Zowaar kwam PowNedmet een lezenswaardig artikel. Obama beklaagt zich dat de rijkste Amerikanen weer rijker zijn geworden. Blijkbaar hangt Obama de vlag uit als de rijkste Amerikanen armer worden.

Er is niets mis mee als rijken rijker worden, zolang ze dat geld maar eerlijk hebben verdiend. Als de maffia steeds rijker zou worden zou obama’s kritiek hout snijden. Als de overheid – de grootste maffiaorganisatie – rijker wordt klopt hij zich waarschijnlijk glunderend op de borst.

Obama maakt hier weer de klassieke denkfout dat als een club mensen rijker wordt automatisch een andere club armer wordt. Dat is lariekoek. Europa en Noord-Amerika hebben hun welvaart de afgelopen decennia dramatisch zien toenemen terwijl de gemiddelde Afrikaan er nauwelijks op vooruit ging. Toch zijn er weinig Europeanen die ervan beschuldigd kunnen worden iets van een Afrikaan te hebben gestolen. Welvaart is gecreëerd en niet afgenomen en de vetste kapitalistische varkens hebben daar juist het meest aan bijgedragen.

En waarom richt Obama zich op de Amerikanen en niet op de wereld als geheel? Waarom vindt hij niet dat Europa en Amerika zich moeten verarmen ter meerdere eer en glorie van Afrika en Zuid-Amerika?

Het antwoord daarop is simpel. Als hij dat idee in daadwerkelijk beleid zou omzetten zouden alle Amerikanen geld moeten overmaken naar de armen van de wereld. Oude tijden zouden herleven en zijn onderdanen zouden hem lynchen. Door zich op Amerika te richten kan hij echter de belastingen verhogen voor ‘de rijken’ en op die manier stemmen kopen. Politici en zeker degenen met de macht van Obama zijn dol op hoge belastingen, aangezien ze zelf tot de uitgevers behoren, niet tot de afgepersten.

Puissant rijken zijn een zeer kleine minderheid. De rijken van Amerika hebben samen nauwelijks genoeg geld om 1% van de staatsschuld af te lossen dus al zou je ze tot de laatste duit uitwringen, het zou geen enkel effect hebben. Het is Jan Modaal die het gelag betaalt, Joe the plumber en Henk en Ingrid. Zolang deze brave burgers erin blijven geloven dat de overheid de oplossing is voor problemen zullen ze keer op keer de rekening gepresenteerd krijgen.

Als de overheid de oplossing is voor een probleem, wat was dan ooit het probleem en is de overheid niet een veel groter probleem?

19 REACTIES

 1. Goed artikel, echter twee zaken;
  1) “Toch zijn er weinig Europeanen die ervan beschuldigd kunnen worden iets van een Afrikaan te hebben gestolen. Welvaart is gecreëerd en niet afgenomen en de vetste kapitalistische varkens hebben daar juist het meest aan bijgedragen.”
  Europa heeft Afrika leeggeroofd ten tijde van het kolonialisme. Soortgelijke kolonisten hebben hele continenten gestolen van de oorspronkelijke invonwers; Amerika, Australië. Een groot deel van de rijkdom en macht die we heden ten dage tegenkomen stammen uit de tijd van die ‘ondernemers’.
  2) “Obama maakt hier weer de klassieke denkfout dat als een club mensen rijker wordt automatisch een andere club armer wordt.”
  Indien er geen geld bij zou komen, klopt volgens mij de stelling over de ‘klassieke denkfout’ niet. Dan heb ik hetzelfde probleem als Obama. Kunt u ons helpen door iets meer uit te leggen waarom wij die denkfout maken aub?
  Ten slotte, een link naar een ‘TED talk’ eerder geplaatst door een van de lezers (weet helaas niet meer wie), maar toch interessant om eens naar te kijken en wat extra aandacht te geven:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cZ7LzE3u7Bw
  Voor wat betreft de oplossingen die door de staat bedacht worden vs marktwerking;
  http://www.youtube.com/watch?v=v2CI1GYnYHY

  Bertus [6] reageerde op deze reactie.
  Bertus [7] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [12] reageerde op deze reactie.

