WOW. Hoera, het spaarloon komt vrij. Voor het enorme bedrag van maximaal € 613 per jaar, mocht u meedoen aan de spaarloonregeling van uw bedrijf ( als dat bedrijf de moeite had genomen dit in te stellen). En na vier jaar kwam dat geld vrij.
Het heeft vele Kamervergaderingen gekost en vervolgens een enorme regelbrei: wanneer wel- niet- tussentijds beschikbaar voor huisaankoop of huwelijk etc. En wat kon je met dat geld doen voor of na pensioen en wat bij toch na pensioengerechtigde leeftijd doorwerken etc. etc.

Veel (pensioen)adviseurs en vermogensplanners moesten er voor op cursus en vele ambtenaren moesten het controleren, want het was natuurlijk heel erg belangrijk of iemand terecht of onterecht tot  € 300 belasting per jaar bespaarde. Wat te doen met dit uitgestelde loon bij het vaststellen van de maximale hypotheekmogelijkheden? Bedrijven moesten een spaarloonregeling reglement en veel administratie opzetten. De OR moest er natuurlijk uitgebreid over vergaderen. De loon administratie moest worden aangepast en vergeet niet het extra werk wanneer een werknemer van baan verandert.

Al dat werk en die moeite zijn nu binnen enkele jaren weer afgeschoten en voor niets gebleken. Op naar de volgende millimeter regel ter reparatie van het netto inkomensplaatje met € 300 per jaar.

OK ik ben blij met de afschaffing, van welke regel dan ook, maar deze regeling was van begin af aan al zo inefficiënt zinloos, dat het verbazingwekkend is dat die er kwam.

Maar goed er is nog een voordeel: die enorme voortijdige vrijval van dat fantastische bedrag, kunt u mooi als belastingaftrekbare gift aan de Vrijspreker.nl doneren: https://www.vrijspreker.nl/wp/vrijsprekerdonaties/

Kunnen we nog meer doen om de echt gemene regels kenbaar te maken. Bijvoorbeeld door de tip te geven dit jaar alsnog die € 613 in de spaarloonregeling te stoppen: krijg je ze in januari al weer belastingvrij terug.

4 REACTIES

 1. “Denk aan je Sv-loon,” zei ik er altijd waarschuwend bij. Het is eigenlijk pas veilig daaraan mee te doen, als je boven het maximumdagloon zit.

 2. Je kon er altijd al op rekenen dat bij de eerstvolgende crisis, hun geld weer jouw geld werd. Wat krijgen we nu? Eerst was er de levensloopregeling en nu de vitaliteitsregeling. Kortom het bedenken van regelingen is een vast beroep geworden, waarop je kunt pensioneren. Net zo als A-12 wegwerker een levenslange aanstelling is geworden.

  Vilseledd [3] reageerde op deze reactie.

 3. @pcrs [2]:

  Wat ik van dergelijke ‘vitaliteitsregelingen’ wel vind, is, dat ze vanuit de situatie zijn bedacht van ambtenaren zelf. Je kunt acht uur achter je computer gaan zitten, maar ook drie uur per dag. Dat is allemaal oneindig op te knippen. Maar een dakwerker hoeft niet met dat soort onzin aan te komen en iemand met nachtdienst, die in deeltijd werkt? Gaat die om 3:30 naar huis, terwijl de fulltimers tot 7:00 werken. Al ie levensloopblablabla is wel erg toegesneden op Gucci-Mariëlle en Lexus-Jasper uit Amsterdam-Zuid, die bijvoorbeeld in die toren bij Sloterdijk werken.

 4. Levens—sloop regelingen.Inderdaad allemaal bedacht door henk en anita van de PVV on nee sorry die kunnen niet denken.Maar het vaak helemaal niet om het feit of een idee goed is het gaat erom dat het verzinnen van die ideen werk voor iemand betekend en dat het uitvoeren van die ideen ook weer werk voor een andere betekend en als al die roepen hetzelfde spel spelen dan weten ze dat ieder idee hen geld op gaat leveren goed of fout.Dus waarom vooraf zeuren dat iets niet gaat werken als je weet dat plan b jouw en de rest van de club ook weer werk en dus geld op gaat leveren.

  En al die mensne die de cursus moeten volgen om de nieuwe regls toe te passen krijgen les van mensen die het eingelijk zelf ook niet precies weten en iedere nederlander wordt toch geacht de wet te kennen maar dan mag de wet ook eacht worden om zo simpel en duidelijk te zijn dat iedereen er enkel en alleen maar dezelfde uitleg aan kan geven.

  Dus als bobo alles kan declarenen dan moet dat toch ook kunnen door een vrachtwagen chauffeur die vaak 12 uur of meer per dag aan het werk is.

  Van veiligheidsschoenen tot een broodje bal van navigatie tot de aankoop van een koelbox op 24 volt

Comments are closed.