De agressie tegen de diverse soorten geüniformeerde kampbewakers van de gemeente Utrecht zou het afgelopen jaar zijn gedaald en dat zou voornamelijk te danken zijn aan het “bejegeningsprotocol”  (welke hersenbeschadigde heeft dit weer verzonnen) en de diverse “trainingen” die politieagenten, parkeercontroleurs,  stadswachten en overige verkapte werkelozen in gemeentelijk Khaddafi-uniform hebben gevolgd.

Deze misselijke types hebben als opdracht om hun bijstandsuitkering en potsierlijk pakkie terug te verdienen voor de gemeente door argeloze, toevallige voorbijgangers onnozele onzinbonnetjes in de maag te splitsen en dat wekt natuurlijk gerechtvaardigde en gezonde afkeer en agressie op tegen deze staatsonderkruipers.

Het aantal incidenten in 2010 zou  54 zijn geweest en in 2011 nog slechts 14, een aanzienlijke daling volgens het hoofd van het (zet u maar schrap) ”Bureau Regionale Veiligheidsstrategie Utrecht”, waarschijnlijk bedacht door dezelfde hersenbeschadigde die ook het “bejegeningprotocol” heeft uitgevonden.

Dat “bejegeningprotocol” bestaat uit een tiental gedragsregels en psychologische tips die deze verkapt werkelozen in gemeentelijk apepak zouden helpen om het gedrag van hun slachtoffer, de toevallig voorbijgaande nietsvermoedende burger die van of naar zijn echte baan onder weg is en die een onnozel bonnetje aangenaaid gaat krijgen, beter in te schatten.

Die statistiek lijkt mij overigens nogal subjectief want wat is de definitie van zo’n incident, wanneer is iets agressie en wanneer wordt zulks gerapporteerd en wanneer niet ? Boterzacht gedoe en verder lijken 54 en 14 mij echt geen aantallen waar je statistische conclusies uit mag trekken.

Het gaat hier immers om honderden zwakbegaafden in uniform die dagelijks duizenden mensen lastig vallen met hun onzinbonnetjes en hun ongevraagde en ongewenste adviezen, dus om enige honderdduizenden contacten per jaar en dan zijn 54 en 14 niet eens statistische ruis.

Maar goed, zo’n Bureau Regionale Veiligheidsstrategie Utrecht (jemig) moet ook zijn subsidie waarmaken en wil volgend jaar weer wat staatsgeld zien en dan krijg dit soort onzinstatistieken.

Overigens gaat deze waanzin nog verder want het project “Bejegeningsprotocol” schijnt samen met twee andere “pilots” (nog meer waanzin dus) te dingen naar de Veilige Publieke Taak Award van het ministerie van Binnenlandse Zaken en wordt er momenteel zelfs gekeken of het project niet moet worden uitgerold over heel Nederland.

Hoogste tijd om deze volslagen doorgedraaide socialistische dwangstaat de nek om te draaien.

26 REACTIES

 1. Stadswachten, alleen het woord gaan mijn nekharen al van overeind staan.

 2. “Bejegeningsprotocol”

  Zo’n vreemd woord is dat niet. In 2006 voerde ik korte tijd een bejegeningsadministratie om daar van een aantal sujetten overtredingen tegen de bejegening te registreren, wat nodig kan zijn, wanneer een leidinggevende om voorbeelden vraagt.

  “Deze misselijke types hebben als opdracht om hun bijstandsuitkering en potsierlijk pakkie voor de gemeente terug te verdienen…”

  In hun opleidingsperiode krijgen ze een minimumloon via een payrollbedrijf en daarna bestaat de mogelijkheid tot een dienstverband. Als ze werken, zijn het geen bijstandsgerechtigden meer.

  Wladimir van Kiel [3] reageerde op deze reactie.
  Mike Brandenburg [21] reageerde op deze reactie.
  Dennis S [24] reageerde op deze reactie.

 3. BOA’s heten die gasten. Ze liggen inderdaad als een valse wurgslang in de samenleving klaar om een argeloze prooi te verschalken. Ik ben eens volstrekt ten onrechte bekeurd door zo’n gast. Ik heb dus ook bezwaar gemaakt, inclusief getuigenverklaring. Het bleek dat het verbaal dat de BOA had opgemaakt was ondertekend door een tweede BOA, die ik nimmer gezien of gehoord had. De rechter vond mijn bezwaar dus niet ontvankelijk: de leugens van twee BOA’s gelden zwaarder. In het vervolg ben ik dus één van de mensen die de BOA alle hoeken van zijn bejegeningsprotocol zal laten zien (lees: hem KO zal slaan) als ik weer ten onrechte word bekeurd.

  Zé [5] reageerde op deze reactie.
  Onbezoldigd ruifvuller [25] reageerde op deze reactie.

 4. Tjah wat wil je.
  Een stelletje ongeschoolden die plotseling de macht krijgt.
  Daar gaan ze van genieten.
  Dit was overigens precies waar een stelletje werkschuwe criminelen in een rondom tien programma voor een paar jaar terug om had gevraagd.
  Nou ja…had gevraagd…het was eigenlijk een dreigement.
  Als de gemeente ze niet zou helpen om zonder scholing tòch een ‘leuke’ baan te krijgen dan zouden ze gewoon doorgaan met wat ze gewend waren “criminele praktijken” en zie “u vraagt wij antwoorden” of zoiets.

  Zé [7] reageerde op deze reactie.

 5. jij vraagt om een bonnetje, ze hangen nu al met verrekijkers in een boom achter je huis om je op overtredingen van hun wet te betrappen.

