Red: we krijgen in toenemende mate vragen en opmerkingen als onderstaande. De houding en sfeer van mensen onderling gaat steeds verder de verkeerde kant op. Daarom is dit artikel een goed begin om eens uitgebreider te discussiëren over de oorzaken en de mogelijke oplossingen. Oplossingen voor de korte en de langere termijn.
Zomaar een gedachte en uit eigen ervaring. Voor de tweede wereld oorlog deelde de regering mee dat iedereen rustig kon gaan slapen, maar achteraf bleek dat ons land al verraden was. Als kind ging je naar school en was daar een onderwijzer die overwicht had en tot de notabelen van het dorp behoorde. Wij kregen geschiedenisles en daar hoorden wij hoe de mensen vroeger afgeslacht en onderdrukt werden van uit een christelijke overtuiging.
Toen ik later naar de zondagschool moest en ik daar iemand in de kerk met een klomp op zijn hoofd sloeg mocht ik daar niet weer komen, en dat was mij niet helemaal duidelijk. Later moesten wij betalen voor de AOW van de ouderen en werd ons geadviseerd om te sparen voor ons eigen pensioen. Ook werd geadviseerd een eigen woning te kopen en wat geld op de bank te zetten. Allemaal goed bedoelde zaken waar je in geloofde, en vertrouwen had in de overheid.

Dan echter moet je steeds meer belastingen en heffingen betalen en wordt het moeilijker om aan je eigen wensen te voldoen. Je ziet dat de overheid een gedeelte van het gespaarde pensioen binnen haalt om de begroting op order te krijgen en dat de overheid top salarissen uitbetaalt aan bestuurders. Ook was ik geen voorstander van een groot Europa en had er tegen gestemd, maar helaas ondanks dat de meerderheid van de bevolking er op tegen was gingen de bestuurders dat op slinkse wij toch doorzetten.

Je ziet dat bestuurders vaak in achterkamertjes zaken regelen, vaak zonder de mening van de burger te respecteren en zonder dat er inspraak of duidelijkheid gegeven werd. De banken had je alle vertrouwen in maar nu zie je wat de banken werkelijk met ons geld gedaan hebben, vorstelijke bonussen en risicovol beleggen in andere landen om aan de bestuurders forse bonussen te kunnen betalen. En nu dat allemaal verkeerd afloopt moeten de burgers het betalen en worden er forse bezuiniging aangekondigd, en op het bestuurlijk apparaat wordt het wel gezegd, maar (nog) niet gedaan.

Ziekenfonds werd geprivatiseerd met dwang van de overheid om daar aan te betalen. De multiculturele gemeenschap wat de overheid voor stond is totaal uit de hand gelopen, en de open grenzen zorgen dat er veel overlast voor de inwoners is gekomen. Het onderwijs is ook niet alles geworden en men heeft kapitalen nodig om dat recht te trekken. Er komen veel buitenlanders op onze kosten studeren en vertrekken dan naar hun land van herkomst.
De vredesmissies zijn een misser en hebben kapitalen gekost en alleen maar ellende binnen gehaald. En dat alles gebeurt zonder dat de burgers er in gekend worden, en politici die daarbij de burgers negeren onder de mom van democratie die alleen voor politici geld, maar waar de burger weinig aan heeft

Nu Europa in de problemen komt, Banken ondersteund moeten worden is de politiek niet in staat besluiten te nemen en laten ze alles op zijn beloop en dat zal de burgers opbreken, want die moeten straks betalen en de politici zullen hun inkomen nooit inleveren, want die vertrekken wel als het debacle er is naar een ander land, en laten de burger in ellende en armoede achter.

Dit wetende zult u begrijpen dat veel mensen teleurgesteld zijn en agressief gedrag gaan vertonen en zich terecht egoïstisch opstellen. Ze willen best bijdragen aan een verantwoord collectief en de mensen die het minder getroffen hebben in het leven steunen, en juist dat doet de overheid niet, die laat ze vallen als een baksteen.

 De vraag is hoe lossen we dit op?

Ingezonden door Reiny

33 REACTIES

 1. Wat ik nu ga zeggen zal bij veel mensen de lachspieren activeren.
  Wat is de invloed van de filmbeelden op het gedrag van mensen in de wereld.
  We zien in het dagenlijks straatbeeld dat veel trends van tv en hollywood worden overgenomen.Maar hoe zit het nu met de karakters die we voorbij zien komen.Nemen we onbewust ook die stoere houding aan of gaan jeugdigen zich ook spontaan als oh oh gerso gedragen.Worden negatieve zaken snel overgenomen en gaat het eigen brein dan ook op die wijze werken.
  Neem nu de gemiddelde vechtersbaas gaat hij de moves uit een film gebruiken inclusief het taalgebruik.