 2. Welvaart maak je zelf. Als ik mijn tuin vol met appelbomen zet heb ik op enig moment meer appels dan de buren. De buren beginnen dan te gillen: dit is niet eerlijk, hij heeft alle appels, hij moet ze gestolen hebben.

  Vervolgens komen ze aan met verhalen over slavernij en kolonialisme. Maar dat heeft niets met mijn appels te maken.

 3. Eerste filmpje: hij gaat volledig voorbij aan etniciteit.

  Werkgevers nog meer verantwoordelijk maken voor werknemers? Wie wil er dan nog werkgever zijn? Misschien ziet de overheid werkgevers als veehouders en werknemers als vee. En dan bepaalt de overheid natuurlijk hoe de veehouder met dat vee dient om te gaan.

 4. “Toch zijn er weinig Europeanen die ervan beschuldigd kunnen worden iets van een Afrikaan te hebben gestolen. Welvaart is gecreëerd en niet afgenomen en de vetste kapitalistische varkens hebben daar juist het meest aan bijgedragen”

  En zoiets zegt men vlak nadat er weer een compleet Afrikaans land is leeggeroofd!!!! Zonder Afrika en het midden Oosten staat Europa compleet stil!!!!!!

  De hele welvaart van Europa is uit Afrika gestolen!!Eerst via kolonisatie en vervolgens met behulp van ontwikkelingsgeld, dictators omkopen om vervolgens hun continent leeg te halen voor dumpprijzen.Die gebeurt al meer dan 75 jaar op dezelfde manier.Ze creëren daar doelbewust conflicten zodat ze ongestoord hun rijkdommen kunnen afnemen met gedrukte waardeloze dollars.

  Vanavond komt er een documentaire op France 5(deel 3) over de vroegere 7 zusters(chevron,shell,texaco,esso,bp,exon,standard oil). Hoe dit kartel de afgelopen eeuw bijna alle oorlogen hebben veroorzaakt.Hoe deze de politiek volledig beheersen door hun machtige, actieve lobbyisten Hoe deze de afgelopen eeuw heel Afrika en het midden oosten hebben onderdrukt om hun rijkdommen te bemachtigen.
  Zelfs de staatsgreep in 2002 op Chavez zijn land is door hen georkestreerd. Het zijn tegenwoordig weliswaar geen 7 zusters meer maar de werkwijze is tot op de dag van vandaag nog exact hetzelfde.

  Als men wilt begrijpen wat er in Irak,Iran,Libie,Algerije,Nigeria werkelijk heeft gespeeld:

  http://fr.wikipedia.org/wiki/G%C3%A9opolitique_du_p%C3%A9trole

  Vreemd(en jammer) genoeg is dit wikipedia artikel niet in het Engels of Nederlands te vinden.

  En niet alleen Afrika hebben eraan moeten geloven, luister maar eens naar wat deze Amerikaan te melden heeft:

  http://youtu.be/Bx2OvSz5Yzs

  Hij meldt precies hetzelfde als die Franse documentaire. Zijn boek is daarom ook een echte aanrader: Confession of an economic hitman.

  J.H [5] reageerde op deze reactie.

 5. @J.H [4]:

  Dit kartel is overigens onderdeel van een nog grotere kartel:

  1:banken2:oliemaatschappijen en 3:de wapen-industrie en ik denk ook wel de farmaceutische industrie als ik aan de mexicaanse griep zwendel denk.

  Deze 3 beheersen de wereld en de politiek.En hun invloed word uitgeoefend op de Bilderbergconferenties.

