vrijdag, 7 oktober 2011
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Ingezonden: Wat is het verschil met DSB en het beleid van andere Banken en onze Regering?

Dit is een ingezonden bijdrage bedoeld ter discussie. Vrijspreker.nl
staat niet per se achter de meningen die erin verkondigd worden.

Ze voeren allemaal het zelfde beleid waarbij Banken zelfs het recht hebben onder voorwaarden om zelf op papier geld te maken. Daardoor beschikten ze over een ongekend vermogen en konden zich alles permitteren. Top salarissen en bonussen dure gebouwen en sponseringen op alle fronten, wat totaal niet paste bij een degelijk verantwoord beleid, maar het kon allemaal. Wereldwijd speculeren met het geld van anderen totdat het vastliep.

Doordat er veel oud politici als commissaris aangetrokken waren had men een goede ingang naar de politiek, en daarom kon men eenvoudig financiële steun krijgen van de overheid uit de pot van de collectieve samenleving. Mede daardoor kreeg de overheid een tekort en moesten de burgers bezuinigen. Want ook de overheid wist niet hoeveel geld ze uit moesten geven door de overvloed die er toen nog was.

Dan komt Griekenland in de problemen, waar in feite de zelfde zaken als in Nederland speelden, en de kapitalisten hun geld veilig gesteld hadden. Ook wordt dat tekort in opdracht van Europa op de gewone burgers verhaald, en dat deze gaan protesteren is begrijpelijk.

De gevolgen voor Nederland zijn dat er garanties aan Europa zijn gegeven, en dat er nog meer naar toe zal gaan is duidelijk, want ook andere landen zitten in zwaar weer. Politiek is dit moeilijk te verkopen en daarom hebben ze een pot met geld naar de ECB gebracht. Deze bank koopt nu waardeloze aandelen van arme landen en zal het geld nooit volledig terug krijgen. Banken moeten ook afschrijven en zullen wederom in de problemen komen en bij de overheid aankloppen.

Om dat te voorkomen zullen de regeringen wederom daar steun aan geven, wat men niet wilde aan de DSB bank. En de gevolgen daar waren, door de schreeuw van Lakerman voor de TV, dat mensen hun geld daar weg gingen halen en de regering haar handen daar vanaf trok.

Een man die schreeuwt op de dam wordt door een rechtbank schuldig gevonden aan de toestand die daar toen ontstond. Zou Lakerman nu ook schuldig verklaard worden en moet bijdragen in het verlies? Nee, want alles wordt afgeschoven op de gewone burgers, die moeten de lasten allemaal dragen.

Nu kan de politiek geen gezichtsverlies hebben en ondersteunt de oplossing met de ECB bank in Europa, en dat is gewoon volks verlakkerij want de rekening komt weer bij de gewone burgers terecht en die zullen op alles moeten bezuinigen en meer moeten bijdragen aan de collectieve samenleving.

U bent gewaarschuwd we zullen een grote dosis geluk moeten hebben als wij dat allemaal op kunnen brengen.

Ingezonden door Reiny
———————————-
Naschrift Red:

Ook in de rest van de wereld spelen dezelfde problemen. Ook in Engelend (Wel EU, niet euro) .
Een prima toelichting bij dit artikel.

Ook daar heeft QE (Quantitative Easing) niet geholpen en ook daar is de oplossing: “méér QE!”
En hoe vind je deze:

World facing worst financial crisis in history, Bank of England Governor says
“Financial experts said the committee’s actions would be a “Titanic” disaster for pensioners, savers and workers approaching retirement. Sir Mervyn suggested that was a price worth paying to save the economy from recession.

Meer over speech van Governer Bank of England, Mervyn King, met korte video:
www.telegraph.co.uk

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Belastingen, Economie, EU, Ingezonden, Overheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 1
  Hub Jongen

  Dit stukje was net geplaats toen de NOS berichtte:
  Moody’s verlaagt kredietwaardigheid van Britse banken:

  De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody’s heeft twaalf financiële instellingen in Groot-Brittannië afgewaardeerd.
  Het gaat onder meer om twee grote staatsbanken: Lloyds TSB die met een stapje is verlaagd en Royal Bank of Scotland, die twee treden lager is komen te staan. Ook Santader UK, Co-operatieve Bank en Nationwilde Building Society zijn afgewaardeerd. Verder kregen zeven kleinere instellingen een verlaging.
  De afwaardering is een gevolg van de toegenomen risico’s als gevolg van de schuldencrisis.
  Het kredietbureau maakt zich geen grote zorgen over de twee grote banken, omdat de Britse overheid wel in staat is die te steunen. “Maar Moody’s vreest dat dit ten koste gaat van hulp aan de kleinere banken”, zegt economie-redacteur André Meinema.
  Geplakt uit

 2. J.H schreef op : 2

  Ik vraag me tot de dag van vandaag nog af waarom ze Madoff vast hebben gezet. Zijn handelswijze was exact, maar dan ook echt exact, dezelfde handelswijze als bankiers en overheden hanteren.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 3
  Hub Jongen

  @J.H [2]:
  De verklaring daarvoor is de wet van politici die zegt:

  “Alles wat ik doe is goed; maar als jij hetzelfde doet, dan is dat slecht!”

 4. Wim schreef op : 4

  Ik wordt er zo langzamerhand spuugzat van. Van burgerpoen wordt het EU sprookje in stand gehouden. Die hele kliek daar in Den Haag zijn landverraders. Ben er helemaal klaar mee.

 5. John schreef op : 5

  Ook HIER in nederland het volgende organiseren in elke stad of dorp:
  -Zondagmorgen, schavot op het marktplein.
  Alle graaiers ….. ERAF
  – tijdens het ritueel speelt de plaatselijke fanfare
  – na afloop gratis drank op kosten van graaier.

  tot dan

 6. reiny schreef op : 7

  Uitspraak van een politici tegen mij ; in de politiek mag je wel liegen maar jij niet.

 7. John schreef op : 8

  Vroeger in WWII werden verraders en collaborateur voor veel en veel minder neergeschoten, terwijl er nu veel meer op het spel staat.
  Ik denk niet dat er een andere manier is om van hen af te komen.