  Als we nu eens terug kijken naar de laatste 50 jaar wat is dan de invloed geweest van de filmwereld op de wereldwijde omgangsvormen.

  De filmwereld werd toch ook vooral gebruikt als etalage om weer een volgende oorlog te verkopen en een afgelopen oorlo goed te praten.Film wordt maar al te vaak gebruikt om de werkelijke geschiedenis te vervalsen.En hoe vaker je de leugen herhaald des te vaker wordt hij voor waarheid aangenomen.

  Want wie de tweede wereldoorlog niet door de bril van de filmwereld bekijkt zal zien dat veel gebeurtenissen in het geheugen van de mensheid is ingegeven door de filmwereld en niet zoals het dus werkelijk was.Het feit dat Churchill net zo weinog op had met Joden als zijn duiste tegenhanger,de patenten die werden verkreen uit misselijkmakende onderzoeken in de kampen werden vrolijk door verhandeld,na de bevreiding van de kampen werden diverse slachtoffers door de bevrijders gewoon overgenomen omdat de onderzoeken nog niet waren afgerond.

  Operatie Paperclip is naar mijn weten ook nog niet echt vaak verfilmd.Werner von Braun met zijn NASA.Maar als je zoveel nazi´s overneemt hoe groot is dan de kans dat zij je organisatie gaan voeden met hun eigen denkbeelden.Als je kijkt naar de VS in de dagen na de oorlog en de manier aarop zij te werk zijn gegaan in de rassenstrijd maar ook de manier waarop zij landen ten onder liet aan met wat legertjes aan huurlingen.

  Kortom wat is er nog over van de echte mens en wat in ons gedrag is bepaald door het kijken naar series als The A-team,Dallas,GTST.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.
  J.H [10] reageerde op deze reactie.
  Sander [19] reageerde op deze reactie.

 2. @zandhapper [3]:
  Dit is een complex vraagstuk want alles heeft invloed op alles.
  En je weet niet wat invloed heeft op wie, wanneer en hoe.
  Daarom is het zo belangrijk te proberen het NAP, Non Agression Principe, toe te passen in de hele maatschappij.
  Daar kunnen libertariërs nog heel veel aan doen.

  Het gebrek daaraan in de huidige maatschappij is de hoofdoorzaak van de ontevredenheid die beschreven is in dit artikel.
  zandhapper [6] reageerde op deze reactie.
  Ron Arends [25] reageerde op deze reactie.

 3. @pcrs [1]:
  Dat wegwezen is alleen een oplossing omdat mensen in hun nieuwe omgeving zichzelf afsluiten van die samenleving als het om politiek gaat.

  Neem nu die hele horde mensen die naar frankrijk is verhuist omdat het hier zo slecht gaat.Als je ze vraagt hoe het leven nu bevalt zeggen ze allemaal ik had het jaren eerder moeten doen.

  Maar dat is alleen omdat ze zich afsluiten voor de problemen in het echte frankrijk dus buiten hun tuinhek.

  Als je jezelf in Nederland afsluit voor alles wat er ebeurd dan leeft dat al een stuk beter.

  Elke dag wil de media uw mening veranderen in die van hen.Maar wat is tegenwoordig de menin van de media.Als je alle kranten daelijks bekijkt ontkom je niet aan de edachten dat er 1 grote redactie aan het werk is die de pagina´s indeeld,de koppen onder woorden brengt en die de overheid steunt om de breintjes dezelfde kant op de laten wijzen.

  Ik vond het verslag van de Televaag zo mooi over de demonstraties in de VS.Junks en criminelen mengen zich onder de demonstranten voor goedkope drugs en gratis eten.Dus wat we er uit op mogen maken is dat deze staatmedia zich alvast druk maakt over de kans dat dit soort zaken overslaan naar ondermeer Nederland.Het is niet de vraag of maar wanneer het overslaat.