 6. @bill [1]: Volgens mij is Afrika niet leeggeroofd. De Chinezen zitten er nu en halen daar nog vele grondstoffen weg. En betalen daar ook voor. De mensen in Afrika hadden de grondstoffen overigens ook zelf uit de grond kunnen halen en kunnen verkopen. Ook zouden ze de gelden in de economie kunnen terugpompen. Dat men dat niet doet en liever consumeert, moet men zelf weten, maar dan ook op de blaren zitten. De geldhoeveelheid noch de omloopsnelheid van geld zijn constante gegevens. Produceer een ruilbare dienst of product en rijkdom zal uw deel zijn. Zo simpel is het.

  J.H [8] reageerde op deze reactie.

 7. @bill [1]: Ik zou aan zelfkastijding doen als het een goede remedie zou zijn. Maar dat is het niet. Dat gejammer over kolonialisme, ik kan er niets mee.

 8. @Bertus [6]:

  Dan vraag een Afrikaan wie hij liever heeft. De bommen van het westen? Of de contracten van Chinezen?
  Wat zou je zeggen als er onder jouw huis grondstoffen zouden liggen en ik met een bazooka zou komen om dat van jou af te pakken? Op al jou motieven zou ik antwoorden: Ja jij doet er zelf niks mee! En dan Shell-Nigeria niet vergeten of Texaco-Ecuador. De gigantische verwoesting van honderden miljoenen vierkante meters.

  Afrika wordt leeggeroofd en jij dankt je rijkdom volledig aan Afrika. En dit is niet om jou schuldig te laten voelen of wat dan ook. Maar dit is wel de realiteit. Onze leiders hebben ervoor gekozen om Afrika arm en chaotisch te houden. Afrika is het rijkste continent ter wereld, Europa het armste.
  En waarom zouden Amerikanen hun eigen grondstoffen gebruiken als ze dmv gedrukte dollars die van Afrikanen kunnen jatten?

  De documentaires en youtube filmpje in mijn vorige reactie leggen die perfect uit.

  Bertus [9] reageerde op deze reactie.

 9. @Bertus [9]:

  Kijk dat bedoel ik nou.

  Hebben ze die landen met waterpistolen gekoloniseerd? Hebben ze die landen met dezelfde waterpistool gedekoloniseerd?
  Dat Libie verhaal is nog een oude afrekening uit het verleden. Frankrijk en Engeland stonden wel de voeten van Ghadaffi te kussen de afgelopen jaren, maar in gedachten hadden ze al 10 jaar geleden dat land willen bombarderen om de Libische rijkdommen weer onder hun hoede te krijgen.
  Zelfde verhaal met Irak en Iran, Algerije en alle oude kolonien.

  Mike Brandenburg [13] reageerde op deze reactie.

 10. Dankje, die derde alinea is erg mooi verwoord. Had een tijdje geleden college waarin werd gesteld dat de inkomensongelijkheid steeds verder toeneemt. Ik reageerde met: so what, dat is pas een probleem als de armen armer worden en dat is zeer zeker niet het geval. Respons: ja, maar de koopkracht van de bijstand bijv, die gaat ieder jaar met een paar procent omlaag. Ik: kon je 50 jaar geleden ook al een auto, een woning, een tv, een koelkast etc betalen van de bijstand dan? Respons: een stilte, een vuil lachje, en het college werd vervolgd. En dat mag dan dr. voor zijn naam zetten.

 11. @J.H [10]: Hoe groot is China, En welke landen behoren daadwerkelijk tot dit China. Wat doet Chinamet onwelwillende dissidenten. Hoe gaat het in BUrm a hoer vriendelijk is men met TAiwan. OF hoe onafhankelijk is Hongkong.

  Wat doet China precies om de lieve vrede te bewaren?

  U bent verblind in uw politieke richting waarin u niet alleen totaal verzwijgt dat China de grootste kolonisator van dit moment is. Diverse landen ooit onafhankelijk luisteren nu naar de partij uit Peking. Een afwijkende mening wordt nog steeds niet geaccepteerd.

  Laatste berichten zijn dat China nu Europa wil helpen. Uiteraard wel tegen de voorwaarden dat men zich onderwerpt. Commentaar is verboten door Europese politici en de opstanden die her en der plaatsvinden moeten de kop worden ingedrukt.

