In een periode waarin je eigenlijk zou denken dat de War on drugs in Nederland een paar tandjes terug zou gaan, dreigt er alsnog een domme beslissing van onze elitaire heerschers: cannabis met meer dan 15% THC wordt voortaan beschouwd als harddrugs en mag niet meer worden verkocht in coffeeshops.

Het THC-gehalte van nederwiet, dat goed is voor bijna driekwart van de verkoop, ligt nu tussen de 15 en 18 procent. Dat mag dus niet meer worden verkocht, want de paternalisten vinden dat  de risico’s op verslaving en psychotische stoornissen dan te hoog worden.

De deskundigen (kuch) adviseerden ook om partydrug GHB op de lijst met harddrugs te zetten. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) liet eerder al weten dit over te nemen. Even een stout drankje mag dus ook al niet meer. Wat mogen we eigenlijk nog wel?

Overigens: Alleen in een laboratorium kan het THC-gehalte van cannabis vastgesteld worden, want kant-en-klare tests zijn niet voorhanden. Dit betekent dus dat er weer een legertje ambtenaren aan het werk kan, samen met een paar subsidieverslaafde laboranten. Vreemd, want ik dacht juist dat het allemaal om het tegengaan van verslaving te doen was. Ik zal het wel weer niet snappen. Anyone?

Bron: Nu.nl

29 REACTIES

 1. Nee ik snap er helemaaal niks van. Zometeen maken ze koffie en thee ook nog illegaal. je zou er eens van opgepept worden. Niks mag en de rest moet. Welkom in de ‘vrije’ *kotst* dictatuur vernederland.

  En dan te bedenken dat toen ik nog jong was de overheid coffeeshops als de ‘Happy Family’ in Amsterdam heeft gesubsidieerd. En daarmee mensen als mij in aanraking laten komen met deze heerlijke kruiden, om me nu daarmee te criminaliseren. De overheid criminaliseert de burgers!

  En heeft de overheid geleerd van wijze lessen zoals de alcohol drooglegging in de staten en welke ellende dat heeft opgeleverd? Ach wel nee, die kloyo’s die beter zouden moeten weten maken express weer dezelfde fouten. Uit dit kabinet komen alleen maar domme voorstellen. Weg er mee.

  Als je volwassenen genoeg geacht word om belasting te betalen, dan ben je ook volwassen genoeg om zelf te bepalen wat je met je eigen leven doet. En wat je in je lichaam stopt. Zolang je daarmee niemand anders benadeeld gaat het ook niemand anders aan. Opzouten. NEEderland begint rijp te worden voor een grote ommekeer.

  Vilseledd [5] reageerde op deze reactie.

 2. Nog even en men wil ons af hebben van het roken, sterke drank drinken of koekjes eten met te veel vet, ik noem maar wat.

  Och, het valt wel mee, valt wel mee, valt wel mee, valt wel mee, valt wel mee, valt wel mee,….Het komt wel goed, het komt wel goed, het komt wel goed, het komt wel goed….Zolang je maar betalen wilt…Hoe sterk is de coke eigenlijk die politici, bestuurders en ambtenaren zoal naar binnen werken?….Sterk spul hè dat witte Fishermans friend!!…Zolang ze daar zelf maar de zuivere lijn volgen komt het allemaal wel goed.

 3. Dit komt van ongetwijfeld van de farmaceutische geneesknudde industrie die alle werkende geneesmiddelen wil verbieden en alleen chemicaliën die zij zelf produceren en verkopen als “genees” middelen met bijwerkingen laten toestaan.

  Onze regering in al haar wijsheid trapt er weer in als deel om de economie te op te krikken.

  Dit gaat alleen om geld graaien en aandeelhouders.

  Nog even en dan is vrije energie wijd verspreid en kan onze regering opgeheven worden.

  Igor [9] reageerde op deze reactie.

 4. @Vilseledd [5]:
  Kom op Vilse, alles mag zolang de heersers er maar geen last van ondervinden. Dat ik bepaalde planten niet mag groeien lijkt mij toch een onredelijke beperking.

  Dictatuur is er in vele varianten, iedereen heeft bepaalde vrijheden maar dat betekend niet dat het geen dictatuur is, je kan alles wel vergelijken met north korea maar die extreme grens maak onze relatieve vrijheid nog niet tot een utopia/

  Vilseledd [13] reageerde op deze reactie.

 5. @SieS [7]:
  Ik zie dat je al bekent bent met big pharma – helaas voor ons gaat die vrije energie er ook niet komen zonder slag of stoot – met dank aan energie industrie lobby.

 6. misschien allemaal naar de dokter en een medische verklaring vragen voor het roken van wiet.

 7. @Zé [12]:
  Het enige kankerverwekkende aan een joint zit in de tabak waarmee je hem maakt (dat is ook de enige verslavende factor). Ik ken overigens geen spuiters: alleen wat mest bij de wortel en ze groeien als kool.

  @Vilseledd [13]:
  De overheid besteedt miljoenen belastinggeld aan het opzetten van volkomen ondeskundige sites en/of campagnes. Lees dit stukje nog maar eens van Bart Croughs. Weer volop in de actualiteit door recente debiele onderzoeken.