  Als je bij de Televaag het woord Marokaan of afgeleiden daarvan zou vervangen door het woord Jood dan zou deze krant al lang bestookt zijn met Israelische drones.Maar wie de kranten dan met de nieuwe woorden zou lezen weet met wat vor spel de Weener roep bezig is.Opinie peilingen laten zien dat er wel heel veel mensen zijn die lijden aan een persoonlijkheidsstoornis.Immers als je in de ochtend SP stemt en in de middag PVV dan zit er toch aardig wat los onder die hersenpan.

 4. @Hub Jongen [4]:
  Helaas is die weg van geweldloosheid een dode weg omdat mensen de natuurlijke noodzaak vaak niet meer hebben om agressief te zijn.Mensen zijn in eingelijk nog heel erg primitieve wezens.

  Veel van ons gedrag komt nog steeds voort uit natuurlijk gedrag wat hooguit een beetje verbasterd is.

  Dat we niet meer zoveel vijanden hebben als in onze oude natuurlijk omgeving wil niet zeggen dat het agressie mechanisme ook door de evolutie is uitgebannen.

  Ieder mens is tot agressie uit te lokken of het nu een oma van 80 is of u en ik.Als ik bij een groen stoplicht voor u sta en ik blijf met een big smile in de binnenpiegel naar u kijken zonder weg te rijden en net voor het rood wordt rijdt ik weg.
  Wedden dat u mij bij het volende stoplicht wat aan wil doen.Zeker als ik het daar nog eens probeer.

  Maar neem nu het feit dat bij ongevallen mensen met hun auto vaak tegen een boom,verkeersbord of wat dan ook eindigen.

  Als je kijkt naar de bandensporen dan is het eindpunt eingelijk zeer onwaarschijnlijk maar iedereen weet dat er een reactie op gang komt die ons naar dat punt toe brent.We verkrampen.

  En het is toch heel makkelijk om via media mensen een bepaalde richting op te sturen want iedereen wil toch bij die grote groep horen.En voor de eeuwige afbuigers hebben ze dan het alternatieve kamp uitgevonden.Dus staat er ergens een artikel dan kun je daarin eingelijk al lezen wat men van jouw verwacht er van te vinden en er wordt ook min of meer aangegeven welke tegendenkers je kunt kiezen.

  De Artikelen van de Televaag zouden een goed onderwerp van onderzoek kunnen zijn.Gelijk even nagaan wie er dan bij al die zelfverzonnen opinie peilingen zijn ondervraagt want het doet me een beetje denken aan die onderzoeker die zijn resultaten uit de binnenzak van zijn jas haalde.

  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.

 5. @Nico de Geit [7]:

  Religie en ook het Jiddische geloof is niet meer dan een platform, deze mensen moeten toch iets doen met hun vrije tijd en hoe gekker de gek hoe sterker het geloof, hoe machtiger. Maar het zal ook voor deze gekken nog wel eens heel anders uit kunnen pakken dan dat ze denken. Hun macht is enorm, maar niet eindeloos.

  Nico de Geit [11] reageerde op deze reactie.

 6. @zandhapper [6]:
  Dat is veel stof om over te discussieren en veel zal wel kloppen.
  Toch is er een heel grote factor die een overhand kan krijgen: Mensen Kunnen denken!
  Dank zij het verstand heeft de mens kunnen overleven. Niet door zijn fysieke kracht of wensen, maar door dingen uit te vinden en op te lossen.
  De behoefte dat meer mensen die eigenschap weer meer gaan gebruiken, groeit. Dat zal moeite en tijd kosten, maar het wel de mogelijkheid en de hoop voor een betere toekomst.

  J.H [13] reageerde op deze reactie.

 7. @zandhapper [3]:

  Wat je op straat hoort en ziet is 100% een spiegelbeeld van de TV. Je hebt volledig gelijk en het is absoluut niet raar wat je zegt!
  Mensen hebben absoluut geen eigen wil. En dat weten de media’s dondersgoed.Daar verdienen ze miljarden aan.
  -Laat Lady Gaga op een bepaald manier een handtasje dragen op tv en de dag erna zie je de hele jeugd op dezelfde manier rondlopen
  – Associeer een big mac met speelgoed en speeltuin bij kinderen en ze zullen hun hele leven blijven roepen dat hun lievelings eten McDonalds is”.(Als je een eigen wil hebt kun je niks anders dan concluderen dat McDonalds voeding walgelijk is en absoluut geen smaak heeft op de saus na)
  Hoe simpel deze voorbeelden ook zijn, bij mij zeggen ze genoeg over hoe het zover heeft kunnen komen.Ze kunnen mensen alle wijsmaken!
  De media heeft er alle baat bij om onzekere,domme,onnozele burgers te creëren. Dat geeft een economie de meeste opbrengst.
  Stel je eens voor dat men de burger echt had leren rekenen op school. Zouden ze dan zoveel woekerpolissen hebben kunnen verkopen?

  lonelymind [20] reageerde op deze reactie.