  Nee inderdaad het rode gevaar uit China doet het met contract. De voorwaarden van die contracten laten we maar even achterwege.

  Ik ben Woonachtig in Brazilie. De vorige dorpsclown, sorry de vorige President(socialist) heeft ook van die geweldig contracten met China gesloten. Eigen rijkdommen uit moeder aarde worden voor een appel en een ei verkocht aan China, Waarna Brazilie dan de technologie uit China binnenhaalt.

  Ook hier is de enige verliezer degene die aan de andere kant van het handelscontract staat.

  Maar het mooiste uit uw reactie is uw totale bewuste blindheid voor een land dat eigenlijk alles doet waar u het westen van beschuldigt.

  J.H [15] reageerde op deze reactie.

 12. Een jaartje terug heb ik eens gelezen dat de helft van alle geld op de wereld in handen is bij 5% van de wereldbevolking. Natuurlijk kan ik de link niet meer vinden, jammer, maar het is niet anders.

  Dat geeft natuurlijk wel te denken. Want wat als 75 of 99 of 100% in handen zou zijn bij 5%?

  Mensen die niets hebben met kapitalisme argumenteren dat `winst´ maken enkel mogelijk is door uitbuiting van anderen.

  Ik denk dat de waarheid genuanceerder ligt.

  Persoonlijk ken ik gelukkig geen jaloezie op economisch vlak. Als ik genoeg heb om aardig van te leven is het voor mij genoeg. Indien een ander dan 50, 100 of 1000M3 meer huis heeft, of meer auto, doet me dat compleet niets. Sterker nog, ik zie het geeneens, laat staan dat ik me er druk om ga maken. Daarom zal ´de winst´ die ik moet maken om te leven gering zijn, en zal het uitbuiten wel meevallen.

  Maar dat er ook mensen zijn die enkel lijken te willen leven om winst te maken, meer winst te maken, die winst maken juist als levensdoel hebben gesteld lijkt me ook duidelijk. Dat zijn mensen die letterlijk geilen op geld, op macht, i.p.v. op het leven…

  Dat zijn mijn soort mensen niet, en hiermee zal ik best tegen een paar zere beentjes aanschoppen. Maar ik meen het wel. Deze soort mensen, of het nu bankiers, politici of grootindistruelen zijn, zij zijn verantwoordelijk voor de zooi waarin zowat de gehele aardbol verkeert.

  De macht van de een, gaat altijd ten koste van de macht van de ander. Zie daar het begin van ongelijkheid.

  Ik heb gezegd.

  Burnitall [17] reageerde op deze reactie.

 13. @Mike Brandenburg [13]:

  Goh , van wie zou China dit toch hebben? Imperialisme is volgens Mike een Chinese uitvinding. Misschien ook even de Opium-Oorlogen opnieuw nalezen? Het westen kan veel beter naar zichzelf kijken voordat het met zijn vingertje gaat wijzen.China koloniseert helemaal niks. Het maakt juist goed misbruik van de stomiteiten van het westen door zich als een wolf in schaapskleren op te werken in de mondiale machtsverhoudingen. EN GELUKKIG MAAR!

  Weet je hoe ze in Azie(Pakistan,India en nog een paar van die landen) aan de atoombom zijn gekomen?Door een Nederlander! Toen ik dit een aantal jaren geleden hoorde was mijn eerste reactie: welk idioot doet dit nou? Maar nu weet ik wel beter en ik kan niks anders dan die man gelijk geven! Het Westen dicteert alle landen van de wereld terwijl ze zelf niet eens weten wat democratie en mensenrechten inhouden. Deze 2 woorden worden gebruikt om naieve schaapjes fabeltjes te verkopen en hun genocides over de hele wereld goed te praten.Ik kan het maar niet vaak genoeg zeggen: mensenrechten en democratie zijn geen doel op zich, het zijn middelen!

  “Wat doet China precies om de lieve vrede te bewaren?”

