Het Slowaakse parlement heeft dinsdagavond niet ingestemd met de verruiming van de mogelijkheden van het noodfonds voor eurolanden (EFSF) en de toekenning van extra noodhulp aan Griekenland.

Het parlement kon in een lang debat niet de steun krijgen van de coalitiepartij SaS. De liberale partij is het er niet mee eens dat Slowakije als op een na armste land van de eurozone moet meebetalen aan de redding van rijkere eurolanden. De partij liet eerder op de dag al weten zich te onthouden van stemmen.

De stemming over het EFSF in het Slowaakse parlement is cruciaal voor Europa, omdat de veranderingen aan het noodfonds alleen van kracht kunnen worden als alle eurolanden die steunen.

Meer details: NU.nl. Er is dus nog hoop!

 

19 REACTIES

 1. Tijdelijke set back voor de heersers. Alle druk richt zich nu op het zwakste punt. Er gaat zo een kudde olifanten op ze zitten.

 2. @Bon Vivant [2]:

  Denk ik ook, hoewel ik ook ergens nog hoop dat er op deze planeet tussen het ongedierte mensen lopen die het hart op de juiste plek hebben zitten en weldenkend zaken benaderen en niet bezig zijn met eigen gewin. Het is moeilijk te geloven, maar ergens moeten er toch nog mensen zijn die gewoon deugen….Hoewel ik sterk, heel sterk twijfel.

  NL’ers zijn doorspekt met leugens, omdat men ze accepteert en ze niet willen afwijzen of verwerpen.
  Daarom zijn degene die leugens voor waar nemen even erg als de politici zelf, net als het overgrote deel van de EU steunen en leunen wij op leugens en door dit normaal te vinden heb je de duivel voor altijd thuis uitgenodigd en mag men achteraf geen verwijten maken.

  Het grootste deel van de burger vindt het heel normaal en acceptabel dat politici liegen voor de zogenaamde hogere zaak en we mogen volgens de opinie niet kijken naar de persoon des aanzien maar kijken naar hun daden, maarrrr we mogen hen er niet op afreken!!?? Men dekt politici van alle kanten, ze zijn The Untouchables geworden door de slappe houding van het publiek die staat te slijmen met de smeerlappen.
  Het doel/de zaak is niet meer dan een smerig krot vol drek en deze moet ons met een arsenaal aan leugens hoe dan ook door de strot worden gedauwd…En ook daarom geloof ik ook niet meer in een goed einde.
  Hub Jongen [13] reageerde op deze reactie.
  Bon Vivant [15] reageerde op deze reactie.

 3. Mooi er is toch nog een land die het echte licht ziet, dat kan je van de rest niet zeggen. Afblazen die hele foute handel waarbij je je ziel en zaligheid kwijtraakt aan die ongekozen de bilderbergers, die het zo goed met zichzelf voorhebben. Zij de partij met de privileges en het rutjepleu mag voor slaaf spelen.

 4. Gaan we gewoon nog een keer stemmen, net zolang dat we de juiste uitslag hebben.

  of

  Als de uitslag van een referendum ons niet aanstaat gebruiken we het gewoon niet.
  Beslissingen voor de hele EU worden gedaan door twee leiders die niet Europees gekozen zijn.
  Mijn staatsschuld wordt ook jouw staatsschuld.
  Mijn bezit is ook jouw bezit.(nu nog via belasting)
  Wie twijfelt nu nog over het feit dat we in een communistisch Europa leven?
  of geloof je nog steeds in :
  http://www.dagvandedemocratie.eu/
  Wat heeft het voor zin om te stemmen als niemand zijn
  belofte nakomt en in de oppositie precies het tegenovergestelde doet of roept, als wanneer ze zelf in de regering zit?