 8. @Zé [2]:
  Occupy Basel !!! Daar zit de werkelijke grootmacht der banken. LOL 😉

  “Nu Europa in de problemen komt, Banken ondersteund moeten worden is de politiek niet in staat besluiten te nemen en laten ze alles op zijn beloop en dat zal de burgers opbreken, want die moeten straks betalen en de politici zullen hun inkomen nooit inleveren, want die vertrekken wel als het debacle er is naar een ander land, en laten de burger in ellende en armoede achter.”

  Ik zal jullie niet de levieten lezen maar die bovenstaande zinssnede vertelt u een schat aan waarheid.

  Daarom vraag ik u eens te focussen op het débacle in België. Even terug in de tijd.
  De bankencrisis 2008… het bankaandeel Fortis donderde naar beneden en het crisisberaad van de politiek resulteerde in een verkoop (lees: bijna wegschenken) van de gezonde bankpoot en een holding met resterende portefeuille aan rommelkredieten.
  Toen waren we nog allemaal financieel analfabeten maar in de nasleep werd toen duidelijk hoe de geprezen huisvader-aandeeltjes de strop om onze nek waren. getuigenissen van menselijke familiedrama’s achter de schermen ten spijt, verliezen van 100.000 euro waren geen uitzondering. Iedereen verhoopte een deel van zijn verlies te recuperen in die na-dagen. Die sluwe politieke zet is niet vergeten en velen hebben sindsdien veel opgestoken en doorheen het internet zitten snuisteren. Sindsdien is het vertrouwen in de politiek op een dieptepunt gekomen toen onze held van fortis: Leterme en cie werd geprezen door ECB, FED, Bloomberg… en de internationale pers voor het kordaat ingrijpen in de Belgische crisis. Wablief! De roof van de eeuw. Hoegenaamd Leterme kreeg overal schouderklopjes en beleefde zijn glorie-momenten voor de camera’s met brede lach en een superioriteitsgevoel over de “dwazen” die berooid achterbleven. Iedere Vlaming herrinnert zich het verhaal van de “SPECULANTEN” voor de buis.

  Pakweg 3 jaar later (nog steeds gediend onder onze nationale held: Leterme) dient zich het gelijkaardig scenario voor DEXIA aan. Maar een Vlaming stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen zeker. Reeds enkele weken voor een mogelijke financiële coup werkelijkheid zou worden was er al een bankrun gaande van miljoenen euro’s aan deposito’s en verkoop van fondsen, aandelen… MAAR !
  Deze keer had de regering tekortgeschoten en hoe luidde de bedisselde oplossing na het weekend: Juist, een volledige nationalisatie van DEXIA BANK BELGIE. Ziet u de verschillende benadering !!! Opmerkelijk dat precies die oplossing voor Fortis uitgesloten was. Raar dat gewesten, steden en gemeenten nu de SPECULANTEN zijn en geregistreerd staan in het kamp van de “bad bank”. Oh ja om het verhaaltje in schoonheid te eindigen.
  Onze held Leterme trekt nu een doodserieus smoel en predikt de oplossing dat de nieuwe gezonde staatsbank de veiligste van Europa zal worden. Of anders gezegd in zijn denkpatroon: beste dommeriken, onze bank gaat open kom nu maar opnieuw met uw spaargeld. En wat hebben we vandaag geleerd ? Als een politieker (idg Leterme) een persverklaring aflegt, om daar precies tegenovergesteld aan te handelen…

  lonelymind [20] reageerde op deze reactie.

 9. @J.H [13]:

  Als mensen konden denken zouden ze de media niet napraten.
  Ze zouden die voorgekauwde onzin als:
  -We moeten langer doorwerken omdat we ouder worden
  -Vrouwen moeten aan het werk om te emanciperen
  -Prostituees moeten belasting betalen voor voor betere controle op hun veiligheid
  -Internet casinos zijn illegaal omdat ze ze geen effectief anti verslaving preventiebeleid hebben.