  Vietnam,Irak,Afghanistan,Libie,Egypte,Chili,Panama,Honduras,Ecuador en binnenkort Iran: bedoel je dit soort vrede? Syrte is overigens totaal plat gebombardeerd door de Navo. Alweer een bewijs dat ze mensen zoals jou alles wijs kunnen maken wat ze willen. Ze waren er om de mensen te beschermen weet je nog?Omdat Ghadaffi zogenaamd een raket op een dorp had afgevuurd weet je nog?

  “laatste berichten zijn dat China nu Europa wil helpen. Uiteraard wel tegen de voorwaarden dat men zich onderwerpt. Commentaar is verboten door Europese politici en de opstanden die her en der plaatsvinden moeten de kop worden ingedrukt”

  Hoe zit het met die opstanden hier in het westen?
  http://youtu.be/S880UldxB1o
  Natuurlijk laten die mensen,die jij nu loopt te verdedigen, jou veel liever zien hoe slecht China wel niet is ipv beelden uit Griekenland,Spanje,Kroatie of New York te tonen.

  “Ik ben Woonachtig in Brazilie. De vorige dorpsclown, sorry de vorige President(socialist) heeft ook van die geweldig contracten met China gesloten. Eigen rijkdommen uit moeder aarde worden voor een appel en een ei verkocht aan China, Waarna Brazilie dan de technologie uit China binnenhaalt”

  Moet je eens aan je onderbuurman, Argentinie, vragen voor hoeveel zij hun rijkdommen hebben verkocht na het bezoekje van het IMF begin deze eeuw. En zoek meteen even Bechtel-Bolivia even op. Als je het dan nog niet snapt, weet ik het ook niet meer.

  “Maar het mooiste uit uw reactie is uw totale bewuste blindheid voor een land dat eigenlijk alles doet waar u het westen van beschuldigt”

  Ben ik niet blind voor. Maar wat China nu doet, doet het Westen al meer dan 400 jaar op veel grotere schaal.Lees goed: 400 jaar!

  Ugh [16] reageerde op deze reactie.

 14. Goh , van wie zou China dit toch hebben? Imperialisme is volgens Mike een Chinese uitvinding. Misschien ook even de Opium-Oorlogen opnieuw nalezen? Het westen kan veel beter naar zichzelf kijken voordat het met zijn vingertje gaat wijzen.China koloniseert helemaal niks. Het maakt juist goed misbruik van de stomiteiten van het westen door zich als een wolf in schaapskleren op te werken in de mondiale machtsverhoudingen. EN GELUKKIG MAAR!

  Dat Imperialisme een uitvinding van de Chinezen is, heeft meer te maken met uw redenatie. Niet omdat ik enkel de overeenkomst tussen beide aangeef. Daarnaast geeft u aan dat China gebruik maakt van de stommiteiten van het westen. Dit vind u een goed, sterker nog u zegt ‘gelukkig maar’. Hierbij maakt u dus een duidelijk onderscheid tussen de één en de ander, waarbij de ene fout is maar de andere uw zegen heeft. Dit zegt veel over de redenatie.

  Weet je hoe ze in Azie(Pakistan,India en nog een paar van die landen) aan de atoombom zijn gekomen?Door een Nederlander! Toen ik dit een aantal jaren geleden hoorde was mijn eerste reactie: welk idioot doet dit nou? Maar nu weet ik wel beter en ik kan niks anders dan die man gelijk geven! Het Westen dicteert alle landen van de wereld terwijl ze zelf niet eens weten wat democratie en mensenrechten inhouden. Deze 2 woorden worden gebruikt om naieve schaapjes fabeltjes te verkopen en hun genocides over de hele wereld goed te praten.Ik kan het maar niet vaak genoeg zeggen: mensenrechten en democratie zijn geen doel op zich, het zijn middelen!