 6. Als ik ze zie (parkeerwachters e.a.) gaat mijn bloed al koken, en ik moet oppassen niet al te hard publiekelijk te gaan tieren en vloeken, want omstanders denken dan misschien verkeerd en sturen het blauwe busje voor mij…

  De Nederlandse overheid is zoiezo wereldkampioen werklozen statistisch wegmoffelen. Geef dan ook gelijk iedere bijstandsgerechtigde een uniform en verklaar hem tot arbeidsparticiperende. Maar houdt ze in hemelsnaam THUIS BINNEN!!!

  Mike Brandenburg [22] reageerde op deze reactie.

 7. Beste wat je kan doen om hen op stang te jagen (best niet bij je eigen auto) is ze ostentatief fotograferen terwijl zij een nummerplaat intikken of een bonnetje uitschrijven. Dat werkt echt als een lap op een rode stier.
  Ze weten nl. niet wat er hen precies te wachten staat maar vermoeden niet veel goeds (omdat ze drommels goed weten waar ze mee bezig zijn). Ze denken dan kennelijk dat je hetzij de eigenaar van de auto gaat contacteren en hun foto gaat tonen of dat je hun smoel wellicht op een of andere website gaat openbaar maken zodat ze ook zonder uniform herkend worden (bv. in een disco of zo) en niet meer anoniem in hun deel van de stad (waar de buren wellicht niet weten wat voor “werk” ze doen) rustig kunnen leven.

  Echt, je moet het eens proberen. Ga gewoon op een vrije middag eens met een camera op stap en fotografeer heel opzichtig elke stadswachter, parkeerwachter etc. die je tegenkomt. Altijd leuk als je je verveelt.
  Ook een goede tip is om zo’n ding mee te nemen als je bv. de trein wil nemen. Is men onvriendelijk aan het loket of gewoon traag en zonder zich ervoor te excuseren, gewoon een fototje nemen. Dan denken ze dat je later de moeite zal nemen over hen te klagen bij hun baas cq. een centrale klachtencommissie en dan zitten ze meteen op hun paard. Lol verzekerd.

  Igor [16] reageerde op deze reactie.

 8. Ik moet je, jammer genoeg, gelijk geven. Er als deze mensen 70 jaar geleden hadden geleefd hadden ze op die wachttorens gestaan.

 9. @Igor [16]: Het kwam gewoon spontaan bij me op toen ik ooit in Shanghai een kaartje wilde kopen voor de metro. Omdat ik vreesde de naam (in karakters gespeld) van de loketiste niet te kunnen memoriseren, terwijl ik wel degelijk van plan was een klacht in te dienen en geen pen bij had om “mw. Li Xiaomin” te noteren, besloot ik gewoon een fototje te nemen van het naamplaatje van op haar borst maar toen ik alleen al de camera bovenhaalde, hield ze haar handen voor haar gezicht alsof ik dat wilde fotograferen (en wellicht ergens op een soort “shandpaal-website” publiceren of zo). En ofschoon dit helemaal mijn bedoeling niet was, bracht zij me door haar reactie dus juist op dat idee. Het was dus haar reactie die me inspireerde en me deed besluiten dat het leuk zou zijn om voortaan zulke mensen hun gezicht te fotograferen omdat ze daar kennelijk allergisch voor zijn.
  Sinds dien heb ik al veel lol beleefd aan mijn nieuwe hobby, zowel in de lage landen als op reis in Europa, Azie en Latijns-Amerika.
  Nooit gedacht dat ambtenaren me ooit zouden kunnen inspireren en me zoveel plezier zouden kunnen verschaffen 😉

 10. @Vilseledd [2]:

  Dan zijn het geen bijstandtrekkers meer, maar krijgen zij een hoger salaris betaald door de zelfde belastingplichtige…

 11. @Sander [12]:
  Ik ben woonachtig in Brazilie. Ook hier hebben we de parkeerwachters. Men passerd je auto de eerste maal. Men schrijft een bonnetje, echter deze bon blijkt geen bon te zijn maar een waarschuwing.

  Deze waarschuwt ervoor dat wanneer zij de tweede maal passeren en er niet is betaald men onverbiddelijk alsnog een bon krijgt uitgereikt.

  Het is dus niet zo moeilijk om eerst een waarschuwing te geven. Het is namelijk mogelijk dat men is opgehouden of iets dergelijks.

  Zelf in Nederland ooit een bon gekregen nadat alle automaten in de buurt het niet deden. ipv 10 minuten in de rondte te lopen koos ik ervoor om naar binnen te wandelen en mijn pakketje af te geven. Binnen vijf minuten de prent op de ruit.

  Ondanks meerdere verklaringen van andere gedupeerden en kantoorpersoneel dat het zag gebeuren gewoon moeten betalen.

  Ik moet zeggen ik mis Nederland geen dag.

 12. @Vilseledd [2]: “Als ze werken, zijn het geen bijstandsgerechtigden meer.”

  Volgens de juridische definities natuurlijk niet. Maar de praktijk is, dat wanneer men niet produceert, men dus feitelijk werkloos is. Een boa produceert niet, want er is vanuit de consument geen vraag naar boa’s dus de boa voorziet niet in de behoefte van de consument. Een boa is dus, anders gezegd, werkloos. En zijn salaris wordt, net als bij thuiszittende werklozen, betaald uit belastinginkomsten. Ik zie dan ook meer overeenkomsten dan verschillen met bijstandsgerechtigden; beide groepen produceren niet en worden betaald uit belastinginkomsten.

 13. He hoe kan ik op andere thema’s reageren.
  Ik zie staan ‘reageer op deze reactie’ maar zie vervolgens geen blokje waar ik m’n commentaar kan schrijven.

Comments are closed.