  Alle burgers praten deze onzin gewoon na terwijl alle hierbovengenoemde redenen vals zijn en het maar om 1 ding draait: De staat kan zijn schulden niet meer betalen en moet van gekkigheid steeds weer nieuwe belasting inkomsten verzinnen. De introductie van vrouwen emancipatie was hierbij de grootste klapper ooit als je het mij vraagt. Maar desondanks deze geweldige nieuwe bron van belastinginkomsten zitten ze nog zwaarder in de schulden.
  Ook dat multiculturisme draait volledig om de staatsschuld, heeft helemaal niks met mensen te maken.

 10. @Nico de Geit [11]:

  Klopt, ontneem ze alle brandstof en ze zijn hopeloos verloren. Maar, en dat is het gewiekste van ze, er zijn veel zaken waar wij van afhankelijk zijn en dat zijn nu precies de zaken waar zij de scepter over zwaaien. Als je het wilt doen doe het goed, is hun motto en parkeren overal de kont op de meest strategisch belangrijke plekken.

  Zie het het verschil tussen de ‘chiefs’ en het gepeupel. Het gepeupel heeft geen bezetenheid naar het grote geld en krijgt op een bepaalde hoogte er zelfs een afkeer van.

  Een psychopaat daarentegen, want dat is de doorsnee topbestuurder/wereldleider, kent geen scrupules, kent geen barmhartigheid en wil ten koste van alles en iedereen winnen…Wel zijn het pantoffelhelden, want zodra ze bij de lurven worden gepakt en ontmaskert jammeren ze als baby’s in de hoop zo medelijden op te kunnen wekken om alsnog de dans te kunnen ontspringen (toneelspelers eersteklas).

  Sluw en gehaaid, maar toch zo dom en simpel, alleen wel heel gevaarlijk want door dit soort mensen komt de wereld keer op keer op het randje van de afgrond te staan.

 11. @Zé [17]:

  Dat is een woordgrapje.

  Wat bedoeld wordt is natuurlijk dat je alles voor jezelf op een rijtje zet. Veel mensen doen maar wat en nemen onvoldoende de tijd hun situatie te analyseren, de mogelijkheden te bezien en een afgewogen keuze te maken. Ze laten zich leiden door de waan van de dag.

 12. @zandhapper [3]:
  Ik lach hier niet om, en wil aan de hand van een simpel voorbeeld aantonen dat televisie (beelden) een extreem gevaar voor de bevolking (vooral jeugdigen) opleveren.
  Roken:
  Er is onlangs door UPC een nieuwe zender op de kabel geintroduceerd: ID (Investigation Discovery)
  Non-stop (echte) amerikaanse moordzaken in alle soorten en maten. De een nog gruwelijker als de ander. Alles met orginele beelden in combinatie met verfilmingen. Maar nu komt het: zodra ‘de killer’ wordt beschreven/ontmaskerd, dan verschijnt er (bijna stelselmatig) een fragment ( 1 sec.) van een roker in nachtelijke schemer- schaduw, een rokende sigaret in close-up, of wat al niet meer. Dit noem ik dus ‘mind controll’.
  Deze taktiek blijft niet beperkt tot deze zender. De kranten (in Nederland met name de Telegraaf) en TV zenders als RTL4, doen in iets mindere mate precies hetzelfde.
  Mijn conclusie: dit is wereldwijd gestuurd. En wie zit daarachter? Wie financiert dit? En met welk doel? Kom me niet aan met meerookschade…
  Het extreme gevaar: WAT MOETEN WE NU DENKEN VAN AL HET OVERIGE NIEUWS? ALLE OVERIGE BEELDEN? WIE BETAALT EN MANIPULEERT DIE?!

  Hoc Voluerunt [22] reageerde op deze reactie.

 13. @J.H [10]: Verkoop van coltruien verdubbeld na dood Steve Jobs. Kotsmisselijk word ik van dat soort meelopers.

  Over meelopers gesproken: Occupy Wall Street bestaat uit een zootje verwende communistische pro-ObeyMe kinderen die nog nooit een dag gewerkt hebben en menen overal ‘recht’ op te hebben, zonder enig benul van waar het om gaat. De reacties van @Zé [2] en @leo [12] (alleen op dat meeloop-aspect) vind ik dan ook ongepast. Een libertarisch protest associëren met OWS is zoiets als een libertariër associëren met de NVU. Moet je niet willen.