  Wat apart dat u de atoombom erbij haalt en de schuld daarvan in de schoenen van Nederland schuift. Zoals algemeen bekend is deze technologie in Nederland gestolen door; Abdul Quadir Khan. Iemand die binnen is gehaald, geschoold is gewerkt heeft met deze technologie met de Noorderzon is vertrokken. Dat dicteren valt dus wel mee, anders hadden we namelijk gedicteerd dat de techniek teruggeven had moeten worden zonder er ook maar een blik op te werpen. Het feit dat dit niet is gelukt geeft denk ik wel aan dat er weinig te dicteren valt. Echter Spionage gebeurd altijd en overal. Het geeft enkel de onkunde van de gemiddelde Nederlandse instantie weer met betrekking tot screening en handhaving. Dit is echter iets waar de Nederlandse instanties wel vaker negatief het nieuws meehalen. Maar er is dus duidelijk geen sprake van hulp of verkoop van technologie om de aatoombom te maken. U slaat ook volledig de plank mis door te verwijzen naar een Nedelrander daar het een Indier betrof die na zijn eimigratie naar Pakistan op humanitaire gronden een visus voor Nederland ontving.

  Vietnam,Irak,Afghanistan,Libie,Egypte,Chili,Panama,Honduras,Ecuador en binnenkort Iran: bedoel je dit soort vrede? Syrte is overigens totaal plat gebombardeerd door de Navo. Alweer een bewijs dat ze mensen zoals jou alles wijs kunnen maken wat ze willen. Ze waren er om de mensen te beschermen weet je nog?Omdat Ghadaffi zogenaamd een raket op een dorp had afgevuurd weet je nog?

  De landen die u noemt zijn al jaren niet in vrede. Niet voor het westen er kwam en niet toen het westen er vertrok. U haalt die landen alsof ik het ermee eens ben met wat daar gebeurt. Wat mij enkel opvalt is dat u niet begint over Venezuela, Cuba, of Rhodesie. Allemaal landen die het voor het eerlijk delen niet zo slecht deden. Maar na de invoering van eerlijk delen keihard zijn gekelderd. U haalt Chili aan nadat die door het eerlijk delen bijna aan de grond zaten. Tijdens het militaire regime is er een omslag gemaakt. Minder eerlijk delen en meer produceren. Dit heeft de welvaart terug gebracht naar het land. Ondanks dat er nu weer diverse maatregelen zijn genomen om sociale overheidsmaatregelen te nemen doet het land het nog steeds goed. Waarbij de gemiddelde Chileen een beter pensioenfonds heeft dan de Nederlander. Waarschijnlijk omdat dit wordt opgebouwd voor en door de persoon zonder de inleg te hoeven delen met de anderen. Blijft nog steeds dat u de voorbeelden gaf om mij zo in een hoek te kunnen drukken met zaken waar ik niet over ben begonnen, maar die geheel aan u vallen.

  “laatste berichten zijn dat China nu Europa wil helpen. Uiteraard wel tegen de voorwaarden dat men zich onderwerpt. Commentaar is verboten door Europese politici en de opstanden die her en der plaatsvinden moeten de kop worden ingedrukt”
  Hoe zit het met die opstanden hier in het westen?
  http://youtu.be/S880UldxB1o
  Natuurlijk laten die mensen,die jij nu loopt te verdedigen, jou veel liever zien hoe slecht China wel niet is ipv beelden uit Griekenland,Spanje,Kroatie of New York te tonen.