 5. het is toch een viese spel…… Slowaakse koalitie liet gisteren regering vallen, om de LIBERALE SAS partij uit koalitie te krijgen…. SAS (vrijheid en solidariteit) zei gisteren dat het hier gaat om perverse solidariteit, maar ja….de andere koalitie partijen willen gewoon JA horen, en dus gooiden ze hun uit….
  SDKU (zoiets als VVD) samen met KDH (CDU) en met hongaarse partij Most-HId gaan nu gewoon samen met de LINKSE SMER (precies als PvdA hier) gewoon een regering vormen….”en toch voor ja stemmen….
  Hoe ziek is dit? Rechts en links samen???? Zodat de leugen kan doorgaan…. Niemand luistert naar SAS…
  Te triest voor worden…..
  Maar ik ben trots op de SAS partij, want ze deden wat ze zeiden…. Ze wilden NIET de regering laten vallen, want het betekent dat LINKS gaat het overnemen en de ellende gaat door…
  Maar om de stemming te combineren, (ja voor EFSP en ja voor de regering), dan was het heel moeilijk voor hun gemaakt……

  Dat JA komt dat is zeker, en dat is dus DEMOCRACY op zijn EUSSR 🙂

 6. @Hub Jongen [13]:

  Een goed en eerlijk persoon in de politiek tegen te komen is net zo groot als de kans drie keer de hoofdprijs in de staatsloterij te winnen in drie maanden op rij.

  Het doorsnee publiek accepteert de leugens van politici, want een politicus die om een hoger doel te behalen een beetje liegt lijkt breed geaccepteerd door het publiek.

  Maar een politicus die een beetje liegt is voor mij als iemand die een beetje moordt.

 7. @Bon Vivant [2]:
  Nee dat persoonlijke smeereld is niet het enige men zal dezelfde privelees willen als de Polen nu hebben dus dat betekend vrij werk verkeer door geheel de EU.

  Nog even over dat neerstorten van het toestel met de Poolse president en zijn gevolg.Wie heeft er dat filmpje gezien net na de crash waarop iemand wordt afgeschoten.Het feit dat er naderhand met de pinpas van een van d eslachtoffers is gepind eeft toch aan dat de pincode zelf bij het slachtoffer in levende toestand is ontfutseld.

  De meest geloofwaardige filmpjes van YOUTUBE en zo vindt ik die die het snelst van de site worden verbannen.Welk onderwerp het ook betreft er zijn altijd filmbeelden die dan binnen een paar uur worden verwijderd en waarbij de plaatser eveneens van de site wordt verbannen.

  Maar zou dat ook met Slowaakse politici kunnen gebeuren.Dat zij spontaan met een vliegtuig uit de lucht komen vallen en dat het land daarna met alles akkoord lijkt te gaan wat andere eu staten goed uitkomt.

  Eens kijken wat Slowakije nog meer op haar verlanlijstje heeft staan wat als ruilmiddel kan dienen.Zijn er toevallig aanspraken op andere regio´s buiten de huidige grenzen

 8. @Bon Vivant [15]:

  Griekenland gaat failliet, net als meer landen, zal het land uit de Euro moeten stappen.

  Ik denk dat men zoetjes aan de boel op een zachte manier door de achterdeur wil wegwerken.

  De banken en regeringen proberen de schade beperkt te houden door zachtjes daar naar toe te werken.
  Noem het maar een exit-strategie op een amateuristisch niveau…..Men schiet nog even met ons geld wat gaten in de NL’se begroting om er voor te zorgen dat de Grieken niet helemaal doordraaien….Braaf Fikkie Achilles, braaf!!!

  Als een donderslag bij heldere hemel wordt het in ieder geval niet meer als men eerdaags het failliet uitspreekt.

  Maar eerst moeten wij nog even als geslachte varkens flink leegbloeden, opgehangen met de achilleshielen aan de vleeshaak…

  “..wat u nu ziet is niet NL, maar een gekkenhuis naar voorbeeld van een voormalig DDR slachthuis met ijselijk koude witte tegels aan de muur, waar de slachter met zijn smerige leugens het volk over de kling jaagt en hij na de slachtpartij eenvoudig met water de handen kan wassen in onschuld, totdat de volgende slachtpartij zich weer aandient”…. want een goede slachter zit in NL nooit zonder werk!!!”…

 9. Ah

  Als de Slowaken niet willen meedoen zullen de heren bankiers er wel een stokje voorsteken. Aanslagje of rampje mag je dan wel verwachten. Erna zullen ze wel goedkeuren, helaas.

Comments are closed.