  Wat betreft de titel van dit stuk: men moet egoïsten en nihilisten niet met elkaar verwarren.

 14. @Sander [19]:
  als mensen geweld op TV en reportages aanspreekt en dat ze het zelf ook gaan uitvoeren zijn het zwakke mensen die znoder die beelden evengoed de fout in gingen.
  Nu krijgen de beelden de schuld.

  ID is een goeie zender trouwens, laat vaak zien dat het rechtssysteem van amerika ook niet helemaal klopt. Aphrodite on the case ofzo en die andere blonde dame maken goeie programma’s.

  “Beyond a reasonable doubt”wat in de grondwet staat wordt niet toegepast in het amerikaanse rechtssysteem, om over de 4th 5th en 6th amendment maar te zwijgen, die zijn ze al lang vergeten.

  Toch leerzaam.

  zandhapper [23] reageerde op deze reactie.

 15. @Hoc Voluerunt [22]:
  Maar er zijn nog maar zo weinig sterke mensen in de samenleving.

  Iedereen laat zich bewust of onbewust beinvloeden door de media.

  En al die mooie serie´s waar u het over heeft zijn ook niet altijd volledig waarheidsgetrouw.
  De manier waarop iemand in beeld wordt gebracht kan het gevoel van de kijker enorm beinvloeden.

  We kenne het allemaal als er onder een film of serie het woordje ….waargebeurd……staat.Van de hele film is alleen de foto op de kaft waargebeurd en de rest is allemaal wat spannender ingekleurd.

  Neem nu een film als Black Hawk Down.Hoe je van de prutsers achter de schermen toch nog helden kunt maken.Het mooiste verhaal is saving private ryan……..ze hadden moeilijk saving private jessica lynch kunnen nemen.Onze eigen z bedankte voor de eer om voor onze Arnold Karskens de nederlandse jessica lynch te spelen bij haar BEVRIJDING uit libie.

  De felheid waarmee z hier werd aangevallen door pers maar toch vooral door Arnold Karkens die waarschijnlijk een blauwtje had gelopen.

  Een verhaal kun je op zoveel verschillende manieren vertellen en onze eigen Peter R de Vries kon iemand met de juist gesneden beelden veroordelen of vrijpleiten want de kijker geloofd alles wat je hem verteld of laat zien.

  Dat er achteraf dan vaak weinig harde bewijzen zijn is dan sneu voor degene die men op de korrel nam.
  Maar het ergst vond ik toch wel dat hij een half jaar voor het nieuwe seizoen al scheen te weten hoe de vork in de steel zat met de vooruitblikken op zijn programma en darechts op de waarheid het hele land nog een paar maanden moest wachten op de ontknoping om zijn exclusieve op de feiten niet te dwarsbomen.

  En al die regels in de wet worden toch al jaren onder de voet gelopen door de overheid zelf.Het mooiste voorval is toch die ID kaart waarbij men de wet i een paar dagen kan aanpassen maar met teruwerkende kracht gaat dat niet dus eingelijk zou de overheid al die ID van de oude wet moeten vergoeden en alle verbalen terug betalen

 16. @Hub Jongen [4]:
  Het NAP is binnenshuis al eeuwen de normale gang van zaken. Het enige verschil is dat Libertariers dat ook buitenshuis willen doortrekken, in het bijzonder richting overheid.

 17. @vrijeradikaal [24]:

  Als ik hem ooit spreek dan zal ik eens vragen wat voor middelen hij tot zich neemt.

  Ik vond de manier en met welke kalmte en overtuiging deze meneer zijn verhaal bracht het bijna een geloofwaardig verhaal worden, totdat hij een beetje vreemde grimassen vertoonde.

  En toch zijn bedoeling lijkt me oprecht en dat is ook heel wat waard, vooral in deze tijd waarin we geregeerd worden door mensen die vele malen gevaarlijker zijn en voor normaal moeten doorgaan.

  Tja, “doe eens normaal man!!” Als je er diep over nadenkt wordt hij steeds leuker….Normaal? Wat is normaal? Normaal is een NL’se rockband, normaal is de dominee die kleine kindjes ‘plaagt’, normaal is geld stelen in naam van de Koningin, die helemaal geen koningin is, normaal is dat wij steeds minder eigenwaarde overhouden en moeten mee dansen als slaafjes van de elite…En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

  Mijn favoriet blijft volgende video (bijna cultfilm), tenminste, je vindt hem leuk als je normaal bent…. 😎
  http://www.youtube.com/watch?v=qK89UuytMpk
  Zé [27] reageerde op deze reactie.