  Wederom een verdachtmaking alsof ik iemand verdedig, ik gaf enkel aan dat uw redenatie mank ging doordat u de een ophemelt en de ander met dezelfde fouten neersabelt. Ik ben tegen de door u genoemde demonstraties maar om andere reden dan u denkt. Ik ben van mening wie zijn billen brandt moet uiteindelijk op de blaren zitten. Wie jarenlang voor overheden stemt die jaarlijks meer geld uitgeven dan er binnenkomt zal moeten accepteren dat die zelfde stemmer uiteindelijk de broekriem tot het uiterste zal moeten aanhalen om te herstelen wat het stemgedrag fout heeft laten gaan in de jaren vooraf gaant. Daarbij, de demonstraties gaan er vooral over dat deze mensen op de zelfde voet door willen gaan en zelfs er nog een stapje bij willen doen. Dit houdt in nog meer leven op zak van de ander. Hier ben ik in elke vorm tegen.
  Grappig is dan ook de aertikelen over de demonstraties in Amerika waar de vrijwilligers niet meer de luxueuze maaltijden willen bereiden. Omdat er massaal misbruikt van wordt gemaakt door daklozen en de armen. Delen is leuk zolang het deze mensen maar niet kost. Vraag die overblijft, waarom klagen over delen als je dit zef niet van plan bent met de minder bedeelde onder jou. Ook de inhoudsloze argumenten die ook compleet verstommen wanneer er dan iemand van de 1% te midden van deze mensen de dialoog aangaan. Het repeteren van leuzen is het enige dat men inbrengt maar een inhoudelijk argument is er niet te vinden. Ik heb nu drie van deze clips gezien en verder dan oneerlijk komt men niet. OP inhoudelijke vragen blijft men het antwoord schuldig. En omdat je zo gek bent van clips, hier twee clips die de gemiddelde demonstrant weergeven op het moment dat men inhoudelijk een discussie aan kan gaan. Waarschuwing voor de kijker, de clips betreffen diep trieste beelden. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vZr9c1zYaOE

  http://www.youtube.com/watch?v=HweJDX-iZis&feature=related

  Moet je eens aan je onderbuurman, Argentinie, vragen voor hoeveel zij hun rijkdommen hebben verkocht na het bezoekje van het IMF begin deze eeuw. En zoek meteen even Bechtel-Bolivia even op. Als je het dan nog niet snapt, weet ik het ook niet meer.

  Daarnaast verwijst u naar Argentinie terwijl daar de private krediet verstrekkers( via bonds) toch de grote verliezers waren die moesten het met een stuk minder doen dan aanvankelijk gedacht toen zij kredieten beschikbaar stelden. De verliezen die zij leden worden nooit aangehaald. Dit past uiteraard neit in het straatjke. Echter ook hier huil ik niet om. Je in vesteerd met geld dat je eventueel kan missen. En niet met geld dat je nodig hebt om te overleven. Doe je dit goed dan zal je vermogen groeien. Gaat het slecht dan verlies je een deel van je vermogen. Geen overheid of eerlijk delen vooor nodig om dit eerlijk te laten verlopen. Juist door de hulp van het IMF, dat niet eens in de buurt kwam van wat zij werkelijk wilde kon Argentinie er weer bovenop komen. Met de aantekeing dat de Argentijnse overheid fantastisch heeft onderhandelt. Uiteraard wel volledig ten koste van de investeerders. . Ook het aanhalen van Bolivia is grappig. Een land dat zijn rijkste natuurlijke bronnen had verloren na de diverse oorlogen met de omringende landen met als gevolg verlies van deze gronden. Om daarna vooral links nationalistische en links (kuch) democratische regeringen te hebben gehad die het land met wanbeleid het ravijn in stuurden. Nog steeds heeft Bolivia een ‘eerlijk delen overheid’ de armoede en wanbeleid zijn echter verre van verdwenen.

  Ben ik niet blind voor. Maar wat China nu doet, doet het Westen al meer dan 400 jaar op veel grotere schaal.Lees goed: 400 jaar!

  Wat China nu doet en u vergelijkt dit met de laatste vierhonderd jaar van het westen? Hoeveel lijken liggen erbij voorbeeld onder de chinese muur verstopt? Wanneer is deze muur gebouwd. Hoe is China gegroeit als land zijnde? Allemaal conflicten die verder gaan dan de laatste 400 jaar. Lees goed: wel verder dan 1000/2000 jaar. Hoewel hier niets vreemd aan is. Zo zijn wel meerdere grote rijken in de geschiedenis ontstaan. Enig verschil is dat China het heeft weten te handhaven. Daarbij veroordeel ik het niet, het is immers hoe de zaken zijn gegaan. Verschil tussen ons beiden is dat ik het onder ogen zie van beide kanten en de één niet gebruik om de andere te bekritiseren daar dit gezien de geschiedenis en huidige houding in de huidige wereldpolitiek zeer misplaatst is.

