaf welke Amerikanen. Niet iedereen krijgt zijn geld van de drukpers. Degenen die het doen, lenen het door naar de gewone amerikaanse onderling.

  J.H [16] reageerde op deze reactie.

 14. @pcrs [14]:

  Ik bedoel ook de regering. Die betalen de olie uit het Midden Oosten en Afrika met gedrukte dollars. De gewone man behoort niet tot het clubje en moet hard werken om zijn tank vol te gooien. Die wast het zaakje in feite wit.

  Amerika overspoeld de wereld met onmeetbare hoeveelheden dollars. Ze steken miljarden in Mexico voor de war on drugs. Miljarden in Colombia voor ongeveer dezelfde reden. Miljarden naar boeren in Afghanistan. Pakistan krijgt ook zijn jaarlijkse cheque. En zo krijgen nog tientallen landen miljarden vers gedrukte groene papiertjes.
  Ze ruilen dus waardeloze groene papiertjes tegen echt waardevolle grondstoffen.
  Dat is het geheim van de Amerikaanse economie.

  Zé [17] reageerde op deze reactie.

 15. @J.H [16]: Groene kikkervellen noemen de oorspronkelijke inwoners van Amerika de dollar.
  En meer is het niet, en dat wordt nu duidelijk, ook in Europa.
  Het spel is over, tijd voor een nieuw begin, en niemand weet hoe dat er uit zal zien.

  Vrede, om mee te beginnen.

  Zé.

 16. @J.H [5]:

  Het is het einde van Amerika *zoals iedereen dat kent.*
  Maar dat is ook wat Ron Paul wil, en vele anderen.
  Bovendien rent het Amerika “zoals iedereen dat kent” op de afgrond af door het eindeloos drukken van fiat geld, dus hoe je het draait of keert loopt die versie van Amerika op zijn laatste benen.

  Het enige waarmee dat Amerika dient te worden vervangen is er een van individuele vrijheid en non-aggressie.
  Ze kunnen nu proberen een beter soort Amerika te krijgen via Ron Paul (als het hem uberhaupt zou lukken, wat twijfelachtig is), of binnen 10 jaar de Griekse vlag adopteren.

  rudy bourgeois [20] reageerde op deze reactie.

 17. @rudy bourgeois [20]:

  Ten eerste is dat een totaal-niet-onderbouwde ASSERTIE, waar niemand iets mee kan.

  Ten tweede zou ik zeggen: Definieer “moeilijkheden”. En ten koste van wat.

  Laat het me weten als je kristallen bol je een antwoord heeft gegeven.

  In de tussentijd zeg ik: GEZWAM, omdat Griekenland gewoon de economische onzin gaat adopteren die altijd leidt tot verval.
  Ook de mensen die nu de leiding over het economische beleid in Europa krijgen komen uit het corrupte bankwezen van o.a. Goldman Sachs en de centrale banken die verantwoordelijk zijn voor de inflatie.
  http://www.economicpolicyjournal.com/2011/11/and-big-time-banksters-come-marching-in.html

Comments are closed.