 18. @Zé [27]:

  Ik houd van mensen met vuur in het lijf en met het hart op de juiste plek, jammer genoeg sterven dit soort mensen uit. Mensen die creëren met hun hele ziel en zaligheid en zich ergens volledig in vast kunnen bijten, prachtig gewoon. Zonder te dwingen, zonder anderen te moeten overtuigen met een rotsvast vertrouwen in jezelf en dat weten vast te houden tot het eind.

  Ik identificeer met wel ergens miet Bishop, tenminste zijn temperament herken ik. Alleen is het vuur bij mij aardig, tegen mijn zin, aan het doven.

  Ik ben/was een strijder met zwaard, alleen die worden tegenwoordig niet meer gewaardeerd.
  Onrustkoers en eigengereide mensen met karakter zijn in deze slappe wereld van firma lis&bedrog ongewenst.

  Eenheidsworst is gevraagd. Ik zou wensen dat ik nog eens te vuur en te zwaard mocht strijden voor de goede zaak…But I’m afraid those days are over.

  Maar goed, geen mens is geschapen voor de perfecte strijd in zijn leven, meestal is het de strijd die komt waar je niet op zit te wachten.

  En uiteindelijk tuimelen we allemaal, vroeg of laat, van ons voetstukje en worden we teruggeworpen naar datgene wat we werkelijk zijn, gewoon simpele stervelingen.

  En kijk, het is niet hoe belangrijk je was of wat je hebt bereikt in het leven, het is wat je achterlaat in dit leven.
  Al was het maar warme herinnering, al was het maar een mooi en goed woord, laat vooral iets achter waar men later met liefde en warmte aan kan terugdenken, de kleine momenten waren de waardevolste.

  Kost niks en geeft een berg plezier.

  IIS [29] reageerde op deze reactie.

 19. @IIS [28]:

  Als we goed kijken naar hoe de wereld nu is en de mens in zijn algemeenheid, dan mag ik toch zeggen dat we in een heksenketel leven en worden gaargekookt tot we bijna uit elkaar vallen.

  Is het niet zo in de huidige tijd dat we steeds meer geleefd worden i.p.v dat we leven. Het leven heeft ons te pakken en wij niet langer het leven.

  De overheid, regeringen en alle aanverwante lintwormen die beschikken over ons leven en welzijn maakt dat wij niet meer de baas zijn over het leven, maar dat zij bepalen, in alle opzichten, welke kant ons leven gaat.

  Dat een doorsnee mens dan niet langer het meest gezellige wezen wordt op deze planeet is ergens te begrijpen. Men zal door het sturen van de elite er niet socialer op worden, want iedereen heeft tegenwoordig zijn eigen beslommeringen en zorgen.

  Waar we 20 jaar geleden nog richting en stuur konden geven en dromen van een souverein bestaan is de wereld 180 graden veranderd ten opzichte van toen.

  We leven niet meer, we worden geleefd!! En dat is een absolute nulpunt in het bestaan van de mens in de 21e eeuw, dit is terug naar de middeleeuwen, met dank aan de elite en hun kruipende onderdanige werknemers.
  IIS [30] reageerde op deze reactie.

 20. @IIS [29]:

  Zijn we verdoemd? Is dit de wraak tegen de bloedverwanten van degene die in de WOII hebben gemoord en vergast??

  Of is dit de wereld waarin men weer gelooft alles te kunnen sturen en over de rug van een ander zich te kunnen verrijken?

  Ik denk dat dit wat nu is en nog gaat komen een onderdeel is van pure wraak door een groep mensen die zeer gefrustreerd in het leven staan.
  En denken, of haast geloven, dat de huidige voor hun onreine mens niet meer is dan een ding, een wegwerpartikel, die niet anders verdient

  Ik vermoed dat dit hun motivatie en rechtvaardiging tegenover de hogere macht is, en ze zelfs daarom, ook nu weer, hun eigen mensen mogen verraden.

  Het hogere doel staat toe om de meest smerige middelen te gebruiken. Met daarnaast het idee dat ze nog een tegoed aan wraak hadden uit te delen.

  NWO is wraak, is macht is geld en is vooral een bezetenheid die niet alleen onze ondergang zal worden, maar ook hun eigen doodvonnis.
  Zé [31] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.