  J.H [19] reageerde op deze reactie.

 15. @Mike Brandenburg [18]:

  “Hierbij maakt u dus een duidelijk onderscheid tussen de één en de ander, waarbij de ene fout is maar de andere uw zegen heeft. Dit zegt veel over de redenatie”

  Dit zegt alleen maar de je niet snapt wat ik bedoel.

  Hier het antwoord op “je slaat de plank mis”:

  http://zembla.vara.nl/Maatschappelijk-debat.2064.0.html?&tx_ttnews%5BbackPid%5D=2063&tx_ttnews%5Bpointer%5D=1&tx_ttnews%5Btt_news%5D=1619&cHash=1f6a49bc54

  Als je snapt waarom die NEDERLANDER die zooi heeft verkocht zul je ook snappen wat ik bedoel.

  Verder heeft dit meneertje:
  http://youtu.be/KUaEtf1s23w
  goed werk in jouw hoofd verricht.

  Over Zuid Amerika:
  Boek:Confession of an economic hitman.
  Of filmpje: http://youtu.be/xLe9u9SffO0

  John Pilger: War on democracy
  http://youtu.be/rpbWNUGUBNo

  Gisteren op Franse televisiezender France 5, 3e deel over de 7 zusters. Keer op keer bevestigingen van wat deze 2 heren hierboven te melden hebben. Zoals de staatsgreep op Chavez in 2002 die voorbereid was door CIA en EXXON.
  Venezeula,Cuba,Iran,Irak,Libie hebben al meer dan een eeuw te maken met de terreur van dit oliekartel. Oliekartel dat ondertussen is uitgegroeid tot BANKEN,OLIEMAATSCHAPPIJEN,WAPENINDUSTRIE KARTEL.
  En daarom juich ik de opkomende economieen toe. Zodat er evenwicht kan komen.

  En als laatste wil ik nog even dit toelichten:

  Begin dit jaar werd er een land binnengevallen. LIBIE. De redenen waren dat Ghadaffi slecht voor zijn volk was en raketten had afgevuurd op een dorp.
  In dezelfde week dat deze propaganda verhalen speelden kon men ook beelden zien van vader Zorreguieta en Beatrix.Gezellig samen aan de champagne.

  Kennelijk heeft hypocrisie voor sommigen mensen geen grenzen.Twee mannen met zogenaamd dezelfde verleden: de ene zit aan de champagne met Bea en de ander wordt volledig platgebombardeerd.Jaaaa, die mensenrechten toch!

  Venezuela was voor het aantreden van Chavez een ramp!
  Cuba lijdt op dit moment het meeste door de embargo van de VS. Een embargo waar die zogenaamde VN met 180 stemmen tegen hebben gestemd afgelopen week. En de laatste 20 jaar ook overigens.

  Maar dat terzijde. Cuba heeft goede en slechte kanten, Europa heeft goede en slechte kanten. Maar waar het mij om gaat is dat Chavez, Castro,Ghadaffi, Assad samen nog niet 1 fractie aan moorden hebben gepleegt van de moorden van de Navo. Chavez bombardeerd geen landen, Iran heeft nog nooit een land aangevallen. Libiers hadden het het beste van heel Afrika, een jaarinkomen van ruim 13.000. Geen enkel Afrikaans land had dit. En wat heeft de Libier nu? Dezelfde toekomst als die Irakees: Een hel dus!

  En nog iets: Zet een Cubaan en en een Rijke Westerling naast elkaar en je zult zien wie de rijke van de twee is.Ondanks hun MATERIELE armoede en hun systeem is een Cubaan wel 20 keer rijker dan een prozac slikkende westerling.

Comments are closed.