  Zé [15] reageerde op deze reactie.

 8. @Ron Arends [14]: Een van de meeste gevreesde plagen voor de binnenkweker is spint.
  Spint kan een oogst in een paar dagen vernietigen en is erg lastig te bestrijden.
  Hetgeen wat er op grote schaal tegen gebruikt wordt is Kelthane, gechloreerde koolwaterstof, één van de kankerverwekkenste stoffen die we kennen.
  Kelthane is strikt verboden in de voedingsindustrie.
  Daarnaast wordt er veel kunstmest gebruikt, hetgeen de binnenwiet plant muteert.
  Binnenwiet is rotzooi, geteeld onder kunstlicht, op kunstbodem, met kunstwarmte.
  Geen reden dat veel mensen er compleet krankjorem en apatisch van worden.
  Helaas weten de meesten niet eens meer wat een echte high van echte goede marijhuana of hasjies is, kortweg omdat er bijna niet meer aan te komen is.
  Wederom heeft de kwantiteit het gewonnen van de kwaliteit.
  Binnenwiet is foute boel voor de geest !!

  Zé.

  Ron Arends [19] reageerde op deze reactie.
  Igor [21] reageerde op deze reactie.

 9. @Ron Arends [19]: ja, vreemde wereld, Ron. Toen de skunk kwam wou niemand nog originele nederwiet van buiten, nu is het moeilijk te vinden, naar het schijnt.

  Zé.

 10. @Igor [21]: Bio onder kunstlicht Igor?
  Biologisch wil toch zeggen: onder natuurlijke omstandigheden?
  Een Son-t lamp kan nooit de zon evernaren, alleen in het kleurenspectrum, en dan nog.
  Ja, binnenwiet is krachtig, maar de high die je ervan krijgt is doorgaans onaangenaam.
  Ik was één van de grondleggers van de wietkweek in Nederland, tot ik het in 1990 wel gezien had en ermee ben gestopt.
  Ik heb me er meer dan 15 jaar op toegelegd, en waarschijnlijk zitten de genen van de varïeteiten die ik destijds gekweekt heb in vele wietsoorten opgeslagen.
  Enne, het gaat niet alleen om de hoeveelheid THC, het gaat om de combinatie van THCm CBN en CBD, en in mindere mate om nog zo’n 170 andere stoffen.
  Ik was een van de eerste die een binnenkultuur opzette, na zo’n 15 jaar alleen buiten te hebben gekweekt.
  Ik ben de buitenwiet altijd blijven preferen boven de binnenwiet, incluis de soorten die ik zelf door kruising had geteeld.
  Als je mind je lief is, blow dan met mate, en als het kan gewoon een leuk buitenwietje waar niet mee geklooid is.
  Tenlotte, wietolie en hasjolie staan ook op lijst 1, vooral omdat het ontzettend sterk kan zijn. Je rookt tenslotte in één joint een hele tak op in geconcentreerde vorm. Dus ergens snap ik de beredenering wel, al vind ik ook dat ieder zelf moet kunnen weten wat hij/zij tot zich neemt.
  Een tevreden roker is geen onruststoker.
  Zuiplappen vaak wel!
  Ik denk dat de staat met dit soort regels het monopolie over de softdrugs na zich toe wil trekken, precies zoals het met de alcohol ging in de jaren ’30.
  We’re only in it for the money!
  Wel, nog even dan……

  Zé.

  Igor [23] reageerde op deze reactie.

 11. @Zé [24]:
  Jawel goede ideeën maar ik woon in de stad en ik heb (ook) andere prioriteiten buiten goede wiet.
  Bedankt voor die video van kooten en de bie hij is nog steeds leuk;)

  @Vilseledd [26]:
  …. de staat is een organisatie als mensen iets ondernemen wat tegenstrijdig met de doelstelling van deze staat betekend dat niet dat de elite hier hinder van ondervindt, hooguit dat ze “meer” macht gaan pakken om toch hun zogenaamde doelstelling te realiseren, en zelfs als dat zou lukken dan nog geven ze die macht niet terug, want “dat” is hun persoonlijk doelstelling, niet onze gezondheid.

  Afgezien daarvan ben in tegen verplichte vaccinaties, ik heb geen vaccinaties gekregen en als kind, en omdat ik daarvan nog nooit een negatief effect van heb ondervonden heb ik de tetanus injectie die ze mij vorig jaar op de EHBO aanboden ook geweigerd, en ik ben erg blij dat ze geen poging hebben gedaan om dit met geweld aan mij op te dringen of psychologische druk uit te oefenen wat dat betreft.

 12. @Vilseledd [26]:
  In de tijd van Hitler waren er ook wettelijke taken. Dat iets bij wet geregeld is, wil nog niet zeggen dat het moreel juist is.

 13. Dit is toch geweldig nieuws
  want dit betekend dat het eindelijk gelegaliceerd gaat worden
  anders kan ik het niet zien

Comments are closed.